RK Čelik

flash
Kontakt:

Re: RK Celik

Post Postao/la flash » 15 feb 2011, 16:49

...da malo pokrenemo ovu temu....vidim dosao Kadic i odma u prvoj tekmi 11 golova....nesto me samo strah kako ovo sve kao perfektno do sada funkcionise i sa vizijom i sa svim u klubu a znam da je Pane blizu svega...nekako mi sve to ne prilici njemu....
Nema vise :P

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 07 mar 2011, 13:11

12. PRVENSTVENA POBJEDA ,,ČELIKA'': RK ,,ČELIK'' – RK ,,KAKANJ'' 39:22 (18:9)
12. PRVENSTVENA POBJEDA ,,ČELIKA'': RK ,,ČELIK'' – RK ,,KAKANJ'' 39:22 (18:9)

Sinoć je RK ,,,Čelik'' ostvario 12. prvenstvenu pobjedu za redom. Pred svojom publikom (prisustvovalo oko 800 ljubitelja rukometa), savladana je trećeplasirana ekipa Prve lige Federacije BiH – RK Kakanj, ubjedljivim rezultatom 39:22 (poluvrijeme 18:9). ,,Čelik'' je vodio svih 60 minuta sa 9 više golova razlike.

Za ,,ČELIK'' su nastupili: Starčević (20 odbrana), Hodžić (4 odbrane), Derve-nčić (postigao 9 golova), Ekinović, Ćosić (3 gola), Karahasanović, Begović (4), Bajramović (7), Šahinović (10), Bečić (1), Vidimlić (1 odbrana), Aldin Begagić (3), Adnan Begagić (3), Kobilica, Tahmišdžija.

RK ,,KAKANJ'': Šestović (17 odbrana), Adnan Fejzović, Šljivo, Halilbegović (3), Tukulić (1), Kukić, Kenan Zaimović (1), Semir Fejzović, Hrgota, Maslo (3), Delić (3), Kahvedžić, Sabljaković (3), Nedžad Zaimović (8).

Sudije: Kadić i Tursić (Zavidovići). Delegat: Vladimir Jović (Tuzla).

Penali: za ,,Čelik'' 2, za ,,Kakanj'' 4. Isključenja: ,,Čelik'' 10 minuta, ,,Kakanj'' 6 minuta i jedna diskvalifikacija (golman Šestović).

U ekipi ,,Čelika'' bilo je dosta tehničkih grešaka, čak 15 promašenih zicera, grešaka u vođenju lopti i od iskusnih igrača. Takođe, rezultat bi bio mnogo veći u korist ,,Čelika'' da trener Filipović u drugom poluvremenu nije uveo i dao šansu mladim igračima: Hasi Ćosiću, Karahasanoviću, Bečiću, golmanima Hodžiću i Vidimliću, Adnanu Begagići i drugim. Šansu je iskoristio jedino Adnan Begagić, koji je za desetak minuta postigao tri gola, dok je dobro u odbrani odigrao i Haso Ćosić.

Inače, i pored svega, u ekipi ,,Čelika'' su se istakli Mirza Dervenčić i kapiten Emir Šahinović, te golman Dragan Sarčević koji je dok je stajao na golu za 50 minuta imao čak 20 obrana. U ovoj utakmici podbacio je iskusni pivotmen ,,Čelika'' Aldin Begagić, koji nije bio na nivou svojih ranijih partija.

U ekipi RK ,,Kaknja'' najefikasniji je bio bivši ,,Čelikov'' igrač Nedžad Zaimović, kome su sudije tolirisale stalne prigovore i nedsiciplinu na terenu.Solidan je bio i golman gostiju Selmir Šestović, koji je opravdano diskvalifikovan, pošto je van golmaskog prostora oštro pokosio igrača ,,Čelika'' Begovića.

- Na našu igru odrazila se činjenica da smo dan prije utakmice saznali da naš novi igrač i reprezentativac Davor Kadić, na kome smo već mjesec dana gradili igru, neće moći igrati na ovoj utakmici. Imajući sve u vidu mislim da je RK ,,Kakanj'' i pored toga što smo ih pobijedili sa 17 golova razlike – dobro prošao. Igrali smo dobro u odbrani, istina propustili smo dosta zicera, igrali smo bez bolesnog Gušića i Kadića na kome se baziraju naše kontre i kad se sve sabere i oduzme – ja sam zadovoljan i igrom (posebno u odbrani) i rezultatom - rekao nam je trener ,,Čelika'' Ljubomir Filipovć.

Inače, igrač Davor Kadić će, zbog aljkavosti i sporosti administracije Rukometnog saveza BiH za ,,Čelik'' moći nastupiti tek u narednoj utakmici, protiv Lukavca u Lukavcu. Uprava ,,Čelika'' s toga traži odgovornost administracije tog Saveza.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 mar 2011, 00:04

Lukavac - Čelik 23 :56 :shock:

ovo je baš pokazatelj stanja u rukometu. koliko god da je Čelik "superioran" u ovom rangu, opet je upitno da li bi opstali u Premier ligi...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 14 mar 2011, 12:30

BAKIR BULJUGIJA U ČELIKU?

Specijalni gost RK ,,Čelika'' na utakmici u Lukavcu bio je tuzlak Bakir Buljugija, inače član dobojske Sloge (odnosno Bosne BH Gasa) i član državne BiH rukometne reprezentacije. On se pred početak ,,Čelikove'' utkamice susreo sa predsjednikom RK ,,Čelika'' Panetom Škrbićem. Razgovaralo se o angažovanju ovog iskusnog reprezentativca (bek i krilo) za ekipu ,,Čelika'', nakon palasmana ,,Čelika'' u Premijer ligu BiH narednog ljeta.

- O ekipi ,,Čelika'' sam čuo sve najbolje: odlična organizacija, atmosfera u klubu, odlični rezultati, izvrsni uslovi za rad u Gradskoj areni, korektan odnos prema igračima. Zato za sada mogu reći da sam zainteresovan za angažovanje u ekipi ,,Čelika'' i da sam nakon razgovora sa predsjednikom Škrbićem blizu zeničkom Premijerligašu – izjavio je Bakir Buljugija.

Predsjednik RK ,,Čelik'' Pane Škrbić, nakon razgovora sa Buljugjom kaže:
- Mi nastavaljamo sa realizacijom klupske politike da, pored stvaranja vlastite ,,proizvodnje'' igrača, gdje sada imamo u prvoj ekipi 10 igača mlađih od 20 godina, kod angaživanja igrača sa strane idemo samo na one najbolje, na igrače reprezentativnog kalibra. Bakir Buljudiga je reprezentivac BiH, dobar igrač i dobar čovjek i zato je za ,,Čelik'' veoma interesantan. Smatram da smo sve načelne uslove dolaska Buljugije u ,,Čelik'' dogovorili, sada treba utvrditi i riješiti samo neke sitne detalje ovog transfera i nadam se da je Buljugija od jula ove godine(u prelaznom roku) naš igrač. On će se već sada priključivati nekim trenizima naše ekipe u Zenici, kako bi se navikao na atmosferu i ekipu – kaže predsjednik Škrbić

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 14 mar 2011, 12:33

Pasha je napisao/la:Lukavac - Čelik 23 :56 :shock:

ovo je baš pokazatelj stanja u rukometu. koliko god da je Čelik "superioran" u ovom rangu, opet je upitno da li bi opstali u Premier ligi...

...ova ekipa Celika sasvim sam siguran osim Bosne,Borca i Izvidjaca moze da dobije sve jednu ekipu iz Premier lige....najbolji pokazatelj je prijateljska s Gracanicom koju smo razmontirali s 20 razlike u Areni....

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 apr 2011, 14:14

Možel neko postavit kad završava Federalna i jesmol' sigurno obezbijedili ulazak u Prvu?
Čelik Zenica 1945

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 12 apr 2011, 23:29

Mi smo vec u Prvoj ligi a obezbjedili smo ulazak u Premier ligu BIH....

slika

Rezultati i Tabela
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 12 apr 2011, 23:32

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:Mi smo vec u Prvoj ligi a obezbjedili smo ulazak u Premier ligu BIH....

slika

Rezultati i Tabela
Ja mislim da ste oborili sve rekorde.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 apr 2011, 08:41

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:Mi smo vec u Prvoj ligi a obezbjedili smo ulazak u Premier ligu BIH....

slika

Rezultati i Tabela
Joj brate, kako je ovo smiješno :mrgreen:

Nadam se iduće sezone u Prvoj BiH :D, malo boljem izdanju, a ne da nas ona Lokomotiva yebe. Barem da opstanemo pa onda ćemo na više.
Čelik Zenica 1945

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 13 apr 2011, 09:38

velika je razlika izmedju prve lige i premijer, trenutna ekipa celika bi opet igrala samo jedno ljeto...
imperator, prodavac magle

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 apr 2011, 09:41

imeime je napisao/la:velika je razlika izmedju prve lige i premijer, trenutna ekipa celika bi opet igrala samo jedno ljeto...
Misliš? Il se nadaš?
Čelik Zenica 1945

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 apr 2011, 14:31

Nisi u pravu, Celik ima odlicnu ekipu, u pola utakmica do sada odigranih su dali 35 golova i vise, imaju odlicnu ekipu, a sigurno ce tu biti i jos pojacanja tako da ocekujem siguran ulazak u Premijer ligu BiH, i dok klub imao para i dobru organizaciju celik ce igrati u najjelitnijem rangu

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 apr 2011, 14:45

flash je napisao/la:

...ova ekipa Celika sasvim sam siguran osim Bosne,Borca i Izvidjaca moze da dobije sve jednu ekipu iz Premier lige....najbolji pokazatelj je prijateljska s Gracanicom koju smo razmontirali s 20 razlike u Areni....
ne znam jel odete kad pogledat koju tekmu...ja sam bio proslu polusezonu redovan al mi se neda vise, zalosno kolika je razlika izmedju prve i druge lige...recimo gledao sam bas ovu protiv Lukavca, pa za njih igraju sve neka djeca al bukvalno ne znam dali je iko kod njih punoljetan, malo jaci start(sto je normalno u rukometu) djeca odmah zaplacu, i onim nasim igracima cudno igrati...sve u svemu ne podcjenjujem ove nase rezultate al treba bit oprezan sa ocekivanjima u premijer ligi jer ova "cvajta" nije nikakvo mjerilo...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 13 apr 2011, 14:55

neroazzurni je napisao/la:
flash je napisao/la:

ne znam jel odete kad pogledat koju tekmu...ja sam bio proslu polusezonu redovan al mi se neda vise, zalosno kolika je razlika izmedju prve i druge lige...recimo gledao sam bas ovu protiv Lukavca, pa za njih igraju sve neka djeca al bukvalno ne znam dali je iko kod njih punoljetan, malo jaci start(sto je normalno u rukometu) djeca odmah zaplacu, i onim nasim igracima cudno igrati...sve u svemu ne podcjenjujem ove nase rezultate al treba bit oprezan sa ocekivanjima u premijer ligi jer ova "cvajta" nije nikakvo mjerilo...
To sve stoji, al' isto tako je cinjenica da je Celik u svakoj utakmici (osim ove u Maglaju gdje su dobili "samo" 4 razlike) igrao sa dva razlicita tima ; prvo poluvrijeme 1 tim, drugo poluvrijeme momci od 17-19 godina . Vec sada je celik osigurao 2 reprezentativna pojacanja za sljedecu sezonu, a u potrazi su za jos 2-3 kvalitetna igraca . Tako da sljedece sezone sigurno nece ispasti u nizi rang cilj ce biti gornji dio tabele, eh sad cemo vidjeti kako ce to izgledati..

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 13 apr 2011, 17:27

to ste pricali i prosle godine... pa svi znamo kako je zavrseno... valjda ce sad biti bolje, svaka skola se placa ;)
najbitnije je da se prve sezone ostane, poslije ide lakse...

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 13 apr 2011, 18:57

imeime je napisao/la:to ste pricali i prosle godine... pa svi znamo kako je zavrseno... valjda ce sad biti bolje, svaka skola se placa ;)
najbitnije je da se prve sezone ostane, poslije ide lakse...
To se govorilo, al' tada je svima bilo jasno da bi ostanak u ligi bio uspjeh, jer je ekipa bila sto slaba, sto neiskusna . Vec sad je celik jaci nego sto je bio tada u prvoj ligi, plus 3-4 provjerena pojacanja (nikakavi polovnjaci, koji su prosli put dosli) i gornji dio tabele je zagarantovan.. ;)

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 13 apr 2011, 20:04

koja su to pojacanja, sem bubija?

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 13 apr 2011, 21:45

flash je napisao/la:

Jeste "razmontirali" kad je Gračanica igrala sa drugim sastavom. Najbolji igrači Salkić,Hurem itd. su bili na poštedi. Upravu su oni koji kažu da sa takvim sastavom bi opstali u Premijer ligi samo jednu sezonu. Imate iskustvo od prošle sezone kad ste ušli i expresno ispali iz te lige
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 apr 2011, 01:26

imeime je napisao/la:koja su to pojacanja, sem bubija?
http://****/sport/zeniki-klub ... encem.html

Bakir Buljugija, neko od golmana Sabanovic/Perisic i ovaj Sarenac...a ne treba zaboraviti da su Dervencic i Bajramovic sada vec stasali u solidne/vrlo dobre igrace, sto nisu bili kada je celik prosli put bio u prvoj ligi...a tu su naravno bubi i ovaj Kadic ;)

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 14 apr 2011, 09:29

bakir, perisic, sabanovic, sarenac???

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.