Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Karic nije nista kvalitetniji igrac od Civica ili Omerovica. Na istom su levelu.
Vec je zavrsena papirologija za njega ali nije dobio poziv jer se nije nametnuo u klubu kako rece Barba dok se lagano pozivaju Tahiraga, Saric i ekipa. Kako ono rece Ismet Horo, selektor ima pravo da vuce jednog igraca kako mu qrcu cejf u cemu je problem?QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:40Ovdje je upitno jel taj Karic zeli da igra za nas ili ne.. Mislim da krecemo od pogresne pretpostavke, on da ima ciste papire bio bi pozvan milion % sudeci po dosadasnjem radu Spahica i strucnog staba.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:32Da je Malić zaslužio poziv, nije.
Da je 90139123x bolja opcija od Naila, jeste.
Da je Emir Karić 21301032x bolja opcija od obojice zajedno, jeste.
Pozvan je sljedeci najbolji DOSTUPAN kojeg imamo da moze pokriti tu poziciju ako zatreba.

O karicu se pise kao da se radi o R. Carlosu.
Civic je za njega Ashley Cole
Civic je za njega Ashley Cole
- QUARTERBACK
- Kontakt:
A sta je sa Adisa Jasica, po svom slijedu dogadjaja on bi trebao da bude u borbi s Gazibegovicem za to mjesto desnog beka, igra redovno u dobrom timu, kod njega su isto onda problem papiri pretpostavljam?
Eto Karic bi sve popravio u odbrani. Taraba kao i ovi prethodni napisani. Ko ga je gledao u Sturmu, zna o cemu govorim. Ne bi on nista bolje odigrao od Omerovica npr. Bravo za Barbareza sto je pozvao Malica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Bolje da je pozvao Tabakovica ili Huseinbasica jer ce Bicakcic 100% biti opcija ispred Malica na desnom beku
Momak iz Karine treba da uskoci.DamirT je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:07+1Coolpanda24 je napisao/la: ↑17 mar 2025, 13:55Ja mislim Burnić lijevo, Dedić desno. Sejo stoper i uz njega Katić i Barišić, pretpostavljam.Blackwargreymon je napisao/la: ↑17 mar 2025, 13:53Sad kad je Juka otpao da li ce staviti Seja na lijevog wingbacka, Amara desno ili ce ovog Burnica na desnu Amara lijevo (igra u OM lijevo) a Seja na lijevog stopera![]()
Burnic je odradio ok posao na wingbacku u LN.
Samo da ne krene sa Bicakcicem...

Utakmica naila protiv madzarske je bila jedna of najgorih utakmica jednog igraca u historiji repke. Kad bi morao birati uvijek bi izabrao arjana prije naila.. bolje sad da ga kaparisemo za SVA vremena.. od naila nemamo nista ni sad ni ubuduce, jer ni u osjeku Nije skroz standardan tj klubu Koji nemoze 2 pretkola da prodze u konferenciji. Karic je morao biti tu, ima nase papire sve je sredio Ali kockar ga Nije zvao jer Nije bio standardan... Sad kad se ustalio opet ga nezove..QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:30Omerovic je ofanzivno orijentiran, vise krilo igra, u ovoj situaciji je izabrao bolje rijesenje, Malic je defanzivniji i vise nam takav treba.
Kao da nismo vidjeli sami u Zenici koliko Nail pozadi moze, zavalio nas za gol cim je usao, jednostavno ne igra to u klubu 90% vremena i glupo je momka zavaljivati i kriviti ga za greske na neprirodnoj poziciji.
Lajk za Malica.
Ništa više bekova nismo imali ni kod prethodnih selektora, tako da nema potrebe za pretjerivanjem.
Nažalost Gazibegovic se povrijedio i na njegovo mjesto ce najvjerovatnije Memic koji tu poziciju igra u Plzenu (pricamo o poziciji krilnog beka). Lijevo ce Dedic koji tu poziciju igra u Marseju.
Imamo i opciju Kolasinca na toj poziciji. S Gazibegovicem smo imali 4 igraca na "prirodnim" pozicijama. Nažalost momak se povrijedio i to je to. Burnic je vec igra lijevo i pokazao da može odgovoriti tom zadatku ako bude trebalo. Igrao je lijevog beka u Dresdenu.
Volio bih i ja da je Jasic u opticaju, ali očito negdje šteka. U svakom slučaju i dalje imamo dobre opcije bez obzira na povredu Gazibegovica.
Nažalost Gazibegovic se povrijedio i na njegovo mjesto ce najvjerovatnije Memic koji tu poziciju igra u Plzenu (pricamo o poziciji krilnog beka). Lijevo ce Dedic koji tu poziciju igra u Marseju.
Imamo i opciju Kolasinca na toj poziciji. S Gazibegovicem smo imali 4 igraca na "prirodnim" pozicijama. Nažalost momak se povrijedio i to je to. Burnic je vec igra lijevo i pokazao da može odgovoriti tom zadatku ako bude trebalo. Igrao je lijevog beka u Dresdenu.
Volio bih i ja da je Jasic u opticaju, ali očito negdje šteka. U svakom slučaju i dalje imamo dobre opcije bez obzira na povredu Gazibegovica.
https://event.ba/buy/67c21395d7bc0700131469c6
Jako slabo prodaja ide
ali vjerujem da se planut ako dobijemo Rumuniju
u suprotnom nece biti ni 5 milja
Jako slabo prodaja ide

Hajde to, a ko ce u sredini igrat?hurem je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:54Ništa više bekova nismo imali ni kod prethodnih selektora, tako da nema potrebe za pretjerivanjem.
- Goalgetter
- Kontakt:
To je problem, po defaultu ga spominju bez da su ga pogledali i minutu. Ja stvarno ne znam sta bi nam dobro donio, prema naprijed beskoristan, nema centarsut, nazad solidan, nista vise.
-
- Kontakt:
Vidim često se spominje Jašić, i zapitkuje gdje zapelo, sto ga nema... Pa da se rijesi i ta dilema da se vise ne zapitkuje
Jašić nema dilemu i svim srcem želi igat za nas i jedva čeka.
Ali dok god ne ode iz Wolfsbergera ne možemo računati na njega zbog pritiska i problema sa klubom obustavio sve aktivnosti.
Očekuje na ljeto transfer, već ima valjda par finih ponuda, i dok se realizira transfer tu je
Jašić nema dilemu i svim srcem želi igat za nas i jedva čeka.
Ali dok god ne ode iz Wolfsbergera ne možemo računati na njega zbog pritiska i problema sa klubom obustavio sve aktivnosti.
Očekuje na ljeto transfer, već ima valjda par finih ponuda, i dok se realizira transfer tu je
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
To je to, otprilike. Postoji jos opcija i da Radeljic uskoci umjesto Muharemovica u toj drugoj varijanti, jer ovaj ne igra u klubu vec mjesec dana.hurem je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:54Ništa više bekova nismo imali ni kod prethodnih selektora, tako da nema potrebe za pretjerivanjem.
Ako bude s 3 pozadi, kontam da ce najprije Burnic poceti lijevo, a Dedic desno. Imam utisak da je Memica zamislio kao krilo i da ce tesko rizikovati s njim u prvoj postavi, mada mozda promijeni misljenje kad vidi kakav je momak na treninzima.
Ja bih najradije da Dedic bude desno, Kolasinac lijevo, a treci stoper Muharemovic. Tarik se dobro pokazao u zadnjem prozoru, a Kolasinac je sigurno opasniji s centarsutevima od Burnica. Znam da se tebi ova opcija ne svidja, jer Sea zamisljas kao lijevog stopera.

Uglavnom, 10 od 11 igraca se vec zna: Vasilj, Barisic, Katic, Kolasinac, Dedic, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Demirovic i Dzeko.
Opcija s Radeljićem kao lijevim štoperom a Kolašincem na beku je skroz OK, pogotovo što Muharemovića nema u klubu već mjesec dana. Taman Kolašinac da se bori s Mannom, koji im je najpotentniji igrač.
Edit: I Ratiu im je na toj strani, dakle kombinacija dva najvrednija igrača u ekipi. Inače Burnić može po potrebi biti bek ali u ovoj situaciji nije za krpiti. Zbog ovog ne bih ni s Dedićem išao lijevo jer je imao problema u odbrani u Marseilleu na toj strani, dok se još ne navikne.
Edit: I Ratiu im je na toj strani, dakle kombinacija dva najvrednija igrača u ekipi. Inače Burnić može po potrebi biti bek ali u ovoj situaciji nije za krpiti. Zbog ovog ne bih ni s Dedićem išao lijevo jer je imao problema u odbrani u Marseilleu na toj strani, dok se još ne navikne.
To je istina, da me ne shvate pogrešno isto mislim da je Omerovicu turska liga vrhunac, i da je Malić puno veći potencijal, ali gledajući trenutno stanje Omerović igra ozbiljniji fudbal, isto tako Celik i Esmir Bajraktarevic dok ne budu barem minute dobijali za prvi tim nemaju sta traziti u A reprezentaciji, nije sramota igrati za U21 naprotiv.Coolpanda24 je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:28Malić bar ima potencijal, za Naila već znamo da ne zna i ne može igrati na ovom nivou. Malić svakako neće dobiti minute, ali mislim da je super nagrada za pokazano do sad. Po meni je možda Karić trebao biti tu jer je prirodno ljevak, ali šta je tu je.
U polemiku oko Tahirovića stvarno ne bih ulazio, prožvakana tema već 150 puta.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Svakako s' obzirom da nemamo opcija za lijevog beka Karić treba biti tu barem kao rezerva, pogotovo jer je poceo igrati standardno.Goalgetter je napisao/la: ↑17 mar 2025, 15:02To je problem, po defaultu ga spominju bez da su ga pogledali i minutu. Ja stvarno ne znam sta bi nam dobro donio, prema naprijed beskoristan, nema centarsut, nazad solidan, nista vise.
Upravo to, Malic ne igra u Sturmu zasluzuje poziv, Karic igra ne zasluzuje?!
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Nekako mi je važnije da zadnju liniju zategnemo i klasu tu postavimo koji će pričati i voditi na terenu. A to je Kolasinac. Pogotovo sto nam je vezni red tanak.Ghuraba je napisao/la: ↑17 mar 2025, 15:45To je to, otprilike. Postoji jos opcija i da Radeljic uskoci umjesto Muharemovica u toj drugoj varijanti, jer ovaj ne igra u klubu vec mjesec dana.hurem je napisao/la: ↑17 mar 2025, 14:54Ništa više bekova nismo imali ni kod prethodnih selektora, tako da nema potrebe za pretjerivanjem.
Ako bude s 3 pozadi, kontam da ce najprije Burnic poceti lijevo, a Dedic desno. Imam utisak da je Memica zamislio kao krilo i da ce tesko rizikovati s njim u prvoj postavi, mada mozda promijeni misljenje kad vidi kakav je momak na treninzima.
Ja bih najradije da Dedic bude desno, Kolasinac lijevo, a treci stoper Muharemovic. Tarik se dobro pokazao u zadnjem prozoru, a Kolasinac je sigurno opasniji s centarsutevima od Burnica. Znam da se tebi ova opcija ne svidja, jer Sea zamisljas kao lijevog stopera.
Uglavnom, 10 od 11 igraca se vec zna: Vasilj, Barisic, Katic, Kolasinac, Dedic, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Demirovic i Dzeko.
Čak mislim da je Kolasinac opasniji kada protutnja kroz sredinu kada ga niko ne prati, bas kao sto to radi u Atalanti i bas kao sto je radio u par navrata na Islandu (Kodro je jedini to prepoznao i to sam tasa naglasio). Nagledao sam se bezopasnog Kolasinca na krilnom beku u reprez.dresu, ali sada kada je Gazibegovic povrijeđen ni sam nisam siguran sta je najpametnije.
Dedic i Kolasinac bi mogao biti odlican duo po toj lijevoj strani, ako selektor planira rizikovati s Memicem desno na poziciji koju igra u Plzenu.
Ako neće rizikovati s Memicem, onda bih radije gledao Kolasinca kao lijevog krilnog nego da forsira Burnica.
Ako krene s 4 pozadi onda su tu dvije opcije, jedna izvjesnija i druga moguća ali nimalo strana ovom SS, ali o tom potom.
-
- Kontakt:
- ArtVandelay
- Kontakt:
Spisak kao da je ubleha nermin nikšić sastavio. Mi smo bez Hadžikadunića i Ahmethodžića qrčina. Huseinbašić je morao biti na spisku.
Gubimo od rumuna a protiv kiprana bod. Možda.
Gubimo od rumuna a protiv kiprana bod. Možda.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.