Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 mar 2025, 13:37

Za 20 godina ce biti prica i da je tih 6 neko protjerao jer su srbi.

Samo ce 6 biti predstavljeno kao 600, jer zasto da ne. :kafa:
Don't believe the hype.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 mar 2025, 13:49

Podsjetimo, Ćulum je u utorak podnio ostavku na mjesto direktora SIPA-e, a posljednjom odlukom je ovlastio nekoliko osoba unutar ove državne agencije da njen rad može biti nesmetan.

Međutim, kada je ovlastio ove osobe, Ćulum je naveo da će oni imati ove ovlasti do njegovog razrješenja. Drugim riječima, da je Vijeće ministara danas odlučilo razriješiti Ćuluma bez imenovanja v.d. direktora, SIPA bi bila bez rukovodstva.

Bez glasova ministara iz Trojke, kao i Sevlida Hurtića, Ćulum ne može biti razriješen te će ovako ostati direktor u ostavci, a osobe koje je ovlastio bit će na rukovodećim pozicijama u SIPA-i.
:clap:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 mar 2025, 13:57

Mislili Dodo i Ćulum oni pametni, a svi ostali glupi. Evo vam qara :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 mar 2025, 14:06

Sto ih popisase :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 mar 2025, 14:16

Ovo je bio strašan kontranapad. Znali da će Ćulum podnijeti ostavku i prenijeti ovlasti na najviše dužnosnike SIPE, pa ga pustili. On i Dodo mislili da će preveslati trojku da izglasa smjenu bez novog imenovanja direktora SIPE i da će na taj način onemogućiti rad te službe. Ali naravno taj potez se očekivao, pa je bio šah-mat!

Sad ne moraju ni imenovati direktora ako neće. Svakako su ovlasti na drugim dužnosnicima :rol:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 mar 2025, 14:22

Bundesliga je napisao/la:
20 mar 2025, 14:16
Ovo je bio strašan kontranapad. Znali da će Ćulum podnijeti ostavku i prenijeti ovlasti na najviše dužnosnike SIPE, pa ga pustili. On i Dodo mislili da će preveslati trojku da izglasa smjenu bez novog imenovanja direktora SIPE i da će na taj način onemogućiti rad te službe. Ali naravno taj potez se očekivao, pa je bio šah-mat!

Sad ne moraju ni imenovati direktora ako neće. Svakako su ovlasti na drugim dužnosnicima :rol:
Tako je. Odličan potez Trojke. SIPA sada ima svoje ovlaštene dužnosnike a Ćulum neka radi šta hoće. Amidžić i Košarac jedino mogu potvrditi imenovanje novog v.d direktora ako žele razriješiti Ćuluma i to je to. Sljedeći mat potez bi bio imenovanje Vukanovića, nadam se da će Krišto i Čović popustiti. Posle toga Vukana imenovati kao zamjenika predsjedavajućeg umjesto Košarca i tu onda SNSD gubi mogućnost blokade. Polako ih potiskuju gdje god mogu. Nema šta, pametno.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 mar 2025, 14:27

Poligon10 je napisao/la:
20 mar 2025, 14:22
Bundesliga je napisao/la:
20 mar 2025, 14:16

Tako je. Odličan potez Trojke. SIPA sada ima svoje ovlaštene dužnosnike a Ćulum neka radi šta hoće. Amidžić i Košarac jedino mogu potvrditi imenovanje novog v.d direktora ako žele razriješiti Ćuluma i to je to. Sljedeći mat potez bi bio imenovanje Vukanovića, nadam se da će Krišto i Čović popustiti. Posle toga Vukana imenovati kao zamjenika predsjedavajućeg umjesto Košarca i tu onda SNSD gubi mogućnost blokade. Polako ih potiskuju gdje god mogu. Nema šta, pametno.
Nisu ovi pametni koliko je Dodik glup. Ustvari sumnjam da se išta planira unaprijed, sve pokazuje na to da se odluke donose ad hok bez ikakve ideje. Nisam ni siguran da je i planirao da Ćulum odstupi, jer to mu pogotovo ne ide na ruku. Mislim da je lika previše pritisko i ovaj samo reko idi u qrc.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 20 mar 2025, 14:28

akisarajevo92 je napisao/la:
20 mar 2025, 13:37

Ima li Cola Cherry u Djuricu? :yawn:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 mar 2025, 14:37

Mogli je napisao/la:
20 mar 2025, 14:28
akisarajevo92 je napisao/la:
20 mar 2025, 13:37

Ima li Cola Cherry u Djuricu? :yawn:
Ne bih znao, nisam bio 20-tak dana

"nasi" iz Hadzica krenuli proizvoditi Colu Cherry pa imas svuda, ali ne bih ti preporucio da probas
Don't believe the hype.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 mar 2025, 14:40

sljivo je napisao/la:
20 mar 2025, 14:27
Nisu ovi pametni koliko je Dodik glup. Ustvari sumnjam da se išta planira unaprijed, sve pokazuje na to da se odluke donose ad hok bez ikakve ideje. Nisam ni siguran da je i planirao da Ćulum odstupi, jer to mu pogotovo ne ide na ruku. Mislim da je lika previše pritisko i ovaj samo reko idi u qrc.
Jašta je nego planirao. Jer da je Ćulum ostao direktor, on bi morao postupati po nalogu Tužilaštva, htio ne htio, ili bi krivično odgovarao. Ovako su mislili sa ostavkom Ćuluma i neimenovanjem novog direktora onemogućiti SIPU da uopšte funkcioniše.

Eh sad je problem HDZ i njihovo blokiranje imenovanja Vukanovića kao ministra sigurnosti. Jedino ako ih legitimni i međunarodna zajednica pritisnu i natjeraju da pristanu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 mar 2025, 14:48

Jest isplaniro svaka mu čast, još Ćulum ostavio funkcionalnu sipu

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 mar 2025, 15:35

Šta li je sljedeće?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 mar 2025, 15:46

Piju pup, moje mecanje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2025, 15:51

Gdje su? 😁🤣
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 mar 2025, 15:55

"Tako da NATO nema tu formalnu nadležnost. Formalnu nadležnost ovde imaju tzv. EUFOR snage, snage Evropske unije. I one imaju mandat da u slučaju sukoba stanu između zaraćenih strana. I kao što je rekao njihov komandant prije neki dan, oni nemaju mandat da arbitriraju u političkim sukobima. Imamo inicijalno pokušaj Bošnjaka da uvlače NATO, EUFOR, jer oni znaju da ne mogu da savladaju Republiku Srpsku ni u jednoj varijanti, ni u političkoj, ni ustavnoj ni vojnoj, ni teritorijalnoj. A mi nemamo pretenzije ni prema kome. Sem da čuvamo svoju zemlju, svoj ustav i ono što imamo", poručio je Stevandić.

Na pitanje da li rukovodstvo RS čini nešto što se u BiH poima kao secesionizam, Stevandić kaže da oni čine sve da sačuvaju Republiku Srpsku, mir i Dejtonski sporazum.

Stevandić je kazao da on nastavlja sa svojim poslom i da je u ponedjeljak nastavak skupštinskog zasjedanja i redovna sjednica skupštine o povećavanju plata.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2025, 15:56

Više bih volio da se to krme uhapsi nego Dodik i Višković.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 20 mar 2025, 16:05

Sa tim ratnim zločincem i teroristom se moralo ranije obračunati. Nije ga Dodik bez razloga stavio da vodi skupštinu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 mar 2025, 17:00

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica za RSE kaže kako je nedopustivo da neko ko obavlja važnu funkciju, bude opterećen tom vrstom hipoteke, tražeći da se istraži Viškovićeva ratna uloga tokom genocida u Srebrenici.

„Radovan Višković je, prema izjavama svjedoka datim pred Sudom BiH, pod zakletvom i to prema izjavama svjedoka Tužilaštva i prema izjavama svjedoka odbrane u Hagu pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) bio i u Potočarima i u Srebrenici u julu 1995. godine. U najmanje jednom slučaju učestvovao u organizaciji transporta zarobljenika, najvjerovatnije na neko od mjesta zatočenja, odnosno mjesta pogubljenja i učestvovao u takozvanoj operaciji asanacije, odnosno prekopavanja masovnih grobnica i prikrivanja dokaza o genocidu“, kaže Suljagić za RSE.
https://www.slobodnaevropa.org/a/30850242.html

Viskovic je pravi ratni zlocinac.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 mar 2025, 17:00

Virtu4l je napisao/la:
20 mar 2025, 15:56
Više bih volio da se to krme uhapsi nego Dodik i Višković.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 20 mar 2025, 17:10

Nešić plače.. jao kakav pissdun, hahaha, tačno su ovi političari teške jajare i to treba letvom sve udarati.. čim neko kaže da će da se bavi politikom, odmah ga treba izudarati isto prije što smo derpache tukli po parkovima, dok je još bilo dozvoljeno.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 12 gostiju.