Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 13:55

nerkolfc je napisao/la:
09 mar 2025, 13:44
VensanKasel je napisao/la:
09 mar 2025, 13:41
nerkolfc je napisao/la:
09 mar 2025, 13:07

Ovaj post je tako kontradiktoran sam sebi da smrdi na botovanje. Mozes ti bolje
Pa dobro , eto napiši kako bi ti .

Je li problem što moramo zaganjati naše izdajnike ili što moraš sjesti sa Draškom ?

Mada ima tu nešto drugo ....
Krivis SDA sto su pomagali Dodiku kad je ovaj govorio da je u Srebrenici bio genocid i da je Mladic zločinac, a u istom postu govoris treba pomoci Draska koji je otvoreni cetnik. Nema smisla
Zna se kada je SDA gurala Dodika , kada je Bakir preuzeo . Ja o tom periodu pišem .

Ne pišem da treba pomoći Drašku , nego sjesti i objasniti mu da ne koči naš evropski put , jer znam i ja da se neće odreći četnikovanja .

Opet pišem , napiši šta bi po tebi trebali uraditi .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 09 mar 2025, 13:56

Nalazi švicarske firme "Arcore AG" iz 2023. godine pokazali su da se u Loparama krije 1,5 miliona tona litija, 14 miliona tona bornog acida, 35 miliona tona kalija i 94 miliona tona magnezija. Ukupna vrijednost ovih resursa procijenjena je na više od 15 milijardi eura. Mađarska štampa prenosi izjavu Viktora Orbana u kojoj navodi da bi Mađarska, zahvaljujući litiju iz RS-a, postala jedna od četiri vodeće globalne sile u proizvodnji ovog "bijelog zlata".

Proces kolonizacije intenziviran je nakon prvog susreta Orbana i Dodika u aprilu 2019. godine, a ubrzan je 2022. i 2023., kada su izvršena nova istraživanja mineralnih bogatstava u regijama Ozrena, Lopara, Jezera, Mrkonjić Grada, Rudog, Čajniča i Zvornika. Premijer RS-a Radovan Višković tada je izjavio: "U narednom periodu, zajedno sa našim ekonomskim partnerima, pristupićemo eksploataciji ovih resursa".

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 13:58

xinxee je napisao/la:
09 mar 2025, 13:56
Nalazi švicarske firme "Arcore AG" iz 2023. godine pokazali su da se u Loparama krije 1,5 miliona tona litija, 14 miliona tona bornog acida, 35 miliona tona kalija i 94 miliona tona magnezija. Ukupna vrijednost ovih resursa procijenjena je na više od 15 milijardi eura. Mađarska štampa prenosi izjavu Viktora Orbana u kojoj navodi da bi Mađarska, zahvaljujući litiju iz RS-a, postala jedna od četiri vodeće globalne sile u proizvodnji ovog "bijelog zlata".

Proces kolonizacije intenziviran je nakon prvog susreta Orbana i Dodika u aprilu 2019. godine, a ubrzan je 2022. i 2023., kada su izvršena nova istraživanja mineralnih bogatstava u regijama Ozrena, Lopara, Jezera, Mrkonjić Grada, Rudog, Čajniča i Zvornika. Premijer RS-a Radovan Višković tada je izjavio: "U narednom periodu, zajedno sa našim ekonomskim partnerima, pristupićemo eksploataciji ovih resursa".
Znači litij spojio Vučka i Dodika ? :D

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 mar 2025, 13:59

09 mar 2025, 13:55
nerkolfc je napisao/la:
09 mar 2025, 13:41

Pa dobro , eto napiši kako bi ti .

Je li problem što moramo zaganjati naše izdajnike ili što moraš sjesti sa Draškom ?

Mada ima tu nešto drugo ....
Krivis SDA sto su pomagali Dodiku kad je ovaj govorio da je u Srebrenici bio genocid i da je Mladic zločinac, a u istom postu govoris treba pomoci Draska koji je otvoreni cetnik. Nema smisla
Zna se kada je SDA gurala Dodika , kada je Bakir preuzeo . Ja o tom periodu pišem .

Ne pišem da treba pomoći Drašku , nego sjesti i objasniti mu da ne koči naš evropski put , jer znam i ja da se neće odreći četnikovanja .

Prvo sjesti s Covicem i pitati ga zasto toliko insistira i drzi do tog saveza s Dodikom i anti EU put srbima. Tek nakon toga vidis ima li perspektive za dalji rad na tom putu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 mar 2025, 14:07

admin je napisao/la:
09 mar 2025, 13:51
Nije on pregledao, vec je poukidao sve. Sto poistovjecujes te dvije stvari?

Sad da kazemo u Sarajevu se u Grasu krade, pozaposljavala se rodbina iz sandzaka, hajmo skroz ukinuti gradski prevoz?

Pa nisam za to iako se ja nikad ne vozim tramvajem i trolom. meni je to no brainer.
Pa sta je ukino? USAid ce se nastaviti, cisto sumnjam prosto ne vjerujem da ga moze ukinuti. Samo ce se podesiti gdje pare idu, za zdrastvo nema sanse da ce proci to sto govoris, a i to je cisto da se regulise gdje pare idu znaci da mrtvi ne dobijaju, osobe koje su prevarile sistem itd. Pa bio je rekao da ce ukinuti Obamacare 2015-e pa jel ga ukino? Naravno da nije, i sad ti postoji Obamacare.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 14:11

nerkolfc je napisao/la:
09 mar 2025, 13:59
09 mar 2025, 13:55
nerkolfc je napisao/la:

Prvo sjesti s Covicem i pitati ga zasto toliko insistira i drzi do tog saveza s Dodikom i anti EU put srbima. Tek nakon toga vidis ima li perspektive za dalji rad na tom putu.
Mislim da će njega lako okrenuti , kada Dodik padne .

Ohrabrilo me što je Dino rekao sinoć , nema više 3 strane nego samo jedna - evropska .

Zbog Ukrajine , EU smo postali bitni .

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 mar 2025, 14:45

alemsa je napisao/la:
09 mar 2025, 14:07
admin je napisao/la:

Sad da kazemo u Sarajevu se u Grasu krade, pozaposljavala se rodbina iz sandzaka, hajmo skroz ukinuti gradski prevoz?

Pa nisam za to iako se ja nikad ne vozim tramvajem i trolom. meni je to no brainer.
Pa sta je ukino? USAid ce se nastaviti, cisto sumnjam prosto ne vjerujem da ga moze ukinuti. Samo ce se podesiti gdje pare idu, za zdrastvo nema sanse da ce proci to sto govoris, a i to je cisto da se regulise gdje pare idu znaci da mrtvi ne dobijaju, osobe koje su prevarile sistem itd. Pa bio je rekao da ce ukinuti Obamacare 2015-e pa jel ga ukino? Naravno da nije, i sad ti postoji Obamacare.
Hmm… meni se cini da je vec ukinuo poprilicno svasta, a to sto je stopirao pa ce ukinuti u nasoj prici je ‘da li si za to da se zaustavi rad Grasa u sred skolske godine, na neodredjeno, dok malo vidimo kako se pare trose’

Iz mog ugla, to nije bas najbolji pristup i nema ni nikakvog smisla… jedini razlog koji mi pada na pamet da neko radi takvu ludost jeste da izazove totalnu krizu, pa kad narod vise nikako ne moze pjeske hodati dodje s pricom kako privatni Centrotrans uvodi nove linije, preuzima tramvajsku prugu, kupuje tramvaje i preuzima sav posao lopova iz Grasa… e jest, Jbg, usput ce karta biti duplo skuplja, al sta ces, privatna je firma ne mozes im odredjivati, hvala im sto ikako hoce da nas spasu.

I ono jest da je od mog jarana firma I eto pomalo i moja, al vidis koji sam ja genije, na vrijeme sam ulagao, pa sad imate mene da vas spasim.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 mar 2025, 15:03

admin je napisao/la:
09 mar 2025, 14:45

Hmm… meni se cini da je vec ukinuo poprilicno svasta, a to sto je stopirao pa ce ukinuti u nasoj prici je ‘da li si za to da se zaustavi rad Grasa u sred skolske godine, na neodredjeno, dok malo vidimo kako se pare trose’

Iz mog ugla, to nije bas najbolji pristup i nema ni nikakvog smisla… jedini razlog koji mi pada na pamet da neko radi takvu ludost jeste da izazove totalnu krizu, pa kad narod vise nikako ne moze pjeske hodati dodje s pricom kako privatni Centrotrans uvodi nove linije, preuzima tramvajsku prugu, kupuje tramvaje i preuzima sav posao lopova iz Grasa… e jest, Jbg, usput ce karta biti duplo skuplja, al sta ces, privatna je firma ne mozes im odredjivati, hvala im sto ikako hoce da nas spasu.

I ono jest da je od mog jarana firma I eto pomalo i moja, al vidis koji sam ja genije, na vrijeme sam ulagao, pa sad imate mene da vas spasim.
Ma prave od muhe medvjeda, kao i sve sto je vezano za Trumpa. Lik prne oni kazu us.ro se

Nisu ti medije to plasirale, zvanicni izvjestaj FBI da su imali 26 (kako ih nazivaju "informants") 6og Januara a od toga 23 radilo na svoju ruku :rol: nijedan nije krivicno gonjen. Obmana moj bruda, ali nema spasa ko je skroz zglajzu u pricu demokratske stranke, ali ima spasa za nekog ovako sto je izmedju da makar dovede nesto u pitanje

https://www.facebook.com/share/r/1Bh8FrpvWa/

Dobro je coj'k rekao ovo na kraju pogledaj :kafa:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 09 mar 2025, 15:32

Kaže odlucili da neće niko biti procesuiran za tjeranje Sipe iz BL
De još jednom napisite kako nasa vlast pametno ovo radi ahhahahhah

4 dana od drzavnog udara mi se nismo pomjerili, nit smij čovjeka hapsiti ni krenuti na njeg kao da je uz njeg I Amerika i Evropa.

Tacno neko reče da on ima i 10 posto podrske medjunarodne zajednice kao mi, on bi se i proširio i davno bio drzava a naši se plaše svoje imovine i funcije

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 mar 2025, 15:45

Nasa politika je mudra :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 mar 2025, 15:49

alemsa je napisao/la:
09 mar 2025, 14:07
admin je napisao/la:

Zaledio trenutno, ne znamo mi sta ce biti poslije.
Layoffs u Februaru nisu bili u ovim ciframa od covida.
Stocks dosta otisli u negativu, mene je dobro udarilo po djepu, preko 10K.
Ovi tarifi ce biti velik problem, ovo ti govorim iz prve ruke, radim sa djelovima od stainless steel, cijene idu gore.
Slicno ce se desiti sa ostalim stvarima, i to sto ti radis. Materijal skup, ljudi gube posao pa ces vidjeti kad te udari po biznisu.
Tu mora sto prije da mjenja stvari.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 mar 2025, 16:03

Dok god je Dodik i društvo na slobodi meč nije gotov. Da vodimo zasad, vodimo ali pobijedili nismo još. Ne smije se dozvoliti da se ovi ljudi izvuku i da prođu nekaženjeno nakon svega ovoga.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 mar 2025, 16:10

Bolje da nemamo lidera nego da imamo lidera kao sto Vucic 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 mar 2025, 19:49

Bivsi ministar unutrašnjih poslova manjeg bh. entiteta Dragan Lukač rekao je da "Direktor (Darko Ćulum) treba da isprati sve ljude koji imaju namjeru da se vrate u Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i da im potpiše rješenja koja će vjerovatno biti na njihov zahtjev", rekao je Lukač. Naveo je da Ćulum treba biti poput kapetana broda koji treba zadnji da siđe sa broda koji tone. Ističe da Ćulum treba da bude zadnji koji će to da uradi i da da treba tada da rukovodi sa SIPA. "I da ne napušta funkciju i da na prepušta nekom drugome koji bi mogli imati loše namjere", istakao je Lukač u svojim navedenim porukama Ćulumu. Naveo je da se zakoni NSRS moraju poštovati."
I ovo je posao za Tuzilastvo BiH
Don't believe the hype.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 mar 2025, 00:31

U Siriji total war uzivo. Ne zna se vise ko koga gruva. :(

Jbo me i dan kad sam instalirao telegram necu se dugo oporaviti od scena sto kruze.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 mar 2025, 00:43

23 godine, ubiješ nekog i izrežeš tijelo na komade. Pa kakve su ovo nove degeneracije u ovoj državi? Uvest smrtnu kaznu podhitno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 mar 2025, 01:11

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 mar 2025, 00:43
23 godine, ubiješ nekog i izrežeš tijelo na komade. Pa kakve su ovo nove degeneracije u ovoj državi? Uvest smrtnu kaznu podhitno.
O cemu se radi?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 mar 2025, 01:15

Gunner4 je napisao/la:
10 mar 2025, 01:11
O cemu se radi?
U Visokom:
Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz policije, a kako prenose lokalnim mediji, s obzirom da je uviđaj u toku, ubica koji je lišen slobode, žrtvu je ubio, a zatim je izrezao na komade u pokušaju da sakrije tijelo.

Sve se dogodilo u jednom stanu u Visokom gdje se još uvijek obavlja uviđaj i utvrđuje identitet ubijene osobe.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 mar 2025, 01:22

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 mar 2025, 01:15
Gunner4 je napisao/la:
10 mar 2025, 01:11
O cemu se radi?
U Visokom:
Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz policije, a kako prenose lokalnim mediji, s obzirom da je uviđaj u toku, ubica koji je lišen slobode, žrtvu je ubio, a zatim je izrezao na komade u pokušaju da sakrije tijelo.

Sve se dogodilo u jednom stanu u Visokom gdje se još uvijek obavlja uviđaj i utvrđuje identitet ubijene osobe.
O majko sveta... :shock:

PS: Nego da li samo meni ne izlaze vijesti ili se lagano zataskava ono vezano za Brcko i onu djecu?

Da li je prekinut unosan drzavni posao jos iz stare Juge o prodaji djece?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 10 mar 2025, 01:25

Logicno da se zataskava. Kad bih napisao za sta se koriste ta djeca, niko mi ne bi vjerovao zato sto je previse jezivo.

Bila se jednom digla neka grupacija u Srbiji koja je govorila da na hiljade djece s Balkana se prodaje svake godine, ali su ubrzo usutkani.

Jednostavno, prevelike ribe se bave tim, bas bas mnogo vece od nasih politicara.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 9 gostiju.