Ne mozemo im se pribliziti, to je nebitno, daj da uzmemo sirokog i plasiramo se u finale.TefalTava je napisao/la: ↑18 mar 2025, 12:16nije moglo bolje i sa aspekta kupa a i lige jer dok se budu klali Sarajevo i borac međusobno imati cemo priliku da im se priblizimo i na tabeliRiquelme1921 je napisao/la: ↑18 mar 2025, 12:14U kupu igramo protiv Širokog Brijega.
Revanš je na Grbavici!![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
Eh sto se kupa tice izgleda da imamo dvomec za europu. Bice nezgodno jer nas je Klafuric vec nadigravao sa velezom. Sve je u nasim rukama, dozvati se i hrabro po europu!
-
- Kontakt:
HASTA EL FINAL
Siroki je dobar. Dobro igraju, protiv Borca su dobro odigrali bez obzira na rezultat i ne treba se zavaravati.
Ko god misli da cemo lako, vara se i razocarat ce se kad ne bude 0:3 u Sirokom. Dole po pozitivan rezultat, a na Grbavici po finale
Ko god misli da cemo lako, vara se i razocarat ce se kad ne bude 0:3 u Sirokom. Dole po pozitivan rezultat, a na Grbavici po finale
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma drastično bolja ekipa nego jesenas, prvenstveno radi Klafurića.
Ali i dalje smo kvalitetniji.
Hvala kuglicama
, sad je sve na nama.
Ali i dalje smo kvalitetniji.
Hvala kuglicama

Koliko god siroki bio nezgodan najbolja su nam opcija bili. Sa njima za Evropu i kasnije slag na tortu trofej.
Savrsena sezona za Denisa. Bas je prebitno ovaj fin raspored na pocetku, stec zalihu i napunit se samopouzdanjem. Mozemo mi to.
Savrsena sezona za Denisa. Bas je prebitno ovaj fin raspored na pocetku, stec zalihu i napunit se samopouzdanjem. Mozemo mi to.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Kup odlican.
Raspored odlican.
Evropa i finale kupa pod moranje
Raspored odlican.
Evropa i finale kupa pod moranje

Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Moramo biti zadovoljni od 3 ekipe na papiru smo dobili najslabiju,
Malo više zapeti i možemo lagano u finale
Malo više zapeti i možemo lagano u finale
Forza Željo
Željo je šampion
Željo je šampion
samo krajnji optmisti mogu tvrditi da smo vec u finalu. siroki nam je tadicionalno nezgodan protivnik, a i sa klafuricem to je neka sasvim druga ekipa, u odnosu na onu od ranije. naravno, nadam se prolazu, vise zbog toga sto bi time obezbjedili da 4. mjesto u ligi vodi u evropu, nego sto se nadam da mozemo uzeti kup, kroz dvomec u finalu.
- Bersaga
- Kontakt:

Odlično. Na Pecari igramo između utakmica sa Posušjem i Igmanom a revanš između Goška i Zrinjskog. Široki Brijeg dosta bolji na proljeće, igraju dopadljivo i otvoreno. Bit će tu dosta golova. Prolaskom u finale riješiti jednu dilemu po pitanju da četvrto mjesto vodi u Evropu. Za dalje ćemo vidjeti

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
apsolutno, imaju dobru ekipu i odlicnog trenera. uz to i luksuz da se fokusiraju na kup. ni sekunde ih se ne smije potcijeniti.ristagrad je napisao/la: ↑18 mar 2025, 13:06samo krajnji optmisti mogu tvrditi da smo vec u finalu. siroki nam je tadicionalno nezgodan protivnik, a i sa klafuricem to je neka sasvim druga ekipa, u odnosu na onu od ranije. naravno, nadam se prolazu, vise zbog toga sto bi time obezbjedili da 4. mjesto u ligi vodi u evropu, nego sto se nadam da mozemo uzeti kup, kroz dvomec u finalu.
Gledo sam ih protiv pitara i mogu rec da smo bara bara.Cak su oni bolje izgledali protiv pitara nego mi.Bice gutavo.
Lično više bih volio da smo izvukli Borac u polufinalu. Mislim da bi pitari lakše izbacili Široki te bi nam 4. mjesto obezbjedilo Europu. Ovako ako nas pobjede i uđu u finale bojim se da će 4. mjesto biti baš upitno kao mjesto koje vodi u Europu. Al evo prilike našim junacima da je sami obezbijede.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Dvomec za Europu, vjerujem u Denisa vjerujem u ekipu.
-
- Kontakt:

Nece biti lako Siroki proci nikako
Nadam se da cemo biti kompletini i da ce svi biti u rosteru ukljucujuci brazilce
Ekipi vjerujem i jedva cekam nastavak sezone
Nadam se da cemo biti kompletini i da ce svi biti u rosteru ukljucujuci brazilce
Ekipi vjerujem i jedva cekam nastavak sezone
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- svrakino1921
- Kontakt:
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je podatke koliko je koje udruženje i klub dobilo novca u 2024. godini.
Najveći iznos dobio je KK Bosna. Njima je uplaćeno 800.000 KM zbog predstavljanja države u ABA 2 ligi, te za prvenstvo BiH. OKK Spars dobio je 490.000 KM:
FK Sarajevo dobio je injekciju od 600.000 KM dok je FK Željezničar dobio 450.000 KM.
U 2023. godini oba sarajevska kluba su dobila po 1 miliona KM.
SFK Sarajevo dobio je 300.000 KM, a izdvaja se i Radnik iz Hadžića sa 60.000 KM.

Najveći iznos dobio je KK Bosna. Njima je uplaćeno 800.000 KM zbog predstavljanja države u ABA 2 ligi, te za prvenstvo BiH. OKK Spars dobio je 490.000 KM:
FK Sarajevo dobio je injekciju od 600.000 KM dok je FK Željezničar dobio 450.000 KM.
U 2023. godini oba sarajevska kluba su dobila po 1 miliona KM.
SFK Sarajevo dobio je 300.000 KM, a izdvaja se i Radnik iz Hadžića sa 60.000 KM.

10 puta smo igrali do sada u kupu BiH, 4 puta prošli, 6 puta ispali. Znali smo i mi njih otresti a znali su i oni nas. Jako neugodan protivnik, neće biti nimalo lagane utakmice. Ko misli da ćemo ih izbaciti bez da se dobro oznojimo, taj ima temperaturu. Normalno, nadamo se prolazu, ali da smo favoriti i da želimo finale, to moramo pokazati na terenu. Ko ih je gledao sa Klafurićem, vidi da je to potpuno druga ekipa, po pitanju pristupa i igre, iako su imena manje više ostala ista.ristagrad je napisao/la: ↑18 mar 2025, 13:06samo krajnji optmisti mogu tvrditi da smo vec u finalu. siroki nam je tadicionalno nezgodan protivnik, a i sa klafuricem to je neka sasvim druga ekipa, u odnosu na onu od ranije. naravno, nadam se prolazu, vise zbog toga sto bi time obezbjedili da 4. mjesto u ligi vodi u evropu, nego sto se nadam da mozemo uzeti kup, kroz dvomec u finalu.
mosa lošmi stićko tit-ula!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Srećom prvu na Pecari igramo.
Mislim da imamo bolji omjer na Pecari, nego na Grbavici sa njima.
Ili je tu to bara-bara u koju pobjedu
Mislim da imamo bolji omjer na Pecari, nego na Grbavici sa njima.
Ili je tu to bara-bara u koju pobjedu

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Paromlinac i 26 gostiju.