Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

denimen99
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la denimen99 » 06 mar 2025, 11:36

relativizam je napisao/la:
06 mar 2025, 10:59
40 godina ja slusam samo o ovome, sta su nasi uradili da naprave mjesto gdje ce se ljudi otimati da zive a ne da bjeze.
Pa otimaju se brate, kako nisu. Otimačina je za fotelje, otimačina je za mjesto u gradskim / općinskim vijećima. Otimačina je za mjesta u upravnim odborima, otimačina je za koncesije za javne površine gdje samo odabrana skupina gradi loše zgrade. Kako nije otimanje? Itekako jeste.

I ti ljudi, ti što se otimaju, oni imaju najviše da izgube, i oni po pravilu treba da se regrutuju i da idu da ginu za to što imaju. 90% ostatka države nema ništa, svi ostali smo podstanari, svi ostali smo morali sami sebi naći posao, sami propadati i dizati se sa svojim idejama. Ali zato sada imamo priliku da dignemo noge na tabure i zapalimo džoju i gledamo kako se papci raspadaju po svim osnovama, i uživamo. Meni anarhija jedino odgovara, u takvom okruženju ja lično napredujem i tome se najiskrenije nadam.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 mar 2025, 11:41

Sve ovo sto se desava je efekat Trumpa. A toliko su nas, i ovdje na ovom forumu, uvjeravali kako Amerika nece mijenjati svoju politiku i pritom navijali za njega jer ih nerviraju gejevi i Palestina.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 mar 2025, 11:45

Posebno su antipatični botovi koji ovo vide kao priliku za predizbornu kampanju 🤮

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 mar 2025, 12:04

Admine ako dodje ne daj boze do oruzanog sukoba hoces li ukloniti ban svima?

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 06 mar 2025, 12:10

nerkolfc je napisao/la:
06 mar 2025, 10:48
Asteriks je napisao/la:
06 mar 2025, 10:18
"Domaći" proizvodi u Bosni i Hercegovini uskoro će se praviti i od mesa iz Južne Amerike, nakon što je omogućen nesmetan uvoz smrznutog crvenog mesa za preradu sa tog područja.

Treba napomenuti da je BiH lani za samo devet mjeseci uvezla oko 60 miliona tona mesa, plaćenog više od 400 miliona maraka. Domaći farmeri trenutno pokrivaju samo 20 posto potreba tržišta.
Drugim riječima, domaće i kvalitetno meso po mesarama u BiH ne postoji, a iz J. Amerike uvoze žlj klasu.
Hocel biti halal certifikat za to meso?
hoce kako nece posebno sto je vecina tog mesa staro iz doba kad je aljo govorio mirno spavajte rata nece biti :mrgreen: pa bajra je prije nekoliko godina za sudzuke i ostale stvari dovukla meso iz Argentine iz vremena foklandskog rata :bow:

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 06 mar 2025, 12:14

TefalTava je napisao/la:
06 mar 2025, 12:10
hoce kako nece posebno sto je vecina tog mesa staro iz doba kad je aljo govorio mirno spavajte rata nece biti :mrgreen: pa bajra je prije nekoliko godina za sudzuke i ostale stvari dovukla meso iz Argentine iz vremena foklandskog rata :bow:
Zašto se vi ovdje ponašate kao da morate kupiti sudžuk iz Bajre? To se zovoe slobodna trgovina, svako ima pravo da, ukoliko poštuje procedure i standarde da naručuje meso i potrepštine odakle god hoće i da pravi proizvod kakav god hoće. Kvalitet samo proizvoida će na kraju da odluči da li će ta kompanija biti uspješna ili neće.

De mi reci, ukoliko nije Dodik, ili neki drugi tiranin, ko to tebe tjera da kupuješ sudžuk kod Bajre? Ako ne smiješ reći javno, reci mi u pp.

Sudžuk se kupuje na pijacama kod provjerenih malih proizvođača, tako je oduvijek bilo. Koga boli qrac odakle je meso u bajrinom sudžuku. Uzmeš, probaš, ako ti se ne svidi ukusom, kažeš ne valja ov 5 para i ideš dalje.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 06 mar 2025, 12:16

Kajzer10 je napisao/la:
06 mar 2025, 11:41
Sve ovo sto se desava je efekat Trumpa. A toliko su nas, i ovdje na ovom forumu, uvjeravali kako Amerika nece mijenjati svoju politiku i pritom navijali za njega jer ih nerviraju gejevi i Palestina.
ako se zarati onog trumpoljubca banovati dozivotno

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 mar 2025, 12:25

ErosViverosViv je napisao/la:
06 mar 2025, 12:04
Admine ako dodje ne daj boze do oruzanog sukoba hoces li ukloniti ban svima?
Nisam još nikog banovao… hajde reko, moram malo pustiti da se razgovara, ako će proći bez uvreda, ratnog huškanja i stranačkog botovanja.

Al mislim da bi nam svakako banovi u tom slučaju bili najmanji problem.

Nego mene zanima, ako kojim slučajem ne dodje do sukoba, a uhapse ili na drugi način maknu Dodika… hoće li ovi botovi sto sad kritikuju neaktivnost promijeniti dres i reci ‘E sve do sad se pogrešno radilo, ovo je bio pravi način da se makne Dodik, jedino su ovi sad prave patriote’ 😃

Ili je stranačka i ideološka pripadnost iznad toga

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 06 mar 2025, 12:31

Počelo je

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 mar 2025, 12:35

Dobiše batina plaćeni kriminalci.
Ološ.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 06 mar 2025, 12:43

kako se skrenu s teme nenormalnog rasta cijena i bojkota, moj dobri bošnjanine ,ide za mjesec priča samo nek se ne puca

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 mar 2025, 12:52

denimen99 je napisao/la:
06 mar 2025, 12:14

Sudžuk se kupuje na pijacama kod provjerenih malih proizvođača, tako je oduvijek bilo. Koga boli qrac odakle je meso u bajrinom sudžuku. Uzmeš, probaš, ako ti se ne svidi ukusom, kažeš ne valja ov 5 para i ideš dalje.
Domaći proizvođači mogu zadovoljiti tek 20 % potreba bh tržišta.

Domaće meso je duplo skuplje i kao takvi ti mesari ne bi opstali, jer konkurencija nabavlja za 2 puta manju vrijednost.

Pogledaj brojke aktivnosti klaonica, primjer na stranici Federalnog zavoda za statistiku.

Sad dolazimo do nakupaca i pijačara, koji u cijeloj šaradi "trehaju" dobit. Meso na pijacama, barem onim u mjestima gdje sam bio, dok sam živio u HNK, po manjim štandovima nema deklaraciju. Inspekcije progledaju kroz prste te dobiju dobar uzorak za analizu, onaj što se čuva po strani.

Znamo da su, prema Zakonu o fiskalnim sistemima, prodavci na pijacama koji prodaju vlastite proizvode, oslobođeni obaveze posjedovanja fiskalnih kasa.

A vrte se u zacaranom krugu, jer ne mogu dokazati da li je to njihov proizvod.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 mar 2025, 12:57, ukupno mijenjano 3 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 mar 2025, 12:54

JayCatwright je napisao/la:
06 mar 2025, 12:43
kako se skrenu s teme nenormalnog rasta cijena i bojkota, moj dobri bošnjanine ,ide za mjesec priča samo nek se ne puca
Upravo to...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 mar 2025, 12:57

Kad vidim one iz grupe bojkot ba sta pisu dodje mi da se zalozim za rast cijena
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 mar 2025, 12:57

Za sukobe u Bosni dajem 50% šanse dok sa sukobe u Srbiji dajem 90% šanse. 15.3 je dan kada sve počinje. Jednostavno ne vidim način za povratak nazad a taj dan će imati 200-300 hiljada ljudi na ulicama Beograda koji će krenuti zauzimati institucije režima Vučića. Tu masu ne mozes zaustaviti. A ako krene agresija tek onda kreće haos i sukobi.

Čitam da su sve strane zemlje odgodile i neki veliki sajam koji je bio planiran u Srbiji..

Naši političari da su pametni imali bi zakazano stalno zasjedanje 15.3 o situaciji u Srbiji i kako spriječiti prenosenje nereda iz Srbije u Bosnu. Ni spinovati naši ne znaju. Dok će u Srbiji taj dan dok se rusi Srbija raspravljati o Bosni...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 06 mar 2025, 12:59

Otelo je napisao/la:
06 mar 2025, 12:57
Kad vidim one iz grupe bojkot ba sta pisu dodje mi da se zalozim za rast cijena
ne možeš graditi mišljenje na osnovu lupetanja po facebooku Hamše koja čami po prozoru čitav dan zadnjih 20 godina dok joj muž ne dođe s posla i udijeli joj dva tri šamara

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 mar 2025, 13:00

divi ovog gore analitičara, sve lik zna, kad će ko i koliko ljudi da napadne

daj da zajedno radimo berzu da ubijemo pare

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 06 mar 2025, 13:02

Riziko je napisao/la:
06 mar 2025, 12:35
Dobiše batina plaćeni kriminalci.
Ološ.
Primjetio sam da jedini ljudi koji se više koprcaju od SNSovaca za ovo pumpanje ste vi iz manjeg entiteta. Nema više 50€ i sendvič za glasanje šta li

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 06 mar 2025, 13:10

Asteriks je napisao/la:
06 mar 2025, 12:52
denimen99 je napisao/la:
06 mar 2025, 12:14

Domaći proizvođači mogu zadovoljiti tek 20 % potreba bh tržišta.

Domaće meso je duplo skuplje i kao takvi ti mesari ne bi opstali, jer konkurencija nabavlja za 2 puta manju vrijednost.

Pogledaj brojke aktivnosti klaonica, primjer na stranici Federalnog zavoda za statistiku.

Sad dolazimo do nakupaca i pijačara, koji u cijeloj šaradi "trehaju" dobit. Meso na pijacama, barem onim u mjestima gdje sam bio, dok sam živio u HNK, po manjim štandovima nema deklaraciju. Inspekcije progledaju kroz prste te dobiju dobar uzorak za analizu, onaj što se čuva po strani.

Znamo da su, prema Zakonu o fiskalnim sistemima, prodavci na pijacama koji prodaju vlastite proizvode, oslobođeni obaveze posjedovanja fiskalnih kasa.

A vrte se u zacaranom krugu, jer ne mogu dokazati da li je to njihov proizvod.
Razumijem ja tebe.

Ovdje se radi o tome da bi ljudi najradije da plate kolut suđuka 7 KM i da je meso domaće ovdje, obrađeno, da mu se povade svi certifikati i šta sve ne, da se uloži u njega milion da ga medom premažeš i upakuješ.

Izvinit ćeš me ali taj kolut suđuka je onda 30km. Hoćeš kolut za 10km, ima i to, ali je meso iz Argentine, dole obrađeno, dole zamrznuto. To ćeš teško objasniti našim ljudima ovdje. Naš čovjek jednostavno ne cijeni domaću stvar, i kada neko stavi cijenu na to.

Naš čovjek u Norveškoj će platiti 1500€ handmade fotelju od drveta. Ovdje nekome reci da si od naše bukovine napravio totalno domaći isti proizvod i da košta 1500KM reći ćeti da nisi normalan gdje će fotelja jedna koštati toliko, otići će u Jysk platiti neku foteljicu 99 KM i ostatak dana kenjati kako je lošeg kvaliteta. Isto je i sa mesom.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 mar 2025, 13:16

To je zbog nebrige države da zaštiti domaće, zbog nedostatka dugoročnih subvencija itd.

Onda imamo, ne samo pad, već strmoglavicu i uništenje stočnog fonda, uz neisplativost za preostale domaće stočare, koji su raritet.

Stočne pijace su prošlost, a današnji kvalitet po mesarama je ravan nuli.

Prošle godine u Federaciji BiH, svakog mjeseca zaklano je otprilike 2500 goveda. Smjehotres.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.