Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

DaVinci
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la DaVinci » 04 mar 2025, 18:25

DjaniTarik je napisao/la:
04 mar 2025, 13:46
Eto otpo nam je jeidni desni bek panic i ako mo je primarno zadnje vrijeme defanziva, mozda hadzic bude mogu nesto tu neznam koliko on igra uopste u zagrebu.
Hadzic moze samo gruzijskog golmana razbranit' ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 mar 2025, 18:57

Je li brani Buric veceras protiv Gummersbacha? Vidim da je u sastavu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 mar 2025, 15:28

Harun Hodzic pokidao ligamente koljena. Zavrsena sezona.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2025, 10:56

Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Nedim Arnautović poručio je danas da se privremeno zatvara kancelarija RS BiH.

Radnici RS BiH tako će u predstojećem periodu raditi od kuće, pošto ih je Arnautović odlučio poštediti troškova u vidu prevoza i dnevnih potreba, budući da, kako kaže, nemaju plate i staž.

"Oni će nastaviti raditi od kuće, u slučaju iznimne potrebe će doći do saveza, ali smatram da je u ovim okolnostima realno i pošteno prema njima da ih ne izlažem drugim troškovima (bez plate je dovoljno teško)", poručio je Arnautović.

Otkrio je generalni sekretar RS BiH i da su u krovnoj kući bh. rukometa prije nekoliko dana imali "upad" izvršioca, koji su po presudi vrhovnog suda BiH došli da vrše zapljenu imovine. Riječ je bilo o presudi iz Doma zdravlja Banja Luka.

Kako je poručio Arnautović, savez će krajem marta ostati i bez pristupa sistemu preko kojeg se vrši licenciranje klubova za domaća i evropska takmičenja, a sve zbog neplaćanja.

"Ja ću, u međuvremenu, izvršiti uplatu još računa za internet, kako nam to ne bi isključili jer to nam je jedina komunikacija", dodao je Arnautović.

"Po najnovijim informacijama, komisija BH Telecoma, koja je po odluci Vlade FBiH trebala da izvrši pripremu i nacrt sponzorskih ugovora, po kojem osnovu bismo trebali dobiti novac, nije odradila svoj posao. Odradit ćemo martovske akcije s reprezentacijom, pošto smo većinu sredstava obezbijedili, a ne znam da li ćemo biti u stanju da dalje funkcionišemo. Uposlenici će vjerovatno biti primorani potražiti poslove koji će im omogućiti egzistenciju", poručio je Arnautović za kraj.

Interesantno, ovakve najave iz RS BiH stižu samo nekoliko mjeseci nakon što su pojedini političari slavodobitno objavili da su spasili bh. rukomet.

Tada je isplaćen dug bivšem selektoru Ivici Obrvanu, pomogao je pri tome i Nogometni savez BiH, ali očito da je to bila samo kap u moru problema s kojim se RS BiH suočava.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 07 mar 2025, 15:23

DamirT je napisao/la:
07 mar 2025, 10:56
Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Nedim Arnautović poručio je danas da se privremeno zatvara kancelarija RS BiH.

Radnici RS BiH tako će u predstojećem periodu raditi od kuće, pošto ih je Arnautović odlučio poštediti troškova u vidu prevoza i dnevnih potreba, budući da, kako kaže, nemaju plate i staž.

"Oni će nastaviti raditi od kuće, u slučaju iznimne potrebe će doći do saveza, ali smatram da je u ovim okolnostima realno i pošteno prema njima da ih ne izlažem drugim troškovima (bez plate je dovoljno teško)", poručio je Arnautović.

Otkrio je generalni sekretar RS BiH i da su u krovnoj kući bh. rukometa prije nekoliko dana imali "upad" izvršioca, koji su po presudi vrhovnog suda BiH došli da vrše zapljenu imovine. Riječ je bilo o presudi iz Doma zdravlja Banja Luka.

Kako je poručio Arnautović, savez će krajem marta ostati i bez pristupa sistemu preko kojeg se vrši licenciranje klubova za domaća i evropska takmičenja, a sve zbog neplaćanja.

"Ja ću, u međuvremenu, izvršiti uplatu još računa za internet, kako nam to ne bi isključili jer to nam je jedina komunikacija", dodao je Arnautović.

"Po najnovijim informacijama, komisija BH Telecoma, koja je po odluci Vlade FBiH trebala da izvrši pripremu i nacrt sponzorskih ugovora, po kojem osnovu bismo trebali dobiti novac, nije odradila svoj posao. Odradit ćemo martovske akcije s reprezentacijom, pošto smo većinu sredstava obezbijedili, a ne znam da li ćemo biti u stanju da dalje funkcionišemo. Uposlenici će vjerovatno biti primorani potražiti poslove koji će im omogućiti egzistenciju", poručio je Arnautović za kraj.

Interesantno, ovakve najave iz RS BiH stižu samo nekoliko mjeseci nakon što su pojedini političari slavodobitno objavili da su spasili bh. rukomet.

Tada je isplaćen dug bivšem selektoru Ivici Obrvanu, pomogao je pri tome i Nogometni savez BiH, ali očito da je to bila samo kap u moru problema s kojim se RS BiH suočava.
Ma ništa neobično, ko imalo prati situaciju zna da je bilo pitanje vremena kada će se nešto ovako desiti. Prvo komplet situacija sa Ivicom, pa onda i neočekivani odlazak Pipeta mogli su nagovijestiti stanje. Naši abili u vlasti kontaju da ako je FS samoodrživ, da to znači da je svaki sportski kolektiv samoodrživ. Iskreno više sam očekivao i od Magode, međutim valjda mu kompletna ova situacija nije bila toliko bitna koliko dešavanja u Ministarstvu, možda će u narednom periodu nešto pokušati ko zna. Samo znam da podrška rukometašima sa moje strane dosad nije nikako izostala, jer su ljudi bez ikakvih uslova izborili tri europska zaredom, i pored toga jedno svjetsko.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2025, 17:03

MrAmarOsim je napisao/la:
07 mar 2025, 15:23
DamirT je napisao/la:
07 mar 2025, 10:56

Ma ništa neobično, ko imalo prati situaciju zna da je bilo pitanje vremena kada će se nešto ovako desiti. Prvo komplet situacija sa Ivicom, pa onda i neočekivani odlazak Pipeta mogli su nagovijestiti stanje. Naši abili u vlasti kontaju da ako je FS samoodrživ, da to znači da je svaki sportski kolektiv samoodrživ. Iskreno više sam očekivao i od Magode, međutim valjda mu kompletna ova situacija nije bila toliko bitna koliko dešavanja u Ministarstvu, možda će u narednom periodu nešto pokušati ko zna. Samo znam da podrška rukometašima sa moje strane dosad nije nikako izostala, jer su ljudi bez ikakvih uslova izborili tri europska zaredom, i pored toga jedno svjetsko.
Ko ce znati sta ce biti na kraju. Uvijek je bilo tesko, ali ne pamtim da su prodavali stranice sa drustvenih mreza, kao u ovom slucaju. Opet se nadam da ce u zadnji tren nesto izmajmunisati, kao i u vecini slucajeva. Jbg ne bi valjalo da se ugasi sport u kojem se koliko toliko konstantni na velikim takmicenjima, uz kosarku.

Pitaj Boga sta se muti ovdje. Prije ovog bio sporan ID broj, sada kad su ga rijesili, ovo ispalo...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 08 mar 2025, 21:07

Ma da je uvijek bilo teško, i da nije bila ovakva katastrofa to je istina. Također imam ista nadanja da će se uspjeti šta uraditi. Magoda je u SDPu, valjda od Nikšića uspije izganjati kakve pare, mada i ovaj sponzorski ugovor koji telekom nije nikad izradio me kopka. Šta se moglo desiti pa da RS ostane bez najvažnijeg sponzora.
To svakako, doduše sad možemo samo nagađati, a vrijeme bi trebalo pokazati šta i kako.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 mar 2025, 12:15

DamirT je napisao/la:
06 mar 2025, 15:28
Faljić je igrao u oproštaju svog Zagreba od Lige prvaka za ovu sezonu protiv Kielcea (26:27) 5. marta. Nakon meča se požalio na bolove u loži, pa su ga iz kluba poslali na magnetnu rezonancu koja je pokazala da ima nimalo bezazlenu povredu - rupturu lož

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 mar 2025, 12:24

zgembo89 je napisao/la:
09 mar 2025, 12:15
DamirT je napisao/la:
06 mar 2025, 15:28
Faljić je igrao u oproštaju svog Zagreba od Lige prvaka za ovu sezonu protiv Kielcea (26:27) 5. marta. Nakon meča se požalio na bolove u loži, pa su ga iz kluba poslali na magnetnu rezonancu koja je pokazala da ima nimalo bezazlenu povredu - rupturu lož
Znaci ni od njega nista. Pozvan Ombasa umjesto njega.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 09 mar 2025, 12:40

MrAmarOsim je napisao/la:
08 mar 2025, 21:07
Magoda je u SDPu, valjda od Nikšića uspije izganjati kakve pare, mada i ovaj sponzorski ugovor koji telekom nije nikad izradio me kopka.
Magoda je dig'o ruke od RS-a ... sad se ugradjuje u FS ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 10 mar 2025, 21:17

Od ove godine, tv prava opet mijenjaju vlasnika pa se BHT vraća u igru nakon Facea. To je ipak bolja opcija jer je Velid daleko ispred Marjana za rukomet.

Svakako će i Arena prenositi sve tekme.
Zadnja izmjena: FKSzuti, dana/u 10 mar 2025, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 10 mar 2025, 23:35

FKSzuti je napisao/la:
10 mar 2025, 21:17
Od ove godine, tv prava opet mijenjaju vlasnika pa se BHT vraća u igru nakon Facea. To je ipak bolja opcija jer je Velid daleko je ispred Marjana za rukomet.

Svakako će i Arena prenositi sve tekme.
Velid Spaho, napredna opcija ... :lol:

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 10 mar 2025, 23:44

DaVinci je napisao/la:
10 mar 2025, 23:35
Velid Spaho, napredna opcija ... :lol:
Daleko od toga ali Velid je za Marjana Sreten/Stevan :mrgreen:

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 mar 2025, 22:32

G:
cordalija
ahmetasevic

DK:
haseljc
peric

DB;
hadzic

P:
buric
ljubic
ombasa

SB:
vuksic
petrovic
alilovic

LB:
grgic
knezevic
mehmedovic
pestic

LK:
mehmedcehajic
hadziavdic

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 mar 2025, 08:58

Ocekivano. Otpali Brkic, Colakovic, Hadziavdic? Nego, sta je sa Colakovica? Nisam ga vidio jucer na slikama iz Gruzije.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 mar 2025, 09:02

Jel ovo prijavio samo jedno lijevo krilo?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 mar 2025, 10:03

CAZIN je napisao/la:
13 mar 2025, 09:02
Mi krila svakako ne koristimo u igri :urnebes:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 mar 2025, 10:11

19vendetta87 je napisao/la:
13 mar 2025, 10:03
CAZIN je napisao/la:
13 mar 2025, 09:02
Mi krila svakako ne koristimo u igri :urnebes:
Ima i toga :D :rol:

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 13 mar 2025, 14:11

Ko Prenosi?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.