Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la BarbareZeljin » 16 mar 2025, 20:46

DamirT je napisao/la:
16 mar 2025, 20:39
BarbareZeljin je napisao/la:
16 mar 2025, 20:36
Nisam pratio,sta se desavalao sa spiskom u zadnjem periodu. Uvijek smo igrali spori rukomet,ali ko su ovi ljudi, Grgic,Buric i Haseljic,ali sta je ovo ostalo. Gruzija djeluje kao svemirski brod u napadu za nas.
Fale Panic, B. Buric, Faljic i Herceg. Osim njih, ovo su vjerovatno "najbolji" igraci u reprezentaciji. Mozda je par drugih moglo upasti na spisak umjesto odredjenih igraca, ali opet je ovo debelo ispod modernog rukometa. Mislio sam da ce bolje odigrati kod nas, ali ako ovako igraju, bolje da sjede kuci i gledaju EP.
Upravu si sve. Nesto mi je promaklo oko repke u zadnje vrijeme, ali ovo je zaista nivo premijer lige BIH.
Znas sta je menj fascinantno. Imali smo dobrih utakmica i plasmana na takmicenja,ali ono sto mi je uvijek zelja bila,da vidim moderne bekove u nasoj reprezentaciji.
Kad smo najjaci bili, uvijek je to bilo ili ima sut,nema skok,ako ima skok nema sut. I vazda neka patnja sa bekovima i izmjene koje su bile plod individualnih nekih akcija.
A nije da nismo imali dobrih bekova. Od Mileta Mijacinovica,pa Radoncica,pa onaj Zoran Martinovic,Darko Martinovic,Obradovic,Prce,Terzic,Panic.... ali evo ja ne pamtim da smo imali brze izmjene evo ko sad **** Gruzija.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2025, 20:47

zaostrog je napisao/la:
16 mar 2025, 20:43
Smiješno je da ijedna od ove tri repke, BiH, Gruzija, Grčka, ide na Euro. Bukvalno bi neka naša reprezentacija od prije 10 ili 15 godina ovakve dobijala sa 10+ razlike. Niko od ovih na Euru ne može izvući mi bod, ni protiv ekipa tipa Farska Ostrva.
Ne moze nas dva dobra sastavit. Kad imamo odlican sastav, ili je grupa preteska ili samo pobjednik ide na prvenstvo. Kad je grupa smijesna kao ova i gdje haman 3/4 ide na prvenstvo, tezak nekvalitet u reprezentaciji bude.

Kakve ba Ombase i slicni. Gledam ga u Slobodi redovno, lik je malo je reci smijesan sa ovim stomakom. A ni 90% ostalih nije nista bolje. Vracaj Prcea i Terzu, ljudi bi sa 42 godine 10 puta bolje igrali.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 16 mar 2025, 20:50

Ja vjerujem da je ovo trenutno najbolje što imamo..ali je porazno da je ovo najbolje,pa kavi su onda drugi..pa ovo je toliko nekvalitetno,ovo je totalno amaterski...Izviđač bi ovu repku uzeo pet razlike.Iznenađuje me da je naš rukomet individualno loš,da nam igrači izgledaju kao mali medvjedići dobrog srca,da im ispadaju lopte,da ispušu za 20 min.Ne može to selektor popraviti i onako je interesantno da oni lično malo ne porade na sebi,na fizici,tehnici...selektor uigrava taj neki sistem,ali ne možeš uigrati ako ti malo malo ispane lopta,ako ne možeš skočiti preko bloka,ako zapucaš pet sedmeraca,ako imaš pet odbrana u utakmici...jbg.izvinite samo sam ljut i razočaran..
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 16 mar 2025, 20:53, ukupno mijenjano 2 puta.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 16 mar 2025, 20:52

Ovaj Damir kako gura ove srbijacance Knežević glavni u odbrani tad u našoj ligi medzu najboljim u odbrani boze sačuvaj.Pestic daj Damire bogati gdje tog nadze koti naredi da moraš pozvati,Ombasa .Ovaj Mehmedovic treba mu Dat 10 km da se ošiša gdje skupi ovu helac bio

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 mar 2025, 20:54

zaostrog je napisao/la:
Smiješno je da ijedna od ove tri repke, BiH, Gruzija, Grčka, ide na Euro. Bukvalno bi neka naša reprezentacija od prije 10 ili 15 godina ovakve dobijala sa 10+ razlike. Niko od ovih na Euru ne može izvući mi bod, ni protiv ekipa tipa Farska Ostrva.
Ne znam koliko pratis rukomet, al Farska Ostrva su reprezentacije koja je brutalno napredovala zadnjih godina, igraju brz i moderan rukomet.
Daleko ispred nas su trenutno.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 16 mar 2025, 21:02

19vendetta87 je napisao/la:
16 mar 2025, 20:54
zaostrog je napisao/la:
Ne znam koliko pratis rukomet, al Farska Ostrva su reprezentacije koja je brutalno napredovala zadnjih godina, igraju brz i moderan rukomet.
Svakako da jesu ali i dalje je to tek neka treća klasa u rukometnom svijetu. Prva se zna ko su i nikad nismo mogli pripeliti. Druga, poput Češke, Bjelorusije, Austrije, Srbije su ekipe koje smo itekako znali uzeti i biti konkurentni. Iza toga taj treći šešir kojeg smo uglavnom odbijali (Latvijci, Slovaci, Grci, Švicarci itd.).

Farani nisu još uvijek nivo da dobijaju ekipe iz drugog šešira. Mogu iznenaditi ali i dalje je to nivo ispod. Ali svejedno, poenta je da na Euru ni BiH ni Gruzija ne mogu nikome otkinuti bod.

Ovo je jadno fakat. Kakav ba Doborac, kakvi igrači iz Slobode, Bosne i Leotara. Ovo je seoski rukomet. Opet kažem, Konjuh od prije 10 godina bi ovu ekipu rastavio od života.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 16 mar 2025, 21:09

Nedim Hadzic nije rukometas
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 16 mar 2025, 21:11

DaVinci je napisao/la:
16 mar 2025, 21:09
Nedim Hadzic nije rukometas
Nek se on tetovirao to zna

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 16 mar 2025, 21:11

Ubise nas ljudi

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 16 mar 2025, 21:21

Šta je ovo, brate moj :) ja reko namlatit ćemo Gruzine
Walk on

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 16 mar 2025, 21:27

farenhajt je napisao/la:
16 mar 2025, 20:33
a o cemu ovi razmisljaju pa daju djeci da brisu podlogu, jedno je loptu donositi
podloga ukoliko se ne prebrise dobro je potencijalno mjesto za povrijediti se
Djeci ne moraju dnevnicu dati :mrgreen:
Valjda je ovo zadnji put da se igra u Cazinu, organizacija ispod nivoa Premier lige

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2025, 21:36

Zadnjih 10 utakmica, sto zvanicnih, sto prijateljskih, prosjek nasih golova 21,9. Premalo za ozbiljniji rukomet...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 mar 2025, 21:40

Sta je ovo nema jedan i po igrac.
Doborac cirkusant.

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 16 mar 2025, 21:44

Ne možeš repku u Cazin i nadati se nečemu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 mar 2025, 21:46

Da je Cordalija branio cijelu utakmicu i da smo koristili krila, kao u zadnjih 10 minuta, mozda smo i mogli pobijediti veceras
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 16 mar 2025, 21:46

Nema kvaliteta, Gruzijci su zasluzili vise od nas da idu dalje.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 mar 2025, 22:12

Daj umjesto krila stabi na spisak 3-4 koji bi mogli nešto u odbrani ionako ne koristimo krila nikako

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 mar 2025, 22:13

Ma Gruzija je level za nas, nazalost.
Ubili su nas i na euro.
Selektoru je limit nasa liga. Ima tu napretka ali neko je napisao da drugi napreduju vise i brze...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 16 mar 2025, 22:13

zaostrog je napisao/la:
16 mar 2025, 21:02
16 mar 2025, 20:54
zaostrog je napisao/la:
Svakako da jesu ali i dalje je to tek neka treća klasa u rukometnom svijetu. Prva se zna ko su i nikad nismo mogli pripeliti. Druga, poput Češke, Bjelorusije, Austrije, Srbije su ekipe koje smo itekako znali uzeti i biti konkurentni. Iza toga taj treći šešir kojeg smo uglavnom odbijali (Latvijci, Slovaci, Grci, Švicarci itd.).

Farani nisu još uvijek nivo da dobijaju ekipe iz drugog šešira. Mogu iznenaditi ali i dalje je to nivo ispod. Ali svejedno, poenta je da na Euru ni BiH ni Gruzija ne mogu nikome otkinuti bod.

Ovo je jadno fakat. Kakav ba Doborac, kakvi igrači iz Slobode, Bosne i Leotara. Ovo je seoski rukomet. Opet kažem, Konjuh od prije 10 godina bi ovu ekipu rastavio od života.
Konjuh od prije 10 godina bi ovu nasu repku dobio 20 razlike, a gruziju bi rijesili sa nekij 12-13 golova razlike.
Strasno je na sta smo spali....Kad pogledas u proslosti kakva su imena igrala za nasu repku i kakav je to kvalitet bio, a nismo ni blizu ostvarili neki dobar rezultat sa tom repkom, sta onda sa ovima ocekivati?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 mar 2025, 22:17

16 mar 2025, 20:46
DamirT je napisao/la:
16 mar 2025, 20:39
Nisam pratio,sta se desavalao sa spiskom u zadnjem periodu. Uvijek smo igrali spori rukomet,ali ko su ovi ljudi, Grgic,Buric i Haseljic,ali sta je ovo ostalo. Gruzija djeluje kao svemirski brod u napadu za nas.
Fale Panic, B. Buric, Faljic i Herceg. Osim njih, ovo su vjerovatno "najbolji" igraci u reprezentaciji. Mozda je par drugih moglo upasti na spisak umjesto odredjenih igraca, ali opet je ovo debelo ispod modernog rukometa. Mislio sam da ce bolje odigrati kod nas, ali ako ovako igraju, bolje da sjede kuci i gledaju EP.
Upravu si sve. Nesto mi je promaklo oko repke u zadnje vrijeme, ali ovo je zaista nivo premijer lige BIH.
Znas sta je menj fascinantno. Imali smo dobrih utakmica i plasmana na takmicenja,ali ono sto mi je uvijek zelja bila,da vidim moderne bekove u nasoj reprezentaciji.
Kad smo najjaci bili, uvijek je to bilo ili ima sut,nema skok,ako ima skok nema sut. I vazda neka patnja sa bekovima i izmjene koje su bile plod individualnih nekih akcija.
A nije da nismo imali dobrih bekova. Od Mileta Mijacinovica,pa Radoncica,pa onaj Zoran Martinovic,Darko Martinovic,Obradovic,Prce,Terzic,Panic.... ali evo ja ne pamtim da smo imali brze izmjene evo ko sad **** Gruzija.
Aferim kad se sjecas Mileta Mijačinovica. :bih: kao i Damira Radončića.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.