nastrojeni21 je napisao/la: ↑19 mar 2025, 01:01
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 mar 2025, 23:39
Dzaba Duska pricas, oni ocito ne znaju drugacije. Vazda isto. Zaduzi se, posudi, prebij, vrati, digni kredit... i sve tako u krug. Eto neka se i izvuku nekako opet, ne znam kako im ne dosadi. Meni je to nejasno vise nego ista. Uvijek nekakvo varakanje i varijantisanje. Ja da sam na njihovom mjestu gledao bi da se privatizuje klub za tri marke ako treba samo da zavrsi ta agonija. Ne kontam kako mogu izdrzati da stalno jedno te isto gledaju i kako im je normalno funkcionisati na ovakav nacin.
Kad nemas boljeg nacina, boris se, ne preostaje ti nista drugo. Nismo mi bas nestabilni koliko vi mislite, nije lako, al daleko je to od vase price.
Privatizacija ne mora nuzno donijeti neke odlicne stvari, vi ste primjer toga a ima ih jos u nasoj drzavi. Jedino sto imate je veca stabilnost od nas, al nije to neka drasticna razlika. Sa trenutnim vlasnikom ste dozvijeli vise brukanja nego dobrih stvari, i na terenu i van njega.
Ti djeluješ normalan.
Evo jel bolji način bio ne dovest Dangubica i Mircevskog bili bi i s njima i bez njih 4. , ne dovest dva Brazilca (da su marka), gurat svoje dijete koje nije gore od Sukilovica da Bog kaže. Eto ti uštede 0.5 M km minimalno. Ako misliš da Dangubic i Mircevski igraju ispod 15 k onda ok. 30*12mjeseci = 360.000 , eto Nek igraju i za manje s porezima je to 0.5 miliona.
Sto tih 0.5 miliona niste vratili jedan dio duga. Pa Europa pa vratiš drugi dio duga. Pa cvaknes od ministarstva pa vratiš treći dio duga. Pa malo ispromovises kojeg omladinca pa kane 300.000 eura od Hatajspora pa vratis dio duga. Pa iznajmiš prostor na 20 godina po 20% popusta ali da onaj Ko ga uzima u najam ga i sredi. Ozbiljan biznis ne gleda od danas do sutra . I za 3-4 godine takvog poslovanja na 0.
Pa onda uz sve resurse koje imaš, pun stadion, prostore izadjes, nađeš sponzora, mjesto u upravi ponudiš ljudima koji daju svoj novac Kasim, Jasko , Amar ali za pare (ovo lupam imena bitno je da se plaća) 100.000 k eura godišnje. Pa i tu uprihodujes pa na krilima gradnje infrastrukture malo s uefom vidis obnovis teren, pa komercijalizujes stadion , napraviš muzej , ponekad ga iznajmiš za neki koncert, napraviš kao Scc ekran preko sjeverne tribine pa daš firmama da se oglašavaju, pa napucas Fan shop pa lagano. Pa nekad 2030 gurneš all in na titulu pa je i osvojiš.
A ne daj polovnjaka, daj nemoj ovo plaćat to će nam otpisati, daj založi nešto za sta je neko drugi poginuo, daj guraj stopera od 35 godina u sezoni kad si od 6-8 mjesta a nemoj gurat nikog od 18-19 ne bi li ga slučajno prodao, evo sjedi sa vlasnicima škola fudbala u BiH ima 100+ škola fudbala, svaki će ti reci ko mu je najbolji u školi fudbala, pa ponudi tom djetetu nešto, pa napravi Nek kamp, pa digni akademiju, pa malo po malo.
Može i bez investitora.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.