Champions League 2024/25

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Najvažniji pehar u klupskom fudbala osvaja

Internazionale
8
26%
Paris Saint-Germain
23
74%

Ukupno glasova: 31

Mukebir

Re: Champions League 2024/25

Post Postao/la Mukebir » 13 mar 2025, 11:52

emir18 je napisao/la:
13 mar 2025, 11:40
Mukebir je napisao/la:
13 mar 2025, 11:30
emir18 je napisao/la:
13 mar 2025, 11:03

Nema veći cigana od separatista iz Katalonije.
Posto si električar i ne poznaješ historiju onda ni ne znaš da je recimo Katalonija starija od Španije.....

Za ovo se slažem. Nema većih cigana od Espanjolovih igrača osim kad natamburaju Reala.
Gdje si Intelektualac i Historičar nisam te prepoznao, kakvo poznavanje pojmova doista sam zadivljen :urnebes:
Nisam doktor ali volim pogledati :kafa:

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 13 mar 2025, 11:54

let3 je napisao/la:
13 mar 2025, 11:46
Mozda ovo nije prava tema, al koje pravilo bi vi najradije promjenili/izbacili/ubacili ? :mrgreen:

Posto se fudbalska pravila non stop mijenjaju - npr. uvođenje VAR-a, poluautomatski ofsajd, 5 izmjena umjesto nekad 3, golman na gol liniji kod penala (prije mogao izletiti) itd.
Ovo s golmanom na crti treba izbaciti a kod ofsajda će uvijek biti polemike pogotovo kod granicnih situacija gdje se radi o udaljenosti manjoj od jednog milimetra..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 mar 2025, 12:00

Mukebir je napisao/la:
13 mar 2025, 11:54
let3 je napisao/la:
Mozda ovo nije prava tema, al koje pravilo bi vi najradije promjenili/izbacili/ubacili ? :mrgreen:

Posto se fudbalska pravila non stop mijenjaju - npr. uvođenje VAR-a, poluautomatski ofsajd, 5 izmjena umjesto nekad 3, golman na gol liniji kod penala (prije mogao izletiti) itd.
Ovo s golmanom na crti treba izbaciti a kod ofsajda će uvijek biti polemike pogotovo kod granicnih situacija gdje se radi o udaljenosti manjoj od jednog milimetra..
Ja bi isao jos radikalnije u korist golmana :mrgreen:

Prvo, vratio bi im izlaske sa linije.
Drugo, ako odbrani penal automatski se prekida igra. Svira se odmah gol-aut ili sta vec. Znaci, nema da odbrani, lopta se odbije, ovi pritrce i opet zabiju gol. Kod mene bi golman bio tito :mrgreen:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 mar 2025, 12:01

Shategabri je napisao/la:
13 mar 2025, 10:57
Atletico je bio opasniji prvih pola minute.
Poslije su se branili 120 minuta.
Obzirom da je Cholo doktor za parkiranje busa, teško je tu neku smislenu šansu napraviti.
Ti si mi se činio razuman navijač molera, pa sam se dosta puta i odazvao na tvoj komentar.
Ovo što si napisao znaš i sam da je potpuno netačno, da ne kažem laž. Puki pogled na statistiku utakmice, a
dovoljno je bilo gledati utakmicu, govori, da je tvoj tekst obična provokacija i djetinjasto prepucavanje.

P.S. Ako me dobro sjećanje služi, prošle godine ste na sva usta hvalili bunker molera protiv MC, pravdajući
se da cilj ne bira sredstva.

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 13 mar 2025, 12:01

Mukebir je napisao/la:
13 mar 2025, 11:52
emir18 je napisao/la:
Mukebir je napisao/la:
13 mar 2025, 11:30

Posto si električar i ne poznaješ historiju onda ni ne znaš da je recimo Katalonija starija od Španije.....

Za ovo se slažem. Nema većih cigana od Espanjolovih igrača osim kad natamburaju Reala.
Gdje si Intelektualac i Historičar nisam te prepoznao, kakvo poznavanje pojmova doista sam zadivljen :urnebes:
volis ti pogledati i narodnu skupstinu rs, elektricaru-historicaru

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2025, 12:20

Rodju je napisao/la:
13 mar 2025, 12:01
Obzirom da je Cholo doktor za parkiranje busa, teško je tu neku smislenu šansu napraviti.
Ti si mi se činio razuman navijač molera, pa sam se dosta puta i odazvao na tvoj komentar.
Ovo što si napisao znaš i sam da je potpuno netačno, da ne kažem laž. Puki pogled na statistiku utakmice, a
dovoljno je bilo gledati utakmicu, govori, da je tvoj tekst obična provokacija i djetinjasto prepucavanje.

P.S. Ako me dobro sjećanje služi, prošle godine ste na sva usta hvalili bunker molera protiv MC, pravdajući
Puki pogled na statse kaže 62-38 posjed lopte za Real.
I duplo više pasova.
A gledao sam utakmicu, Real kružio oko šesnesterca jorgandžija ko kiša oko Kragujevca.
Što nije bilo više šansi? Nisu uspjevali probiti bunker.
Dakle, sve što sam ranije napisao stoji.

Od Atletica se očekivalo da tako igra, čim si zabili gol u prvoj minuti, znao sam da Cholo ide na zatvaranje, ako bude kakve kontre, dobro i jest.

Carlo je sezonu prije fasovao u Mančesteru kad je išao spustenog garda. Budala bi bio da je dvaput fasovao na isti način.

Zato je ove sezone shvatio da može više i otišlo se s drugim pristupom na megdan Cityju.
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 mar 2025, 12:37

13 mar 2025, 12:20
Rodju je napisao/la:

I duplo više pasova.
A gledao sam utakmicu, Real kružio oko šesnesterca jorgandžija ko kiša oko Kragujevca.

Od Atletica se očekivalo da tako igra, čim si zabili gol u prvoj minuti, znao sam da Cholo ide na zatvaranje, ako bude kakve kontre, dobro i jest.

Carlo je sezonu prije fasovao u Mančesteru kad je išao spustenog garda. Budala bi bio da je dvaput fasovao na isti način.

Zato je ove sezone shvatio da može više i otišlo se s drugim pristupom na megdan Cityju.
Hahahahaha, dobar si. 62-38 je naveo, hahahahahaa, ok. Opet laž, 56-44, dakle, isti si kao masa drugih.
17 vs 10 total attempts, 8 vs 3 attempts on target, vizavi kontri u korist ATM. Broj kornera jednak, po 10.
Napravljeni faulovi 16 vs 11 za tvoje. Zvanična stranica ne laže, nadam se.
Ja nemam problem sa pobjedom tvoje ekipe, nisam navijač niti ATM, ali čemu laganje samog sebe i uvjeravanje
da je bilo onako kako nije bilo, glumatanje nekakvog ponosa učinjenim, veličanjem sretnog prolaska boljim izvođenjem penala, u čemu je problem to priznati?
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 13 mar 2025, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 13 mar 2025, 12:37

Carlo prošle sezone u Manchesteru nije išao spuštenog garda nego je uradio baš suprotno, parkirao bus kao da vodi Getafe. Jedna od najsramotnijih utakmica Reala koju sam gledao.
slika
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 mar 2025, 12:40

Ako nista izgledali su bolje od Liverpoola u Parisu :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 mar 2025, 12:48

slika

Eventualni Clasico u finalu bi oborio sve rekorde gledanosti.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 mar 2025, 12:51

Prije eventualnog Clasica, smijati ćemo se suzama Nassera El-Kalaifia u polufinalu, jer nema mi slađe muke od tuđe muke hhh.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 mar 2025, 13:03

Pichke:

Pravi momak:
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 mar 2025, 13:12

let3 je napisao/la:
13 mar 2025, 12:00
Mukebir je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Drugo, ako odbrani penal automatski se prekida igra. Svira se odmah gol-aut ili sta vec. Znaci, nema da odbrani, lopta se odbije, ovi pritrce i opet zabiju gol. Kod mene bi golman bio tito :mrgreen:
Ovo drugo sto si napisao da poslije penala bude ili gol ili gol aut je stavljeno kao prijedlog za razmatranje vec i vrlo moguce da ce se to usvojiti, pozdravljam ovu promjenu.

Sto se tice offsidea mozda bi prerevolucionarno bilo ovo Wengerovo pravilo da citavo tijelo treba biti ispred da bi bio ofsajd, to mi je nekako nerealno da stupi na snagu ikad.

VAR pozdravljam i nemam nista protiv da se i duze koristi nekad ako ce odluka biti ispravna. Njima NFL treba da bude smjernica kako da to koriste ispravno.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 13 mar 2025, 13:26

Molim delegaciju u UEFI da dostavi dokaze par forumasa da je bio dupli kontakt sa loptom.
Ljudi misle da su u var sobi bacali grah. Kako ih nije stid tako brzo donijet tako jasnu odluku.
Ja ih razumijem, lakse bi im bilo protiv cholove garde koji im se redovno sklanjaju ali jok.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 13 mar 2025, 13:29

QUARTERBACK je napisao/la:
13 mar 2025, 13:12
let3 je napisao/la:
13 mar 2025, 12:00
Mukebir je napisao/la:

Ovo drugo sto si napisao da poslije penala bude ili gol ili gol aut je stavljeno kao prijedlog za razmatranje vec i vrlo moguce da ce se to usvojiti, pozdravljam ovu promjenu.

Sto se tice offsidea mozda bi prerevolucionarno bilo ovo Wengerovo pravilo da citavo tijelo treba biti ispred da bi bio ofsajd, to mi je nekako nerealno da stupi na snagu ikad.

VAR pozdravljam i nemam nista protiv da se i duze koristi nekad ako ce odluka biti ispravna. Njima NFL treba da bude smjernica kako da to koriste ispravno.
Ma samo uvest obrazloženje VAR odluka na licu mjesta. To će već podići kvalitetu odluka.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 13 mar 2025, 13:30

smajke je napisao/la:
Mukebir je napisao/la:
13 mar 2025, 11:52
emir18 je napisao/la:

volis ti pogledati i narodnu skupstinu rs, elektricaru-historicaru
Kokice i uživaj

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2025, 13:39

Rodju je napisao/la:
13 mar 2025, 12:37
Rodju je napisao/la:

I duplo više pasova.

Hahahahaha, dobar si. 62-38 je naveo, hahahahahaa, ok. Opet laž, 56-44, dakle, isti si kao masa drugih.
17 vs 10 total attempts, 8 vs 3 attempts on target, vizavi kontri u korist ATM. Broj kornera jednak, po 10.
Napravljeni faulovi 16 vs 11 za tvoje. Zvanična stranica ne laže, nadam se.
Ja nemam problem sa pobjedom tvoje ekipe, nisam navijač niti ATM, ali čemu laganje samog sebe i uvjeravanje
da je bilo onako kako nije bilo, glumatanje nekakvog ponosa učinjenim, veličanjem sretnog prolaska boljim izvođenjem penala, u čemu je problem to priznati?
Ovdje stoji tako

slika

ali u pravu si, na oficijelnoj stranici stoji taj omjer:
https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... tatistics/
A šta to mijenja u kontekstu da li je omnjer 56-44 ili 62-38, jel i jedno i drugo govori ko je tu imao loptu u nogama?
+

Pa dobro si rekao, kontri, znači branili se, tu je i podatak o broju pasova.
Bar to je vama navijačima Barse uvijek bio bitan pokazatelj sa meča.

Pa ako si gledao utakmicu, vidio si kako se Atletico postavio nakon datog gola.
A možemo i pisati kako je Atletico napadao i tražio drugi gol, ali znamo i ti i ja da nije bilo tako.

Ništa ja ne veličam, Real je odigrao ispodprosječnu utakmicu, u tome ih je onemogućio protivnik odličnom defanzivnom izvedbom.
Nemam problem to priznati.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 mar 2025, 13:41

BoixosNois1899 je napisao/la:
13 mar 2025, 12:37

Carlo prošle sezone u Manchesteru nije išao spuštenog garda nego je uradio baš suprotno, parkirao bus kao da vodi Getafe. Jedna od najsramotnijih utakmica Reala koju sam gledao.
slika
Gostovanje prije toga, kad je primio 4 komada.
Koševo Zapad

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 mar 2025, 13:42

godrina je napisao/la:
13 mar 2025, 13:26
Molim delegaciju u UEFI da dostavi dokaze par forumasa da je bio dupli kontakt sa loptom.
Ljudi misle da su u var sobi bacali grah. Kako ih nije stid tako brzo donijet tako jasnu odluku.
Ja ih razumijem, lakse bi im bilo protiv cholove garde koji im se redovno sklanjaju ali jok.
Na onoj snimci iz suprotnog ugla, HD zoom, se vidi da je Julian čak tri puta dodirnuo loptu prilikom pucanja penala. Dakle ne da je prekršaj, već čisti bezobrazluk, naizgled finog momka
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 13 mar 2025, 15:58

Ovo je klasičan primjer glupog tumačenja pravila. Isto tako se stalno dosuđuju glupi penali zbog slučajnih igranja rukom u bezazlenim situacijama. Zar nema niko pametan u Uefi/Fifi pa da se poradi na tim pravilima
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.