Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

perun
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la perun » 04 mar 2025, 22:31

QUARTERBACK je napisao/la:
04 mar 2025, 19:32
ma ismet horo i glupko perunko nas trollaju a mi ko mladi majmuni ccc
što će ti to ko?
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 mar 2025, 22:32

perun je napisao/la:
04 mar 2025, 22:31
što će ti to ko?
ma evo i ja kontam cim sam se s tobom upustio u diskusiju ne treba mi stvarno :salut:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 mar 2025, 22:40

04 mar 2025, 22:32
perun je napisao/la:
04 mar 2025, 22:31
što će ti to ko?
ma evo i ja kontam cim sam se s tobom upustio u diskusiju ne treba mi stvarno :salut:
I ja se pitam što ti to treba.
Komentarišeš me na 3 različite teme sa 3 različita profila.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 mar 2025, 23:41

admine banuj me molim te

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 mar 2025, 01:13

hurem je napisao/la:
03 mar 2025, 22:07
Mircea Lucescu - Hvala Bogu pa nam Lucescu nije selektor jer bi mu forumaši psovali sve po spisku i po spisku ga tjerali s kormila reprezentacije.
Zamislite, covjek pozvao po jednog igrača iz UAE i s Kipra, dvojicu iz Saudijske Arabije, trojicu iz Turske, četvericu iz Serije B - to je 11 reprezentativaca. A s dr.strane Barbarez ne moze pozvati Sarica iz Serije B ili Sunjica iz kiparskog Paphosa.

Da li je Mircea imao bolja rješenja za pozvati ako gledamo imena klubova - jeste, ali nije iz taktičkih razloga i njemu znanih, pa se odlučio za likove iz UAE, Kraljevine Saudijske Arabije, Serije B i Turske iz podruma (Bodrumspora) i da ne nabrajam, a namjerno ponavljam odakle je pozvao 11 igraca.

Da li je Barbarezov spisak mogao biti drugačiji - jeste, ali ne bitno drugačiji.
Mozda bih i ja dva imena radije vidio medju 23 umjesto neka druga dva...ako stignem koju rečenicu nekada kasnije napisati dobro i bi, neko svoje viđenje.
Nadao sam se Hadzikadunicu medju 23, Huseinbašića očekivao, Jasica prizeljkivao ali očito da papirologija šteka.

- Hadzikadunic, nezalaganje ili sta vec (nesto je bilo) + greška menadžera su ga donekle distancirali od reprezentacije, uz to je bio povrijeđen za oktobarske i novembarske utakmice i nije nikako uigran s ostatkom odbrane. Uz to njemu su direktna konkurencija prije svih Katic a potom i Barisic i Bicakcic kao desnjaci.
Bez obzira na to, posto imamo cak 4 ljevaka: Muharemovica, Radeljica koji je dobro odigrao protiv Engleske, ko biva polivalentnog Mujakica te Kolasinca...prece je bilo da Hadzikadunic upadne umjesto jednog ljevaka (Mujakica ili Radeljica) jer u slucaju povrede i izostanka Katica, njega vidim kao prvu zamjenu i opciju na centralnoj stoperskoj poziciji...moguće da neku drugu poruku na ovaj način šalje Barbarez, a što nije isključeno. Ko zna čitati izmedju redova, jasno mu je.
Na kraju ce se neko povrijediti i on ce upasti na spisak.

Huseinbašić - najmlitaviji igrač u veznom redu. Iako sam ga licno vidio medju 23, vjerujem i da je SS kroz prethodna okupljanja vidio da im za ove utakmice s klupe više mogu donijeti Bašić i Šarić, pogotovo protiv Rumunije, u što uopće ne sumnjam. Jednostavno više se bore i trče od dotičnog, jaci u duel igri, prgaviji...a mišljenja sam da će za Rumuniju to biti potrebnije od Denisovog prefinjenog trckaranja po sredini terena.
SS je odlučio i ne mislim da je to neka aman greška iako sam očekivao drugačije. Niti bi Hadzikadunic a niti Huseinbašić bili starteri.

To su jedine dvije mahane koje se mogu izdvojiti a koje su ipak mozda prenaglasene više nego što je to trebalo biti.

Jedan novi igrač za početak kvalifikacija je sasvim dovoljan - Memić. Ne bih se iznenadio da bude starter umjesto impotentnog Gazibegovica.
Muftic neka čeka realniju priliku a to je junski termin i utakmice protiv San Marina i prijateljska protiv Slovenije.
Hadziahmetovic se ni najmanje ne moze spocitavati selektoru. Ako to kaze neko ko ga je vazda branio bas kao i Cimirota, onda nema dalje.

Nama je najvažnije da nam zadnja linija ostane zdrava:
Jusuf (Memic)-Barisic-Katic-Kolasinac-Dedic

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 mar 2025, 01:39

Kako god bilo ako ne izvuče bar bod protiv Rumuna, s obzirom da oni imaju puno izostanaka, i ne dobije Kipar,Sergej mora otići

Jer ovaj dvomeč će mu biti glavni parametar i mjera ima li u njemu selektorskog štofa ili ne, ako ga ne bude imao sad nece ga nikad ni imati i nema razloga dalje zavlačiti i sebe i nas
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 05 mar 2025, 01:48

ako uzme 4 boda izvinit cu mu se i necu vise srati pa makar zvao igrace iz njemacke pete lige zapad

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 mar 2025, 01:52

05 mar 2025, 01:48
ako uzme 4 boda izvinit cu mu se i necu vise srati pa makar zvao igrace iz njemacke pete lige zapad
Uzece 4 boda a mozda i 6 ako Dedic, Seo, Jusuf i Sunjic budu svi na okupu i zdravi.
Ako se Dedic i Seo povrijede onda gledaj 1 bod ili nista
Sredina nam je nula, bez Dedica i Kolasinca nema ko sta da napravi naprijed

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 mar 2025, 02:05

Uzet će 1 boda i svi njegovi advokati koji obitavaju na temi će koristiti iste izgovore koje koriste unazad 6 mjeseci kako bi se opravdao svaki debakl, pa da im uštedim tasturu(e):

"Cilj je svakako EURO 2028.",
"Cilj je da se napravi bazen igrača za kvalifikacije za EURO 2028.",
"Mi smo svakako rang Kipra, Moldavije, Esvatinija, Južne Osetije i ne znam po čemu ste vi očekivali bodove protiv Rumunije.",
"Stručni štab radi odličan posao, gubili smo od Luksemburga do neki dan, minimalan poraz protiv Rumunije je odličan.",
"Nemamo igrača, nemamo kvaliteta, očekivano je da izgubimo od Rumunije i igramo neriješeno sa Kiprom, nije Barbarez ništa kriv".
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 05 mar 2025, 02:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 mar 2025, 02:05
Uzet će 1 boda i svi njegovi advokati koji obitavaju na temi će koristiti iste izgovore koje koriste unazad 6 mjeseci kako bi se opravdao svaki debakl, pa da im uštedim tasturu(e):

"Mi smo svakako rang Kipra, Moldavije, Esvatinija, Južne Osetije i ne znam po čemu ste vi očekivali bodove protiv Rumunije.",
"Stručni štab radi odličan posao, gubili smo od Luksemburga do neki dan, minimalan poraz protiv Rumunije je odličan.",
"Nemamo igrača, nemamo kvaliteta, očekivano je da izgubimo od Rumunije i igramo neriješeno sa Kiprom, nije Barbarez ništa kriv".
pinovati ovo

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 mar 2025, 02:32

Ne znam jel mislis da sam ja njegov advokat. Ja sam i u par godina nazad pisao isto kao i sad. Sergej je tanak trener, iskustvo nula. Imao je mogucnost da nesta uradi u Njemackoj al je njemu poker drazi.
Al kako god pogledas. Nasa sredina je ravna nuli, tu nema trenera koji bi nesta napravio sa ovim sto mi imamo.
Vratimo se unazad koju godinu i jedino gdje smo dobro odigrali je protiv Ukrajine do povrede Anela, Dedica.
Valjda nesto bude od Kerima, Esmira i Memica inace gledamo ovu patnju jos dugo.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 05 mar 2025, 06:48

04 mar 2025, 21:07
Ovo je jedan od najsramotnijih i daleko najkontradiktorniji spisak u zadnjih 10 godina što pamtim od svih selektora, a konkurencija je stvarno velika s obzirom kakvi su se “stručnjaci” nalazili sve ove godine na klupi. Zašto niko od medija ne reaguje na ovo? Ima li gdje sportskog novinara da postavi par pitanja? Koliko se prašine bilo diglo zbog poziva Jasminu Mešanoviću a on bio 23. igrač na spisku, totalno nebitan, čak nije ni minute upisao, a takvih “Jasmina Mešanovića” je sada nekoliko na spisku.

Ne znam stvarno zašto se stvara kult ličnosti oko ovog čovjeka, toliko da se ide u nedogled i svaki njegov ludi potez opravdava? Zbog jedne utakmice u Beogradu? Po toj logici, ne trebamo hapsiti ili procesuirati političare, Bošnjake, zbog krađe, mita, korupcije, podjele tendera, jer su isti u ratu bili na liniji i izgubili/dali dio tijela za ovu zemlju?

Sva priča “stručnjaka” na klupi i njegovih fanova na forumima, portalima i sl. pada u vodu ovim spiskom jer ako je do sada bio izgubljen, ovo je nova riječ za “izgubljenost” koju tek treba pronaći. Ustvari, ovo više nije ni izgubljenost, nego bezobrazluk, podlost i igranje sa zdravim razumom što igrača, tako i navijača i javnosti.

Priča se o “podmlađivanju” reprezentacije, proširenju “bazena” igrača na koje možemo računati u budućnosti, a onda se zovu:

- Ermin Bičakčić (35 godina) koji će uskoro nastupati u 3. Ligi Njemačke,
- Dario Šarić (28 godina) kojem je vrhunac karijere polusezona u Etehijatsporu i koji je do februara mjeseca bio klupa u Ćeseni koja je rang klubova u ovoj šaban ligi,
- Stjepan Radeljić (28 godina) koji je prosječan štoper za balkanskih Liga i ne, nije najbolji štoper HNL-a, a to pogotovo ne potvrđuje neki “random” portal koji je preuzeo komentare na nekog random članku sa germanijaka.
- Fudbalski terorista Nihad Mujakić koji je ovoj zemlji naručio medijski izgled svojim fudbalskim partijama nego Mevlid Jašarević birvaktile, čovjek je do neki dan na tribinama sjedio u Partizanu, vrhunac karijere mu je turski cvajtaš i neizostavan je na spisku. Zašto? Ima li ko od novinara da pita konkretno pitanje kockarčini? Milion puta dokazao svoj “nekvalitet” i pokazao da je kalibar jedino za reprezentaciju Sejšela.
- Osman Hadžikić, apsolutno nikakve koristi od njega više, što zbog godina, što zbog toga što neće napraviti svakako transfer nigdje niti će braniti za reprezentaciju. Smatram da se Muftić trebao nagraditi, ali je ovo najmanji problem, jer svakako Muftić ne bi branio nikada zbog kvalitete Vasilja i Zlomislića, no svakako bi mu potencijalni poziv mogao u budućnosti “pogurati” transfer.

Denis Huseinbašić je naš veznjak sa najvećim potencijalom (to je tužno, jer govori u kakvom stanju je naš vezni red općenito) i do februara je bio naš najkonstantniji veznjak, veznjak sa najviše odigranih minuta. Šta više, kad se svi ostali veznjaci skupe, nisu imali minuta koliko je on imao odigranih.

Denis i dalje ima skoro 3x više odigranih minuta od Dženisa Burnića, 8x više odigranih minuta od Benjamina Tahirovića, 3x više odigranih minuta od Daria Šarića… mogao bih u nedogled ovako.

Zašto je Dženis Burnić odjednom najsigurniji igrač na spisku? Karijera u padu, ne može do kraja da se izbori za mjesto konstantnog startera u 2. Bundesligi, u reprezentaciji apsolutno ništa nije pokazao, ali eto može pokriti više pozicija pa neka ga na spisku. Ali na štetu Denisa?
Od Dženisa nikada neće biti Bundesligaški igrač, od Denisa vjerovatno i sigurno hoće, ako ne u Kolnu onda u nekom drugom klubu sigurno.

Zašto je Ivan Bašić, koji igra za uskoro ruskog cvajtaša, i koji je imao pauzu do neki dan pozvan a Denis ne? Denis je bolji igrač, igra u boljem klubu i već sada ima bolju karijeru od Bašića kojeg su mnogi precijenili na ovom forumu, jer da je kvalitet kakvim se dojmio većini, vjerovatno bi napravio bilo kakav transfer u bolji klub ako ništa ruske lige.

O Dennisu Hadžikaduniću ne treba više trošiti riječi, naš daleko najbolji štoper ove sezone, najkonstantniji, ima milion odigranih minuta, konstantno među boljim igračima lige, njegov tim prvi na tabeli, sigurno budući igrač Bundeslige, ušao HSV ili ne. I opet ne dobije poziv? Zbog čega, radi koga? Zbog Stjepana Radeljića ili Nihada Mujakića kojima će vrhunac karijere biti Kecksckemeti u Mađarskoj ligi? Ovo je toliko sramotno i kontroverzno šta se radi momku, sve pod izgovorom “ne trudi se na treningu” da neznalica samo zbog ovoga treba dobiti otkaz i biti zauvijek prekrižen u javnosti, a najmanje se priča o tome. Dennis ako je pametan, a vjerujem da jeste, nikada se više ne bi odazvao ovome, barem dok je “ovaj” na klupi, što vjerujem neće dugo još.

I prije nego fanovi neznalice išta napišu za Dennisa. Upamtite, Dennis nikada nije u javnosti davao nikakve izjave kontra reprezentacije ili selektora, Dennisov agent se nije oglasio jer Dennis ne igra, već jer je Barbarez izašao u javnost i rekao da se ovaj ne trudi na treninzima i zbog toga je na tribinama. Dennis je i u prošlosti sjedio kod drugih selektora na klupi da bi igrali raznorazni Saničanini, Ćivići, Kovačevići koji su duplo lošiji igrači od njega, pa se nije nikada žalio nego strpljivo čekao svoju priliku.

Milion pitanja se može postaviti selektoru, koji je najglasniji bio na planeti kada su neki drugi selektori “uručivali” menadžerske pozive, gubili od reprezentacija sličnog kalibra, imali nešto lošiju posjetu u prijateljskim utakmicama… zašto niko ne postavlja? Da li ima novinara sa cojones koji će izaći i jasno postaviti pitanje - zašto se zovu igrači koji su svoj nekvalitet pokazali svim navijačima reprezentacije, zašto nema jasnog kriterija za pozive igračima?

Gdje su ti “potencijalni” igrači koji se trebaju dovesti i tako proširiti bazen za budućnost? Zašto ne pozvati Jašića (ako ima sređene papire), Karića (koji je počeo igrati u Sturmu), pa i Malića umjesto nekih već gore pomenutih terorista od fudbalera? Probati ih, što da ne, jasno je i pticama na grani a kamoli 2-3 miliona navijača da od Mujakića, Šarića, Radeljića nikada neće biti kalibar niti igrač za reprezentacije, od ovih i može biti.

Zašto je na spisku 7 štopera, 2.5 beka i samo 4 napadača? Ima li ovdje logike ikakve ili stvarno neki moraju biti na spisku bez obzira na sve?

Kakva se poruka šalje potencijalnim reprezentativcima ovim spiskom? Dođite, dobit ćete poziv za jednu-dvije utakmice pa opet nazad van istog jer ja imam svoje favorite i menadžerske igrače koji moraju biti na spisku? Tako se ne gradi ni reprezentacija, ni kult, niti bilo šta.

Kakva se poruka šalje onima što su uistinu odbili druge reprezentacije da igraju za našu, a prednost imaju prosječni polu-igrači koji su odabrali ovu reprezentaciju tek nakon pada u karijeri i kada su skontali da nemaju kvaliteta za Orlove, Vatrene i sl.?

Ako je bilo sumnje, sada je sigurno nema više, daleko najgori selektor u historiji reprezentacije, da, gori je i od Hadžibegića, a što je najgore i najžalosnije, on je toliko bahat, arogantan, samouvjeren (a nema pokrića za to) da je to toliko žalosno kada se ovako sagleda i da će vjerovatno biti problem, jer upravo iz tih razloga on otkaz neće dati bez obzira kakvu bruku doživili u ovim kvalifikacijama, a bit će je.

I da, molim kolege forumaše da prestanu odgovarati šizofreničaru Horozu, jer očigledno je da su institucije zakazale povodom njega, gubi se u svakom svom odgovoru i nema pojma o čemu piše s obzirom da koristi već izlizane floskule ili uzima samo ono što njemu odgovara da opravda ovaj ili onaj potez njegovog guznog havera.
Također, perun je šizofreničar i troll sa 18. profilom po redu na ovom forumu, tako da, izbjegavajte. Namjerno vas loži jer je besposličar kojem je najveći životni uspjeh registrovati se na ovaj forum i trollati već godinama.
Odlican post druze I za vecinu stvari si u pravu..ovaj spisak je definitivno jedan od najbezobraznijih u historiji repke.covjek doslovice piski po navijacima I javnosti odkad je dosao Ali ovaj spisak je slag na tortu.Covjek of pocetka prica o patriotizmu a pola rostera su igraci kojima je Bosna zadnja rupa na svirali.ko fol trazi I skautira nove igrace a pozive dobijaju klade koje nemogu dalje od hrvatske lige I to u najzrelijim godinama karijere.Prica o podmladzivanju repke a pozive dobijaju igraci sa 36 godina Koji ce dogodine igrati trecu ligu njemacke.Covjek kao da ima bipolarni poremecaj, bukvalno je toliko zadrt da je u konfliktu Sam sa sobom.

ima stvari koje si naveo s kojima se neslazem. Dario Saric je jako dobar igrac klasican box to box veznjaka a takvih imamo najmanje I pogledamo njegove igre protiv holandije, njemacke, madzarske 2 puta realno najvise je pokazao od svih veznjaka.njegova nesreca je sto je kao I vecina nasih igraca pravio debilne odluke pri odabiru klubova..presao je u Palermo u ciji sistem SE nikako Nije uklapao I tu je izgubio 3 Godine.. u turskoj je bio odlican, sad u ceseni igra jako Dobro a Cesena je ispred Palerma na tabeli..on je najmanji problem..

Za burnica se ne bih slozio isto jer mu karijera ide uzlaznom putanjom zadnjih godina Dana. Problem je sto je njemu plafon mozda malo veci od sadashjeg nivoa..

Zaboravio si navesti najvecu kladu I igraca Koji najmanje zasluzuje biti tu cak manje I od mujakica.. naravno govorim o sunjicu.. na vrhuncu karijere u kiparskoj ligi Nije skroz standardan, pola januara I vecinu februara je bio na klupi.. kojom logikom se on tu nalazi prije hadziahmetovica koji nije nesto iskreno Ali igra u duplo jacoj ligi I klubu I dobija minutazu I za ovog kloca je Rodri..

Kako je moguce da u nedostatku krila pozive nedobijaju krilni igraci a nikad ih vise Nismo imali nego sada kao npr:
-eman markovic-prekucao norvesku ligu prosle Godine, vecinu tekmi igrao 90 minuta I to Jos kao krilo. bio medzu najboljim na terenu protiv bodo/glimta I moldea.igra sa obje noge i na obje strane.vratio se u Goteborg ove godine u prve 3 tekme najbolji igrac. Fizicki I trkacki medzu 3 nasa najjaca igraca .

Ajdin hasic- standardan u poljskoj, polako njegov talenat dolazi so izrazaja, ima potez Kojim moze stvoriti visak na protivnickoj trecini a takvih imamo najmanje u timu..Moze pomoci bar sa klupe

Vinko rozic- Ako ces zvati klade iz HNL od 28 godina ,valjda je red da pozoves igraca Koji u toj ligi odskace I obecava i to u slabijem timu. Pogotovo uzimajuci u obzir da momak Nije dizelas nego se Puno krece I odlican je u tranziciji I redovno trci nazad da pomaze odbrani

Od odbrambenih igraca morao je pozvati:

Emir karic- Tek je zaigrao u prvoj Ali je prirodni lijevi Bek I kao takav je za klasu bolji od mujakica Koji ce tu igrati u slucaju povrede( gluho Bilo) dedica ili Kole..

Anel husic- standardan u gaziantepu Koji je sredina tabele turske lige sa 23 Godine , Dao gol feneru. Zahebao se jer je prerano presao u young boyse iz grasshoppersa Ali sada u jacoj ligi pokazuje kvalitet I za mujakica I radeljica je doktor fudbala tim prije sto mu je odlicna tehnika I kontrola lopte najjaca strana..

Hadzikadunic- nevjerovatno je Kako svaki selektor nadze nekog igraca na kojem CE ostriti ku..c. uvijek je to neki mirni ,tihi momak profesionalac od glave do pete na kojem kompleksasi I egomanijaci lijece svoje bokesne komplekse. Svojevremeno je to bio hadzibegic I smajlovic na salihamidzicu, pa Baka na rahimicu I topicu, pa Ciro nepozivajuci lulica I mujdzu, onda susic na besicu,zukanovicu, vrancicu, prcicu, zatim prosinecki na Begovicu,kolasincu pa Petev na dedicu, gazibegovicu, pa je sad ovaj Bahati kockar nasao da ostri kitu na hadzikadunicu-, bajraktarevicu,huseinbasicu, tabakovicu itd. Uvijek trazi nacin I razlog da ih nepozove I izostavi dok minutazu dobijaju igraci poput tahirovuca Koji uopste neigraju utakmice..

Barbarez ne da je pogubio kompas nego ga nikad Nije ni imao a ovaj spisak je konacan pucanj u koljeno samom sebi. Sa ovom ekipom je glat poraz od rumunije I bod protiv kipra premija. Zivi bili pa vidjeli, nadam se da ce nas vile pronosati

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 mar 2025, 07:14

Nikad mi nece biti jasno kako neke legende kad se uhvate posla samo idu u kontru. Kao da citaju forum i idu u kontru od onog sta vecina misli. Barbarez se pokazao kao izuzetno tvrdoglav, trenerska kamikaza samo da ne bude sta vecina misli. Shvatio bih da je trenirao bar nekog, osvojio tamo nesto pa ima pokrice. Vico ga je postavio jer zna da ce nas unazaditi. Podijeli karte, idemo na blef, to je nasa taktika. Barba, zar i ti sine brute.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 mar 2025, 08:06

Ali hajmo objektivno, njima to utvari nije opravdan izgovor ukoliko bude kako si rekao 1 bod (nego izvlakusa, rekli bismo), ali kontra strani necemo uzeti za zlo i bice ok kad napisi "iznenadio nas je, ali malo ga je i sreca pogledala" te slicni postovi ako bi zaista uzeli 4 ili 6 bodova.
Ja tu vidim dvostruke arsine i najblje bi bilo da jedni ili drugi nikako vise ne pisu na ovim temama ovisno o rezultatu iz predstojeceg dvomeca. A zna se koji forumasi brane po svaku cijenu, a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 mar 2025, 08:53

Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 08:06

a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:
Jel moguce da neko moze ovako da razmislja yebo te zivot? :crazy:
Pa da cekam neuspjeh reprezentacije onda ne bi palio njemacku i englesku cvajtu svaki vikend te gledao igrace u
klubovima poput kelna i plymoutha da zelim neuspjeh repki.
On ako uzme 4 ili 6 bodova ovdje i zavrsi Janelta sve mu je oprosteno + izvinjenje za kritike i uvrede.
Ako jos Bieretha zavrse kojim ludim slucajem nek dozivotno selektor bude sto se mene tice. Ne moze on bit los po pitanju terena/taktike klko ovi mogu dobri igraci da to neutraliziraju. :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 mar 2025, 09:22

Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 08:06

Ali hajmo objektivno, njima to utvari nije opravdan izgovor ukoliko bude kako si rekao 1 bod (nego izvlakusa, rekli bismo), ali kontra strani necemo uzeti za zlo i bice ok kad napisi "iznenadio nas je, ali malo ga je i sreca pogledala" te slicni postovi ako bi zaista uzeli 4 ili 6 bodova.
Ja tu vidim dvostruke arsine i najblje bi bilo da jedni ili drugi nikako vise ne pisu na ovim temama ovisno o rezultatu iz predstojeceg dvomeca. A zna se koji forumasi brane po svaku cijenu, a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:
A zašto se konstantno pravi takva situacija "ili je crno ili bijelo". Sve neki ekstremi i kao dvije "zaraćene" strane :rol:

Ja podržavam Barbareza u ovome što radi ali je napravio nekoliko grešaka koje ja iskreno ne razumijem niti mogu "opravdati".

Ovaj spisak po meni je mogao biti bolji, lično ne želim da vidim neka imena, ali se predstavlja kao fijasko. Mujakić definitivno nije kalibar za reprezentaciju.. ali koju je on to kardinalnu grešku napravio pa da ga pljujemo kao što smo onomad Ćivića, Višću, Pjanića, Lulića itd. (Za neke možda i opravdano, ali nije to tema). Očigledno mi kao nacija imamo potrebu da spomenemo i užu i širu familiju nekome.

Situacija Hadžikadunić je toliko puta ispisana, prepisana, prežvakana.. Mi nemamo pojma šta se tačno desilo nego "naglabamo" i izvlačimo zaključke koji često nemaju veze sa vezom.
Eto ga na proširenom spisku (sa realnom šansom da bude čak i u prvih 11) što znači da nije prekrižen. Padaju u vodu one priče da on više nikada neće biti u opticaju dok je Barbarez selektor.

Situacija sa trećim golmanom je.. ne znam, malo i smiješna. Koliko bi to unaprijedilo naš spisak i koliko bi to značilo u ovom narednom dvomeču?
Mogu da razumijem frustraciju Željinih navijača i zašto je taj poziv trebao biti kao nagrada nekom golmanu ili možda čak da mu olakša budući transfer, ali ne znam po čemu je Muftić najbolji golman lige? (Uopšte ne sporim da je solidan golman koji ima potencijal da brani u nekoj mnogo boljoj ligi).

Ovi izgovori koje je @Baboedindzeko09 napisao.. zar nisu istina? Na stranu izvlakuše i floskule (od obje strane).. Cilj jeste bio i ostao EURO 2028, jeste plan da se proširi bazen igrača i da podmladimo repku, istina je da smo trenutno u C rangu europskog fudbala (i to je možda diskutabilno).

Okej, dobili smo lakšu grupu nego očekivano i sasvim normalno je da se nadamo da budemo konkurentni do samog kraja i da vidimo neki napredak.. ali ovdje se stvara narativ da se ova grupa MORA proći jer je tobože historijska. Imali smo mi i previše historijskih utakmica gdje smo svaki put zakazali.. Ne vjerujem da je svaki put do selektora.

Svaki poraz ili pogrešan potez je popljuvan (da ne kažem grublju riječ) a sve pozitivne stvari su umanjene i zanemarene jer su kao nebitne.
Pozitivan rezultat protiv Nizozemske se okarakterisao kao sreća, nije im bilo potrebno, to je C sastav itd itd
Standardno naša posla za svaki spisak, za svakog selektora.

@Beduin, izvini, znam da sam se tebi nakačio na post, ali pišem više generalno o diskusiji koja je ovdje, ne lično za tebe i tvoje postove.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 mar 2025, 11:09

E čuj pozvao Tahirovića :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 mar 2025, 11:16

Arvid je napisao/la:
05 mar 2025, 11:09
E čuj pozvao Tahirovića :rol:
zar postoji neko ko je iznenadjen zbog toga:-)

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 05 mar 2025, 11:21

Sigurno mu duguje Barba neke pare, pa ga zove non stop.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 05 mar 2025, 11:42

Moze li iko od medija kod Barbe ili Spahe provjeriti ima li osnova ova capri o Svabi u nasem dresu?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.