FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Vise nego korektna utakmica sa nase strane. Drugaciji dojam odigrati nerijeseno sa ovakvom igrom nego protiv Sarajeva gdje su dosta dominirali, i srecom izvukli bod. Iako obadvije utakmice nam dale jedan bod, ipak ova utakmica daje materijala da mozemo bolje u narednim utakmicama. Protiv Posusja smo mogli vise, ali Krpic je bas falio, on znaci dosta za ekipu, njegov autoritet, da ostali igraci, pogotovo ovi mladji, imaju nekog na koga se mogu osloniti.
-
- Kontakt:
Odigrali smo solidnu utakmicu protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika. Falio nam je vezni baš baš.
Ono što sam primijetio na proljeće, nikako 2 dobra poluvremena sastaviti. Stalno se prilagođavamo u toku jednog ili drugog poluvremena. Možda Denisu i stručnom štabu nedostaje Kovač.
Što se tiče suđenja, a neko je to već pisao na stranicama prije, ašćare se vidi da sude dobro kada hoće. Po meni, prvo poluvrijeme perfektno odsuđeno, i tačno se vidi da je na poluvremenu došla direktiva. Užas.
Jaber, Šošić, Karamarko, Muftić
Mirčevski i Boljević jako loše. Puno više očekujem od Boljevića.
Ono što sam primijetio na proljeće, nikako 2 dobra poluvremena sastaviti. Stalno se prilagođavamo u toku jednog ili drugog poluvremena. Možda Denisu i stručnom štabu nedostaje Kovač.
Što se tiče suđenja, a neko je to već pisao na stranicama prije, ašćare se vidi da sude dobro kada hoće. Po meni, prvo poluvrijeme perfektno odsuđeno, i tačno se vidi da je na poluvremenu došla direktiva. Užas.
Jaber, Šošić, Karamarko, Muftić

Mirčevski i Boljević jako loše. Puno više očekujem od Boljevića.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Ja inace sam na sjeveru ali sam sad sa prijateljima bio na istoku. Bio sam 15 tak redova iznad onog idiota. Dosta raja je reagovalo. Na kraju mu je jedan lik i prisao kada se drugi put popeo. Tacno je da ona plava beretka pored njega nije ni reagovala.QUARTERBACK je napisao/la: ↑10 mar 2025, 16:39brate ja sam odmah skocio i vikao da sidje dole jer sam gledao policajce koji su odmah ispod njega dole bili da se samo rogan za glavu uhvatio ispraznili bi istok milion%theKuPuS je napisao/la: ↑10 mar 2025, 11:34doslovno gledam istog lika na istoku skoro svaku utakmicu kako pravi glupostiedinedin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 08:44Da mi je samo 5 minuta vlasti da na istoku pošamaram one što bacaju predemete na teren. Zbog papaka su nam postavili ogradu a vjerujem da će vrlo brzo da se desi da zatvore tribinu. Ljudi moji kakava nekultura pa to je za ne povjerovat, halo ljakse bacaš i gađaš i samo štetiš SVOM klubu mada se zapitam jeli to njihov klub.
isti lik koji psuje djecu protivnicima i sudijama, sad se ovu utakmicu popeo na ogradu i bacio upaljač na igrače borca, srećom promašio
jedini ja govorim siđi dole glupane, ne radi to, niko drugi ni da mu pisne, još mi moja raja govori pusti budalu ko zna šta može uraditi
okrenuo se on svojoj ekipi s kojima inače sjedi u trećem ili četvrtom redu od dna na istoku, lijevo od sektora za desetogodišnje, i cereka se, čeka da mu oni odobre da je mangup
i onda zbog takvih imbecila mi dobijemo ogradu nakaradnu
inace ja sam cuo bar 5-6 ljudi da mu govori da ne gadja al ako si upratio pica mala kad je silazio ne smije da pogleda prema gore da vidi ko mu to govori da ne gadja jer je cuo vise ljudi zato je i sisao i prepao se...
jos skontaj ti dok se deres vecinom ne cujes ovo okolo lijepo tako da sigurno da grijesis da si ti jedini koji je vikao na levata.. ovako kad covjek pogleda, morao bi se s onim debilima pobiti ako im skrenes paznju na to sto rade jer to je takav mentalni sklop da ne zna normalno pricati.. al samo se vratim na to zamisli ofiraze da bude tuca na istoku to me najvise sputava da se upustim u raspravu s njima
razmisljam da promjenim mjesto na istoku zbog ovih papaka iskreno
uostalom jucer je policija bila u prvom redu istoka sto nije bio slucaj do sad cini mi se.. vecinom su sjedili na stepenicama najblizim jugu
Ja inace nisam na istoku,ali svasta sam vidio. Bude i na sjeveru svega,u jednom momentu, se trava osjetila ,kao da kila bila smotana,okrenes se vidis 10 glava i sve ukupno 3 zuba u glavi. Da ne pricam,o onim sa 36 kila zive vage,sto su siri od covjeka od 2 metra.
Ali kad vec pricamo o onom liku,vjerovatno normalnoj raji nije do belaja i ne boji se 90 posto ljudi onog utegnutog sminkercica.
Prije ili kasnije kad nekom pukne film, izbice belaj. Jer evo sjedio sam sa 10 likova. Medju njima su 3 bivsa specijalca,i mislis da onaj penjac ima neke sanse da udje u sukob i on i njegava raja.
Nego ljudi dodju,zajebavaju se,nije im do belaja. Nazalost papaka u nasem gradu je nikad vise.
Realno odbrana je stvarno djelovala najstabilnije u svim dosadašnjim derbi utakmicama. Nije apsolutno bilo karakterističnih proboja po bokovima, kao što je bilo izraženo u obje utakmice sa pitarima i dole u Mostaru prvo poluvrijeme, gdje nas jednostavno osakate preko krila i onda je na Muftiću hoće li odbraniti ili ne. Doduše bilo je tu grešaka, pogotovo na kraju, ali nervoza, igrač manje pa se i može tolerisati. U svakom slučaju mnogo mnogo bolja utakmica nego protiv pitara.
Mislim da je i ovaj bodovni saldo iz ovih utakmica sasvim ok, s obzirom da si imao 3 najteže ekipe u 4 utakmice. Jedina zaista zamjerka je što nismo dobili u Posušju. Doduše, mogao se i derbi vala izvući bolje, ali šta je tu je, neka Denis uči.
Ovim rezultatima definitivno ide u prilog i katastrofalna realizacija ofanzivnih igrača, neprepoznatljiva u odnosu na jesen. Boljević, Cvetanoski, Filip pa i Krpić nikako da se sastave ovo proljeće po pitanju forme. Jedino Krpića izvlači što je dobar u igri i duelima, ali realizacija opet upitna.
Nevjerovatno je da smo fulali minimalno 6 zicera (Filipov u Mostaru, Krpićeva dva na derbiju, Boljevićev i Filipov u Posušju, itd + ziceri u kupu) 100% šansi koje su se morali dati, a da se makar pogodilo pola od toga, drugačija bi se sada priča pričala.
Mislim da je i ovaj bodovni saldo iz ovih utakmica sasvim ok, s obzirom da si imao 3 najteže ekipe u 4 utakmice. Jedina zaista zamjerka je što nismo dobili u Posušju. Doduše, mogao se i derbi vala izvući bolje, ali šta je tu je, neka Denis uči.
Ovim rezultatima definitivno ide u prilog i katastrofalna realizacija ofanzivnih igrača, neprepoznatljiva u odnosu na jesen. Boljević, Cvetanoski, Filip pa i Krpić nikako da se sastave ovo proljeće po pitanju forme. Jedino Krpića izvlači što je dobar u igri i duelima, ali realizacija opet upitna.
Nevjerovatno je da smo fulali minimalno 6 zicera (Filipov u Mostaru, Krpićeva dva na derbiju, Boljevićev i Filipov u Posušju, itd + ziceri u kupu) 100% šansi koje su se morali dati, a da se makar pogodilo pola od toga, drugačija bi se sada priča pričala.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Velid Spaho
-
- Kontakt:
Pa ako nešto radi čitava tribina ne znači da je ok. Kao što nije ok ubacivanje predmeta tako nije uredu ni psovanje pogotovo onako iz čista mira. Postoje ljudi koji dolaze s porodicom. Jel ti stvarno misliš da je uredu pred djecom da psujemo nekome kćerku i sl.? Hajd nekad nešto izleti al.....Ako smo Željo, ako smo nivo, onda nivo trebamo biti u svemu.VicaGrba1921 je napisao/la: ↑10 mar 2025, 14:07Za gadjanje naravno da je glupost i ne opravdava niko, ali psovanje? Pa citava tribina psuje hirosu i kulasinu, opravdano. Kulasin koji zabije go protiv nas na Grbavici pa slavi pred istokom i ljubi dres borca ?theKuPuS je napisao/la: ↑10 mar 2025, 11:34doslovno gledam istog lika na istoku skoro svaku utakmicu kako pravi glupostiedinedin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 08:44Da mi je samo 5 minuta vlasti da na istoku pošamaram one što bacaju predemete na teren. Zbog papaka su nam postavili ogradu a vjerujem da će vrlo brzo da se desi da zatvore tribinu. Ljudi moji kakava nekultura pa to je za ne povjerovat, halo ljakse bacaš i gađaš i samo štetiš SVOM klubu mada se zapitam jeli to njihov klub.
isti lik koji psuje djecu protivnicima i sudijama, sad se ovu utakmicu popeo na ogradu i bacio upaljač na igrače borca, srećom promašio
jedini ja govorim siđi dole glupane, ne radi to, niko drugi ni da mu pisne, još mi moja raja govori pusti budalu ko zna šta može uraditi
okrenuo se on svojoj ekipi s kojima inače sjedi u trećem ili četvrtom redu od dna na istoku, lijevo od sektora za desetogodišnje, i cereka se, čeka da mu oni odobre da je mangup
i onda zbog takvih imbecila mi dobijemo ogradu nakaradnu
Na svakoj ulaznici za Kruševo nalazi se vaučer od 10 KM za kupovinu u Shopu FK Željezničar u vrijednosti od 50 KM i više. Vaučer se može iskoristiti od četvrtka. 

Cijene ulaznica su sljedeće:
Jug: 5 KM
Sjever: 5 KM
Sjever djeca do 10 godina: Besplatno
Istok: 5 KM
Zapad A1: 40 KM
Termini:
Utorak: 09:30 - 17:30 sati u Shopu FK Željezničar
Srijeda: 09:00 - 15:00 sati u biletarnici
FK Željezničar - HNK Kruševo
Srijeda, 12.03.2025.
15:00 sati
Cijene ulaznica su sljedeće:
Termini:
Koju li sam ja utakmicu gledaoLynx je napisao/la: ↑11 mar 2025, 00:06Realno odbrana je stvarno djelovala najstabilnije u svim dosadašnjim derbi utakmicama. Nije apsolutno bilo karakterističnih proboja po bokovima, kao što je bilo izraženo u obje utakmice sa pitarima i dole u Mostaru prvo poluvrijeme, gdje nas jednostavno osakate preko krila i onda je na Muftiću hoće li odbraniti ili ne. Doduše bilo je tu grešaka, pogotovo na kraju, ali nervoza, igrač manje pa se i može tolerisati. U svakom slučaju mnogo mnogo bolja utakmica nego protiv pitara.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
100% si u pravu.istokzeljo je napisao/la: ↑11 mar 2025, 05:18
Pa ako nešto radi čitava tribina ne znači da je ok. Kao što nije ok ubacivanje predmeta tako nije uredu ni psovanje pogotovo onako iz čista mira. Postoje ljudi koji dolaze s porodicom. Jel ti stvarno misliš da je uredu pred djecom da psujemo nekome kćerku i sl.? Hajd nekad nešto izleti al.....Ako smo Željo, ako smo nivo, onda nivo trebamo biti u svemu.
Nažalost, svašta se može vidjeti i čuti danas na tribinama.
Ljudi su isfrustrirani, šta li već.
Ili jednostavno manjak kulture.
Stolica koja je ispred tebe ne služi da ti noge stavljaš na nju, iako niko ne sjedi u tom
momentu.Ja bi krenuo od toga.
Jedeš košpe?
Ponesi nešto za otpatke, ne bacaj pod noge sebi, nisi hajvan, valjda.Isto važi i za opuške.
Ne može ti na svaku situaciju psovka bit komentar.
Mislim da bi klub trebao malo skrenut pažnju na te stvari.
Nije bilo ovako ekstremno prije 10-ak godina.
-
- Kontakt:
Prije 10 godina se kospice bacale u kesu, a svako nosio pepeljaru. Bilo je to druge vrijeme. Nasa poznata grupa Kospicari nikad nisu kospe bacali ispod nogu.
Ovdje stanje standardno, hulahopka ponovo po starom
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Znas li sta je sa Brazilcima? Placa im se stan, plata ide a oni ne igraju..duskajurisic1 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 14:18Prije 10 godina se kospice bacale u kesu, a svako nosio pepeljaru. Bilo je to druge vrijeme. Nasa poznata grupa Kospicari nikad nisu kospe bacali ispod nogu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Uzmi opet pogledaj derbi i prvo poluvrijeme protiv Zrinjskog, prebroj i pogledaj napade na tim utakmicama i na ovoj. Ne kažem da nije bilo, ali mnogo manje nego na te dvije, pogotovo nego na debriju.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
Velid Spaho
Velid Spaho
Kad se sve uzme u obzir skroz okej tekma sa nase strane.
Fk Željezničar.
Sutra ocekujem
………………Lausevic
…….Boljevic Foco Sabic
…….…..Lagumdzija Kolic
Radinovic Mahmic Semdin Odinaka
……………..Abdulahovic
Vjerovatno ce dobiti sansu Duskaj ili Tarapara u drugom na golu
Ocekujem takodjer Babaluka, Zenicanina, Hodzica, Mesica i jos neke juniore u rosteru, a mozda cak i u prvih 11
………………Lausevic
…….Boljevic Foco Sabic
…….…..Lagumdzija Kolic
……………..Abdulahovic
Ocekujem takodjer Babaluka, Zenicanina, Hodzica, Mesica i jos neke juniore u rosteru, a mozda cak i u prvih 11
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Najavio si brazilce ima 10 dana, uvrsti ih u ekipu ako nistaNoDi80 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 19:41Sutra ocekujem
………………Lausevic
…….Boljevic Foco Sabic
…….…..Lagumdzija Kolic
……………..Abdulahovic
Napisao sam sam „navodno bi trebali biti gotovi“duskajurisic1 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 20:51Najavio si brazilce ima 10 dana, uvrsti ih u ekipu ako nistaNoDi80 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 19:41Sutra ocekujem
………………Lausevic
…….Boljevic Foco Sabic
…….…..Lagumdzija Kolic
……………..Abdulahovic
Nije do mene sto ih nema
Sigurno bi nam znacili da su bili tu ove cetiri ligaske utakmice
Sta se desava s njima?
Siroki doveo 6 februara Brazilca i lik vec 8 februara igrao u kupu
Drugoligasi iz BiH sve u roku zavrse, a mi se peglamo evo 2 mjeseca
Sve indicira na to da je do nas i da nas koce neke radnje iz proslosti
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Sto ce ti Boljevic svega ti?NoDi80 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 19:41Sutra ocekujem
………………Lausevic
…….Boljevic Foco Sabic
…….…..Lagumdzija Kolic
……………..Abdulahovic
Nek odmori umorio se protiv Borca, dvaput se vratio nazad.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ja sam možda navijač starog kova, ali ne mislim da se trebamo po papanluku takmičiti sa navijačima drugih klubova. Može misliti ko šta hoće ali za mene je Željo uvijek bio klub gospodin, i ovo što u zadnje vrijeme gledam na istoku je čisti papanluk (od 10-15 pojedinaca, ali ti pojedinci su najvidljiviji). I biće još gori ako se šta ne promijeni i u našoj svijesti, ali i u postupanjj uprave kluba.
Ono ulijetanje protiv Sloge je bio papanluk iz udžbenika. Zašto se klub nikada nije oglasio bar saopštenjem i ogradio se od onih momaka, na kraju nas zatvorili ko majmune u kavez i niko ništa. Zašto klub nije tražio bar prekršajni postupak protiv njih, nek bude kazna kakva-takva, da se pošalje poruka ostalima. Zašto klub ne zaštiti navijače prema MUP-u kad je derbi, bar jednim dopisom nek se obrate i kažu nemojte praviti talački krizu pred svaki derbi, sljedeće sezone će biti najmanje dva derbija na Grbavici, ako se ovako nastavi nekome će pozliti u onoj gužvi sa možda fatalnim posljedicama i ko će biti odgovoran za to? I onda poslije Sloge skoro svaku domaću utakmicu papanluk, najgore psovke, najprizemnije uvrede često i našim igračima, psovanje mrtvih majki, očeva, sestri, gađanje upaljačima, penjanje na ogradu Itd. Može pričati ko šta hoće, ali prije nije tako bilo.
Sutra idem na Kruševo, nisam navijač koji bira utakmice, imam godišnju ulaznicu za istok, plaćam članarinu i za klub i za manijake, ali iskreno ne znam da bih dijete doveo na utakmicu.
Nedavno sam se registrovao na forum, ne želim se raspravljati sa bilo kim, niti botovati za bilo koju interesnu grupu, ovo je iskren osvrt čovjeka koji voli klub. Živjeli.
Ono ulijetanje protiv Sloge je bio papanluk iz udžbenika. Zašto se klub nikada nije oglasio bar saopštenjem i ogradio se od onih momaka, na kraju nas zatvorili ko majmune u kavez i niko ništa. Zašto klub nije tražio bar prekršajni postupak protiv njih, nek bude kazna kakva-takva, da se pošalje poruka ostalima. Zašto klub ne zaštiti navijače prema MUP-u kad je derbi, bar jednim dopisom nek se obrate i kažu nemojte praviti talački krizu pred svaki derbi, sljedeće sezone će biti najmanje dva derbija na Grbavici, ako se ovako nastavi nekome će pozliti u onoj gužvi sa možda fatalnim posljedicama i ko će biti odgovoran za to? I onda poslije Sloge skoro svaku domaću utakmicu papanluk, najgore psovke, najprizemnije uvrede često i našim igračima, psovanje mrtvih majki, očeva, sestri, gađanje upaljačima, penjanje na ogradu Itd. Može pričati ko šta hoće, ali prije nije tako bilo.
Sutra idem na Kruševo, nisam navijač koji bira utakmice, imam godišnju ulaznicu za istok, plaćam članarinu i za klub i za manijake, ali iskreno ne znam da bih dijete doveo na utakmicu.
Nedavno sam se registrovao na forum, ne želim se raspravljati sa bilo kim, niti botovati za bilo koju interesnu grupu, ovo je iskren osvrt čovjeka koji voli klub. Živjeli.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Nisam dugo ulazio da pišem, iako sam većinom čitao postove. Samo da pozdravim Plavu porodicu, mavija, 1921boya, Alpu na onome što pišu. Mi smo postali velike 0 onog momenta kada smo u Mostaru za 10 minuta pregaženi i fasovali 3 komada. Od tad pa do danas, nije se stvorila nijedna generacija, ili barem nekoliko igrača koji neće biti velike nule, nego bi i na 11 najboljih Europe išli na pobjedu, pa taman nas tih 11 našutalo 10 razlike. To je problem sve i jedne generacije od zadnje šampionske, što niko živ nema mentalitet šampiona, a vrhunac je došao ove sezone gdje nam je uredu uzeti 3 boda u 6 utakmica protiv ekipa iznad nas. Golemo, brate, golemo. Što se tiče utakmice, Borac je u prvom poluvremenu bio zreo za 3 komada, njihova sreća/naše neznanje me natjeralo da zadnjih 30ak minuta strepim hoćemo li i taj jedan pišljivi bod zadržati.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, bhfanatic14, mavi, Pantelija, RatoborniMrmot i 47 gostiju.