Ne treba sumnjati u namjere Barabreza kao covjeka i kao selektora ako je dotle doslo.fanatik19 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 14:45Ne mozes reci da sad nemamo neki kostur i da ga nismo imali kada je Barbarez dosao.JohnCleese je napisao/la: ↑16 mar 2025, 14:39Imali su debitante, ali su imali i kostur ekipe koji je bio uigraniji i na papiru kvalitetniji u odnosu na ne postojanje kostura ekipe koju zatice Barbarez zbog prethodno navedenih oprostaja i nediscipline ( Anel)fanatik19 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 14:05
Imali su i Bajevic i Petev i Prosinecki debitante na svojim prvim okupljanja, cak Bajevic i neke invalide iz nase lige pa to niko ne uzima u obzir i istovremeno su im odlazili neki do tog trenutka standardni igraci kao npr Sunjic, Zukanovic i sl.
Bajevic je debitovao protiv Italije sa Sanicaninom, Cipeticem i Hadziahmetovicem kojima je to bio 1. Nastup za repku i odigrali smo top tekmu a to ne uzimas u obzir jer ti ne odgovara.
Prosinecki slicna prica, kamara novih igraca tipa Elvis Saric, Duljevic, Zakaric, Civic koji su imali minimalno ili nikakvo iskustvo u reprezentaciji.
Ovo oko igraca koje si naveo mi se ne da objasnjavat osim navest cinjenicu da su Stevanovic, Pjanic i Bicakcic isto godiste i da 3. Navedeni po redu daleko najmanje potreban u ovom trenutku a njega se zove. Ovi se jesu oprostili ali isto tako se moze sjesti i popricati s njima opet i siguran sam da se moze naci zajednicki jezik
I vidim zaobisao si slucajeve Amira, Rade, Denisa i Dennisa. Hocemo li reci kako su njih trojica sami krivi sto ih nema na spiskovima radi manekena Burnica, klupiranog cvajtasa Sarica i rekreativca Tahirovica ili je ipak tu i Barbinog masla?
Nisam zaobisao vec sam u prethodnom postu napisao sljedece
Ciljano sam pisao uglavnom prve spiskove novih selektora jer to je ono sto su zaticali od prethodnika i to je ono sto je "na papiru najkvalitetnije", dok su kasniji spiskovi vec plod selektorovih vizija ali i discipline pojedinih igraca....
Dzeko, Kolasinac, Dedic, Hadzikadunic, Demirovic, Ahmedhodzic, Gazibegovic, Krunic, Hadziahemtovic
Svi ovi igraci imaju/su imali dovoljan broj nastupa za repku i nije ih potrebno ispocetka uigravat kao Sunjica, Katica itd a Barba ih je dosta sklonio izuzev Anela koji se sam sklonio i zato sam ga boldirao
Mislim da si naknadno dodao ovaj zadnji pasus jer kad sam krenuo pisat odgovor nije ga bilo![]()
Selektorova vizija i disciplina pojedinih igraca je ono sto zapravo ovdje smeta velikom broju forumasa jer apsolutno ne znam sta treba uraditi igrac sa 150+ tekma u Ligi petice da ga selektor uvrsti na spisak ispred vjecitih cvajtasa i to najvise kritikujemo. On je zbog ovakvih odluka pod najvecim pomsatralom a hurem sveijednu ovu odluku uvijek opravdava.
Jednostavno sam Barbarez nam nikad nije dopustao da sumnjamo svojim odnosom prema grbu BiH kao igrac, prema drzavi, a sada kao selektor prema predanosti poslu.
Uvijek je selektoru vazniji rezultat u odnosu na igrace koji u odredjenim dijelovima karijere mogu i da kalkulisu.
Svi nabrojani su imali priliku da se upoznaju sa novim selektorom i da vide sta selektor zeli od istih.
Nakon toga ili se igrac sam prekrizi ili ne odgovara viziji za koju selektor smatra da vodi ka uspjehu pa taman smatrao da atmosfera ratnog gotovsa vodi ka tronu.
Selektorima su mjerila rezultati a ne to koje i kakve ce izvođače radova poslati na teren a svakako su upuceniji od nas.
Stavljanje selektora pod pritisak rezultata pozeljna je stvar, ali ovdje se to ne zna ili ne zeli iskazati na pravilan nacin.
Izgubis li otjerat cemo te **** motkom rece napaćeni Meho na drustvenoj mrezi ili forumu i vrati se u svoj savijeni polozaj sa glavon do zemlje u realnom zivotu sto na poslu sto kod zene.