Ermin Bičakčić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Ermin Bičakčić
Ja se ne slažem da postoji scenario u kojem nam je Bičakčić potreban, čak i kad igramo sa tri stopera. Ako nešto gradimo za Euro 2028, apsolutno nema potrebe da on bude tu.
Tu su Barišić, Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Kolašinac koji je stoper u klubu, pa i Radeljić, koji je smisleniji od Bičakčića, ne samo zbog godina.
I još ako se sjetimo početka Barbarezovog mandata i prvih prijateljskih utakmica, tada je u opticaju bio i Ahmedhodžić, kao i svi pobrojani stoperi gore, Muharemović je tada debitovao, pa se svejedno odlučio ničim izazvan zvati Bičakčića.
Da mi trebamo napraviti nekakvu tranziciju prema Čeliku, Maliću ili nekoj drugoj grupi mladih stopera koji će možda postati igrači, a možda i neće kao što je slučaj sa Čelikom i Malićem, razumio bih.
Ali ne postoji scenarij i kombinacija u kojoj je Bičakčić među 4, nije Barišiću 18, a Hadžikaduniću 20, pa da nam treba nekakvo iskustvo pored njih. Pa Muharemoviću su 22 godine.
Nisu to djeca koju treba školovati lošiji igrač od njih.
A njemu svaka čast na odnosu, to nije upitno.
Tu su Barišić, Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Kolašinac koji je stoper u klubu, pa i Radeljić, koji je smisleniji od Bičakčića, ne samo zbog godina.
I još ako se sjetimo početka Barbarezovog mandata i prvih prijateljskih utakmica, tada je u opticaju bio i Ahmedhodžić, kao i svi pobrojani stoperi gore, Muharemović je tada debitovao, pa se svejedno odlučio ničim izazvan zvati Bičakčića.
Da mi trebamo napraviti nekakvu tranziciju prema Čeliku, Maliću ili nekoj drugoj grupi mladih stopera koji će možda postati igrači, a možda i neće kao što je slučaj sa Čelikom i Malićem, razumio bih.
Ali ne postoji scenarij i kombinacija u kojoj je Bičakčić među 4, nije Barišiću 18, a Hadžikaduniću 20, pa da nam treba nekakvo iskustvo pored njih. Pa Muharemoviću su 22 godine.
Nisu to djeca koju treba školovati lošiji igrač od njih.
A njemu svaka čast na odnosu, to nije upitno.
Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.
Bicakcic ne uzima mjesto denisu, vec nekom drugom polivalentnom igracu. A kojem, ne znam. Ocigledno je da selektor misli da nemamo trenutno boljeg koji pokriva te pozicije, sto je meni iskreno smijesno, jer vremensni bicakcic ni u ludilu ne moze kvalitetno da pokrije poziciju wingbacka, kao ni Mujakic lijevog.
Bicakcic ne uzima mjesto denisu, vec nekom drugom polivalentnom igracu. A kojem, ne znam. Ocigledno je da selektor misli da nemamo trenutno boljeg koji pokriva te pozicije, sto je meni iskreno smijesno, jer vremensni bicakcic ni u ludilu ne moze kvalitetno da pokrije poziciju wingbacka, kao ni Mujakic lijevog.
naprijed rejal
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čuj nije direktna konkurencija Dennisu na desnom štoperu, na osnovu čega Dennis ne može igrati desnog štopera kada je nebrojano puta tu poziciju igrao u reprezentaciji?
Barbarez ako stvarno gleda Ermina, koji je jednom nogom u penziji, kao nekoga ko može pokriti poziciju desnog wing-backa, tu sva priča o njegovom potencijalom znanju staje.
Barbarez ako stvarno gleda Ermina, koji je jednom nogom u penziji, kao nekoga ko može pokriti poziciju desnog wing-backa, tu sva priča o njegovom potencijalom znanju staje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.Sveti je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:11Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.
Igrao je protiv engleskeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:29Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.Sveti je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:11Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.
naprijed rejal
Ja se sjećam da je nekada igrao kao neki desni bek, klasični, nikad kao WB.Sveti je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:32Igrao je protiv engleskeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:29Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.Sveti je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:11Ermina selektor vidi kao igraca koji moze da pokrije desnog wingbacka i desnog stopera, i kao takav nije direktna konkurencija denisu, vec prozvakana prica.
Zapravo je i počeo seniorsku poziciju na toj poziciji. Ako se dobro sjećam, debi u BL je imao u Štutgartu i to baš protiv Bayerna, koji je tada imao Riberija u prajmu. Po Erminovom baksuzluku, Riberi je imao svoj dan tada heh...
U reprezentaciji je isto nekoliko puta bio na bekovskoj poziciji, ali to nikad nije bilo pametno rješenje. O nekom ludilu na WB da i ne pomišljamo. On je mrtvi CB.
Slazem se. Kazem samo da ga selektor vidi kao nekog ko po potrebi moze da pokrpi tu poziciju. Sto smatram da je pogresno jer je daleko od kvalitetnog rjesenja231983 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 00:48Ja se sjećam da je nekada igrao kao neki desni bek, klasični, nikad kao WB.Sveti je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:32Igrao je protiv engleskeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 mar 2025, 19:29
Ali kada je igrao desnog wingbacka, ako je to mjesto na kojem ga vidi? Je li uopšte spomenuo ikad da ga tu vidi? Ja se ne sjećam ni da je to igrao kod Barbareza, ni da je spomenuo da ga tu vidi.
Zapravo je i počeo seniorsku poziciju na toj poziciji. Ako se dobro sjećam, debi u BL je imao u Štutgartu i to baš protiv Bayerna, koji je tada imao Riberija u prajmu. Po Erminovom baksuzluku, Riberi je imao svoj dan tada heh...
U reprezentaciji je isto nekoliko puta bio na bekovskoj poziciji, ali to nikad nije bilo pametno rješenje. O nekom ludilu na WB da i ne pomišljamo. On je mrtvi CB.
naprijed rejal
- MoodyReboot
- Kontakt:
Izgleda da će naš Ermin put Pule i potpisati za Istru. Tu bi se trebala staviti tačka na njegovu reprezentativnu karijeru.
Nadam se da ce nakon Istre (ako ode) zavrsiti sa reprezentacijom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JayCatwright
- Kontakt:
Pamtit ću ga po čuvenom centaršutu protiv Argentine u zadnjoj minuti 

Bičakčić u reprezentaciji ima ulogu iskusnjare, koja će protiv Rumunije ući sa klupe i u sudijskoj nadoknadi, u zadnjem pokušaju Rumuna da izjednače na iskustvo izvući faul u napadu. Šarić ima ulogu da sa klupe unese živost i borbu u vezni red, on je ratnik, nije mekan kao Huseinbašić. Burnić je čovjek za sve pozicije, promijeni ih tri u jednoj utakmici. Sergej će ih zvati i kad bi igrali u trećim ligama u Njemačkoj ili Italiji, ili u Istri.
Pamtit cemo ga jer se sageo da Seo da sam sebi gol protiv Arg., i sto je raznio Bešića da ne stigne Messija i onemogući ovoga da zabije gol.
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Hvala ti sto si naceo Slovacku, ali vakat je u reprezentativnu penziju 

Da li postoji neko da vama valja? Za sve jednog igrača, selektora imate nešto loše kazati, tačno smo kao narod jedna velika g0vna, sve svoje neuspjehe, greške u životu ispoljavate tako što s3rete o ljudima koji su nešto napravili od života i koji su dali mali dio sebe za ovu državu. I onda dođe glupi Bošnjo: aaaaaj niko nas ne voli, niko nas ne poštuje, kako će te iko poštovati kad nemaš poštovanje za svoje.
Celtic je napisao/la: ↑16 jun 2025, 13:14Da li postoji neko da vama valja? Za sve jednog igrača, selektora imate nešto loše kazati, tačno smo kao narod jedna velika g0vna, sve svoje neuspjehe, greške u životu ispoljavate tako što s3rete o ljudima koji su nešto napravili od života i koji su dali mali dio sebe za ovu državu. I onda dođe glupi Bošnjo: aaaaaj niko nas ne voli, niko nas ne poštuje, kako će te iko poštovati kad nemaš poštovanje za svoje.

Tobe jarabi.Celtic je napisao/la: ↑16 jun 2025, 13:14Da li postoji neko da vama valja? Za sve jednog igrača, selektora imate nešto loše kazati, tačno smo kao narod jedna velika g0vna, sve svoje neuspjehe, greške u životu ispoljavate tako što s3rete o ljudima koji su nešto napravili od života i koji su dali mali dio sebe za ovu državu. I onda dođe glupi Bošnjo: aaaaaj niko nas ne voli, niko nas ne poštuje, kako će te iko poštovati kad nemaš poštovanje za svoje.
Idi ljudino prosetaj do apoteke, ima za smirenje svasta, mozda daju i bez recepta. Procitaj im komentar, dat ce.
Kad je tema u pitanju:
Ovaj lik nam nista nikad specijalno dobro nike donio, osim gola Slovačkoj. I u prajmu je bio ispodprosjecan, a kamo li sad, kad se s klubom grcevito borio za opstanak u 2. ligi., s 35 čuka. Da je insan pa da se zahvali i ustupi mjesto kome mlađem, potnetnijem ali jok.
-
- Kontakt:
Nije vise igrac Braunschweiga. Sad su objavili da mu nece vise ponudit novi ugovor.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
-
- Kontakt:
Da hoce vise zavrsit karijeru da ga ne gledamo na spisku….
- ArtVandelay
- Kontakt:
Priznat ćeš da je imao najbolju frizuru od svih reprezentativaca ikada!Sindikat12 je napisao/la: ↑17 jul 2025, 15:44Da hoce vise zavrsit karijeru da ga ne gledamo na spisku….
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
-
- Kontakt:
Kad neko spomene Bicu ja se odma sjetim onog centarsuta protiv Argentine na SPArtVandelay je napisao/la: ↑17 jul 2025, 20:53Priznat ćeš da je imao najbolju frizuru od svih reprezentativaca ikada!Sindikat12 je napisao/la: ↑17 jul 2025, 15:44Da hoce vise zavrsit karijeru da ga ne gledamo na spisku….

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.