Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Šta je fora sa ovim zvučnim topom ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Iako je ova tehnologija koja se naziva LRAD (eng. Long-range acoustic device) zabranjena u velikom broju država, u proteklom periodu mediji u Srbiji su potvrdili da su isti ipak nabavljeni.
Akustični uređaji velikog dometa ili kolokvijalno nazvani "zvučni topovi" rade na principu ispaljivanja zvučnih frekvencija u usmjerenom dejstvu na neki prostor kako vanjski tako i unutrašnji.
Udar predstavlja "nesmrtonosno oružje" koji odašilje zvuči ton u određenim decibelima koji iritiraju slušne organe izazivajući dezorijentiranost i paniku. Domet ovakvih uređaja ide od 300 pa do 4000 metara pri čemu iako proizvođači uvjeravaju da nema štetnosti po zdravlje, u većem broju država su zabranjeni.
Radna frekvencija ovih uređaja je za policijske namjene približna 136 decibela pri čemu ljudsko uho obično može izdržati nivo zvučnog pritiska od 120 dB prije nego što osjeti bol, iako se savjetuje da se pri izlaganju bilo kakvoj buci snažnijoj od 90 decibela moraju nositi zaštitne slušalice.
Zbog mogućnosti odvraćanja i pokrivanja velikog područja zvučni topovi se koriste u vojnim jedinicama za čuvanje vojnih objekata ali i na vojnim brodovima gdje se koriste za omamljivanje i distrakciju ciljeva ali sa značajno snažnijim i smrtonosnijim udarima.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
I ovi Djokovici dok im je Vucic valjo sutili su ko zaliveni 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ti si među istaknutijim glupanima na ovom forumu. Konkurencija ti nije slaba al si ti baš za medalju.Neutral je napisao/la: ↑15 mar 2025, 19:20Protesti traju mjesecima.Asteriks je napisao/la: ↑15 mar 2025, 19:19Mirni protesti ne ruše vlast preko noći, ali njihova snaga leži u slanju jasne poruke vladajućoj strukturi - da postoji ozbiljan i organizovan otpor.
Ovakva demonstracija narodne volje ne samo da ukazuje na obim nezadovoljstva, već i jača opoziciju, privlači pažnju međunarodnih medija, dodatno potkopavajući moć onih režimskih.
Od ovoga nema nista, posebno ne u Mordoru, drzavi kakva je Srbija.
Nacionalizam, sovinizam i fasizam se rusi na drugi nacin a ne sa pistaljkama i smijesnim zahtjevima.
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Odem neki dan da mi operu auto, djeca ga unutra dobro isprljala.
Dodjem za sat vremena, kaže ovaj dečko što radi evo gotovo je, 20 KM.
Prilazi vlasnik, kaže 25 KM, bas je bilo prljavo.
Platim i odem, nisam vala ništa rekao, mada sam bio nanijetio da ih počastim.
Čuj prljavo auto i onda skuplje. Pa nisam ga dovezao što je bilo čisto
Dodjem za sat vremena, kaže ovaj dečko što radi evo gotovo je, 20 KM.
Prilazi vlasnik, kaže 25 KM, bas je bilo prljavo.
Platim i odem, nisam vala ništa rekao, mada sam bio nanijetio da ih počastim.
Čuj prljavo auto i onda skuplje. Pa nisam ga dovezao što je bilo čisto

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Kakav glupan mongoloidaš

- VensanKasel
- Kontakt:
Sreća nisam imao slušalice , i preko telefona je yebeno baš mogu misliti kako je njima bilo ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- feniksptica
- Kontakt:
Očekivan razvoj događaja.
Oni bi nadležne, a obje strane znaju ko je i sta je pa se prave malo ludi.
Ko naši, u Sarajevu traze odgovorne za poplave u Jablanici.
Malo su se pogubili u ciljevima. Jbga.
Oni bi nadležne, a obje strane znaju ko je i sta je pa se prave malo ludi.
Ko naši, u Sarajevu traze odgovorne za poplave u Jablanici.
Malo su se pogubili u ciljevima. Jbga.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ovakve frekvencije emitira @Neutral ova stara kad raširi noge
Logično, trebalo mu više vremena.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:59Čuj prljavo auto i onda skuplje. Pa nisam ga dovezao što je bilo čisto![]()
Kod frizera isto tako. Govorim o klasičnom šisanju kratke kose. Ide fade, obleti okolo, gore ostavi i platiš minimalno. Jel šta zahtjevnije i više potraje odmah 3-5 maraka skuplje.
Prošlo vrijeme fiksnih cijena.

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- kraljttbvb
- Kontakt:
Najbolje da mu idući put i ne dovozim auto, samo ću mu ostaviti 20 KMarmando je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:22Logično, trebalo mu više vremena.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:59Čuj prljavo auto i onda skuplje. Pa nisam ga dovezao što je bilo čisto![]()
Kod frizera isto tako. Govorim o klasičnom šisanju kratke kose. Ide fade, obleti okolo, gore ostavi i platiš minimalno. Jel šta zahtjevnije i više potraje odmah 3-5 maraka skuplje.
Prošlo vrijeme fiksnih cijena.![]()

Ustvari ostavit ću mu 20 cm

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Ja se od korone poceo sam sisati na keca. Pustim jedan mjesec otprilike da naraste pa opet tako. Lijepo se ustedi a i svakako lijepe crte lica bolje dodju do izrazaja kad je kraca kosa.armando je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:22Logično, trebalo mu više vremena.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:59Čuj prljavo auto i onda skuplje. Pa nisam ga dovezao što je bilo čisto![]()
Prošlo vrijeme fiksnih cijena.![]()

-
- Kontakt:
napoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:12Sto je najgore, ima efekta, bas siju paniku medju rajom. Dosta mojih poznanika je danima bilo k'o na iglama, kae ne treba se kretat u javnosti do 15.3., haj znaj kakvu ce diverziju napravit. I zamisli nekog lika sa PTSPom, pitanje je kad ce puci od ovolikog pritiska i strasenja preko medija.MarcoBorriello je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:05Šta rade ovom narodu Miletić i slični, to nisu istine.akisarajevo92 je napisao/la: ↑15 mar 2025, 20:15sta bi s onim sto je najavio Miletic galamdzija, kad ce NATO akcija "Meduza", sta bi sa neredima u BiH prije 15-og, garant nasi sprijecili![]()
najjace o svemu tome pricao javno na FACE-u i onda minut kasnije ide njegova recenica "molim sve medije da ne izlaze u javnost sa fejk i neprovjerenim informacijama i da ne prepadaju narod"![]()
Evo haj da vidimo. Ja kažem da je ovo još jedno lupetanje.Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović bio je gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem, gdje je poručio da se obezbjeđenje predsjednika RS Nenada Stevandića vratilo u BiH, a on je ostao u Srbiji.
Naglasio je da je Stevandić otišao u Srbiju prije potjernice.
- Za očekivati je ako se bude vraćao da bude priveden. Nije tajna da SNSD ima svoje kadrove u Graničnoj policiji, ali po pravilu službe trebao bi biti priveden. Otišao je tamo avionom, prema mojim informacijama - naveo je Stojanović.
- JayCatwright
- Kontakt:
prati li ko ovu pressicu Vučka, brat pripremio pitanja 

- napoleon72
- Kontakt:
Pa nije jos raspisana centralna potjernica, a kamoli Interpol? Barem ja nisam upratio. Na osnovu naloga za hapsenje koji je trenutno na snazi, on je slobodan da ide van drzave i da se krece po drzavi. Suplja nego sta, Face je nasa verzija Happy TVa.MarcoBorriello je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:49napoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:12Sto je najgore, ima efekta, bas siju paniku medju rajom. Dosta mojih poznanika je danima bilo k'o na iglama, kae ne treba se kretat u javnosti do 15.3., haj znaj kakvu ce diverziju napravit. I zamisli nekog lika sa PTSPom, pitanje je kad ce puci od ovolikog pritiska i strasenja preko medija.MarcoBorriello je napisao/la: ↑15 mar 2025, 21:05
Šta rade ovom narodu Miletić i slični, to nisu istine.
Evo haj da vidimo. Ja kažem da je ovo još jedno lupetanje.Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović bio je gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem, gdje je poručio da se obezbjeđenje predsjednika RS Nenada Stevandića vratilo u BiH, a on je ostao u Srbiji.
Naglasio je da je Stevandić otišao u Srbiju prije potjernice.
- Za očekivati je ako se bude vraćao da bude priveden. Nije tajna da SNSD ima svoje kadrove u Graničnoj policiji, ali po pravilu službe trebao bi biti priveden. Otišao je tamo avionom, prema mojim informacijama - naveo je Stojanović.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- OldTownDistrict
- Kontakt:
To radi vec preko trideset godina sto sebi tako i predhodnicima. Snajperisra nikad sa Trebevica nije otisao.JayCatwright je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:51prati li ko ovu pressicu Vučka, brat pripremio pitanja![]()
....sve drugo će proći!