Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto

DamirT
Kontakt:

Re: Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto

Post Postao/la DamirT » 20 feb 2025, 11:16

kraljttbvb je napisao/la:
20 feb 2025, 07:14
Pendulum je napisao/la:
18 feb 2025, 12:33
Da li postoji opcija za Peljtu (i/ili "trojku") da promijene sudijski "dres" npr? :think:
Kad si dobar, svi te hoće (i vole).

Isto kao što je Mazic sudio u Kini, mogu i ovi.

Kad redovno sudis LP i imas reputaciju odličnog sudije, svi jedva čekaju da dodjes kod njih i da dijeliš pravdu...
Mislim da se odnosi na promjenu zastave pod kojom sudi. Mazic nije nikad mijenjao zastavu, samo je sudio u Arabiji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 feb 2025, 11:48

DamirT je napisao/la:
20 feb 2025, 11:16
Pendulum je napisao/la:
18 feb 2025, 12:33
Da li postoji opcija za Peljtu (i/ili "trojku") da promijene sudijski "dres" npr? :think:

Kad redovno sudis LP i imas reputaciju odličnog sudije, svi jedva čekaju da dodjes kod njih i da dijeliš pravdu...
Mislim da se odnosi na promjenu zastave pod kojom sudi. Mazic nije nikad mijenjao zastavu, samo je sudio u Arabiji.
Nema potrebe mijenjati zastavu.

Odeš par puta mjesečno u SA, sudis im u ligi i uzmeš lovu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 feb 2025, 11:54

20 feb 2025, 11:48
DamirT je napisao/la:
20 feb 2025, 11:16

Nema potrebe mijenjati zastavu.

Odeš par puta mjesečno u SA, sudis im u ligi i uzmeš lovu.
Pitao sam za promjenu "dresa" jer mu je Vico jednom prilikom zaprijetio da će mu "zabraniti" (tj. da će ga skinuti sa te A liste sudija) da sudi LŠ/LE/KL jer eto on kao odbija da sudi Sarajevu i Želji.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 20 feb 2025, 12:37

Sudijama nije toliko bitno pod čijom su zastavom, zapravo je bitno da imaju savez koji ih delegira na FIFA listu. U biti, Peljti je najbolja opcija ovo što sad ima - preko NSBIH je delegiran u UEFA, a može suditi svuda po svijetu po specijalnim angazmanima i uzimati pare. Problem bi bio da mu NSBIH ne dozvoli da ide uzimati taj kajmak po drugim državama i mislim da bi tu nastao belaj. Ovako, neće savez bas prkositi jer im je treba da se moraju očitovati u UEFA.

Ako mu dopizdi, a što je obično kad više u UEFA ne mogne rasti nego krene pad, može otići u Aziju i tamo biti neki bitan klinac u nekom savezu. Poput Mazica ili drugih evropskih sudija.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 mar 2025, 17:07

Obicni zalizani keric...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2025, 18:56

NazorUso je napisao/la:
08 mar 2025, 17:07
Obicni zalizani keric...
Jbg, imas igraca vise citavo poluvrijeme i ne uspijes uvaliti neku frljoku makar. Ne znam sta je kriv sudija u toj situaciji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TheNoblesMo
Kontakt:

Post Postao/la TheNoblesMo » 08 mar 2025, 19:05

Šta vam je točno Peljto kriv? Sudio korektno cijelu utakmicu. Da hoće on suditi Zrinjskom svako kolo, ja bih bio najsretniji.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 08 mar 2025, 19:37

Nije Peljto ništa kriv ali je klasični alibi šupak od sudije i ide linijom manjeg otpora.
Svaki sudija bi za onaj faul nad igračem Borca ili Zrinjskig dao direktan crveni bez razmišljanja i u slučaju da var reaguje opet bi potvrdio odluku.E zato naš smrad Peljtan igra na sigurno pa da žuti i sad da je bio neki Njegomirović u var sobi koji je po zadatku kao što je bio slučaj u Širkom i ne zove var opet pušiona.
Zrinjskog i Borca gura i var i sudija na terenu dok Sarajevo uvijek je jedan zadužen da opstruiše ili teren ili var.
U svakom slučaju na stranu sudije koje su očajne kada je Sarajevo u pitanju,derbi dva puta,Posušje kući,Velež večeras,Zrinjski u oba navrata itd nije šampionski nivo.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 mar 2025, 20:12

DamirT je napisao/la:
08 mar 2025, 18:56
NazorUso je napisao/la:
Obicni zalizani keric...
Jbg, imas igraca vise citavo poluvrijeme i ne uspijes uvaliti neku frljoku makar. Ne znam sta je kriv sudija u toj situaciji.
Nisi me skomto drug.
Apsolutno nismo zasluzili pobjedu danas, ali je keric ODBIO dati crveni karton iako se iz aviona vidjelo da je Okeke zadnji igrac tj. da Keremeh ode 1 na 1 s golmanom.
Da nije bilo za VAR prepotentno kerce bi se pravdalo kako je on uoravo, kako ga navijaci Sarajeva mrze itd.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 08 mar 2025, 21:15

Meni nikad neće biti jasno kako sebi ovdje neki daju za pravo da pljuju i prozivaju Peljtu.

Da se ja pitam, svaku utakmicu bi nam on sudio. Doviđenja, prijatno!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 mar 2025, 21:29

Ovo Peljtino sudjenje je savršenstvo. Autoritet, pušta igru koliko može s ovim igračima, odluke dobre.

Da su sve sudije ko Peljto, bila bi Bundesliga.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 11 mar 2025, 10:14

Nema odmora :bih:
slika

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 18 mar 2025, 10:21

Šta će Ronaldo :opaopa: :bih:
slika

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 apr 2025, 21:18

Real M - Arsenal cetvrfinale
To ce biti ljubiljarna 50 utakmica za Peljtu u Ligi Prvaka, Europa Ligi i Konferencijskoj
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 apr 2025, 21:22

NoDi80 je napisao/la:
04 apr 2025, 21:18
Real M - Arsenal cetvrfinale
To ce biti ljubiljarna 50 utakmica za Peljtu u Ligi Prvaka, Europa Ligi i Konferencijskoj
:salut:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 04 apr 2025, 23:02

Ljubiljarna :rol: :rol: :rol:

Ooo blje bljat, odaje te naglasak taćifša none :urnebes: :urnebes:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 05 apr 2025, 01:43

Ako Peljto odsvira dobro ovu tekmu, gotovo sam siguran da će mu dati finale EL ili KL. Tempiraju ga odlično i vakat je za nešto takvo. Ili barem polufinale EL recimo, mada mislim da uz dobro odrađen posao na Arsenal-Real Madrid skoro da mora i jače od toga. S druge strane, neće ovo biti lagana tekma, masa igrača koji vazda nešto pokušavaju izvući, vjerovatno teška utakmica i puno traženja kontakta, bacakanja, situacija penal ili ne i sl. Lakše je suditi revanše, nego prve utakmice, jer je priprema za revanš lakša, može se procijeniti u kojem smjeru će ići.

Inače, Peljto je proteklih par dana bio na seminaru kandidata za SP ispred UEFA u Zurichu. Od 22 glavne sudije, Peljto je 10. najmlađi, što nije loše. Najstariji sudija kandidat je Anthony Taylor, 6 godina stariji od Irfana. Pet godina mlađi Francois Letexier je najmlađi.

UEFA će za SP 2026. vjerovatno delegirati najmanje 16, a najviše 18 sudija. Peljto trenutno sigurno stoji bolje od João Pinheira, Serdar Gözübüyüka, Daniel Sieberta, Maurizio Marianija, Ivana Kružliaka, Glenn Nyberga, Jose Sánchez Martíneza i Halila Umuta Melera. Vjerovatno i od barem polovine ostalih, ali dovoljno i ovo.

U biti, samo da ne zajebe šta naredne sedmice :D

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 apr 2025, 11:56

zaostrog je napisao/la:
05 apr 2025, 01:43
Ako Peljto odsvira dobro ovu tekmu, gotovo sam siguran da će mu dati finale EL ili KL. Tempiraju ga odlično i vakat je za nešto takvo. Ili barem polufinale EL recimo, mada mislim da uz dobro odrađen posao na Arsenal-Real Madrid skoro da mora i jače od toga. S druge strane, neće ovo biti lagana tekma, masa igrača koji vazda nešto pokušavaju izvući, vjerovatno teška utakmica i puno traženja kontakta, bacakanja, situacija penal ili ne i sl. Lakše je suditi revanše, nego prve utakmice, jer je priprema za revanš lakša, može se procijeniti u kojem smjeru će ići.

Inače, Peljto je proteklih par dana bio na seminaru kandidata za SP ispred UEFA u Zurichu. Od 22 glavne sudije, Peljto je 10. najmlađi, što nije loše. Najstariji sudija kandidat je Anthony Taylor, 6 godina stariji od Irfana. Pet godina mlađi Francois Letexier je najmlađi.

UEFA će za SP 2026. vjerovatno delegirati najmanje 16, a najviše 18 sudija. Peljto trenutno sigurno stoji bolje od João Pinheira, Serdar Gözübüyüka, Daniel Sieberta, Maurizio Marianija, Ivana Kružliaka, Glenn Nyberga, Jose Sánchez Martíneza i Halila Umuta Melera. Vjerovatno i od barem polovine ostalih, ali dovoljno i ovo.

U biti, samo da ne zajebe šta naredne sedmice :D
Ovo nikad u zivotu. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 05 apr 2025, 13:44

NazorUso je napisao/la:
Obicni zalizani keric...
Vicino krme

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 05 apr 2025, 16:18

Medjed je napisao/la:
05 apr 2025, 13:44
NazorUso je napisao/la:
Obicni zalizani keric...
Vicino krme
1000 % moj prikatelju.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Beli98, Bing [Bot] i 9 gostiju.