nema veze s klubom, uhapseni hordasi su dokaz
Ljudi se privatno druze, dok se sirotinja lači
Sportski pozdrav
nema veze s klubom, uhapseni hordasi su dokaz
Vjeruj nisam znao da je Zula Hordas...Svasta, bas sam u zadnje vrijeme van tokova...NoDi80 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 20:01nema veze s klubom, uhapseni hordasi su dokaz
Sportski pozdrav
nagađam, zato jer su tek usvojili prijedlog odluke o pristupanju donošenja novog ustava RS-a?
Zamijenit ce Široki i Zrinja uloge ubrzosiroki1991 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 08:22Široki ima 2 sudjelovanja u Europi u zadnjih 5 sezona. Zadnje 2 sezone nismo igrali, ove sezone mozda i uhvatimo preko Kupa, ali nije pod muss.IMResurrected je napisao/la: ↑12 mar 2025, 23:23Koliko ja znam, stadion se pravi od javnog novca. Velez tu ne participira, znaci ne utice na njihov budzet.
Inace u razdoblju od 2002.-2021. - u tih 20 sezona, Europu smo igrali 17 puta!
Klub je zadnje 2 sezone upao u krizu. Neki od glavnih sponzora, koji su uz ekipu, privatnim novcem financirali i gradnju stadiona su preminuli. Sada se pojavila mladja ekipa poduzetnika koji se trude vratit klub ponovno na vrh BH nogometa.
Dobar novac se ulaze u modernizaciju kampa, koji je pravi rasadnik talenata. Jucer je u Vrapcicima na terenu bilo 8 igraca iz skole nogometa NKSB!
Vracaju se i stari dugovi, koji nisu mali. Ali se klub polako izgleda stabilizira i mogao bi u buducnosti opet biti sam vrh BH lige!
Hoce li i za to trazit reakciju Donalda Trumpa?
Wwin je generalni sponzor.
Bila je kod vas prije 4-5 godina ponuda za prodaju imena stadiona od strane mogućeg generalnog sponzora, ali je bila baš slaba da je na prvu odbijena. Ne znam je li poslije bilo zainteresovanih.Virtu4l je napisao/la: ↑13 mar 2025, 21:42Imati svoj stadion u našoj ligi ne znači skoro ništa, osim moralno - da možeš podjebbavati druge kako su podstanari.
U normalnim ligama i državama to znači mnogo, utiče na vrijednost kluba, prihode, rashode, itd, itd.
Uzećemo za primjer Juventus, koji prelaskom na svoj stadion od ulaznica zarađuje oko 40 miliona eura po sezoni, dok je ranije ta cifra bila oko 10 miliona eura. Prodali su prava na naziv stadiona na još 7 godina za 103 miliona eura (Allianz).
Englezi su među prvima shvatili da je "matchday revenue" jedna od najvažnijih stavki kada su u pitanju prihodi i zato su među prvima finansijski odskočili od ostalih liga. Ulaznice, hospitality, vip, reklame, piće, hrana, sve to su iskoristili do maksimuma.
Kod nas nema ništa od toga, niti će kad biti. Mi konkretno (Željo) imamo neke benefite samo od iznajmljivanja poslovnih prostora i u suštini to je to. Možda se nekad u budućnosti otvori priča prodaje imena stadiona i tu će se moći zaraditi još neka lova.
Posteno,
Manijaka je bilo prije njega, a bice i poslije njega da se razumijemo duskiceVanja8 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 22:04Posteno,
The Maniacs su bili generalni sponzor, pa su se presaltali na Sponzor, kladara je postala Generalni...
Bice to aBgda sve dobro, mozda covjek nije nista kriv, mozda su mu napakovali...
Ma jaa, znao sam da je neki dobar covjek...NoDi80 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 22:09Manijaka je bilo prije njega, a bice i poslije njega da se razumijemo duskice
Sto se tice njega licno iskreno ni ne interesuje me nesto
Medjutim godinama ga prozivaju na forumu, a on u udruzenju hordi pusta Grbavicu
Svi mu ime i prezime pisu i svi ga pljuju, a realno niko mu nista ne smije
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, MikiPirs, perodeformero i 25 gostiju.