**** to rušenje najskuplje da kažu treba srušiti ja bih ga zubima rušio. Ne kontam sto je toliko skupo srušit nešto.
Samo da kažem da ni ja ne vjerujem da ćemo ikad ista uradit na Kosevu samo eto me zanima sto je skupo rusit milioni maraka da se sruši. Majku mu **** može li kakva eksplozija kakvo šta sravnit sve do temelja.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ovdje kazu da je MUP imao primjedbe. Koliko znam oni su zaduzeni za sigurnost u aspektu fizicke zastite, a ne ispitivanja nosivosti, stabilnosti i slicno.
Cudno je malo sve, da to niko nije obisao, fotografisao, niti da se bilo ko zvanicno obratio. Moguce da su problemi neki sa vodom, rasvjetom, prilazima i sl
I po natpisima ti problemi kakve god da su prirode nisu se pojavili sada, nego postoje godinama unazad, ali je eto neko sada odlucio pojacati mjere zastite?
Ako se krene radit novi stadion, samo da ne bude neki žlj arhitekta, jer do sad sve one makete sto su kroz godine prikazivali su tolike rugobe da je to nevidjeno.
Stadion trebamo praviti na drugoj lokaciji i tacka.
Kada je mogao arsenal, totenhem, bayern i drugi seliti mozemo i mi.
Uz podrsku neke druge druge opstine koja bi nam dala zemlju, uz sredstva opstine, grada, minstarstava i prije svega veliku pomoc i nas samih mozemo napraviti stadio kao sto je Velez napravio od cirka 15-20k maksimalno jer za vecim i nema potrebe. Ovo je izvodivo i treba nam sloga svih nas pogotovo zbog eventualne promjene lokacije.
Mislim da je vrijeme da se rijesimo budala i igranja sa nama kao sahovskim figurama.
Bojim se da ovo nije igra da ne dobijemo licencu i da nam tu prave smicalice
A sto se tice stadiona. Odl Trafford je Old Trafford pa ljudi krecu potpuno novi stadion da prave. Sto ne bi i mi srusili Kosevo pa napravili novi stadion? Sto ne bi kupili zemljiste u gradu ili u predgradju pa napravili stadion? Idealan kapacitet je 19460 mjesta. A sto da ne i kao sadasnjih 35 000. Uz njega napravi jedan trzni centar, hotelcic, garaze, parking, itd itd. Ima one zemlje dole po Butilama tu bih ja njega gradio.
Podrzao bi ja i pravljenje na drugoj lokaciji kao i rušenje po jedne tribine svake godine na Koševu ali bojim se da neće dati ovi "historicari" koji će navesti milion razloga idiotnih da se ne ruši olimpijska ljepotica, olimpijski plamen itd.
Po meni ako se ne može već dogovoriti sa savezom da prave nacionalni na kosevu, onda brate nova lokacija i pravi, mislim da na NG ima lokacija.
Podhitno nam zabraniti igtati gore,jer samo tako mozemo napraviti negdje fin stadion.Lokacija idealna je oko Stupa jer ima izlaz na autoput.Kakbo vise Kosevo,postlo ukleto
Hajmo.
Ja cu ranije otic da vam/nam priredim dobrodoslicu
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Čuj ako može man united što ne bi mogli mi hahahahahahahaha. Pa kao da smo u najmanju ruku Inter, a ne jadna zemlja sa još jadnijim sportom i uspjesima.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.