FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
I Turkeš i Renan su napadaci za 4 3 3 formaciju, nisu igraci za visokog presinga gdje gube snagu za zavrsnicu, pogotovo sto 90 posto nasih akcija ide preko Guliasvilija, oni su tu nevidljivi.
Haland je bezopasan kad nema lopti i kad ekipa ne igra za njega.
Haland je bezopasan kad nema lopti i kad ekipa ne igra za njega.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
juniori Trabzonspora prosli u cetvrtfinale Lige prvaka
izbacili i Atalantu
izbacili i Atalantu
Evo ovo je naš problem! Nama naše ne valja, al zato nam valjaju susjedi, komšije, kojima rok ističe...kako je Lulic zadnju tekmu odigrao, da je Mehmedovic tako odigrao dobio bi ispisnicu, al posto je on Lulic njemu se moze oprostit.
Mehmedović je momak 2003 godište, koji je svašta u zivotu prosao i dozivio, koji se bori za sebe, sestru i Sarajevo, koji ima platu 5000-6000km, koji je sa 21godinom odigrao 70-80 utakmica vec u premier ligi, koji je odigrao 30ak utakmica za repku bih, kod raznih selektora...imas igrača koji če se na glavu bacit da preživi, da nešta ostvari al ne hajmo mi ipak forsirat igrača na pozajmici...
Butic nije u karijeri dao golova ko Turkes u sezoni 19/20...
Turkes da je ove sezone igrac Zrinjskog, Želje pa i Veleža do sad bi bio lagano na 10golova plus...gazda ako ga je platio 190.000eur treba valjda malo i pritisnit šefa za njegovu minutažu kad je več mogao predhodnike i za Oliveiru i za Penarandu...šteta je što Turkeš nije iskorišten na pravi način definitivno!
-
- Kontakt:
Post okej sve do ovoga.Skroz lose razmisljanje.Ako ga je gazda platio mora igrati?Nebitno o kome se radi.To Zekicu kad bi se samo predlozilo pokupio bi stvari i otisao.Igra onaj koga trener stavi i ko je najbolji u tom momentu a ne ko je najskuplji i koga je gazda doveo.Nije ovo igrica,onda ti fakticki i ne treba trener zna se ko ce igrati.Oliveira se gurao ne bil procepio,Penaranda nema sumnje da ima kvalitet ali nece da igra,cim su to ustanovili sutnuli ga na tribine.Niko nikoga nije pritiskaoamkeivke je napisao/la: ↑06 mar 2025, 01:14Evo ovo je naš problem! Nama naše ne valja, al zato nam valjaju susjedi, komšije, kojima rok ističe...kako je Lulic zadnju tekmu odigrao, da je Mehmedovic tako odigrao dobio bi ispisnicu, al posto je on Lulic njemu se moze oprostit.
Mehmedović je momak 2003 godište, koji je svašta u zivotu prosao i dozivio, koji se bori za sebe, sestru i Sarajevo, koji ima platu 5000-6000km, koji je sa 21godinom odigrao 70-80 utakmica vec u premier ligi, koji je odigrao 30ak utakmica za repku bih, kod raznih selektora...imas igrača koji če se na glavu bacit da preživi, da nešta ostvari al ne hajmo mi ipak forsirat igrača na pozajmici...
Turkes da je ove sezone igrac Zrinjskog, Želje pa i Veleža do sad bi bio lagano na 10golova plus...gazda ako ga je platio 190.000eur treba valjda malo i pritisnit šefa za njegovu minutažu kad je več mogao predhodnike i za Oliveiru i za Penarandu...šteta je što Turkeš nije iskorišten na pravi način definitivno!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Mi svi gotivimo Turkesa prvi radi Ahmeta drugo sto covjek nije pokvaren, to se vidi i ZEKIC I OVO minuta sto mu je dao razlog nije bio njegov igracki kvalitet vec sto je spokojan ceka svoju sansu radi koliko moze POSTEN.. tako treba.
Dati ja licno moje misljenje kazem ZORAN ZEKIC SAD DA ISTJERA GULIJA GOJKOVICA SOLDU LULICA ja bi vise zoranu vjetovo taman sad kad bi cala i husref susic i fazlagic i rekli nije ovo dobro sto zekic radi ja bi rekao svaka cast vi ste legende kluba al ako je ZEKIC ODLUCIO da ih otjera ja to podrzavam
Turkesa moze zajebat formacija da nedaje golove al ga nemoze zajebat formacija kad neki stoper koji je poluprofesionalan koji izduva nakon 30 minuta i koji je nizi id njeg 10 cm naskoci, da nezna dodat da nezna loptu primit itd itd..
Ja sam mislio da je onako bio tanak jer nije prosao pripreme pricalo se da je imo povredu al lolo sad si tu 7 mjeseci prosao si pripreme i kondicija snaga znanje zalaganje isto ko kad si tek dosao.
Ja sam prvi ovde pisao da ce Turkes bit Ahmet na kubik kad je zabio ona dva gola radniku isprve odlicno al nemoze svaki igrac odgovorit svakom treneru.
Ovi sto pricaju kad Guli ode svece stat nek nama udineze da 5 m€ ja se nimalo nesikiram dok je zekic tu. NAJBOLJI TRENER PL BH OD 95 godine..
Produzit ugovor covjeku i dat mu koliko god zine..
Zekic je spic bio bolji od turkesa 800x ako on nezna procjenit spica nezna niko..
U fudbalu moras balansirat jer nije samo prilagodi igru prema spicu a koliko ce te ta igra kostat u ibrani nebitno. Mene Rozman objelio svaki put kad je kontra polu kontra za zatvaram oci cim dodju na 45 metara
Dati ja licno moje misljenje kazem ZORAN ZEKIC SAD DA ISTJERA GULIJA GOJKOVICA SOLDU LULICA ja bi vise zoranu vjetovo taman sad kad bi cala i husref susic i fazlagic i rekli nije ovo dobro sto zekic radi ja bi rekao svaka cast vi ste legende kluba al ako je ZEKIC ODLUCIO da ih otjera ja to podrzavam
Turkesa moze zajebat formacija da nedaje golove al ga nemoze zajebat formacija kad neki stoper koji je poluprofesionalan koji izduva nakon 30 minuta i koji je nizi id njeg 10 cm naskoci, da nezna dodat da nezna loptu primit itd itd..
Ja sam mislio da je onako bio tanak jer nije prosao pripreme pricalo se da je imo povredu al lolo sad si tu 7 mjeseci prosao si pripreme i kondicija snaga znanje zalaganje isto ko kad si tek dosao.
Ja sam prvi ovde pisao da ce Turkes bit Ahmet na kubik kad je zabio ona dva gola radniku isprve odlicno al nemoze svaki igrac odgovorit svakom treneru.
Ovi sto pricaju kad Guli ode svece stat nek nama udineze da 5 m€ ja se nimalo nesikiram dok je zekic tu. NAJBOLJI TRENER PL BH OD 95 godine..
Zekic je spic bio bolji od turkesa 800x ako on nezna procjenit spica nezna niko..
U fudbalu moras balansirat jer nije samo prilagodi igru prema spicu a koliko ce te ta igra kostat u ibrani nebitno. Mene Rozman objelio svaki put kad je kontra polu kontra za zatvaram oci cim dodju na 45 metara
Ja sam ovu pricu u forumu zapoceo i evo opet cu neke stvari ponoviti. Neki se sprdaju ovdje i govore ovo Aldin pise. Ne pise Aldin nego momak koji je i sam igrao fudbal u svici i koji iznimno cjeni i voli nase klubove pogotov Sarajevo. Nisam hordas nego cisto ljubitelj fudbala a najvise SVOG DOMACEG jer je nama i Barca i Real djaba kad to nije NASE a moj je i CELIK I SARAJEVO I ZELJO I VELEZ kome pase pase kome ne neka ne cita. Neki pisu kako Aldina ne mozemo mi gurati, Aldina su doveli njegovi golovi a ne menadjer ili navijaci u Sarajevo. Upucen sam u citavu situaciju i zato sam i legitiman da pricam o tome. Ako neko zeli samnom da u detalje ide nek iskaze zelju cut cemo se na telefon i sve ce mu biti jasno. Druga liga svice je vrlo jaka liga u kojoj igraju kako talenti jaki koji ne dolaze na minutazu u prvim ligama tako i "veterani" na izlasku svojih karijera sa OGROMNIM iskustvima i prejakim dosije. Aldin je dva puta izastopno bio prvi strijelac svice druge lige, dosao u u21 bih za samo jedan nepun minut na debiju protiv portugala zabio. Kako zabio? Tako sto je Ahmedhodzic ubacio u 16 a aldin ima ogroman osjecaj za loptu gol i prostor. Aldin je igrac tipa Ibisevic koji koliko god neko pricao Dzeko,Dzeko i Dzeko ja kazem Dzeko ali i Ibisevic. Ne poredim Dzeku i Ibisevica a ni Aldina jer su to totalno razliciti nivo fudbala ali ako pricamo o tipu igraca. Ibisevic je za BiH dao golove u najtezim situacijama. Odveo nas na SP zabio na SP zasto? Jer momak uvjek ispravno stoji u 16. To nije stvar borbe i guranja, cupanja vec instikt za gol. Onaj ko to ne razumije taj nije igrao profesionalno fudbal i sa njim nemam se sta smarati. Isto tako onaj ko ne razumije koliko jednom fudbaleru a pogotov napadacu jer se mjeri po golovima znaci kontinuitet taj ko to ne zna isto tako nek ne pise. Sta znaci kontinuitet koji fali Aldinu? To ne znaci igraj svaku tekmu po 90 min to znaci dati jednu solidnu minutazu igracu barem 45 minuta ali svaku tekmu. Danas tako sutra tako prekosutra tako i onda igrac dolazi na svoje, jer moze da hvata ritam, NE SJECKAS GA. kako igra izgleda kada sudija sjecka svaki minut dvira nesto? Imali ista od te igre? NEMA ! pusti igrace neka igraju. Kako mozes za 10 minuta nesto pokazati eto za 20? Kad udjes pred kraj rezultat recimo 1-0 za sarajevo 80 ti minut. Poznato je da u nasoj ligi se prvih 30 minuta igra inekako fudbal posle intenzitet opadne, igraci u 80 minuti i puno ranije dobiju instrukciju sacuvat rezultat i zatvorit se. Zadnjih 10 , 20 min igrace em fataju grcevi em svako malo sudija svira izmjenu em ovo em ono. Nadoknadi sudija 2,3 min i cao. Sta tu moze MESSI pokazati a kamoli Aldin? Hocete pravedni da budemo i da vidimo ko zna sta? Igras protiv slaboje ekipe ubaci i jednog i drugog. Neces tako? Ok dadni buticu jednu tekmu 90 min drugu Aldinu. Ali ovo nema vise svrhe svoje sam rekao svacije postujem samo uvrede ne trebaju biti niti u djep moj niti iz dzepa ali sa ovim nacinom funkcionisanja nemas evropsko sarajevo i caoPitar6785 je napisao/la: ↑06 mar 2025, 05:19Mi svi gotivimo Turkesa prvi radi Ahmeta drugo sto covjek nije pokvaren, to se vidi i ZEKIC I OVO minuta sto mu je dao razlog nije bio njegov igracki kvalitet vec sto je spokojan ceka svoju sansu radi koliko moze POSTEN.. tako treba.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Merso to sto pises samo stvara kontraefekat, ako zelis iskazati podrsku turkesu prestani toliko pricati protiv Sarajeva ciji navijac svakako nisi, ima premijer liga BiH pa tamo opleti.
Npr meni je turkes bio ok momak, i igracki i ljudski, do trenutka kada si poceo pljuvati sve zbog njegove minutaze. Sada vidim da on odaje mnogo stvari iz kluba zbog cega moze doci do disciplinskog postupka.
Po do sad vidjenom, navijaci vjeruju Zekicu i sve dok igramo kako igramo vjerovat ce mu.
Npr meni je turkes bio ok momak, i igracki i ljudski, do trenutka kada si poceo pljuvati sve zbog njegove minutaze. Sada vidim da on odaje mnogo stvari iz kluba zbog cega moze doci do disciplinskog postupka.
Po do sad vidjenom, navijaci vjeruju Zekicu i sve dok igramo kako igramo vjerovat ce mu.
De maknite ga s teme, opra lik
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Ono promašiti na derbiju, a sebe nazivati dobrim napadačem nikako ne ide.
Top 3 najgora napadača u FK Sarajevo ikad:
1.Melunović
2.Turkeš
3. Nardin
Top 3 najgora napadača u FK Sarajevo ikad:
1.Melunović
2.Turkeš
3. Nardin
Pa valjda trener vidi na treninzima ko koliko moze? On vidi na treningu onoliko koliko mi vidimo na utakmici u tih 10-20 minuta koliko i dobija Turkes. Iskreno kada je dosao ja sam mislio da je novi Ahmetovic i da ce se nadavati golova jer ima sve fizicke predispozicije za tako nesto. Da se razumijemo on ima slifa i nije taraba ali brate on ne iskoristava ni 5% svojih mogucnosti. Lik ima 2 metra ne moze zracni duel da dobije sa manjim igracima od sebe isto tako ako vec poredis Butica koji je tek dosao lik nije izgubio duela protiv zrinjskog u kupu. Kada Zekic kaze da mu treba fighter on na to i misli da se bori da skace i da osvaja duele a ne da se bije po terenu. Ahmetovic je po konstrukciji slican Turkesu i svaki je duel dobijao. Ja imam osjecaj da je Turkes dosao ovdje misleci da je neka zvijezda i da se mora sve prilagodjavati njemu jer eto on je kao igrao u drugoj svicarskoj ligi, totalno pogresan pristup. On ako hoce da uspije ovdje mora malo manje pricati a vise raditi na sebi, te price kako zekic gura ovog onog su smijesne jer svi mi imamo oci. Ja se nadam da ce se Turkes malo dozvati i potruditi da rijesi ove probleme jer su mu to problemi u glavi i da ce biti puno bolji.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Turkeš je slina i pizdurina. Bježi od svakog duela, ubjedljivo najviši na terenu a vise lopti glavom Kyeremeh skine nego on. Njega i Ahmu stavljati u istu rečenicu je uvredljivo.
100%PeppermintSA je napisao/la: ↑06 mar 2025, 08:32Turkeš je slina i pizdurina. Bježi od svakog duela, ubjedljivo najviši na terenu a vise lopti glavom Kyeremeh skine nego on. Njega i Ahmu stavljati u istu rečenicu je uvredljivo.
Da ne govorim o pressingu na njihovu zadnju liniju kad onim nogicama krene ko srna trckarati dodje mi da povratim
Što se mene tiče ne mora Turkeš zabiti ni jedan gol za klub, ali daj se onda bori na terenu, pogini da stigneš loptu, da se zagradiš, da osvojiš skok... ja to kod njega nažalost ne vidim, šta je problem ko će ga znati, žao mi je kako god... mislim da ga treba pokušati uhavizati do kraja sezone, pa ako zadovolji ostati, ako ne sretno i hvala
SARAJEVO SIAMO NOI <3
-
- Kontakt:
Ako neko moze i pomisliti ovo za Zekića onda nije dobre glave, samo se povrsno raspitati kakav je to lik s igracima i kakvi kod njega igrajuubipara je napisao/la: ↑06 mar 2025, 08:23Pa valjda trener vidi na treninzima ko koliko moze? On vidi na treningu onoliko koliko mi vidimo na utakmici u tih 10-20 minuta koliko i dobija Turkes. Iskreno kada je dosao ja sam mislio da je novi Ahmetovic i da ce se nadavati golova jer ima sve fizicke predispozicije za tako nesto. Da se razumijemo on ima slifa i nije taraba ali brate on ne iskoristava ni 5% svojih mogucnosti. Lik ima 2 metra ne moze zracni duel da dobije sa manjim igracima od sebe isto tako ako vec poredis Butica koji je tek dosao lik nije izgubio duela protiv zrinjskog u kupu. Kada Zekic kaze da mu treba fighter on na to i misli da se bori da skace i da osvaja duele a ne da se bije po terenu. Ahmetovic je po konstrukciji slican Turkesu i svaki je duel dobijao. Ja imam osjecaj da je Turkes dosao ovdje misleci da je neka zvijezda i da se mora sve prilagodjavati njemu jer eto on je kao igrao u drugoj svicarskoj ligi, totalno pogresan pristup. On ako hoce da uspije ovdje mora malo manje pricati a vise raditi na sebi, te price kako zekic gura ovog onog su smijesne jer svi mi imamo oci. Ja se nadam da ce se Turkes malo dozvati i potruditi da rijesi ove probleme jer su mu to problemi u glavi i da ce biti puno bolji.

-
- Kontakt:
Ovo sto Zekic igra zadnje 4 godine s svojim ekipama, Turkes je iskoristiv samo zadnjih 14 minuta ako ganjas rez. pa tu ide kamara centaršuteva, on ganjati ne moze, tu je bit price, pogledaj kretnje i kolicinu trcanja kod Butica (zeljeznicar i zrinja)sve ti bude jasno sta to trazi Zoran.amkeivke je napisao/la: ↑06 mar 2025, 01:14Evo ovo je naš problem! Nama naše ne valja, al zato nam valjaju susjedi, komšije, kojima rok ističe...kako je Lulic zadnju tekmu odigrao, da je Mehmedovic tako odigrao dobio bi ispisnicu, al posto je on Lulic njemu se moze oprostit.
Ja bi nakon ovog mahalanja jos sutra Turkesu ispisnicu dao pa onda nek tvoji iznose stvari koje trebaju ostati u svlacionici do sutra. Nije samo sto nema sta traziti u ovom sistemu nego je mahalac obicni.
You are someone else I am still right here
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Nemoj to poredit Ahmin sprint protiv Zelje je vrijedniji nego od dosta igraca koji su prodefilovali kroz klub , dosta se oni pure moraju najesti da stignu AhmuPeppermintSA je napisao/la: ↑06 mar 2025, 08:32Turkeš je slina i pizdurina. Bježi od svakog duela, ubjedljivo najviši na terenu a vise lopti glavom Kyeremeh skine nego on. Njega i Ahmu stavljati u istu rečenicu je uvredljivo.
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
A ko to mahala, ko iznosi stvari iz svlacionice? Jesili ti normalan ?!
Šta pričate o formaciji kad nemate pojma, niko njemu nije branio da da gol kad bi bio 1 na 1 ili da bude borbeniji u duel-u.
Turkeš je solidan igrač, želim mu da uđe što prije u golgetersku formu.
A ovi što bi mijenjali nešto, ili izbacivali, ili pričaju o nekim formacijama, kao da se fudbal igra stojeći pa je bolje 4 2 3 1, sreća ne mogu haustor vodit.
Turkeš je solidan igrač, želim mu da uđe što prije u golgetersku formu.
A ovi što bi mijenjali nešto, ili izbacivali, ili pričaju o nekim formacijama, kao da se fudbal igra stojeći pa je bolje 4 2 3 1, sreća ne mogu haustor vodit.
- relativizam
- Kontakt:
jel ovo neko hoce da kaze da zekic rizikuje svoj posao,svoj hljeb a Mirvic svoje pare i ulaganje ,jer kao iz inata ne daju minute nekom igracu.
ne ide to tako,ovo je prvo posao pa ljubav ,igraju oni za koje smatras da ce ti donijeti najbolje,jer i ti cuvas svoj posao i zelis bonuse.
a taj neka se pokaze na treningu da je najbolji
ne ide to tako,ovo je prvo posao pa ljubav ,igraju oni za koje smatras da ce ti donijeti najbolje,jer i ti cuvas svoj posao i zelis bonuse.
a taj neka se pokaze na treningu da je najbolji