FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 07 mar 2025, 12:46

NajvecaRadosti je napisao/la:
07 mar 2025, 12:25
tuitamo je napisao/la:
07 mar 2025, 10:58
Dinamo dogovorio dolazak velikog pojačanja, Mudražija stiže na Maksimir
Velika steta sto se nije doveo.Covjek moze igrati ligu 5 bez problema.Jbg za neke stvari treba malo preuzeti rizika.Do duse Lokomotiva nas je bas kar.ala sa uslovima a Dinamu ce ga vjerovatno besplatno dati ili za neku kompenzaciju
ma da pored dinama ce sigurno doci u sarajevo, oni bruni petkovicu daju milion eura platu, ovome nece sigurno manje od 500,000. Plus evropa. Sta vam je ljudi :crazy:

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 07 mar 2025, 13:00

Pitanje je politicko ali se tice fudbala, ove zakone sto je donio krmak i koji se ocigledno pocinju sprovoditi od danas, pa dokle vidjet cemo, rekao je da ce sve koji ne daju otkaz u BH institucijama u zatvor na pet godina i da ce ih protjerati iz sumske. Haj ovaj obicni narod i razumijem sto nece, nisu budale, boli ih k.. za krmka, al sta je reci sa sestricem gicom, sta on ceka, sto ne da otkaz u savezu. Sestric mu je, valjda bi ga trebao prvi podrzati u potezima. Nadam se da ce neko od novinara kontaktirati gicu i pitati ga sto ne da otkaz u savezu i sta ceka.

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 07 mar 2025, 13:10

Pitari bujrum sutra u Mostar dobro nam doslii

HZ-RA☝️

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 07 mar 2025, 13:21

Mostarac12345 je napisao/la:
07 mar 2025, 13:10

HZ-RA☝️
Hvala, dolazimo. :thumbup:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 mar 2025, 14:24

HZ-RA☝️
:bih: :njanjanja:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 07 mar 2025, 14:55

Bice svega kad cetalji dodju na Kosevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 07 mar 2025, 14:56

HZ-RA☝️
Hvala sine

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 07 mar 2025, 15:13

Galantni je napisao/la:
07 mar 2025, 14:55
mogla bi ovo tekma bit ko ona kad se juga poce raspadat, dijeli nas jedno sudjenje muse na njegov nacin da neko pogine na kosevu. Meni je prekipilo odavno, a vjerujem jos bar 3000 ljudi sa mnom.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 mar 2025, 15:27

Kakve nebuloze pišete.

Pa lešinari uopšte neće dolaziti na Koševo isto kao što neće u nedjelju doći na Grbavicu. :facepalm:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2025, 16:27

Pendulum je napisao/la:
07 mar 2025, 15:27
Kakve nebuloze pišete.

Pa lešinari uopšte neće dolaziti na Koševo isto kao što neće u nedjelju doći na Grbavicu. :facepalm:
Pa niko njih i ne spominje . Na sudije se misli i na borac.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 mar 2025, 17:00

plisek je napisao/la:
07 mar 2025, 15:13
Galantni je napisao/la:
mogla bi ovo tekma bit ko ona kad se juga poce raspadat, dijeli nas jedno sudjenje muse na njegov nacin da neko pogine na kosevu. Meni je prekipilo odavno, a vjerujem jos bar 3000 ljudi sa mnom.
Joj što lupetate gluposti, vjerujem da imate prilično malo godina.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 mar 2025, 18:16

bordobijeli je napisao/la:
07 mar 2025, 16:27
Pendulum je napisao/la:
07 mar 2025, 15:27
Kakve nebuloze pišete.

Pa niko njih i ne spominje . Na sudije se misli i na borac.
Kako ba ne spominje?
plisek je napisao/la:
07 mar 2025, 15:13
Galantni je napisao/la:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 07 mar 2025, 22:30

“Za ovaj vikend je planiran nastavak sezone u omladinskom fudbalu Kantona Sarajeva. Utakmice su zakazane, no klubovi okupljeni oko “sarajevske većine” odlučili su da njihove omladinske kategorije neće nastupati.

Klubovi “sarajevske većine”, ovu odluku su donijeli nakon što Komisija za normalizaciju funkcionisanja FS KS osnovana od strane NS FBiH na svojoj konstituiraućoj sjednici nije udovoljila našim legitimnim zahtjevima, kao i zbog nefunkcionalnosti FS KS sa nelegitimnim i nelegalnim organima za vođenje takmičenja Kantonalne i Omladinskih liga!

Velika većina sarajevskih klubova je od Komisije za normalizaciju, čiji predsjednik je profesor Enes Hašić, a članovi predsjednik NS FBiH Muris Jabandžić, predstavnik FK Sarajevo Jasmin Salkić, predstavnik FK Željezničar Nijaz Brković i Ermin Čolpa sekretar FKS KS kao gost na sjednici, prevashodno tražila da se najkasnije do 10. marta održi Izborna Skupština kako bi FS KS dobio legitimno rukovodstvo i kandidate za izborni proces u državnom Savezu, te je zatraženo da se prvenstva pod okriljem FS KS odgode do formiranja zakonitih rukovodnih organa.

Međutim, Komisija je na insistiranje Brkovića i Čolpe odbila da udovolji zahtjevima većine sarajevskih klubova i tako su nastavili provoditi davno započeti proces uništenja sarajevskog fudbala! Zahtjev za vandrednu Skupštinu podnesen je u skladu sa važećim Statutom od strane sarajevskih klubova još 12.02.2025. godine.

S obzirom da Komisija nije udovoljila ovim opravdanim zahtjevima predstavnicima 22 od ukupno 26 klubova, članova Saveza, klubovi su se odlučili da do daljnjeg ne učestvuju u takmičenjima na kantonalnom nivou u organizaciji nelegalnog FS KS.

Također treba istaći su nelegalni organi FS KS suspendovali sve klubove Kantonalne lige i Udruženje sudija KS, koji nisu podlegli njihovom pritsku, te sada nije jasno ko uopšte može skinuti fantomsku suspenziju, kada FS KS nema legalnih organa, a ograničene ingerencije fantomske komisije zakonski nemaju ovlasti za to!

Udruženje sudija KS do ispunjavanja svog zahtjeva po pitanju komesara za sudije također neće učestvovati u takmičenjima pod okriljem nelegalnih organa FS KS.

S obzirom da su klubovi dobili informacije sa sastanka Komisije koji govore da je osnivanje Komisije samo bacanje prašine u oči i kupovanje vremena od strane neprijatelja BiH i sarajevskog fudbala, te da je jedini cilj ove male skupine uzurpatora da FS KS ostane što duže obezglavljen i da se na taj način definitivno silom razvali zdravi dio bh fudbala i onemogući napredak i ozdravljenje istog, sarajevski klubovi naglašavaju da NEĆE PODLEĆI PRITISCIMA i da stoje zajedno kao jedan u svojoj borbi za bolje sutra sarajevskog fudbala.

Sarajevska većina klubova zajedno sa udruženjem sudija KS ima mogućnost i opciju za „Ligu prijateljstva“, kao i resurse kojima ćemo na okupu zadržati seniorske i omladinske ekipe kroz ovaj vid takmičenja, ukoliko naši zahtjevi ne budu ispunjeni.

Ovim putem pozivamo i ostale sarajevske klubove i škole fudbala da se solidarišu sa našim protestom i svojim angažmanom podrže našu borbu za bolje sutra sarajevskog fudbala.

Sportski pozdrav.”
Reprezentacij4.ba
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Komercijala19
Kontakt:

Post Postao/la Komercijala19 » 07 mar 2025, 22:43

Jel problem doci sutra u Vrapcice na istocnu tribinu sa salom FKS?
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 mar 2025, 22:50

Komercijala19 je napisao/la:
07 mar 2025, 22:43
Nikad. Bit ce nas 100+ na toj tribini

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 mar 2025, 22:55

Merso1993 je napisao/la:
05 mar 2025, 17:06
bvsic je napisao/la:
05 mar 2025, 16:18
Merso1993 je napisao/la:
05 mar 2025, 16:08
Eh ovako nakon puno citanja o Aldin Turkesu svakakvih ruznih komentara iskreno samo zbog toga sam se u forum registrovao i hocu ovo da podjelim sa vama, sa pravim navijacima FKS a ne sa ublehama koji i ne citaju samo osudjuju sve i svasta. Aldin je igrac kojeg je Sarajevo dovelo kao POJACANJE i kojem je bilo obecano da ce igrati i da ce formacija na neki nacin biti usmjerena napadacki kako to odgovara tipu igraca kao sto je Aldin. Ljudi moji Aldin nije igrac koji ce uhvatiti loptu, predriblati 3,4 igraca i doci pred gol i zabiti. To i ne rade tipovi napadaca kao on. Na njega trebaju sa strana lopte da idu a on je taj tip koji zaista ima osjecaj za gol i prostor. Momka znam u srz dobro. On je golgeter kojem ne treba 5 sansi da bi pogodio. Eh sad ce doci ovi kontrasi kojima sve smeta i reci promasio je ovdje promasio je ondje, em nije se dokazao, em imao je sansu em ovo em ono. Kakvu sansu je imao? Kad je dosao dobivao je crkavicu od po 5,10 minuta. Mislio sam hajde to je jer se FKS zeli rijesiti Renana pa ga "guraju" i pored male minutaze Aldin je u svojoj drugoj utakmici zabio za 10 minuta 2 gola od kojeg jedan ponisten, sad ispravno ili ne u to ne ulazim. I momak ocekuje nakon takve tekme bar da sledecu igra 45 minuta on na klupi ne dobija ni minute. Kakva bi bila vasa motivacija dalje? Ok dolazi kup momak zabija gol i asistira sledecu ligasku sa zrinjskim ne igra nikako. Sta je to? Trener izlazi sa pricama kako njemu treba Fighter? Pa druze kakva tuca? Gdje se to vise igra? U mjesto da iskoristi Aldina maksimalno ubaci dva brza igraca na krilima i Aldina zabetonira u 16rac i odvali protivnika loptama ostrim u 16erac pa neka pokaze momak sta zna, ne oni se odluce dovesti Butica i dati mu na samom debiju da igra 90 minuta jos derby svih derbya. Onda krenu nasi pisati svaka cast Buticu borio se trcao, tukao se. Pa druze taj ko nema voljni momenat u derbiju taj nije za lopte nikako. Tukao se, nije on boxer eto sto se tukao sad sjedi kuci a plata leze. On je imao sansi pred golom i nista. To nije napadac za mene on je vise za krilo ili ofanzivni vezni.
Posteno sve sto si napisao, a da li si pogledao ti kako izgleda ekipa kada su na terenu?

Butic olaksa Guliju 75% posla, dok Turkes u najboljem slucaju se ne vidi na stadionu
Meni je zao sto mu ne ide, ali ne mozes biti spic visok 1,90+ i ne smijes loptu glavom udarit i ne znas se zagradit bar jednom.
Turkes ulazi 70-80min gdje odbrana je mrtva ali on se ne moze gurati s njima opet i ne moze nadskociti nikog.

Objektivno gledajuci Butic ga je izbacio iz ozbiljnije igre u derbiju, onako Turkes ne moze odigrati nema sanse. Opet kazem meni je zao sto ne ide i bas bi volio da se dokaze, ali po zalaganju i borbi njih dvojica su nebo i zemlja
Cekaj malo, o tome sam upravo i pisao. Kakvo hrvanje pominjete ljudi? Gdje se vise igra taj fudbal? Ti kada imas spica od 1.93 tu je potrebno ubacivati u 16 metara loptu i nemas sta ali nema veze vidim da ovdje vecina popiju lijepu pricu od trenera zekica i to je to. Imam puno detalja nisam insider ali vezano za Aldina znam sve u detalj. Trener zekic ga ubaci u 88 minuti i kaze dosta ti je nisam te ja ni doveo. Zekic forsira igrace koje on dovede iz hrvatske. Hrvati su mu 90% postave. Dali bi ti ima volju da igras u klubu gdje igrac kaze na pripremama da se umorio trener kaze pi... Ti materina od cega si se umorio. Ovo se desilo kod drugog igraca ne kod Aldina a Aldina je doveo iskljucivo Mirvic niti menadzer niti bilo tko. 190 000 je placena osteta Winterthuru.
ALDINEEEEEE FIN SI MOMAK NE TREBA TI PISKARANJE NA FORUMUUUU, PROBAJ PRIMIT LOPTUUU ZA POCETAK !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 07 mar 2025, 23:10

hibrid je napisao/la:
07 mar 2025, 13:00
Pitanje je politicko ali se tice fudbala, ove zakone sto je donio krmak i koji se ocigledno pocinju sprovoditi od danas, pa dokle vidjet cemo, rekao je da ce sve koji ne daju otkaz u BH institucijama u zatvor na pet godina i da ce ih protjerati iz sumske. Haj ovaj obicni narod i razumijem sto nece, nisu budale, boli ih k.. za krmka, al sta je reci sa sestricem gicom, sta on ceka, sto ne da otkaz u savezu. Sestric mu je, valjda bi ga trebao prvi podrzati u potezima. Nadam se da ce neko od novinara kontaktirati gicu i pitati ga sto ne da otkaz u savezu i sta ceka.
Odgovor je pravo kontradiktoran pa ga ne vrijedi ni pisati,iako postoji.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 mar 2025, 23:34

ErosViverosViv je napisao/la:
07 mar 2025, 22:50
Ja sam bio 2022 u nasoj dukserici na njihovoj tribini(ne znam kako oni to zovu kod nas bi bilo istok oni drugacije)niko me ruzno nije pogledao uopste.
Isto tako vidjao sam desetine njihovi na istoku mogli su se osjecati kao kuci.Prije korone druzenja bila na Kosevu
Po tom pitanju stvarno vrhunski odnosi i mozda jedina pozitivna navijacka prica u ovoj ligi.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 07 mar 2025, 23:49

NajvecaRadosti je napisao/la:
07 mar 2025, 23:34
ErosViverosViv je napisao/la:
07 mar 2025, 22:50
Ja sam bio 2022 u nasoj dukserici na njihovoj tribini(ne znam kako oni to zovu kod nas bi bilo istok oni drugacije)niko me ruzno nije pogledao uopste.
Isto tako vidjao sam desetine njihovi na istoku mogli su se osjecati kao kuci.Prije korone druzenja bila na Kosevu
Po tom pitanju stvarno vrhunski odnosi i mozda jedina pozitivna navijacka prica u ovoj ligi.
Apsolutno ni jedna ruzna rijec.
Zadnja izmjena: sonpenn, dana/u 08 mar 2025, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 mar 2025, 23:56

HZ-RA☝️
Kao i vi na Kosevo, uvijek :thumbup:
- FKS -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.