Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sl2zla
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sl2zla » 05 mar 2025, 19:39

Yebi me ako je i jedan post napisan iz teme na forumu

Chat - bez politike i ratnih prica

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 05 mar 2025, 19:40

Ovo se sutra mora zaustaviti jer ce biti kasno

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 mar 2025, 19:40

Političari ne smiju da priznaju narodu kako je država nemoćna da bilo šta uradi. Varati će narod kako oni mudro ne preduzimaju ništa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 mar 2025, 19:42

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 mar 2025, 19:36
Pro-BiH političari su zauzeti kupovinom i "prekupovinom" preletača u TK, raspravom oko toga trebaju li djeca u KS imati časove 40 ili 45 minuta zbog iftara, preraspodjelom tendera i dijeljenjem zadaća sendvičarima po raznim grupama da bi botovali na društvenim mrežama i forumima.
:thumbup:

Pro-BiH politicari su najveci glupani u cijeloj ovoj politickoj prici. Najgluplja sorta od svih. Velikosrpski i velikohrvatski politicari mene ne mogu iznanaditi, jer to ocekujem od njih. I oni rade svoj posao. Ali ovi pro-Bih debili svaki put iznenade novim glupostima..

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 19:43

Bosnjo: "Vjerujem da ce prevladati razum na kraju"

Bosnjo 2: "Ova drzava ima institucije i ljude koji ce stititi ustav BiH"

Bosnjo 3: "Kome je do husknjanja neka ide na livadu"

Bosnjo 4: "Mirno spavajte"
Don't believe the hype.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 mar 2025, 19:45

akisarajevo92 je napisao/la:
05 mar 2025, 19:43

Bosnjo 4: "Rata nece biti"
Bosnjo 5: "Stranci imaju kapital ovdje, nema sanse da dopuste rat"

Bosnjo 6: "Amerikanci će braniti Dejton kao da im je dijete"

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 05 mar 2025, 19:46

Bosnjo 4: "Mirno spavajte"
Bosnjo 5: treba Dodika zaustaviti a sjedi kod kuce i tipka na forumu SS.ba
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 19:47

CAGarfia je napisao/la:
05 mar 2025, 19:45

Bosnjo 4: "Rata nece biti"
Bosnjo 5: "Stranci imaju kapital ovdje, nema sanse da dopuste rat"

Bosnjo 6: "Amerikanci će braniti Dejton kao da im je dijete"
Bosnjo 7: "Gdje Lidl otvara objekte, tamo nema rata"

Bosnjo 8: "Dodik i Vucko padaju (evo samo sto nisu)"

najjaci smo
Don't believe the hype.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 19:49

GG3 je napisao/la:
05 mar 2025, 19:46
Bosnjo 5: treba Dodika zaustaviti a sjedi kod kuce i tipka na forumu SS.ba
u pravu si, tako je najrealnije, da forumasi SS.ba sprovode zakon i stite ustav, jer ovdje drzave nema
Don't believe the hype.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 mar 2025, 19:56

Aleme, ne gledam cnn i ne citam slicne medije. Istrazujem. Lupam, ako je neko podigo tarife odem i procitam nekoliko analiza i clanaka u vezi toga, efekata po drustvo i tako formiram misljenje po tom pitanju. Gledam da ne citam analize nijedne sukobljene strane vec nesto objektivno, ako postoji. I ne kazem da sam u pravu ako tako radim, vec maksimalno se trudim da izmjerim koliki uticaj takva politika, praksa ima i kakav ima generalno na drustvo i po tome ga i mjerim.

Ne slazem se sa Trumpovom politikom globalno a mislim da nisu dobre ni po unutrasnje stvari Amerike. Nekoliko je cinjenica koje idu u prilog tome:

- izolacija bilo koje vrste ne dovodi do rasta i generalnog dobra, ni za jednu stranu
- tarife i ta vrsta kazne ne pravi pozitivne efekte ni za jednu stranu i dovodi do usporavanja ekonomije
- osporavanje ili gasenje medjunarodnih pravnih, naucnih, zdravstvenih institucija ne dovodi do veceg dobra, ni politicki, ni zdravstveno, ni ekonomski, ni naucno, nikako
- osporavanje licnih sloboda, sta god da su, ne dovodi do progresa vec dovodi do polarizacije u drustvu, do ugnjetavanja takvih manjina i generalno prava da vodi svoj zivot kako zeli sto dovodi do drustvenih problema
Ovo je meni dovoljno pa da imam argumente za raspravu sa svim onim koji govore kontra.
Kontra argumenti su:
- ovim podizemo standard i snizujemo cijene - moj odgovor: netacno, karikiram, snizis cijenu jaja a povecas 10 drugih artikala, ili povecas musku bogastvo za 10 milijardi a ugrozis milion ljudi po 10k dolara, na ovaj ili onaj nacin, ne nuzno kroz novac
- ovim smanjujemo troskove administracije, i time je cinimo efikasnijom, netacno, drzava nije firma, nije pekara, drzava kroz administraciju brine direktno o institucijama koje brinu o gradjanima i brinu o vanjskom uticaju drzave
- tarife su da se kazni druga strana, netacno, tarifama se kaznjava i svoja strana i to u vecem omjeru
- ovim cinimo da povecamo zaposlenost, netacno, tarife i ekstremna migraciona politika prave kontra efekte, povecavaju nezaposlenost jer firme gube poslove a one najnize placene poslove nece da rade ljudi koji su navikli i zive pod vecim standardom, citaj prosjecni amer, time s3 povecava cijena proizvoda ili firme se gase sto opet dovodi do gubitka radnih mjesta
- blefira, pogresno, blefom gubis kredibilitet i novac i rizikujes puno,

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 mar 2025, 19:59

Bosnje na ss.ba forumu iz toplih domova: pozovi Zukanee, drugo poluvrijeme, hajmo baaa, hapsiii, raat, pucaaaj

(Od ratnog iskustva imaju 200 sati u CS1.6)
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 20:02

Niko ne poziva na rat nego se to vise odnosi na nonsalanciju probosanskih politicara i samih drzavnih institucija.
Don't believe the hype.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 mar 2025, 20:04

Hapsi li degenerik Ramo Dodika i ekipu? Hahahaha.
Posto Bosnjaci nemaju svoje predstavnike u vlasti najlogičnije je uvodjenje kriznog štaba od svih patriota,generala, vojske i predstavnika svih probosanski stranaka jer ovo kako mi djelujemo sada ja bi sada da sam Dodik proglasio nezavisnost jer nema ko reagirati, pa neće valjda usrani Forto ili Niksic kome su braća bradonje iz vojske RS a ne braća muslimani.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 mar 2025, 20:07

relativizam je napisao/la:
05 mar 2025, 19:37
Nego ljudi šta vi mislite kakva je vjerovatnoca da se oko ovoga svega u našoj drzavi pokrene vojska.
Ako se ovako nastavi ja mislim na skali od 1 do 10
Jaka osmica
Imal ovdje još starijih, šta oni misle
Sutra bi trebao bit dan D. Da li pro bosanski politicari imaju odgovor ? Vjerovatno cemo znat i postoji li drzava.
Ja sve kontam postoji neka finta da se to na neki nacin lahko obori, ovi njihovi zakoni. Nekim drugim zakonom nemam pojma.
Cekamo odgovor.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2025, 20:08

sljivo je napisao/la:
05 mar 2025, 19:56
Aleme, ne gledam cnn i ne citam slicne medije. Istrazujem. Lupam, ako je neko podigo tarife odem i procitam nekoliko analiza i clanaka u vezi toga, efekata po drustvo i tako formiram misljenje po tom pitanju. Gledam da ne citam analize nijedne sukobljene strane vec nesto objektivno, ako postoji. I ne kazem da sam u pravu ako tako radim, vec maksimalno se trudim da izmjerim koliki uticaj takva politika, praksa ima i kakav ima generalno na drustvo i po tome ga i mjerim.

Ne slazem se sa Trumpovom politikom globalno a mislim da nisu dobre ni po unutrasnje stvari Amerike. Nekoliko je cinjenica koje idu u prilog tome:

- izolacija bilo koje vrste ne dovodi do rasta i generalnog dobra, ni za jednu stranu
- tarife i ta vrsta kazne ne pravi pozitivne efekte ni za jednu stranu i dovodi do usporavanja ekonomije
- osporavanje ili gasenje medjunarodnih pravnih, naucnih, zdravstvenih institucija ne dovodi do veceg dobra, ni politicki, ni zdravstveno, ni ekonomski, ni naucno, nikako
- osporavanje licnih sloboda, sta god da su, ne dovodi do progresa vec dovodi do polarizacije u drustvu, do ugnjetavanja takvih manjina i generalno prava da vodi svoj zivot kako zeli sto dovodi do drustvenih problema
Ovo je meni dovoljno pa da imam argumente za raspravu sa svim onim koji govore kontra.
Kontra argumenti su:
- ovim podizemo standard i snizujemo cijene - moj odgovor: netacno, karikiram, snizis cijenu jaja a povecas 10 drugih artikala, ili povecas musku bogastvo za 10 milijardi a ugrozis milion ljudi po 10k dolara, na ovaj ili onaj nacin, ne nuzno kroz novac
- ovim smanjujemo troskove administracije, i time je cinimo efikasnijom, netacno, drzava nije firma, nije pekara, drzava kroz administraciju brine direktno o institucijama koje brinu o gradjanima i brinu o vanjskom uticaju drzave
- tarife su da se kazni druga strana, netacno, tarifama se kaznjava i svoja strana i to u vecem omjeru
- ovim cinimo da povecamo zaposlenost, netacno, tarife i ekstremna migraciona politika prave kontra efekte, povecavaju nezaposlenost jer firme gube poslove a one najnize placene poslove nece da rade ljudi koji su navikli i zive pod vecim standardom, citaj prosjecni amer, time s3 povecava cijena proizvoda ili firme se gase sto opet dovodi do gubitka radnih mjesta
- blefira, pogresno, blefom gubis kredibilitet i novac i rizikujes puno,
Jeste burazeru ali ja "koristim" tebe i ostalo forumase, za misljenje. Jer forum i jeste razmjena misljenja zasto gubiti vrijeme bezveze, kad mogu izvuc informacije. Tipa ti napises konstataciju "Trump je kreten (ili nebitno)" i ja te pitam zasto je kreten, a ti kazes uradio je ovo i ono, pa ti kazem ali uradio je i ovo i ovo i ti ides dublje da branis svoju konstataciju a ja iz tog uzmem razmisljanje/pogled (kako god), i tako kontam ima smisla ovo sto je rekao, a ovo drugo se vise slazem sa drugim pogledom, moje misljenje je ovo itd itd. I imam sliku razlicitih misljenja koji mozda dovedu moje u pitanje, podese neko razmisljanje, ili moje mi ima vise smilsa. Ali makar znam i drugu stranu.Jebga tako mi mozak fukcionise. Vise misljenja cine sliku kompletnijom.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 mar 2025, 20:25, ukupno mijenjano 2 puta.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 05 mar 2025, 20:08

Nonsalantnost na nivou 90ih kad su srbi rokali krupu, a po bihacu ljudi hodali po kafanama i pijaci :D
1946-1987

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 mar 2025, 20:09

Najednostavniji primjer nepostojanja drzave i nonsalancije probosanskih politicara je to sto neko vrsi drzavni udar okuplja sve glavne ljude iz drzavnih institucija koje "gasi", umjesto da bude obrnuto
Don't believe the hype.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 05 mar 2025, 20:10

Ovome se samo raduje Senad H. da konacno nastavi svoj ratni dnevnik iz 90ih.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 mar 2025, 20:16

Kod nas je u svakom segmentu zivota neki dan D. Na kraju ni dana ni D-a.

Laktasko kr.me se otelo kontroli poguran novom politickom realnosti ali mislim da mu Sipa pokuca na vrata pobjego bi ili bi bio uhapsen, niko se ne bi pomako za krme. Niko ga nece slijediti u ludilu jer nema tu masu, niti mu ko vjeruje. Sad izgleda da vodi, ali pokleknut ce on.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 05 mar 2025, 20:24

05 mar 2025, 20:02
Niko ne poziva na rat nego se to vise odnosi na nonsalanciju probosanskih politicara i samih drzavnih institucija.
Pa nema neg dvije mogucnosti, da to mirno pokusaju preko Lobiranja u EU i Schmidta rijesit, jer ovdje ako poklekne schmidt sve odluke visoki predstavnika Padaju u vodi i one sto se ticu federacije. Ovdje je opozicija u RS bitna, jer i oni znaju ako Dodik zavlada bit ce svi nabijeni na razanj.

Druga mogucnost je da se nasi politicari zalete u neku mobilizaciju i sta ti ja znam i da krenemo u rat! Jesi ti spreman ?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 10 gostiju.