Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 17 mar 2025, 13:23

PrinceBobby18 je napisao/la:
17 mar 2025, 13:20
bl i laktaši nisu u bih, ili sam nešto ovih dana propustio?
lik u srijedu ide u beograd, iza u moskvu, pa na konferenciju o antisemitizmu u izrael.
Jesu u BiH, samo sto je tamo nadlezna policija RS-a, a tesko da ce ga oni uhapsiti.

Moze hodati dok ne dodje Interpolova potjerinica, poslije ce sve moci obici biciklom.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2025, 13:25

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 mar 2025, 13:30

Civa je napisao/la:
16 mar 2025, 21:28
Ovo je cista laz od strane velikog trgovackog lanca Binga, jer on licno diktira sve uslove poslovanja prema 90% dobavljaca koje ima (a pogotovo gdje on ima svoju robnu marku), a druga stvar sa svima se ugovori potpisuju unaprijed za narednu godinu... Bukvalno su svjesni svoje moci i obicne (ne ponizavam nikog) voditeljice objekata su dio tog lanca koje na bilo kakvo suprostavljanje prijete izbacivanjem artikala iz asortimana.
Ima logike da vlasnik lanca bira koje ce artikle imati u trgovinama. Roba na kojoj im je veca marza, logicno je da ce tu robu i drzati u prodavnicama. Od merhametluka nema nista.
Pitaj firme ili komercijaliste koji placaju udarne police u supermarketima isplati li im se to raditi. Ljudi dadnu 2 000 KM da njihova roba stoji na najboljoj polici, ali zato uvecaju prodaju svoje robe i to im se visestruko isplati.
Civa je napisao/la:
16 mar 2025, 21:28
ogranicenje marzi kod trgovackih lanaca nije uskladjeno od 96-te godine i bukvalno osnovne zivotne namirnice rade na min 15% marze. :bih:
15% i inace ide na osnovne zivotne namirnice. Ne kontam raju koja bi od Binga napravila Merhamet/Crveni kriz, pa sad Bingo treba da radi na 2-3% marze, da bi osnovne zivotne namirnice bile jeftine. To je posao Vlade ili ministarstva trgovine FBiH, oni trebaju poticajima regulisati cijene i tako zastititi gradjane.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 17 mar 2025, 13:49

slika

Hmm :hmmmmm:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 mar 2025, 14:09

Laktašenko se mora uhapsiti što prije. Kreno je all-in, granična policija RS-a, nema više zaje.bancije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 mar 2025, 14:10

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 mar 2025, 14:09
Laktašenko se mora uhapsiti što prije. Kreno je all-in, granična policija RS-a, nema više zaje.bancije.
Ma zakucava eksere u svoj kovčeg, laganini. :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 17 mar 2025, 14:20

kraljttbvb je napisao/la:
17 mar 2025, 12:47
MarcoBorriello je napisao/la:
17 mar 2025, 12:39
QUARTERBACK je napisao/la:
17 mar 2025, 12:16
inace prije 5 minuta

Centralna potjernica za Dodikom, Viškovićem i Stevandićem je raspisana: Ko ih vidi, mora ih uhapsiti

e haj da vidimo i ovo sad valjda ide rasplet :kafa:
Ništa se neće desiti sve dok se ne raspiše Interpolova potjernica.
Pa i neće se desiti, kad ne može nigdje maknuti. Ili "maketi", što bi jedan stari forumas rekao :D
A morat će nekad negdje otići, kad tad.

BL - Laktasi - BL. Možda još može do Doboja dobaciti, već preći u Tesanj je nemoguća misija :zviz:
Sad da dođu u Sarajevo, ne bi bili uhapšeni. Nažalost.

Ako međunarodne snage odbiju da pomognu, RS će biti država u državi a ovo što Dodik radi( evo sad i granična policija) mi djeluje kao da već zna da se međunarodna zajednica neće miješati. Nadam se da griješim.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 mar 2025, 14:38

Izgleda da mi u nedjelju idu dvije pasoske kontrole od Gradiske do Tuzle, dok nase institucije reaguju. Zao mi je sto nismo ozbiljna drzava koja bi to rjesila za 2 sata i zavrsila pricu

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 17 mar 2025, 14:40

17 mar 2025, 14:20
17 mar 2025, 12:39

Ništa se neće desiti sve dok se ne raspiše Interpolova potjernica.
Pa i neće se desiti, kad ne može nigdje maknuti. Ili "maketi", što bi jedan stari forumas rekao :D

BL - Laktasi - BL. Možda još može do Doboja dobaciti, već preći u Tesanj je nemoguća misija :zviz:

Ako međunarodne snage odbiju da pomognu, RS će biti država u državi a ovo što Dodik radi( evo sad i granična policija) mi djeluje kao da već zna da se međunarodna zajednica neće miješati. Nadam se da griješim.
Ukratko, grijesis.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2025, 14:46

Sheyi je napisao/la:
17 mar 2025, 14:38
Izgleda da mi u nedjelju idu dvije pasoske kontrole od Gradiske do Tuzle, dok nase institucije reaguju. Zao mi je sto nismo ozbiljna drzava koja bi to rjesila za 2 sata i zavrsila pricu

Ne možeš to riješiti za dva sata. Preveliki je rizik.

Ne možeš hapsiti čovjeka koji samo u prvom prstenu ličnog obezbjeđenja ima 10 ljudi. To je druže moj sukob koji ne može proći bez žrtava, i to je upravo ono što on želi. To bi bila vijest koja bi odjeknula planetom i napravila bi nam ogromnu štetu.

Ovo je jedini ispravan put, potjernica za potjernicom, do Interpola. Kad mu toliko ograničiš kretanje, onda on ne može apsolutno ništa uraditi. Neka smrdi u Laktašima još godinu dana i koliko god je potrebno.
Voli te tvoje Sarajevo.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 17 mar 2025, 14:53

Ozymandias je napisao/la:
17 mar 2025, 14:40
17 mar 2025, 14:20

Ukratko, grijesis.
Aha. Dobro je onda ako griješim.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 mar 2025, 14:53

Virtu4l je napisao/la:
17 mar 2025, 14:46
Sheyi je napisao/la:

Ne možeš hapsiti čovjeka koji samo u prvom prstenu ličnog obezbjeđenja ima 10 ljudi. To je druže moj sukob koji ne može proći bez žrtava, i to je upravo ono što on želi. To bi bila vijest koja bi odjeknula planetom i napravila bi nam ogromnu štetu.

Ovo je jedini ispravan put, potjernica za potjernicom, do Interpola. Kad mu toliko ograničiš kretanje, onda on ne može apsolutno ništa uraditi. Neka smrdi u Laktašima još godinu dana i koliko god je potrebno.
Cijenim sve sto napises jer si u mnogo stvari bio u pravu zadnjih petnaestak godina, nadam se da ce i ovaj put biti tako kako kazes, iskreno mnogo nas muci ova situacija, posebno nas blizu entitetskih linija koji smo izgubili puno clanova porodice za tu drzavu i treba neko da to uzme tek onako...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 17 mar 2025, 14:56

Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:

Morat će država kad tad pokazati ozbiljnost. Ovakav razvoj dogadjaja samo ide na ruku sdfa i njihovoj propagandi, koja po prvi put u posljednje tri godine zvuči iole razumno. Naravno da će prosječnu osobu potaknuti na razmišljanje “je.bo ovu državu ako ne može uhapsiti seosku varalicu i 2 mu jarana ratna zločinca”.

A priča o fadilu kao žrtvenom janjetu će posebno biti nahajcana na maksimum jer su njega s relativnom lakoćom uhapsili i osudili, a ovima izgleda ne smiju prići
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2025, 15:04

Sheyi je napisao/la:
17 mar 2025, 14:53
Cijenim sve sto napises jer si u mnogo stvari bio u pravu zadnjih petnaestak godina, nadam se da ce i ovaj put biti tako kako kazes, iskreno mnogo nas muci ova situacija, posebno nas blizu entitetskih linija koji smo izgubili puno clanova porodice za tu drzavu i treba neko da to uzme tek onako...

Nažalost, ne postoji druga opcija.

Svi bi mi voljeli akciju à la SWAT, ono helikopteri, spuštanje konopcem, Tom Cruise i Matt Damon akciju, ali to se ne dešava u stvarnom životu.

Ovdje se traži razum i hladna glava, i to smo imali do sada od strane "naše" vlasti. Najvažnije je da se i Čović dozvao pameti i da će se formirati vlast na državnom nivou bez SNSD-a. Sve su to jaki udarci za Dodika i SNSD, bitno je bušiti ga na svim nivoima, gdje god je to moguće.

Nije isključeno da opzicija u RS pronađe pacove u redovima SNSD-a i vladajuće koalicije pa da mu se i entitetska vlast ugrozi.

Budžet neće biti usvojen, znači da para nemaju i niko mu ih neće poslati. Bitno je stegnuti obruč gdje god je moguće i to se upravo i radi.

Pamet nam je danas potrebnija nego ikada.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 17 mar 2025, 15:14

Dodik polako pravi samostalnu drzavu, a mi sve fini i cekamo institucije. Ovo ti ga dodje isto kad muz tuce ženu, a ona se jadna uzda u institucije. Tako i mi.
Lik da sutra izjavi, da su se odcijepili bilo bi budala koji bi govorili sacekajte samo institucije, da ga srede. A nesmiju te iste institucije zaviriti na tlo rs, a kamoli da djeluju.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 mar 2025, 15:17

Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:

Tvoja prica moze biti ispravna, postujem i tvoje misljenje.
Medjutim ovdje imamo na snazi drzavni udar koji sve više jača iz dana u dan i suprotno tvom mišljenju sam, tj ako se ne uhvate za 10-15 dana do datuma održavanja sjednice o Ustavu secesija ja zavrsena stvar. Razumijem ti branis i svoje politicke ljubimce ali to je malo i bolesno staviti ih iznad države i opravdavati svaki potez.

Ono čega me je najvise strah je to da Dodik svakim danom ide u ukidanje jedne po jedne drzavne institucije u entitetu pa je pitanje da li ima informacije da Eufor neće reagovati jer on ipak ima trenutno u BiH od svih osoba najbolje obavjestajne podatke koji mu dolazi iz BiH od Sipe, Ose, do BIA-e i Srbije.

Ne zavlači ljude i ne umanjuj dogadjaje koji se odvijaju zbog politike koju podrzavas ovdje je DRŽAVA U PITANJU.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 mar 2025, 15:22

Koja ba secesija,pa njih Srbija nikad ne bi priznala a kamo li ko drugi :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 mar 2025, 15:24

politika eliminiši opoziciju zarad nestanka države

trojanerski, ljudi mu dali sve i sad kao fol ovome se nismo nadali

kakve bogaljske stranke vladaju ovom zemljom decenijama, ne možeš ni od dva zla birati manje jer su apsolutno iste

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2025, 15:29

Bgm opet krenulo botovanje za jednu i drugu stranu. Prvo, ukinuo mu je Ustavni Sud sve ovo što je kao donio. Drugo, neće se čekati godina dana da on kao trune tamo jer je izdat nalog za privođenje. Interpolova potjernica ti ništa ne znači u Srbiji, pun qrac ratnih i drugih zločinaca tamo hoda na slobodi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 17 mar 2025, 15:32

Nek se otcijepe više, ostati ćemo samo na federaciji kad smo nesposobni. Ionako od hapšenja nema ništa.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, Jabroni, TOMCRAFT, Varijantas8 i 18 gostiju.