Vitaly Janelt

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Vitaly Janelt

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 mar 2025, 06:52

Ovaj UZP-ovac još nije banovan i neko mu odgovara na postove?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 15 mar 2025, 07:28

Sticanje državljanstva Bosne i Hercegovine putem olakšane naturalizacije:

Član 10: Supružnik državljanina Bosne i Hercegovine – stranac može steći državljanstvo BiH pod sljedećim uslovima:

a) da je brak trajao najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva i da i dalje traje u trenutku podnošenja zahtjeva;
b) da se odrekne ili na drugi način izgubi svoje prethodno državljanstvo prije sticanja državljanstva BiH, osim ako bilateralnim sporazumom iz člana 14. nije drugačije regulisano. Povlačenje ili prestanak prethodnog državljanstva nije potreban ako to nije dozvoljeno ili se ne može razumno zahtijevati;
c) da ima odobren stalni boravak na teritoriji Bosne i Hercegovine;
d) da ne predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Član 15: Ako se u pojedinačnim slučajevima naturalizacija osobe smatra od posebne koristi za Bosnu i Hercegovinu, ta osoba može steći državljanstvo BiH bez ispunjavanja uslova iz člana 9. stav (1) tačke a), b) i f).

Znaci pod nasim zakonima ima pravo na nase državljanstvo sto znaci kao osoba koji pripada Bosni i Hercegovini po nacionalnost ima pravo nastupati za Reprezentaciju.

Jedino neznam kakva je situacija oko toga sto je imao 23 kad je igrao za njemacku u21.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 15 mar 2025, 08:06

Karloboss je napisao/la:
15 mar 2025, 06:34
NoDi80 je napisao/la:
14 mar 2025, 21:33
Mow je napisao/la:
14 mar 2025, 21:12
Mislim da se bezze lozite na ovu temu jer su stvari jasne:
- igrao je sa 23 godine za U21 njemacke (nije mi jasno kako je to moguce, ali ocito postoji i za to neki izuzetak)
- nije prije 23. imao nas pasos da bi mu iole olaksao proces kod sportskog pasosa
Kao sto vec neko rece: kad bi mu ipak uspjelo to, to bi onda izazvalo ogromnu lavinu nepravde svih onih odbijenih zahtjeva, pa i onaj od djikana kovacevica. Vrijedi pokusati ako nista, ali mozda bi bilo bolje se pobrinuti za igrace koji su jos ispod 21. ili oko te godine, kao Huskovic ili Ugwu npr.
Igrao je i Ozcan zajedno Janletom za U21 Njemacke
Ozcan je imao 23 godine i 5 mjeseci kad je odigrao zadnju utakmicu za U21 Njemacke
Sa 24 Ozcan je poceo igrati za Tursku
Diego Costa je sa 24 igrao za A Brazila i presao sa 25 u A Spanije
Mislim sto bi se prvi Janelt peglao ako ne postoji sansa
Jeden Ciklus u21 uvijek se vukao oko 2 godine, ako počinješ ciklus s 21 godinom i recimo ideš na zaključni EP tog ciklusa imaš 23 godine. Tako je recimo Ozcan mogao igrati do 23 godine za u21.
Plus da je imao dvojno državljanstvo svaba i Turaka od rodjenja i roditelji su Turci. Tako da je imao pravo mijenjanja repke i ako je imao +22 godine .

Sosa nije mogao igrati za Bausteliju posto nije imao staza u Njemačkoj vise od 5 godina, takodjer niti korijene njemačke (i ako mu je did bijo baustelac u Njemačkoj) .

Costa nikada nije imao zvanični Match za Brazil .
Živio je već 6 godina u Španiji i dobijo 2013 državljanstvo spanije. Tako je mogao debitirati za spaniju godinu dana kasnije.

Arijan Ademi slično za Makedonce , samo da je još profitirao o slučaju Jugoslavije pogotovo, tako da mu je lakše bilo mjenjati repku. Plus da su korijeni iz Makedonije .

Pozitiva:

Janelt će dobiti državljanstavo
Žena ja bosanka

Negativno:

Momak nema staza u BiH ni dana
Igrao za svabe do 23 godine
Nema vlastitih korijena i vezu s bih ili bivši jugu

Čudi me da ne proba z Kazahstan ili Rusiju :)
Nijemci su mislili uzet Sosu jer je njegova majka rođena u Njemačkoj. Ako sam dobro shvatio on nije mogao igrati za njih zbog toga što u trenutku kada je odigrao prvu službenu utakmicu za U17 Hrvatske nije imao njemačku putovnicu.
Znam da su se tada svi čudili kako jedan ozbiljan savez kao što je njemački uopće može pokrenuti proceduru, a da nisu pročitali pravila.

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 15 mar 2025, 08:31

jozinho je napisao/la:
15 mar 2025, 08:06

Nijemci su mislili uzet Sosu jer je njegova majka rođena u Njemačkoj. Ako sam dobro shvatio on nije mogao igrati za njih zbog toga što u trenutku kada je odigrao prvu službenu utakmicu za U17 Hrvatske nije imao njemačku putovnicu.
Znam da su se tada svi čudili kako jedan ozbiljan savez kao što je njemački uopće može pokrenuti proceduru, a da nisu pročitali pravila.
Jes mu mater rodjena tamo ali ona nije imala svabsko državljanstvo , did takodjer nije imao koji je duže vrijeme boravio u Njemačkoj.
Tako da to nema utjecaja.

Blamaža DFBa

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 15 mar 2025, 12:25

Tačno bih sebi oči izvadio kad vidim ovakav naslov :crazy:
Očekujem da uskoro dupli sport i ostali "sportski portali" analiziraju historiju prezimena Kurtović i čukundedu od Ines.
slika

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 15 mar 2025, 18:48

Evo autogol. Sad vjerujem da ce za nas igrat :mrgreen:
BašČelik!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 15 mar 2025, 18:49

Pa koliko smo mi prokleti, ne bi me cudilo da ga klupiraju do kraja sezone..

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 mar 2025, 18:50

Ovo mu je vec drugi autogol u zadnjih mjesec dana :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 mar 2025, 18:52

mrAdislic je napisao/la:
15 mar 2025, 18:48
:rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 mar 2025, 18:58

Ima li Ines sestru blizanku? Pitam za sebe 😁😁😁
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 mar 2025, 19:02

TMovac je napisao/la:
15 mar 2025, 18:58
Ima li Ines sestru blizanku? Pitam za sebe 😁😁😁
Nema. Samo brata, baš je.beno izgleda. :D

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 15 mar 2025, 19:11

SanaBosna je napisao/la:
15 mar 2025, 07:28
Sticanje državljanstva Bosne i Hercegovine putem olakšane naturalizacije:

Član 10: Supružnik državljanina Bosne i Hercegovine – stranac može steći državljanstvo BiH pod sljedećim uslovima:

a) da je brak trajao najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva i da i dalje traje u trenutku podnošenja zahtjeva;
b) da se odrekne ili na drugi način izgubi svoje prethodno državljanstvo prije sticanja državljanstva BiH, osim ako bilateralnim sporazumom iz člana 14. nije drugačije regulisano. Povlačenje ili prestanak prethodnog državljanstva nije potreban ako to nije dozvoljeno ili se ne može razumno zahtijevati;
c) da ima odobren stalni boravak na teritoriji Bosne i Hercegovine;
d) da ne predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Član 15: Ako se u pojedinačnim slučajevima naturalizacija osobe smatra od posebne koristi za Bosnu i Hercegovinu, ta osoba može steći državljanstvo BiH bez ispunjavanja uslova iz člana 9. stav (1) tačke a), b) i f).

Znaci pod nasim zakonima ima pravo na nase državljanstvo sto znaci kao osoba koji pripada Bosni i Hercegovini po nacionalnost ima pravo nastupati za Reprezentaciju.

Jedino neznam kakva je situacija oko toga sto je imao 23 kad je igrao za njemacku u21.
Zar nije i Huseinbasic igro za U-21 kad je imo 22?

Sjecam se da je se prije pisalo ako nastupa na Euro da je gotovo.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 mar 2025, 19:18

momci on je nase drzavljanstvo dobio al fifa ima svoja pravila za sportska drzavljanstva, sanse su nam mizerne da zaigra za nas al eto hajde da vidimo mislim da i nasi malo pecaju u mutnom mozda su probali sta izlobirati i odraditi sto je do njih pa ako prodje prodje ako ne prodje barem su probali.. i to je za postovanje svakako, bitno je da se radi.. veoma pozitivna stvar je prisustvo emira spahica i njegov rad do sad u svim uzrastima repke..

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 mar 2025, 19:20

QUARTERBACK je napisao/la:
15 mar 2025, 19:18
momci on je nase drzavljanstvo dobio al fifa ima svoja pravila za sportska drzavljanstva, sanse su nam mizerne da zaigra za nas al eto hajde da vidimo mislim da i nasi malo pecaju u mutnom mozda su probali sta izlobirati i odraditi sto je do njih pa ako prodje prodje ako ne prodje barem su probali.. i to je za postovanje svakako, bitno je da se radi.. veoma pozitivna stvar je prisustvo emira spahica i njegov rad do sad u svim uzrastima repke..
FIFA ima pravilo da ovakve slučajeve odobri ako je igrač 5 godina živio ovdje ili imao prebivalište, sve kontam da nismo falsifikovali kakve podatke sa papirima ili negdje da je prijavljen na adresi punice 5 godina zadnjih bio :urnebes: Možda je i Vico preko Čeferina povukao šta da se završi sa Infantinom.

Sinoć čitam da je bio neki crnac u reprezentaciji Poljske sa sličnim slučajem, igrao 2 godine u njihovoj ligi, oženio se, ali navodno imao prebivališe u Poljskoj 3-4 godine pa FIFA dopustila da igra za njih.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 15 mar 2025, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 mar 2025, 19:25

baboedindzeko09 je napisao/la:
15 mar 2025, 19:20
QUARTERBACK je napisao/la:
15 mar 2025, 19:18
FIFA ima pravilo da ovakve slučajeve odobri ako je igrač 5 godina živio ovdje ili imao prebivalište, sve kontam da nismo falsifikovali kakve podatke sa papirima ili negdje da je prijavljen na adresi punice 5 godina zadnjih bio :urnebes: Možda je i Vico preko Čeferina povukao šta da se završi sa Infantinom.

Sinoć čitam da je bio neki crnac u reprezentaciji Poljske sa sličnim slučajem, igrao 2 godine u njihovoj ligi, oženio se, ali navodno imao prebivališe u Poljskoj 3-4 godine pa FIFA dopustila da igra za njih.
:rol:

mjesto prebivalista : Dzemala Bijedica 25 :kafa:

daj Boze da ga uspiju zavrsiti

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 mar 2025, 19:25

Mislim da u FIFA postoji pravilnik ako imas prebivaliste u drzavi da mozes igrati za reprezentaciju.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 mar 2025, 19:28

Za dvije minute sam nasao opciju, a ovdje se danima palamudi.

This ruling explicitly stated that, in such scenarios, the player must have at least one parent or grandparent who was born in that country, or the player must have been resident in that country for at least two years.[16]
Tek je sada dobio pasos, tako da nema sanse da je imao prebivaliste. Osim ako nam Fifa ne dozvoli neku iznimku.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 mar 2025, 19:47

mrAdislic je napisao/la:
15 mar 2025, 18:48
:rol: :bih:
naprijed rejal

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 mar 2025, 19:49

kempes je napisao/la:
15 mar 2025, 19:28
Za dvije minute sam nasao opciju, a ovdje se danima palamudi.

This ruling explicitly stated that, in such scenarios, the player must have at least one parent or grandparent who was born in that country, or the player must have been resident in that country for at least two years.[16]
Tek je sada dobio pasos, tako da nema sanse da je imao prebivaliste. Osim ako nam Fifa ne dozvoli neku iznimku.
Za obicne smrtnike taj zakon vazi. Ali s obzirom da je Vico potegnuo svoje veze za ovog igraca, vjerujem da je vec spremna neka rupa u zakonu :cool:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 15 mar 2025, 20:12

Nesto mi tesko povjerovati da su pokrenuli slucaj samo na osnovu braka i civilnog drzavljanstva uprkos pravilima.

Ima smisla ako zele ici na sportski sud zbog presuda koje idu nama u korist.

A mozda je Janlet vlasnik kakve nekretnine ili biznisa u SA i kod nas se vodi duze nego mislimo.

Nakon Bazdara nekako sve zelim vjerovati da ce i ovog srediti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.