Premijer liga BiH - aktuelno

Vanja8
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Vanja8 » 18 mar 2025, 22:38

mosarajvosa83 je napisao/la:
18 mar 2025, 22:25
duskajurisic1 je napisao/la:
18 mar 2025, 22:02
mosarajvosa83 je napisao/la:
18 mar 2025, 22:01

Kad vratite dug kao mi od par miliona onda mozete nesto pricat,zar ste stvarno toliko glupi i ograniceni kolektivno?
Vratili dug, a onda ste napravili novi. Ne glumi budalu ziv bio
Ajde ne provaljuj se svega ti.
Da mi je samo skontati kako ce Al Jabera prodati , a da drzavi ni pfeninga ne plate... :urnebes: :urnebes:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 mar 2025, 22:50

Vanja8 je napisao/la:
18 mar 2025, 21:27
NoDi80 je napisao/la:
18 mar 2025, 21:23
Opet spin brigada aktivna
Nema mi nista mrze na forumu od seta, kempesa i agentiskih prepucavanja navijaca
Isto neki tajni agenti, neke zavjere, tokovi racuna, platne liste

Jes vala Nodi, sram ih bilo sto spinuju ovako
Sve ljudi upravu
Neće oni ni pogledat ovo
Željezničar se nagrađuje za neplaćanje poreza
Može bilo koja ekipa dovest 5 igrača ne plaćati porez i uključi se u borbu za 4 mjesto i Europu
Zakon kažnjava one koji ispunjavaju obaveze

Bas ih je ispisao

A sve im država na prvom mjestu. Jednostavno neodrživ klub. Jedan dan im nece otpisat ni repoogramirat i to je kraj
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 18 mar 2025, 22:55

I dalje sami sebe citiraju i ne odustaju. Opsesija :bow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 mar 2025, 23:10

Treba bit čovjek pa reci Izvini čiko sve si upravu bio. Ali treba za takve stvari obraza. Lakše je smajlije “navaljati”.

Kako se osjećate sto ste
Posudili pare od saveza za tekuće troškove - savez otpada kao opcija za pozajmicu
Dužni Jasku, Kasimu, Manuelu, Ćubeli, Zecu….

Samo da pojasnimo ovo za Zeca, priča se po forumima da je Zec dogovorio plate i da mu to isplaćuju. To je jedan klasičan spin. Zecu se isplaćuju pozajmice i zaostale plate. Čovjeka ste u jednom od vaših “katanac” momenata izmolili za pozajmicu od 0.5 M BAM , dao vam i to mu isplacujete i naravno sto ste mu dužni kao igracu , glupo je bilo da vam da pare a uzima platu . I sad ti nezahvalnici predtavljaju Zeca kao neko zlo , koje se naklatilo Željezničaru na kosti, ne dragi moji Zec je ljudina koja vam je dala pola miliona da preživite, i naravno da ste trebali čovjeka ispoštovati.

Dalje Stilic vam je na platnom spisku jer ste u drugom “katanac” momentu od porodice Stilic , Ismeta posudili 0.3 M BAM, naravno ni njemu niste plate isplaćivali pa ste dogovorili da kroz ugovor za skauta to regulisete, samo ne znam kako vam dade Stilic kad neće kafu nikom da plate ali tu ste majstori kad treba pozajmiti.

Dužni ste savezu 250 k - za šta jedino ima realan osnov da se vrati valjda budete igrali Europu koja vam je sad upitna zbog pozajmica, poreza i svega ostalog.

Također ste dužni poreza 800.000 BAM mimo svih reprograma koje plaćate a postoje 2 takva. (2 miliona BAM)

Također ste dužnim privatnim licima Jasku, Kasimu , Ćubeli (ne znam jeste njegovoj ženi dali da sije dresove a da on uzme zaradu da malo to refundirate)

Dužni ste Asa banci, sberbanci, unicredit banci.

Također ste dužni igračima koji vas ne tuže 1 M + BAM a to sto vas ne tuže ne znaci da su vam oprostili pa kakvi se vi majstori vi ste uspjeli bit dužni Ikicu i Miletiću po 20k da ne govorim o ozbiljnijim igračima. Jamak oprosti 50 npr. Ne date mu dres ko zahvalnicu za to.

Dužni ste dobavljačima 500k BAM
Vode 100 k
Struje 72 k

I to sto vam to ne stoji u finansijskom izvještaju je jer vas ljudi ne tuže ova fizička lica ali će vas država i banke raksuciti.

I vi se ovdje smijete. To je najjace. Vas ne može izvadit ništa. Da prodate Jabera za peticu ne možete dugove vratit.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 18 mar 2025, 23:16

Kakav pacijent, strasno :crazy:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 18 mar 2025, 23:39

Dzaba Duska pricas, oni ocito ne znaju drugacije. Vazda isto. Zaduzi se, posudi, prebij, vrati, digni kredit... i sve tako u krug. Eto neka se i izvuku nekako opet, ne znam kako im ne dosadi. Meni je to nejasno vise nego ista. Uvijek nekakvo varakanje i varijantisanje. Ja da sam na njihovom mjestu gledao bi da se privatizuje klub za tri marke ako treba samo da zavrsi ta agonija. Ne kontam kako mogu izdrzati da stalno jedno te isto gledaju i kako im je normalno funkcionisati na ovakav nacin.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 mar 2025, 23:41

KONTRASVIH je napisao/la:
18 mar 2025, 23:16
Kakav pacijent, strasno :crazy:
Veći sam ja prijatelj tom klubu nego ti sto kolutas ocima. To ćeš shvatiti u budućnosti. Previše si mlad. Kad ti neko napise istinu treba da se zahvalis.

Najlakše frizirati finansijski izvještaj i nedospjeli dug ne napisati. Sve pozitivno a licence upitne.

Pacijent si ti i veliki neprijatelj kluba za koji navodno navijaš.

Da je kod nas tako ja bih rekao hvala svakom Ko ukaze na to da možemo na vrijeme reagovati kao sto i jesmo 100 puta.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 mar 2025, 00:09

Čovjek fol zna sva naša navodna dugovanja. :urnebes: :urnebes:
Gdje si bio ranijih godina kad nam je trebalo da znamo kome dugujemo.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 19 mar 2025, 00:16

Ali oni su rekli NE!
HAHAHAHAHAHAHAAH

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 mar 2025, 00:21

arelinho je napisao/la:
19 mar 2025, 00:09
Čovjek fol zna sva naša navodna dugovanja. :urnebes: :urnebes:
Gdje si bio ranijih godina kad nam je trebalo da znamo kome dugujemo.
Uvijek vam pisao koliko dugujete. Vi se smijali, sve do momenta kad počnu kmečati po presicama da su takvo stanje zatekli.
Znam svako u marku dugovanje.

Evo npr

slika

Evo recimo ovo ste ismijavali a onda :
Članak 2023 godine

slika

Tad ste otprilike osvijestili da ste mi dužni , a ovo za porez dovoljno govori da sve dođe na naplatu :

slika

A vi govorili nikad bolje dižemo se evo dovodimo igrače , plate redovne , borimo se za Europu (u kupu ste znali odmah ispast pa ta šuplja nije trajala puno)

A realnost surova.

Vas će 2028 docekat dug iz ove godine. Sto bi neko tužio odmah kad neće dobit. 152 u redu naplate. I ovaj broj 152 nije imaginaran ili slučajan. Znace upućeniji.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 mar 2025, 00:56

Riquelme je napisao/la:
18 mar 2025, 20:24
Pendulum je napisao/la:
18 mar 2025, 19:41
Riquelme je napisao/la:
18 mar 2025, 18:31

Treba biti realan i reći da imate dobro suđenje u drugom dijelu, kao što je i u 1.dijelu bilo dosta grešaka na vasu stetu.

Ali isto tako činjenica je i da u 1.dijelu niste dobili utakmice protiv Želje i 2 puta protiv Zrinjskog gdje ste imali dobro suđenje.
Treba biti realan i reći da smo imali dobro (ili ti ga normalno) suđenje u drugom dijelu. To niko od naših navijača ni ne spori.

Zašto nismo imali ovako (normalno) dobro suđenje od početka sezone? Zašto nam se sad sudi normalno kada smo 11 (ili 9) bodova u zaostatku za prvim mjestom?

To je pitanje koje mi sve vrijeme potenciramo i na koje nam niko nije dao odgovor (a svi ga znamo, nažalost).

Isto važi i za Želju - sjeti se samo utakmice protiv Sloge u Doboju kada ste mogli da se približite. Zijanili ste.

Gore je neko ranije već "objasnio" kako se borac i kamenjari guraju kada imaju loš dan (kao Sarajevo npr. protiv Veleža), kako im se izmišljaju penali (kao borcu npr. protiv Posušja onaj penal za 2:0 ili kamenjarima ruka bilbije protiv istog Veleža) - u takvim situacijama mi smo ostali bez 2 boda npr. a borac umjesto eventualnih 1:1 sa Posušjem upisali 3 boda, kamenjari umjesto eventualnih 0:0 protiv Veleža upisali 3 boda. Koliko ima takvih primjera u ovih 22 kola?

Neko je napravio spisak grešaka, do sad ih je bilo u 13 ili 14 utakmica. Malo li je?
Na stranu te greške, vi da ste dobili bar po jednom Želju i Zrinjskog vi bi itekako bili u igri za titulu.

A vi ste te tekme podbacili iako ste tu imali korektno suđenje.

Sarajevo imA najboju ekipu, tako da je puno i do vas (prije svega do Zekića) zasto (vjerojatno) niste vise u igri za titulu.
E vidiš, ja mislim da nije fer "te greške" stavljati na stranu. Zašto?

Zato što svi znamo šta je derbi sa vama. Svi znamo da tu forma ni "koliko ekipa vrijedi" ne igra nikakvu ulogu. Nama (a i vama) utakmica sa Željom je nešto više od 3 boda (iako ona tabelarno vrijedi samo 3 boda) i koliko god neka ekipa bila bolja - nikad ne možeš reći da ćeš pobjediti. Ovo pišem jer X protiv vas (još na Grbavici npr) nije neki "veliki" kiks.

Što se tiče kamenjara, izgubili na Koševu jesmo ali, opet iz neke "greške" koju, opet, ne možemo gurnuti na stranu jer nam je oduzela bod(ove) u samoj utrci za (eventualnu) titulu. U Mostaru smo imali igrača više ali, opet, i dolje je bilo nekih "grešaka" koje nam nisu išle u korist. Imali smo igrača više ali, napasti kamenjare (pa makar imao i igrača više) pri rezultatu 1:1 (a nemaš neku bajnu historiju dobrih rezultata dolje) i rizikovati da sjevne jedna kontra gdje gubiš i taj jedan bod, mislim da bi bilo kobno. Bolje golub u ruci nego ptica na grani.

Opet kažem, derbi sa vama i derbi sa kamenjarima su "samo" 4 utakmice u sezoni. Ne osvaja se titula poslije te 4 utakmice, složit' ćeš se?

Da smo mi osvojili bodove tamo gdje smo "nekim greškama" oštećeni, vjerujem da bi danas bili u bod sa kamenjarima i da bi itekako bili u borbi za titulu. Nažalost, "neko" je odlučio da ne možemo/ne smijemo biti u bod i kako je - tako je.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 19 mar 2025, 01:01

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
18 mar 2025, 23:39
Dzaba Duska pricas, oni ocito ne znaju drugacije. Vazda isto. Zaduzi se, posudi, prebij, vrati, digni kredit... i sve tako u krug. Eto neka se i izvuku nekako opet, ne znam kako im ne dosadi. Meni je to nejasno vise nego ista. Uvijek nekakvo varakanje i varijantisanje. Ja da sam na njihovom mjestu gledao bi da se privatizuje klub za tri marke ako treba samo da zavrsi ta agonija. Ne kontam kako mogu izdrzati da stalno jedno te isto gledaju i kako im je normalno funkcionisati na ovakav nacin.
Kad nemas boljeg nacina, boris se, ne preostaje ti nista drugo. Nismo mi bas nestabilni koliko vi mislite, nije lako, al daleko je to od vase price.

Privatizacija ne mora nuzno donijeti neke odlicne stvari, vi ste primjer toga a ima ih jos u nasoj drzavi. Jedino sto imate je veca stabilnost od nas, al nije to neka drasticna razlika. Sa trenutnim vlasnikom ste dozvijeli vise brukanja nego dobrih stvari, i na terenu i van njega.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 mar 2025, 01:14

nastrojeni21 je napisao/la:
19 mar 2025, 01:01
Kad nemas boljeg nacina, boris se, ne preostaje ti nista drugo. Nismo mi bas nestabilni koliko vi mislite, nije lako, al daleko je to od vase price.

Privatizacija ne mora nuzno donijeti neke odlicne stvari, vi ste primjer toga a ima ih jos u nasoj drzavi. Jedino sto imate je veca stabilnost od nas, al nije to neka drasticna razlika. Sa trenutnim vlasnikom ste dozvijeli vise brukanja nego dobrih stvari, i na terenu i van njega.
Ti djeluješ normalan.

Evo jel bolji način bio ne dovest Dangubica i Mircevskog bili bi i s njima i bez njih 4. , ne dovest dva Brazilca (da su marka), gurat svoje dijete koje nije gore od Sukilovica da Bog kaže. Eto ti uštede 0.5 M km minimalno. Ako misliš da Dangubic i Mircevski igraju ispod 15 k onda ok. 30*12mjeseci = 360.000 , eto Nek igraju i za manje s porezima je to 0.5 miliona.

Sto tih 0.5 miliona niste vratili jedan dio duga. Pa Europa pa vratiš drugi dio duga. Pa cvaknes od ministarstva pa vratiš treći dio duga. Pa malo ispromovises kojeg omladinca pa kane 300.000 eura od Hatajspora pa vratis dio duga. Pa iznajmiš prostor na 20 godina po 20% popusta ali da onaj Ko ga uzima u najam ga i sredi. Ozbiljan biznis ne gleda od danas do sutra . I za 3-4 godine takvog poslovanja na 0.

Pa onda uz sve resurse koje imaš, pun stadion, prostore izadjes, nađeš sponzora, mjesto u upravi ponudiš ljudima koji daju svoj novac Kasim, Jasko , Amar ali za pare (ovo lupam imena bitno je da se plaća) 100.000 k eura godišnje. Pa i tu uprihodujes pa na krilima gradnje infrastrukture malo s uefom vidis obnovis teren, pa komercijalizujes stadion , napraviš muzej , ponekad ga iznajmiš za neki koncert, napraviš kao Scc ekran preko sjeverne tribine pa daš firmama da se oglašavaju, pa napucas Fan shop pa lagano. Pa nekad 2030 gurneš all in na titulu pa je i osvojiš.

A ne daj polovnjaka, daj nemoj ovo plaćat to će nam otpisati, daj založi nešto za sta je neko drugi poginuo, daj guraj stopera od 35 godina u sezoni kad si od 6-8 mjesta a nemoj gurat nikog od 18-19 ne bi li ga slučajno prodao, evo sjedi sa vlasnicima škola fudbala u BiH ima 100+ škola fudbala, svaki će ti reci ko mu je najbolji u školi fudbala, pa ponudi tom djetetu nešto, pa napravi Nek kamp, pa digni akademiju, pa malo po malo.

Može i bez investitora.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 mar 2025, 01:16

nastrojeni21 je napisao/la:
19 mar 2025, 01:01

O kakvim brukanjima pricas? Nismo se borili za opstanak nikad niti prosimo sto je veoma bitno,mi smo prezadovoljni jer znamo kako i sta se moze u ovoj drzavi. Imamo titule,nismo gledali evropu na tv vec igrali playoffove,osvajali titule i kupove dok ste vi to na tv gledali jbga

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 19 mar 2025, 01:35

Vanja8 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Nema mi nista mrze na forumu od seta, kempesa i agentiskih prepucavanja navijaca

Inace posusje grad poznat po fiskalnim racunima. Ljudi uvijek magicno imaju najmanji proracun na plate. Znaci vi kad izracunate koliko oni daju za plate kontas igraci nemaju hljeba da jedu bar po knjigama . Isto kao tuzla city u svoje vrijeme ljudi 2 na tabeli znaci deru sve timove krpic 2 strijelac lige dzafic leti po terenu a na papiru pise najmanje plate kod njih.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 mar 2025, 01:44

AVNOJ je napisao/la:
17 mar 2025, 22:18
MostarskiSin je napisao/la:
17 mar 2025, 22:00
Riziko je napisao/la:
17 mar 2025, 20:26
Klafurić je odličan trener. Kad nekad žiža ode, ne bi imao ništa protiv da Borac preuzme.
Ta će Klafurić, bolje to Kevelj hendla
Nije vam valjo' zato što nije htio dati cugeru 40 000 i procente od igrača al zato ova turska ubleha bosanski korijena regularno opravdava tih 50 milja mjesečno u borbi za opstanak.
Bili ste visoko ali ste pali na prvoj krizi, umjesto da to zajedno pređete vi ste se podjelili i vratili 5 godina unazad.
Slagao ti je ko god da ti je to rekao :D

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 mar 2025, 02:35

Koliko god ja i Virtual se ne slazemo oko nekih stvari, taj lik je pojedine ovdje toliko ubio u pojam bukvalno razorio. Toliko ga pljuju i prozivaju a ova jadna duskica radi sve isto kao on, samo puno gore, bez imalo znanja i kulture.
Maksimalno hinjski, podlo, zlo i vecinom sa puno lazi.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 mar 2025, 03:13

jurisicduska je napisao/la:
18 mar 2025, 23:10
Treba bit čovjek pa reci Izvini čiko sve si upravu bio. Ali treba za takve stvari obraza. Lakše je smajlije “navaljati”.

Kako se osjećate sto ste
Posudili pare od saveza za tekuće troškove - savez otpada kao opcija za pozajmicu
Dužni Jasku, Kasimu, Manuelu, Ćubeli, Zecu….

Samo da pojasnimo ovo za Zeca, priča se po forumima da je Zec dogovorio plate i da mu to isplaćuju. To je jedan klasičan spin. Zecu se isplaćuju pozajmice i zaostale plate. Čovjeka ste u jednom od vaših “katanac” momenata izmolili za pozajmicu od 0.5 M BAM , dao vam i to mu isplacujete i naravno sto ste mu dužni kao igracu , glupo je bilo da vam da pare a uzima platu . I sad ti nezahvalnici predtavljaju Zeca kao neko zlo , koje se naklatilo Željezničaru na kosti, ne dragi moji Zec je ljudina koja vam je dala pola miliona da preživite, i naravno da ste trebali čovjeka ispoštovati.

Dalje Stilic vam je na platnom spisku jer ste u drugom “katanac” momentu od porodice Stilic , Ismeta posudili 0.3 M BAM, naravno ni njemu niste plate isplaćivali pa ste dogovorili da kroz ugovor za skauta to regulisete, samo ne znam kako vam dade Stilic kad neće kafu nikom da plate ali tu ste majstori kad treba pozajmiti.

Dužni ste savezu 250 k - za šta jedino ima realan osnov da se vrati valjda budete igrali Europu koja vam je sad upitna zbog pozajmica, poreza i svega ostalog.

Također ste dužni poreza 800.000 BAM mimo svih reprograma koje plaćate a postoje 2 takva. (2 miliona BAM)

Također ste dužnim privatnim licima Jasku, Kasimu , Ćubeli (ne znam jeste njegovoj ženi dali da sije dresove a da on uzme zaradu da malo to refundirate)

Dužni ste Asa banci, sberbanci, unicredit banci.

Također ste dužni igračima koji vas ne tuže 1 M + BAM a to sto vas ne tuže ne znaci da su vam oprostili pa kakvi se vi majstori vi ste uspjeli bit dužni Ikicu i Miletiću po 20k da ne govorim o ozbiljnijim igračima. Jamak oprosti 50 npr. Ne date mu dres ko zahvalnicu za to.

Dužni ste dobavljačima 500k BAM
Vode 100 k
Struje 72 k

I to sto vam to ne stoji u finansijskom izvještaju je jer vas ljudi ne tuže ova fizička lica ali će vas država i banke raksuciti.

I vi se ovdje smijete. To je najjace. Vas ne može izvadit ništa. Da prodate Jabera za peticu ne možete dugove vratit.
Kad ce vise taj kljuc u bravu? :kafa:
Fk Željezničar.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 19 mar 2025, 03:25

Vanja8 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

:rol: :rol: :rol:

Bolje Stupčanica, nego prosjaci.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 mar 2025, 04:30

jurisicduska je napisao/la:
19 mar 2025, 00:21

Uvijek vam pisao koliko dugujete. Vi se smijali, sve do momenta kad počnu kmečati po presicama da su takvo stanje zatekli.
Znam svako u marku dugovanje.
Evo npr

slika

Evo recimo ovo ste ismijavali a onda :
Članak 2023 godine

slika

Tad ste otprilike osvijestili da ste mi dužni , a ovo za porez dovoljno govori da sve dođe na naplatu :

slika

A vi govorili nikad bolje dižemo se evo dovodimo igrače , plate redovne , borimo se za Europu (u kupu ste znali odmah ispast pa ta šuplja nije trajala puno)

A realnost surova.

Vas će 2028 docekat dug iz ove godine. Sto bi neko tužio odmah kad neće dobit. 152 u redu naplate. I ovaj broj 152 nije imaginaran ili slučajan. Znace upućeniji.
Jesi ti sad neka bordo verzija Virtuala?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, tuitamo i 21 gost.