Ermin Bičakčić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Ermin Bičakčić

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 mar 2025, 18:46

Ja se ne slažem da postoji scenario u kojem nam je Bičakčić potreban, čak i kad igramo sa tri stopera. Ako nešto gradimo za Euro 2028, apsolutno nema potrebe da on bude tu.

Tu su Barišić, Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Kolašinac koji je stoper u klubu, pa i Radeljić, koji je smisleniji od Bičakčića, ne samo zbog godina.

I još ako se sjetimo početka Barbarezovog mandata i prvih prijateljskih utakmica, tada je u opticaju bio i Ahmedhodžić, kao i svi pobrojani stoperi gore, Muharemović je tada debitovao, pa se svejedno odlučio ničim izazvan zvati Bičakčića.

Da mi trebamo napraviti nekakvu tranziciju prema Čeliku, Maliću ili nekoj drugoj grupi mladih stopera koji će možda postati igrači, a možda i neće kao što je slučaj sa Čelikom i Malićem, razumio bih.

Ali ne postoji scenarij i kombinacija u kojoj je Bičakčić među 4, nije Barišiću 18, a Hadžikaduniću 20, pa da nam treba nekakvo iskustvo pored njih. Pa Muharemoviću su 22 godine.

Nisu to djeca koju treba školovati lošiji igrač od njih.

A njemu svaka čast na odnosu, to nije upitno.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 mar 2025, 19:11

Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.

Bicakcic ne uzima mjesto denisu, vec nekom drugom polivalentnom igracu. A kojem, ne znam. Ocigledno je da selektor misli da nemamo trenutno boljeg koji pokriva te pozicije, sto je meni iskreno smijesno, jer vremensni bicakcic ni u ludilu ne moze kvalitetno da pokrije poziciju wingbacka, kao ni Mujakic lijevog.
naprijed rejal

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 mar 2025, 19:28

Čuj nije direktna konkurencija Dennisu na desnom štoperu, na osnovu čega Dennis ne može igrati desnog štopera kada je nebrojano puta tu poziciju igrao u reprezentaciji?

Barbarez ako stvarno gleda Ermina, koji je jednom nogom u penziji, kao nekoga ko može pokriti poziciju desnog wing-backa, tu sva priča o njegovom potencijalom znanju staje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 mar 2025, 19:29

Sveti je napisao/la:
10 mar 2025, 19:11
Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.

Bicakcic ne uzima mjesto denisu, vec nekom drugom polivalentnom igracu. A kojem, ne znam. Ocigledno je da selektor misli da nemamo trenutno boljeg koji pokriva te pozicije, sto je meni iskreno smijesno, jer vremensni bicakcic ni u ludilu ne moze kvalitetno da pokrije poziciju wingbacka, kao ni Mujakic lijevog.
Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 mar 2025, 19:32

izdzezveubrazil je napisao/la:
10 mar 2025, 19:29
Sveti je napisao/la:

Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.
Igrao je protiv engleske
naprijed rejal

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 11 mar 2025, 00:48

Sveti je napisao/la:
10 mar 2025, 19:32
Sveti je napisao/la:

Igrao je protiv engleske
Ja se sjećam da je nekada igrao kao neki desni bek, klasični, nikad kao WB.
Zapravo je i počeo seniorsku poziciju na toj poziciji. Ako se dobro sjećam, debi u BL je imao u Štutgartu i to baš protiv Bayerna, koji je tada imao Riberija u prajmu. Po Erminovom baksuzluku, Riberi je imao svoj dan tada heh...
U reprezentaciji je isto nekoliko puta bio na bekovskoj poziciji, ali to nikad nije bilo pametno rješenje. O nekom ludilu na WB da i ne pomišljamo. On je mrtvi CB.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 mar 2025, 04:36

231983 je napisao/la:
11 mar 2025, 00:48
Sveti je napisao/la:
10 mar 2025, 19:32

Igrao je protiv engleske
Ja se sjećam da je nekada igrao kao neki desni bek, klasični, nikad kao WB.
Zapravo je i počeo seniorsku poziciju na toj poziciji. Ako se dobro sjećam, debi u BL je imao u Štutgartu i to baš protiv Bayerna, koji je tada imao Riberija u prajmu. Po Erminovom baksuzluku, Riberi je imao svoj dan tada heh...
U reprezentaciji je isto nekoliko puta bio na bekovskoj poziciji, ali to nikad nije bilo pametno rješenje. O nekom ludilu na WB da i ne pomišljamo. On je mrtvi CB.
Slazem se. Kazem samo da ga selektor vidi kao nekog ko po potrebi moze da pokrpi tu poziciju. Sto smatram da je pogresno jer je daleko od kvalitetnog rjesenja
naprijed rejal

MoodyReboot
Kontakt:

Post Postao/la MoodyReboot » 16 jun 2025, 10:53

Izgleda da će naš Ermin put Pule i potpisati za Istru. Tu bi se trebala staviti tačka na njegovu reprezentativnu karijeru.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jun 2025, 11:07

Nadam se da ce nakon Istre (ako ode) zavrsiti sa reprezentacijom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 16 jun 2025, 11:22

Pamtit ću ga po čuvenom centaršutu protiv Argentine u zadnjoj minuti :salut:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 jun 2025, 11:31

Bičakčić u reprezentaciji ima ulogu iskusnjare, koja će protiv Rumunije ući sa klupe i u sudijskoj nadoknadi, u zadnjem pokušaju Rumuna da izjednače na iskustvo izvući faul u napadu. Šarić ima ulogu da sa klupe unese živost i borbu u vezni red, on je ratnik, nije mekan kao Huseinbašić. Burnić je čovjek za sve pozicije, promijeni ih tri u jednoj utakmici. Sergej će ih zvati i kad bi igrali u trećim ligama u Njemačkoj ili Italiji, ili u Istri.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 16 jun 2025, 12:56

Pamtit cemo ga jer se sageo da Seo da sam sebi gol protiv Arg., i sto je raznio Bešića da ne stigne Messija i onemogući ovoga da zabije gol.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 16 jun 2025, 13:10

Hvala ti sto si naceo Slovacku, ali vakat je u reprezentativnu penziju :salut:

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 16 jun 2025, 13:14

231983 je napisao/la:
16 jun 2025, 12:56
Pamtit cemo ga jer se sageo da Seo da sam sebi gol protiv Arg., i sto je raznio Bešića da ne stigne Messija i onemogući ovoga da zabije gol.
Da li postoji neko da vama valja? Za sve jednog igrača, selektora imate nešto loše kazati, tačno smo kao narod jedna velika g0vna, sve svoje neuspjehe, greške u životu ispoljavate tako što s3rete o ljudima koji su nešto napravili od života i koji su dali mali dio sebe za ovu državu. I onda dođe glupi Bošnjo: aaaaaj niko nas ne voli, niko nas ne poštuje, kako će te iko poštovati kad nemaš poštovanje za svoje.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 jun 2025, 14:02

Celtic je napisao/la:
16 jun 2025, 13:14
231983 je napisao/la:
Da li postoji neko da vama valja? Za sve jednog igrača, selektora imate nešto loše kazati, tačno smo kao narod jedna velika g0vna, sve svoje neuspjehe, greške u životu ispoljavate tako što s3rete o ljudima koji su nešto napravili od života i koji su dali mali dio sebe za ovu državu. I onda dođe glupi Bošnjo: aaaaaj niko nas ne voli, niko nas ne poštuje, kako će te iko poštovati kad nemaš poštovanje za svoje.
:clap: :thumbup:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 16 jun 2025, 18:09

Celtic je napisao/la:
16 jun 2025, 13:14
231983 je napisao/la:
Tobe jarabi.
Idi ljudino prosetaj do apoteke, ima za smirenje svasta, mozda daju i bez recepta. Procitaj im komentar, dat ce.
Kad je tema u pitanju:
Ovaj lik nam nista nikad specijalno dobro nike donio, osim gola Slovačkoj. I u prajmu je bio ispodprosjecan, a kamo li sad, kad se s klubom grcevito borio za opstanak u 2. ligi., s 35 čuka. Da je insan pa da se zahvali i ustupi mjesto kome mlađem, potnetnijem ali jok.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 jul 2025, 14:58

Nije vise igrac Braunschweiga. Sad su objavili da mu nece vise ponudit novi ugovor.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 17 jul 2025, 15:44

Da hoce vise zavrsit karijeru da ga ne gledamo na spisku….

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 17 jul 2025, 20:53

Sindikat12 je napisao/la:
17 jul 2025, 15:44
Priznat ćeš da je imao najbolju frizuru od svih reprezentativaca ikada!
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 17 jul 2025, 21:46

ArtVandelay je napisao/la:
17 jul 2025, 20:53
Sindikat12 je napisao/la:
17 jul 2025, 15:44
Priznat ćeš da je imao najbolju frizuru od svih reprezentativaca ikada!
Kad neko spomene Bicu ja se odma sjetim onog centarsuta protiv Argentine na SP :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.