Postao/la Imajednabrigada » 11 mar 2025, 17:49
Opet ono vaše hujhudsko sa ovim Kazahstancem, Engleska PL, 22 miliona eura vrijednost, standardan ovo, onoo... Ko te pita za to bolan.
Dize se taj luzerski hajp o "poslu stoljeća" bgm kao da se radi o Toni Krossu ili Messiju u najbolje vrijeme a ne sasvim pristojnom igracu osrednjeg engleskog premijerligaša.
Imali smo mi i ranije igrače Iz mnogo ozbiljnijih klubova kao npr Milana, Juventusa, Lazia...pa šta?
Da se razumijemo, momak posjeduje određeni kvalitet ne igra dzaba najjacu ligu svijeta, posebno u ovim okolnostima za naše uslove ali nije to sad igrač koji bi donio neki veliki napredak u veznom redu čak štaviše mislim da bi se stopio u sivilo igre nasih trenutnih veznih igrača.
Kazem, postoji kvalitet ali nama u ovom trenutlu treba klasična 10ka, jak na lopti, inteligentan, nešto kao Misimovic tad ili Pjanic (mada i Pjanic nije to što je mislio da jeste u smislu konkretnog doprinosa rezultatu) dakle, treba nam dirigent na sredini terena odnosno igrač koji će upravljati načinom i dinamikom igre, i igrač koji će pokrenuti na neki nacin i razigrati taj prosjek koji trenutno imamo....a taj Kazahstanac to nije nažalost.
Može on biti iz Reala ali ako on nije lider na terenu ili ako nema podrsku u veznom redu od ostalih igrača, koji mogu pratiti njegov nivo igre te da se na taj nacin napravi homogena sredina od igraca priblizno istog kvaliteta ...ništa on sam puno ne bi mogao i neće donijeti, čak štavise desilo bi se razočaranje i kod njega i kod navijača(jer stvara se atmosfera dolazi Maradona i rješenje za sve nase probleme) jer ipak nije to tako baš sve ružičasto kod nas i lako.
Nikad igrač nije dao i podigao ekipu, osim ako je slučaj da je svjetska top klasa, vec upravo suprotno ekipa daje ili izbaci igrača i pomogne mu da se izdigne od prosjeka i riješi utakmicu ili iole podigne kvalitet igre svojim iskustvom igranja na višem nivou posebno za naše uslove.
Zadnja izmjena:
Imajednabrigada, dana/u 11 mar 2025, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz