Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Mogli » 10 mar 2025, 17:15

soko je napisao/la:
10 mar 2025, 17:13
Centre forward je napisao/la:
10 mar 2025, 17:06
Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.

Ne može se bez toga, slažem se, al' u ranoj fazi odrastanja "struju" svest' na minimum.
Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.
Kao i sve ostale stvari u zivotu.
Je li kod vas u USA normala da bogati djeci organizuju privatne casove i da ne idu u skolu? :yawn:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 mar 2025, 17:20

soko je napisao/la:
Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.

Ne može se bez toga, slažem se, al' u ranoj fazi odrastanja "struju" svest' na minimum.
Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.
Gledaš ti inženjeru, i to je potpuno prirodno, al' činjenica je da većina ne razmišlja na takav način.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 mar 2025, 17:21

Jabroni je napisao/la:
Ne znam aleme da li su tebe maltretirali kao dijete pa imaš neke traume, ali odgajati dijete da radi sve što rade vršnjaci iz straha da ga ne bi neko karakterizirao kao "čudaka" je tužno
Nisam to ni rekao, smatram da ga ne mozes ni tjerati da bude skroz mimo, tipa nemoj igrati lopte jer mozes slomiti nogu. Sto bi te cinilio helicopter parent tema je opsirna, nema tacnog odgovora, jer imas hiljadu primjera i ovako i onako. Imas onu poznatu pricu kad su uzeli dva lika slicnog odrastanja, roditelji alkoholicari, sirotinja itd. Jedan u zatvoru drugi medju najjacim advokatima u USA bio. Prvog pitali zasto (da skratim), pa eto tako sam odrasto nisam znao za bolje, drugi kaze nacin/okolnosti mog odrastanja su me tjerali da svaki dan sto vise ucim, da se izvucem iz tog. Naravno da su sanse prvog (da ce vecina zavrsiti njegov putem) vece, ali onda prelazimo u drugu tematiku.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 10 mar 2025, 17:24

Jabroni je napisao/la:
Ne znam aleme da li su tebe maltretirali kao dijete pa imaš neke traume, ali odgajati dijete da radi sve što rade vršnjaci iz straha da ga ne bi neko karakterizirao kao "čudaka" je tužno
Libo njega šta ti misliš bruda, ha ya. On samo hoće da nisu antisocijalna i to je to, ha ya. Bruda.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 mar 2025, 17:27

Mogli je napisao/la:
10 mar 2025, 17:15
soko je napisao/la:

Je li kod vas u USA normala da bogati djeci organizuju privatne casove i da ne idu u skolu? :yawn:
Ne znam ja za bogate. Imas privatne skole, manje ucenika, vecinom bolji programi ali moras placati. Idu djeca od prijatelja, nisu bogatasi ali oni zele da im djeca idu tamo. Kosta mozda 10k godisnje.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 mar 2025, 17:30

10 mar 2025, 17:20
soko je napisao/la:

Gledaš ti inženjeru, i to je potpuno prirodno, al' činjenica je da većina ne razmišlja na takav način.
Razumijem :salut:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 mar 2025, 17:32

soko je napisao/la:
10 mar 2025, 17:27
Mogli je napisao/la:
10 mar 2025, 17:15
soko je napisao/la:

Ne znam ja za bogate. Imas privatne skole, manje ucenika, vecinom bolji programi ali moras placati. Idu djeca od prijatelja, nisu bogatasi ali oni zele da im djeca idu tamo. Kosta mozda 10k godisnje.
I onda uzmes statistiku da djeca iz privatnih skola vise koriste, cigare, drogu i alkohol nego ova iz public schools. A logicno da je bolje da ide u privatnu skolu.

@seito

Pa vidim da si antisocijalan, zivis s mukom da mrzis sebe i sve oko sebe, to je iz djetinstva. Ne moze ti obrazovanje to popraviti ali nek ti je sa srecom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 mar 2025, 17:36

aleme jednostavno nerviraš ljude, jer si specijalista u svakoj temi, niko ne voli takve ljude, ništa lično

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 mar 2025, 17:39

JayCatwright je napisao/la:
10 mar 2025, 17:36
aleme jednostavno nerviraš ljude, jer si specijalista u svakoj temi, niko ne voli takve ljude, ništa lično
Ma ok nije problem, sto se tice mene licno, ali u slucaju @seite pogledaj mu postove da se radi o 20+ ljudi u 2-3 mjeseca. Nema niko dovoljno neurona, svi nepismeni i cesto je.be familiju
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 10 mar 2025, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 mar 2025, 17:43

pozz svima na temi, redovno vas citam super ste, samo mi je zao sto dok ja skontam kako da se ukljucim s vama, vi se vec presaltali na drugu temu, samo tako nastavite

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 mar 2025, 17:45

admin je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
10 mar 2025, 17:10
admin je napisao/la:
10 mar 2025, 17:00
E da je populacija koja čita obrazovanija, a da su novinari završili kvalitetnije škole, članci bi sigurno bili bolji.

Nizak nivo obrazovanja u državi je direktno povezan sa kvalitetom članaka. Ovdje da pišeš samo pametne i kvalitetne tekstove, propao bi prije nego sto bi imao priliku da o tome razgovaramo.

Svaki oko kojeg je neko uložio 5/6 sati, jedva 1000 citanja… a najveće gluposti, po 300-500.000. Otvorim clanak sa pola miliona citanja, pun grešaka u kucanju… nikom to ne smeta, očigledno da niko i ne primjeti greške. To ti je direktan pokazatelj koliko nam fali obrazovanja i pameti u državi.
Pa kad već znaš da nam je obrazovanje truba zašto tolika kuknjava što će propustiti par sati ? :mrgreen:

Mislim, vjerovatno je najveći broj tih koji su pročitali članak završio neku školu pa se postavlja pitanje šta je naučio iz iste kad ne cijeni trud, rad i zalaganje?
A tebe, ne mogu da vjerujem da ozbiljno takve stvari pitaš.

Ako smo loši, šta ima veze da budemo još gori?
Ako je Čelik u Federalnoj sto se trudi i igra, sto ne idu u kantonalnu?

Ne kontam fakat…

Osim toga, prosjek je grozan, a ima djece koja žele učiti. E njima uzimamo priliku silom.

Grozni smo, to je znak da treba da radimo vise i bolje, a ne manje i gore.
Trebamo raditi kvalitetnije i racionalnije. Ne mora moje dijete imat peticu iz historije ako ga ne zanima toliko nit mora pažnju poklanjati likovnoj umjetnosti ako mu ne ide.

Ako je Vico dan i mrak na fudbalskim terenima i ako će nas krasti kao u kupu kontra Borca koja je poenta rada, truda i zalaganja da dodjes do najjačeg ranga?

Grozni jesmo ali ništa što će par sati više obrazovanja kakvog imamo popraviti, u ostalom opet ponavljam znanje bez moralnih vrijednosti i principa ni samo nema kolektivnu vrijednost.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 mar 2025, 18:05

A nije onda nikakva šteta sto sam ugasio podforum Čelika. Vas fudbal i ne zanima niti imate ikakve ambicije dok je Vice. A on je još bar četiri godine tu. Ne treba se oko toga ni truditi nit šta raditi kad je skroz bezperspektivno. A eto Želji i Sarajevu nije bezperspektivno i oni mogu a vi ne možete. Sigurno je bolje vama koji gledate Federalku nego njima koji se mogu bar nadati da će gledati i Evropu.

Od drugih teza koje pokušavaš provuci… Licno ne mislim da ljudi koji poste imaju vise moralnih vrijednosti od onih koji ne poste. Covjek je covjek, ima svakakvih u svakom toru.

Ne vidim ni neku visoku moralnost u tome sto ti post pada toliko teško da moraš cijeli svijet tome prilagoditi. Nekako bi mi bilo mnogo vise neke kvalitete i karaktera u tome da izvrsavas sve obaveze kao i uvijek, a pri tome postis. Da ti je na prvom mjestu posvećenost postu i onom sto ide uz to, a ne kont kako ćeš izgurati oko hrane do te mjere da svaki minut pratiš. Ako ces sve živo skratiti i eto izdržati do 17:40 da ne jedeš, onda si karakterom i žrtvom na istom nivou ko i ja, samo sto ja to svaki dan cijele godine a ti mjesec dana.

A to da nam je svejedno sto šaljemo poruku da škola nije bitna… tu se ne slažemo i niti ja tebe mogu ubijediti niti ti mene možeš.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 mar 2025, 18:30

Gleda li iko Potjeru?

Sta kaže lik, pozdravljam raju iz Konjica :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 10 mar 2025, 18:32

fol pola zemlje ima PTSP a pune police s brašnom

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 mar 2025, 18:47

I found freedom. Losing all hope was freedom.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 mar 2025, 18:48

Što se ovog lobiranja tiče ne znam je li naše diplomate fakat sere sreća ili rade odličan posao jer za sada je prvoklasno, što niko nije očekivao. :mrgreen:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 mar 2025, 18:54

Neka je neko napokon i ove Čovićeve spomenuo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 10 mar 2025, 18:56

Ovi alemovi izgazaše Dodaru. :tokralju:

Samo da ne bude sutra 'Kad smo mi to rekli?'

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 mar 2025, 19:01

CAGarfia je napisao/la:
10 mar 2025, 18:48
Što se ovog lobiranja tiče ne znam je li naše diplomate fakat sere sreća ili rade odličan posao jer za sada je prvoklasno, što niko nije očekivao. :mrgreen:
Kifla je gospodin. :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 mar 2025, 19:03

MarcoBorriello je napisao/la:
10 mar 2025, 18:56
Ovi alemovi izgazaše Dodaru. :tokralju:

Samo da ne bude sutra 'Kad smo mi to rekli?'
Pa anti-Muslimani, rasisiti, white supermacists, seljaci, ratoborni itd. Samo vi i dalje vjerujte medijima
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 11 mar 2025, 00:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.