I onda gube od mrtvog jahna, jos evo fulase penal. Valjda se dozovu do kraja
2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
1946-1987
Karlsruhe nakon odlicnog starta poceo da ide prema dole. Al drago mi je pa Schalke napokon izgleda krece pravim putem.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Konigsblau
- Kontakt:
Dobro se zakuhalo na vrhu. Bit ce svega do kraja..
Wir leben dich Schalke 04!
Heja FCM
Pratit ce se velikan iz Sachsen-Anhalta uzivo u Fürthu naredne hefte 

-
- Kontakt:
U Dritte ligi na programu je 28 kolo.
Aachen je upisao važnu pobjedu u gostima kod Ingolstadta 0:3 u borbi za opstanak.
Cottbus je kiksao protiv ekipe Hannover2 potpuno neočekivano.
U derbiju u Bilefeldu Arminia je pobjedila Saarbrucken 3:1,i ostala u trci za prva dva mjesta na tabeli.
Uz Hannover2,sinocnjim domacim porazom od Verla(1:2),Unterhaching je vec se može reci ispao iz lige.
Manheim,Stuttgart2,Osnabruck,Sandhausen,Dortmund2 ,Aachen su ekipe koje ce medjusobno odlučiti o tome koje ce još dvije ekipe ispasti iz dritte lige.
U vrhu je podjednako interesantno,Dresden i Saarbrucken su trenutno na prve dvije pozicije,ali su Cottbus i Arminia dosta bodovno blizu.
Hansa se današnjom eventualnom pobjedom moze se ukljuciti u borbu za trece mjesto.
Aachen je upisao važnu pobjedu u gostima kod Ingolstadta 0:3 u borbi za opstanak.
Cottbus je kiksao protiv ekipe Hannover2 potpuno neočekivano.
U derbiju u Bilefeldu Arminia je pobjedila Saarbrucken 3:1,i ostala u trci za prva dva mjesta na tabeli.
Uz Hannover2,sinocnjim domacim porazom od Verla(1:2),Unterhaching je vec se može reci ispao iz lige.
Manheim,Stuttgart2,Osnabruck,Sandhausen,Dortmund2 ,Aachen su ekipe koje ce medjusobno odlučiti o tome koje ce još dvije ekipe ispasti iz dritte lige.
U vrhu je podjednako interesantno,Dresden i Saarbrucken su trenutno na prve dvije pozicije,ali su Cottbus i Arminia dosta bodovno blizu.
Hansa se današnjom eventualnom pobjedom moze se ukljuciti u borbu za trece mjesto.
-
- Kontakt:
Da spomenemo i Regionallige.
Na Sjeveru Havelse je sigurno prvi i igrat ce playy off za trecu ligu.
NORDOST-Lokomotive Leipzig ima 11 bodova prednosti u odnosu na Hallescher uz utakmicu vise .
ZAPAD-Duisburg ima 8-9-10 bodova prednosti u odnosu na ekipe BorussiaM2,Lotte i Fortuna Koln.
SUDWEST-i najzanimljivija borba za prvo mjesto
Offenbach i Hoffenheim2 45 bodova
Fsv Frankfurt 44
Stuttgart Kickers i Freiberg 42.
BAYERN-Schweinfurt 52
Bayreuth 45
Bayern2 i Illertissen 44
Na Sjeveru Havelse je sigurno prvi i igrat ce playy off za trecu ligu.
NORDOST-Lokomotive Leipzig ima 11 bodova prednosti u odnosu na Hallescher uz utakmicu vise .
ZAPAD-Duisburg ima 8-9-10 bodova prednosti u odnosu na ekipe BorussiaM2,Lotte i Fortuna Koln.
SUDWEST-i najzanimljivija borba za prvo mjesto
Offenbach i Hoffenheim2 45 bodova
Fsv Frankfurt 44
Stuttgart Kickers i Freiberg 42.
BAYERN-Schweinfurt 52
Bayreuth 45
Bayern2 i Illertissen 44
- akisarajevo92
- Kontakt:
Jel moguce da se HSV vraca u Bundes
oni koji blize prate situaciju u klubu sta predvidjaju za povratnicku sezonu u Buli, imaju li kapacitet za neku mirniju sezonu bez borbe za opstanak?
btw, dosta dobra sezona za istocno-njemacke klubove u nizim ligama
Magdeburg se bori za top 3 u Cvajti, Cottbus i Dresden na dobrom putu da se vrate u Cvajtu, Lokomotiv Leipzig na pragu ulaska u trecu

oni koji blize prate situaciju u klubu sta predvidjaju za povratnicku sezonu u Buli, imaju li kapacitet za neku mirniju sezonu bez borbe za opstanak?
Magdeburg se bori za top 3 u Cvajti, Cottbus i Dresden na dobrom putu da se vrate u Cvajtu, Lokomotiv Leipzig na pragu ulaska u trecu
Don't believe the hype.
akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2025, 11:15Jel moguce da se HSV vraca u Bundes![]()
https://www.mdr.de/sport/fussball_rl/be ... g-100.html
Bez pojacanja ide kao Schalke odmah povratak nazad.
Magdeburg u Bundesligi, bilo bi rekord kazni. Svi "svrsavaju" na navijace Dynama a malo ko zna da Magdeburg ima vjerovatno najbolje ultrase u Njemackoj. Hansa isto jaka u tom segmentu.
Zwickau ostaje u nizoj ligi, ko zna hoce li se ikad vise vratiti u trecu, red kaos opet dobar.
Magdeburg u Bundesligi, bilo bi rekord kazni. Svi "svrsavaju" na navijace Dynama a malo ko zna da Magdeburg ima vjerovatno najbolje ultrase u Njemackoj. Hansa isto jaka u tom segmentu.
Zwickau ostaje u nizoj ligi, ko zna hoce li se ikad vise vratiti u trecu, red kaos opet dobar.
Prvo treba skočit pa onda reći hop. Prva sezona je uvijek borba za opstanak, to je jasno, imaju dvije stvari.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2025, 11:15Jel moguce da se HSV vraca u Bundes![]()
Prva, hoće li biti rasap kadra. Za nas su ključna 2 igrača koje je teško nadomjestit a to su Elfadli i Reis, za oba postoji interes nekoliko bundesligaša. I naravno Dompe, on nam je pola napada.
Druga, doveli smo par mladih talenata za koje smo dali za nas velike pare, to su Lelesiit i Soumahoro (trenutno ne igraju zbog taktičkog razloga, odnosno povrede), a tu su još meni izuzetno dragi Otto Stange i Balde, pa i Mebude. Vidjećemo oćel od toga bit kruha.
Inače, ja sam još prve sezone u cvajti bio mišljenja da ćemo prije avansirat sa nekim domaćim mladim trenerom nego sa ovima koji su u opticaju. Da je ostao Titz mislim da smo mogli već prve sezone izborit povratak.
-
- Kontakt:
U Dritta ligi odigrano je 32 kolo.
Arminia i dalje nastavlja sa svojom serijom dobrih rezultata,Cottbus je neočekivano izgubio kod kuce,na dnu se polako kristalizuje situacija barem sa tri kluba koja ce ispasti u regionalne lige.
Rezultati:
Saarbrucken-Aue 2:0
Hannover2-Aachen 1:1
Arminnia B.-Wehen 4:2
Stuttgart2-Viktora Koln 1:2
Manheim-Unterhaching 0:2
Dresden-Ingolstadt 2:2
Verl-Dortmund2 0:1
Osnabruck-Hansa 0:1
1860 Munchen-Sandhausen 2:0
Cottbus-Essen 0:1
Arminia i dalje nastavlja sa svojom serijom dobrih rezultata,Cottbus je neočekivano izgubio kod kuce,na dnu se polako kristalizuje situacija barem sa tri kluba koja ce ispasti u regionalne lige.
Rezultati:
Saarbrucken-Aue 2:0
Hannover2-Aachen 1:1
Arminnia B.-Wehen 4:2
Stuttgart2-Viktora Koln 1:2
Manheim-Unterhaching 0:2
Dresden-Ingolstadt 2:2
Verl-Dortmund2 0:1
Osnabruck-Hansa 0:1
1860 Munchen-Sandhausen 2:0
Cottbus-Essen 0:1
-
- Kontakt:
Na tabeli ,6 kola prije kraja,vodeci je Dresden sa 60 bodova,slijedi Arminia iz Bielfelda sa 56,Cottbus i Saarbrucken sa 55.
Ingolstadt,,Viktoria Koln ,Verl i Hansa imaju jos male šanse da se bore za eventualnu trecu poziciju koja znači baraž za drugu ligu,s tim da ekipa iz Rostocka ima utakmicu manje protiv otpisanog Unterhachinga i sa tom pobjedom uz povoljan raspored do kraja vrlo lako se može umiješati za borbu za trece mjesto.
Na dnu vec se zna da su Unterhaching,Hannover2 i Sandhausen sigurni putnici u regionalne lige.
Četvrta momčad ce se tražiti između,Stuttgarta2,Manheima,Osnabrucka,Dortmunda2 i eventualno Aachena.
Ingolstadt,,Viktoria Koln ,Verl i Hansa imaju jos male šanse da se bore za eventualnu trecu poziciju koja znači baraž za drugu ligu,s tim da ekipa iz Rostocka ima utakmicu manje protiv otpisanog Unterhachinga i sa tom pobjedom uz povoljan raspored do kraja vrlo lako se može umiješati za borbu za trece mjesto.
Na dnu vec se zna da su Unterhaching,Hannover2 i Sandhausen sigurni putnici u regionalne lige.
Četvrta momčad ce se tražiti između,Stuttgarta2,Manheima,Osnabrucka,Dortmunda2 i eventualno Aachena.
Prodali onog gruzijca napadača, nisu doveli zamjenu a on im bio sve. Zivzivadze ....
Uz to i pad forme i neki cudni porazi sto me vuče na to da jos uvijek nije im u planu ulazak u BL
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Ja još ne bih otpisivao KSC za trece mjesto,6 bodova nije nedostižno +povoljan raspored do kraja.
HSV i Koln izgledaju sigurni ali možda Koln jos uvjek moze izgubiti drugo mjesto,mnogo ovisi od Fortune i K'lauterna.
HSV i Koln izgledaju sigurni ali možda Koln jos uvjek moze izgubiti drugo mjesto,mnogo ovisi od Fortune i K'lauterna.
Pisu portali da Ismaik prodaje vlasnistvo u Minhenu 1860 za 25 miliona, zainteresov neko iz Engleske
Volland će imati 15-20 golova u 1860 iako će tada imati 33 godine. Nosit će ekipu recimo kao što je nosio Holbty u drugoj Kiela. Po meni je Kevin imao dosta bolju karijeru od Lewisa koji je po meni izabrao pogrešan klub u Engleskoj, a šta tek reći sa Meyera...
Zakuhvalo se u Drugoj ligi, strašno šta se dešava, pola lige još može završiti na trećem mjestu. Kakva pobjeda Ulma u gostima u borbi za opstanak.
U cijeloj priči je zanimljiv raspored, gdje većina igra međusobno. Iako "Đavoli" loše kotiraju na tabeli, imaju super raspored.
Ja sam za Magdeburg
Zakuhvalo se u Drugoj ligi, strašno šta se dešava, pola lige još može završiti na trećem mjestu. Kakva pobjeda Ulma u gostima u borbi za opstanak.
U cijeloj priči je zanimljiv raspored, gdje većina igra međusobno. Iako "Đavoli" loše kotiraju na tabeli, imaju super raspored.
Ja sam za Magdeburg

Arminia atomski fudbal igra, krila su dobil nakon plasmana u finale kupa.
Ulaze u drugu.
HSV i Koln
Ulaze u drugu.
HSV i Koln

- akisarajevo92
- Kontakt:
HSV se bas trudi posljednjih par utakmica da sjebu sve kao inace, ali klubovi ispod njih "ne suradjuju" u tome
i ako izgube, imat ce 4 boda prednosti (zbog gol razlike) u odnosu na treceplasiranog
i ako izgube, imat ce 4 boda prednosti (zbog gol razlike) u odnosu na treceplasiranog
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.