Sa ovim ljudima je nemoguće ulaziti u diskusiju jer ce svaki komentar potktrijepljen cinjenicama negirat i diskreditovat. Toliko daleko ide to da su poceli izmišljat kako je dečko bio loš protiv Mađarske kući jedini put kada je bio starter iako svjesni da je lopta jedino kod dječaka od 19 godina bila sigurna u nogama cijelu utakmicu i da je jedini nešto konkretno prema naprijed uradio.
Jedina stvar koja mu se zamjeriti može tada je defanziva ali to je već apsolvirana priča i čisto sumnjam da bi i Mohamed Salah imao veći utjecaj na defanzivnu igru od njega kada bi mu leđa čuvao Omerović.
Izgovor za nepozivanje Esmira je minutaža i status u klubu a za pozivanje Tahirovića kako neznalice samo porede utakmice Liga Nacija sa utakmicama kvalifikacija.
Tahirović je u periodu od Novembra pa do danas odigrao manje minuta klupskog fudbala od Esmira. Koliko god se neki propinjali objasniti da je 2.Holandska liga poluamaterska ona se vodi kao profesionalna i tu se sva prica zavrsava.
Brojali smo svi Benjinu tekmu za Jong Ajax(barem ja i naglasio kako me brine što makar tu ne igra a imao je priliku baš kao i drugi tada prekriženi igrači poput Hlynsona i Rijkofa).
Ja ne vidim zasto je toliko tesko priznat da Barbarez iz nekog neobjasnjivog razloga gotivi Tahirovica i
vjeruje mu vise nego ikome, bas kao sto ga je Savo
sikanirao iz jos manje shvatljivog razloga te ga slao po tribinama i ostavljao 90 minuta na klupi u totalno nebitnim tekmama protiv Luksemburga i Slovacke.
Da se razumijemo, nakaradne su obje odluke i potpuno neobjasnjive. Pa samo kod nas igrac koji se ne bavi klupskom fudbalom moze biti nezamjenjiv u prvih 11 reprezentacije i istovremeno klupiran dok igra standardno ni manje ni vise nego u
AJAXU.
Nemam nikakav problem s tim sto Esmir nije pozvan jer smatram da reprezentaciju treba činiti najspremniji igrači u datom trenutku ali je selektor s tom odlukom po ko zna koji put ostao nedoslijedan i samom sebi skocio u usta.
P.S.- Esmir je u PSV došao maltene jučer gdje mu konkurenciju čine standardni reprezentativci Belgije, Hrvatske i Holandije, halo?
Povrh svega, oni su sami kao i mi pisali kako ne treba prvih pola godine ništa očekivat i opet kao da jedva dočekaju da lik bude na klupi da imaju prostor za debilne komentare "sto ga ne gurne nece izgorit".
Pa prvi je Madal kritikovao Tahirovića nakon junskih utakmica i govorio kako je slina a ja ga branio misleći da će sljedeće sezone napredovati dodatno u Ajaxu i biti nositelj veznog reda u buducnosti da bi lik na kraju hladno nakon što je prekrižen odbijao transfere i dolazio igrat ispred momaka koji igraju redovno za klub svake sedmice. Kakva se poruka šalje drugim momcima sa takvim odlukama?
Na kraju od tolike pjene ne znaju šta će pa nas prozivaju da smo
mrzitelji Barbareza, da
navijamo kontra reprezentacije i slično. Pa legende, evo zanemarite nas neznalice i mrzitelje, kako objašnjavate činjenicu da ga radi ovih stvari kritikuje kompletna sportska javnost i ljudi koji su do jučer dijelili svlačionicu reprezentacije s njim?
Mogu ovako do unedogled a poprilično sam siguran da ni ovo neće niko pročitat do kraja