Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Asteriks » 05 mar 2025, 13:09

MarcoBorriello je napisao/la:
05 mar 2025, 08:48
Kakav govor narandzastog sizofrenicara :rol:

Izgleda ipak da je mnogo gore kad državu (u ovom slučaju svijet) vodi bolesnik nego senilna budala.

slika

Plus mjere su mu smjehotres i odstupaju od načela slobodne trgovine.

Umjesto da je američko društvo rasterećeno blagodatima cjenovno pristupačnog uvoza, ovaj ga stavlja u okove nestašice, skupoće i nazor forsiranja domaće proizvodnje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 13:11

Previse gledate/citate medije koje vas drze u panici. Imo je naradzansti iste tarife i u prvom mandatu pa se nije bila digla ovolika frka. A i izgleda da ce ih ukloniti do aprila :mrgreen:

Ovo za Evropu ste u pravu, ali nece rat ni sa Iranom, u koji bi mozda demokrate uvukle Ameriku. Jebga makar je konstantan po tom pitanju, no war :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 mar 2025, 13:26

Jedno istraživanje:
- We estimate that President Trump’s 25 percent tariffs on Canada and Mexico would reduce long-run GDP by 0.2 percent, reduce hours worked by 223,000 full-time equivalent jobs, and reduce after-tax incomes by an average of 0.6 percent—before accounting for foreign retaliation.
-Together, the Mexico, China, and Canada tariffs will increase federal tax revenue by $142 billion this year, that amounts to an average tax increase of $1,072 per US household.
-We estimate that the imposed tariffs on China would reduce long-run GDP by 0.1 percent, the proposed tariffs on Canada and Mexico by 0.3 percent, the proposed expansion of steel and aluminum tariffs by less than 0.05 percent, and the proposed tariffs on motor vehicles and motor vehicle parts by 0.1 percent—before accounting for foreign retaliation.
-The first Trump administration imposed tariffs on thousands of products valued at approximately $380 billion in 2018 and 2019, amounting to one of the largest tax increases in decades.
-The Biden administration kept most of the Trump administration tariffs in place, and in May 2024, announced tariff hikes on an additional $18 billion of Chinese goods, including semiconductors and electric vehicles.
-We estimate the 2018-2019 trade war tariffs imposed by Trump and retained by Biden reduce long-run GDP by 0.2 percent, the capital stock by 0.1 percent, and employment by 142,000 full-time equivalent jobs.
Academic and governmental studies find the Trump-Biden tariffs have raised prices and reduced output and employment, producing a net negative impact on the US economy.
Sad će alem zavrnuti priču kako je to blef, dobro, i evo sad ukida.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 13:30

godrina je napisao/la:
05 mar 2025, 11:51
Shategabri je napisao/la:
05 mar 2025, 10:39
MarcoBorriello je napisao/la:
05 mar 2025, 08:48
Kakav govor narandzastog sizofrenicara :rol:

Izgleda ipak da je mnogo gore kad državu (u ovom slučaju svijet) vodi bolesnik nego senilna budala.
Njega je neko postavio da razyebe USA.
Ja sam negdje citao da su iz kgb sa njim imali razgovore prije 30 godina. Ja iskreno skroz malo vjerujem u slucajnosti pogotovo na toj "velikoj" sceni.
'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejom :rol:
Don't believe the hype.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 05 mar 2025, 13:45

Covjek pokusava da popravi lose dealove, koji su kao neki sklopili tamo, samo je problem kad se konstantno laze, da se i zaboravi sta se radilo i lagalo, ali ajde ne bitno. Ako nista, bit ce zanimljivo gledati desavanja tamo kad krene inflacija, kad obicni redneck ne bude mogao da sipa gorivo ili da kupi namirnice koje je uzimao prije.
GGMU

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 13:48

akisarajevo92 je napisao/la:
05 mar 2025, 13:30
godrina je napisao/la:
Shategabri je napisao/la:
05 mar 2025, 10:39

Njega je neko postavio da razyebe USA.
Ja sam negdje citao da su iz kgb sa njim imali razgovore prije 30 godina. Ja iskreno skroz malo vjerujem u slucajnosti pogotovo na toj "velikoj" sceni.
'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejom :rol:
Pa bio je prvi predsjednik sto se sastao sa liderom Sjeverne Koreje i u prvom mandatu, pa nista. Naravno da su sad stvari drugacije sto se tice Rusije, no eto i nevezano za to, lik hoce svjetski mir a kudi se zbog tog, ne kontam? Bolje da Amerika ratuje s Iranom jel?

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 05 mar 2025, 13:52

alemsa je napisao/la:
05 mar 2025, 13:48
godrina je napisao/la:

Pa bio je prvi predsjednik sto se sastao sa liderom Sjeverne Koreje i u prvom mandatu, pa nista. Naravno da su sad stvari drugacije sto se tice Rusije, no eto i nevezano za to, lik hoce svjetski mir a kudi se zbog tog, ne kontam? Bolje da Amerika ratuje s Iranom jel?
Iskreno, jel ti sam sebi vjerujes sta pises? Iskreno sta se treba desiti da ti i takvi kao ti uvidite da ste pogrijesili? Samo nemoj pocet opet o demokratama, shvatili smo ne valjaju, ali zar tebi ovo valja sto se sad desava? Ne znam cime se ti tamo bavis, ali imam osjecaj da ces ti tek da uvidis sranja, kad budes udaren po djepu, izgleda da je vamo tamo samo moc i novac bitna, **** sve ostalo jel tako
GGMU

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 05 mar 2025, 14:03

[/quote]
Iskreno, jel ti sam sebi vjerujes sta pises? Iskreno sta se treba desiti da ti i takvi kao ti uvidite da ste pogrijesili? Samo nemoj pocet opet o demokratama, shvatili smo ne valjaju, ali zar tebi ovo valja sto se sad desava? Ne znam cime se ti tamo bavis, ali imam osjecaj da ces ti tek da uvidis sranja, kad budes udaren po djepu, izgleda da je vamo tamo samo moc i novac bitna, **** sve ostalo jel tako
[/quote]

Baljezga uprazno .. Vidit ce on do Maja sta je porez 😌 Kanada,Kina i Europa ce ih ogulit ☝️😂 aBd Sinoc citam tek Kanada treba da udari po Dzepu Ameriku,dok prodje kroz protokol.. Milijarde,Bilioni u igri 😂
Zadnja izmjena: b00t, dana/u 05 mar 2025, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 05 mar 2025, 14:04

godrina je napisao/la:
05 mar 2025, 09:37
Marsal je napisao/la:
05 mar 2025, 09:23
Porede Novalića sa poslanicima za Ramazan. Ne znam ko pravi veći grijeh trenutno, ja munafik ili ova SDA bratija koja osuđenog kriminalca poredi sa nekim od najboljih ljudi u historiji.

Majko mila

slika
Allah rekao budi u zatvoru i on eno ga.
SDA sekta je opasno zlo, bjezat od toga i ne okrecat se.
Dodao bih i IZ
....sve drugo će proći!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 mar 2025, 14:07

OldTownDistrict je napisao/la:
05 mar 2025, 14:04
godrina je napisao/la:
05 mar 2025, 09:37
Marsal je napisao/la:
05 mar 2025, 09:23
Porede Novalića sa poslanicima za Ramazan. Ne znam ko pravi veći grijeh trenutno, ja munafik ili ova SDA bratija koja osuđenog kriminalca poredi sa nekim od najboljih ljudi u historiji.

Majko mila

slika
Allah rekao budi u zatvoru i on eno ga.
SDA sekta je opasno zlo, bjezat od toga i ne okrecat se.
Dodao bih i IZ
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 14:11

BaiMai je napisao/la:
05 mar 2025, 13:52
alemsa je napisao/la:
05 mar 2025, 13:48

Sve ti je ovo bilo u prvom mandatu pa se nije svijet okreno naopako. On vazi za sve sto se za njeg kaze a za vrijeme njegovog mandata nijednog rata nije bilo (na skali gdje su upleteni veliki igraci). Dok ovi vaze za solidarnost, mir i ljubav a citav svijet bio na iglama, zar ti ne vidis barem malo ironije u tome ili su te previse uzele njihove medije?

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 mar 2025, 14:23

Nije bilo ratova pod trumpom
https://www.aljazeera.com/news/2020/1/2 ... 019-report
Ja sam bio presjednik USA 2017 i uspio da bacim rekordni broj bombi na middle east. Trump= mir i cvijece

slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 14:30

Dobro ok, samo uzmi fakte evo sto se tice Rusije, stavi svoje politicko opredeljenje sa strane:

2014 pod Obamom Rusi anexirali Krim jel tako
2016-2020 nista mirna flota pod Trumpom
2022 invazija Ukrajine pod Bidenom/demokratama
2025 Trump hoce da zaustavi rat

Ovi dobri on kreten, hajde dobro :kafa: Uvjerenje/logika tipa Tom& Jerry da je ustvari mis korisnija/bolja zivotinja od macke :kafa:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 05 mar 2025, 14:39

Lik hoce mir, a prijeti i lijevo i desno. Aleme, bez uvrede, ali kad skontas da je kod Trumpa samo licni interes u pitanju, vidit ces da ga za ostalima boli neka stvar. Nisu ni ostali bez mane. Meni licno su i on i Kamala katastrofa opcije bile, tako da Amerika vapi za dobrim kandidatima.

Primjer Trumpove logike... u prvom mandatu nabio tarife Brazilu na aluminij koji se uvozi da bi vratio proizvodnju vamo. Taj isti Brazil kupovao rudu/ugalj od Amerike. Brazil reagovao s tim sto je se okrenuo od Americke rude, i sta se desilo? Ljudi po rudnicima u Americi izgube poslove. I sta se desi na kraju, i dalje se velika vecina aluminijuma uvozi, a zayebo je drugi segment produkcije u svojoj drzavi.
To sto ce ustediti par milijardi na otkazima u vladi, to ljudi koji su malo pametniji u tom segmentu od njega su objasnili da to ne ide tako. Mnogi ugovori vec postoje i te pare su vec odvojene u budzetima, znaci bukvalno kaze da ce ustediti x dolara, a ustvari i nema pristupa tim parama. Petlja se sa svojim drustvom u sve i svasta i misli da sve razumije.

Da se razumijemo, na mene licno uticu njegova sranja do neke mjere, nije sad kraj svijeta, prezivjet cu, ali ne vidim kako njegovi potezi pomazu obicnim gradjanima, ni u bliskoj, ni u daljnoj buducnosti. Na kraju se svodi sve na licne interese.
A za jednog vodju je krkan teze kategorije sto se tice ponasanja.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 mar 2025, 14:40

trump blefira i nije poceo ratove ostalo mrs

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 05 mar 2025, 14:43

Amerikanci već treći put za redom biraju lika od 70+ godina za predsjednika, i to je dovoljan dokaz koliko je to glupa nacija sveobuhvatno. Kako će odluke o tvojoj budunćnosti donostii čovjek koji može umrijeti prekosutra? To su ljudi čiji je peak bio prije 30 godina.

Ja imam nula poštovanja inače za te neke stare likove, poput Putinjare, Trampa, i ostalih 65+ 70+ političara i predsjednika. Moj direktor čim napuni 60 godina, nema meni šta više pričati niti o poslu, niti politici niti životu. Tvoje je drug prošlo, da si faca bio bi predsjednik sa 45,
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 mar 2025, 14:44

Ja sam stavio fakte sta je Amerika uradila ne Rusija. I ja ne branim Ameriku sto se tice napdanja i kradje jer je ova zemlja tako stvorena.
Ko je oborio rekord bacanja bombi u jednoj godini, odgovor je Trump.
Ti tvrdis da nije bilo ratova za vrijeme njegovog mandata.
Znaci lazes

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 05 mar 2025, 14:53

soko je napisao/la:
05 mar 2025, 14:44
Ja sam stavio fakte sta je Amerika uradila ne Rusija. I ja ne branim Ameriku sto se tice napdanja i kradje jer je ova zemlja tako stvorena.
Ko je oborio rekord bacanja bombi u jednoj godini, odgovor je Trump.
Ti tvrdis da nije bilo ratova za vrijeme njegovog mandata.
Znaci lazes
Nemoj tako, nije poceo novi rat, mozda na to misli. A to sto je pod njegovim mandatom na bliskom istoku toliko bombi baceno je nebitno, jer **** bliski istok. Tamo se jel ratuje uvijek, prica o naciji koja je na istrebljenu, genocidu i otimacini nastala i dan danas to isto radi samo eto ljepse upakovano.
GGMU

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 15:04

Pa bombardovala je i Rusija po Siriji, pa jel se vodilo da je u ratu, posebno ove skale? Ili skale Izraela -Gaze, poredis kruske i jabuke. No, dobro mislite sta hocete, vidjet cemo sta ce biti, medije vas pojednice drzi u tome kao mali kad si navijao da Jerry zaj.ebe macku, a ono stetu pravi po kuci, smrdi, mjesto da navijas da mu macka glavu otkine, citav svijet obrnuto, power of the media.

Ovo je javni forum, ako vam je sladje da jedan drugom govorite "jest, tako je" onda forum gubi smisao.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 05 mar 2025, 15:15

Trump u prvom Mandatu je bio kao Medvjed koji uleti u trgovinu sa porculanom, porazbija nesto Prepane se i izadje. Trump u drugom mandatu je opasan lik = Narcist! Vidio je kakvu je gresku napravio u prvom mandatu, sad je okupio oko sebe najlojalnije i radikalnije od njega samog (Musk, Vance). Njega ne zanima Amerika, ni Europa ni Ukrajina ni Rusija, njega zanima samo njegova dobit, dobit njegovi Oligarha i slava.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 5 gostiju.