Mislim da ce Burnic umjesto Memica. Ostalo sam 90% siguran da si u pravu.
Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Nestvarno koliko smo tanki na bekovskim pozicijama, a igramo formaciju gdje su wingbackovi kljucni za oba segmenta igre, i ofanzivni i defanzivni.
Cini mi se da sada imamo vecu sirinu na krilnim pozicijama, mozda bi bolje bilo polako se prebacivati na formaciju sa krilima. Bajraktarevic, Memic, Hasic, Kulasin, Sosic, Hotic, Sakota (polako nam dolazi i Alajbegovic, za godinu dvije i on bi trebao biti spreman za A selekciju) a mozemo i Demira i Bazdara po potrebi staviti na krila.
Nije neki vanserijski kvalitet, ali znatno vise opcija nego na bekovskim gdje imamo Amara, Juku i krpimo se sa stoperima i veznim da igraju kad jedan od njih nije u ekipi.
Cini mi se da sada imamo vecu sirinu na krilnim pozicijama, mozda bi bolje bilo polako se prebacivati na formaciju sa krilima. Bajraktarevic, Memic, Hasic, Kulasin, Sosic, Hotic, Sakota (polako nam dolazi i Alajbegovic, za godinu dvije i on bi trebao biti spreman za A selekciju) a mozemo i Demira i Bazdara po potrebi staviti na krila.
Nije neki vanserijski kvalitet, ali znatno vise opcija nego na bekovskim gdje imamo Amara, Juku i krpimo se sa stoperima i veznim da igraju kad jedan od njih nije u ekipi.
-
- Kontakt:
Ne brini se, ima Dženis za sve zadatke.Blackwargreymon je napisao/la: ↑20 mar 2025, 09:26Nestvarno koliko smo tanki na bekovskim pozicijama, a igramo formaciju gdje su wingbackovi kljucni za oba segmenta igre, i ofanzivni i defanzivni.

-
- Kontakt:
Njihova desna strana je njihovo najvece oruzje, ako stavi Burnica tamo onda je stvarno glup. Ja bi Kolu na LWB a Muharemovica na LB. Kola nece dat Ratue da diše, Dedic u ovih 5/6 zadnji tekmi sto sam ga gledao nije bio nikako dobar defanzivno ni u RBS a ni u Marseille.
Eh sad steta je sto Tarik ne igra zadnje 3 tekme a generalno ima jako dobru sezonu.
Mozda nas Sergej iznenadi pozitivno pa bude neka formacija tipa
4-5-1 // 4-3-1-2
Eh sad steta je sto Tarik ne igra zadnje 3 tekme a generalno ima jako dobru sezonu.
Mozda nas Sergej iznenadi pozitivno pa bude neka formacija tipa
4-5-1 // 4-3-1-2
-
- Kontakt:
Gojak je jos izmislio fudbal za ove panjeve sto sad igraju. tkd je cimirot isto kad vidim ko je sad na spisku
Ovo je mozda prvi put od kada postoji reprezentacija da ne znamo ni blizu prvih 11 niti sta da očekujemo i od reprezentacije i od selektora.
Neka nam je sretno sutra a licno bih bio prezadovoljan bodom, koji bi bio ogroman. Kada smo uzeli Madjarima koji su na papiru jači od Rumuna, valjda mozemo i njima uz neku ludu partiju Vasilja na golu.
Tradicionalno su nam tezak protivnik.
Da li ce neke igrace cuvati za Kipar i sta je tamo spremio, sta je fokus struke i očekivanja sve je u magli.
Jedino dobra atmosfera i borbenost.
Neka nam je sretno sutra a licno bih bio prezadovoljan bodom, koji bi bio ogroman. Kada smo uzeli Madjarima koji su na papiru jači od Rumuna, valjda mozemo i njima uz neku ludu partiju Vasilja na golu.
Tradicionalno su nam tezak protivnik.
Da li ce neke igrace cuvati za Kipar i sta je tamo spremio, sta je fokus struke i očekivanja sve je u magli.
Jedino dobra atmosfera i borbenost.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Dijaspora klasična. Kad se vrate iz Rumunije imaju termin kod zubara.
-
- Kontakt:
jeli vrijeme zovnut neke igrace iz u-21 vise gledam ima stvarno onako ok+ igraca kerim, te nidal celik, amar ibrisimovic, niko kovac
-
- Kontakt:
Sta imas zvati igrace koji uopste ne igraju seniorski fudbal?DjaniTarik je napisao/la: ↑20 mar 2025, 11:44jeli vrijeme zovnut neke igrace iz u-21 vise gledam ima stvarno onako ok+ igraca kerim, te nidal celik, amar ibrisimovic, niko kovac
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Lucescu i kapiten Stanciu maloprije su imali press pred utakmicu, evo nekih izjava:
Lucescu:
Što se tiče napadača, odabrao sam trojicu igrača s različitim kvalitetima. Bîrligea je vrlo snažan, Drăguș je brz, igra nevjerovatan presing, pratim ga već dvije sedmice, postigao je važne golove. Zatim Alibec, koji pomaže ekipi u završnici meča, ulazi na teren vrlo sigurno i opušteno. Da sam pozvao i četvrtog napadača, bilo bi previše. Istina je da Bîrligea još nije 100% spreman. Prebacivati odgovornost na igrača koji ne igra, je neprofesionalno i može ga izbaciti iz ravnoteže. Mene ne, jer ja znam šta radim.
Igramo protiv Bosne, to je vrlo važan meč. Imaju igrače koji nastupaju u inostranstvu, veoma su uigrani, ne želim praviti velike izmjene u timu i ubacivati nekoga novog. Austrija je također vrlo jaka ekipa. Moramo pronaći rješenja da izjednačimo igru i da budemo bolji od njih.
Najbolji igrači su oni koji su sada ovdje sa mnom. Imamo grupu koja želi uspjeh i odatle krećemo, uz podršku navijača.
Grupa je naša jedina prednost. Ovi igrači su zajedno već 6-7 godina, možemo raditi vrlo ozbiljno s njima. Moj zadatak je da ih učinim fokusiranim i koncentrisanim.
Izjave Nicolaea Stanciua:
Svi imaju velika očekivanja od nas, a i mi sami očekujemo da odvedemo Rumuniju na Svjetsko prvenstvo. Nije lako, zadnji put smo učestvovali 1998. godine. Bilo je mnogo generacija prije nas, mnogo igrača koji nisu uspjeli u prethodnim ciklusima, ali ono što smo postigli prošle godine daje nam samopouzdanje. Znamo da uvijek može bolje.
Ključno je da startamo pobjedom. Prva utakmica je uvijek najteža, idealno bi bilo da pobijedimo i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Navijači su kupili sve ulaznice, dolaze da nas podrže, i zbog toga je još važnije da uzmemo ta tri boda.
U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo samo prvo mjesto vodi direktno tamo, dok drugo mjesto mora igrati baraž. Poštujemo sve protivnike – Bosnu, San Marino – i nikada ne potcjenjujemo nijednog rivala, bez obzira na njegovo ime. Austrija ima malu prednost, ali na terenu ne igra tržišna vrijednost igrača, već tim, i svi startamo s jednakim šansama.
Uvijek govorim isto prije svake utakmice, ali svi su već spremni i svjesni važnosti. Ne znam da li ih moje riječi dodatno motivišu, ali radimo ono što volimo – igramo za Rumuniju. Motiv i pravi stav trebamo imati u svakoj utakmici, a posebno kada nastupamo za reprezentaciju.
Idemo s ciljem da se kvalifikujemo, ne osjećamo dodatni pritisak. Ono što pokazujemo na treninzima moramo prenijeti i na teren.
Ako iko nije uigran, onda smo to miCoolpanda24 je napisao/la: ↑20 mar 2025, 12:24Lucescu i kapiten Stanciu maloprije su imali press pred utakmicu, evo nekih izjava:
Lucescu:
Što se tiče napadača, odabrao sam trojicu igrača s različitim kvalitetima. Bîrligea je vrlo snažan, Drăguș je brz, igra nevjerovatan presing, pratim ga već dvije sedmice, postigao je važne golove. Zatim Alibec, koji pomaže ekipi u završnici meča, ulazi na teren vrlo sigurno i opušteno. Da sam pozvao i četvrtog napadača, bilo bi previše. Istina je da Bîrligea još nije 100% spreman. Prebacivati odgovornost na igrača koji ne igra, je neprofesionalno i može ga izbaciti iz ravnoteže. Mene ne, jer ja znam šta radim.
Igramo protiv Bosne, to je vrlo važan meč. Imaju igrače koji nastupaju u inostranstvu, veoma su uigrani, ne želim praviti velike izmjene u timu i ubacivati nekoga novog. Austrija je također vrlo jaka ekipa. Moramo pronaći rješenja da izjednačimo igru i da budemo bolji od njih.
Najbolji igrači su oni koji su sada ovdje sa mnom. Imamo grupu koja želi uspjeh i odatle krećemo, uz podršku navijača.
Grupa je naša jedina prednost. Ovi igrači su zajedno već 6-7 godina, možemo raditi vrlo ozbiljno s njima. Moj zadatak je da ih učinim fokusiranim i koncentrisanim.
Izjave Nicolaea Stanciua:
Svi imaju velika očekivanja od nas, a i mi sami očekujemo da odvedemo Rumuniju na Svjetsko prvenstvo. Nije lako, zadnji put smo učestvovali 1998. godine. Bilo je mnogo generacija prije nas, mnogo igrača koji nisu uspjeli u prethodnim ciklusima, ali ono što smo postigli prošle godine daje nam samopouzdanje. Znamo da uvijek može bolje.
Ključno je da startamo pobjedom. Prva utakmica je uvijek najteža, idealno bi bilo da pobijedimo i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Navijači su kupili sve ulaznice, dolaze da nas podrže, i zbog toga je još važnije da uzmemo ta tri boda.
U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo samo prvo mjesto vodi direktno tamo, dok drugo mjesto mora igrati baraž. Poštujemo sve protivnike – Bosnu, San Marino – i nikada ne potcjenjujemo nijednog rivala, bez obzira na njegovo ime. Austrija ima malu prednost, ali na terenu ne igra tržišna vrijednost igrača, već tim, i svi startamo s jednakim šansama.
Uvijek govorim isto prije svake utakmice, ali svi su već spremni i svjesni važnosti. Ne znam da li ih moje riječi dodatno motivišu, ali radimo ono što volimo – igramo za Rumuniju. Motiv i pravi stav trebamo imati u svakoj utakmici, a posebno kada nastupamo za reprezentaciju.
Idemo s ciljem da se kvalifikujemo, ne osjećamo dodatni pritisak. Ono što pokazujemo na treninzima moramo prenijeti i na teren.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Mozda covjek jos gleda kasete na kojima je ona nasa generacija iz 2014. godine...Pa konta mi uigrani
Ma dobro, šta će drugo izjaviti nego da respektuje, nismo loši, uigrani bla bla.
Preletio sam njihove medije što se tiče njihovih utakmica i očekivanja, u većini slučajeva Austriju gledaju kao jedinog konkurenta za to prvo mjesto, nas i ne spominju osim u slučaju da im je žrijeb bio veoma povoljan

Mislim da od ovog nema ništa i iskreno više me raduje Eurobasket, nego utakmice fudbalske reprezentacije.
Ako nastavi tvrdoglavo sa 3-5-2 od nas nema ništa.
Uvjeren sam je ovaj prozor završni eksperiment zvani Barbarez. Čovjek jednostavno nema trenerskog znanja.
Ko će igrati za njega kad dođe pred novinare i kaže da su protivnici tri stepenice iznad njegovih momaka?
Jedino Tahiroviću i sličnim on odgovara.
Iskreno, uvjeren sam da će nas Rumuni zgaziti ko Ukrajinu.
Ako nastavi tvrdoglavo sa 3-5-2 od nas nema ništa.
Uvjeren sam je ovaj prozor završni eksperiment zvani Barbarez. Čovjek jednostavno nema trenerskog znanja.
Ko će igrati za njega kad dođe pred novinare i kaže da su protivnici tri stepenice iznad njegovih momaka?
Jedino Tahiroviću i sličnim on odgovara.
Iskreno, uvjeren sam da će nas Rumuni zgaziti ko Ukrajinu.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Logicno jbg. Tu smo da im pomrsimo racune aBdHariTz je napisao/la: ↑20 mar 2025, 12:51Ma dobro, šta će drugo izjaviti nego da respektuje, nismo loši, uigrani bla bla.
Preletio sam njihove medije što se tiče njihovih utakmica i očekivanja, u većini slučajeva Austriju gledaju kao jedinog konkurenta za to prvo mjesto, nas i ne spominju osim u slučaju da im je žrijeb bio veoma povoljan![]()

Iskreno, ja bi uspjesne kvalifikacije smatrao ako makar budemo konkurentni do zadnjeg prozora za to mjesto na SP. Da imamo SS sa vise iskustva i znanja, podmoranje bi bilo plasman na SP. Sto se kaze, tako nam je, kako nam je.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dajte anketu da glasamo kome je najbolji fade.
Gledaj sastava majko mila...i popusimo 3:0 od Rumuna:
za BiH su te junske večeri igrali Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Lulić, Rahimić, Pjanić, Misimović, Ibrčić, Medunjanin i Džeko, dok su s klupe ušli Štilić, Ibišević i Muslimović.
za BiH su te junske večeri igrali Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Lulić, Rahimić, Pjanić, Misimović, Ibrčić, Medunjanin i Džeko, dok su s klupe ušli Štilić, Ibišević i Muslimović.
Coolpanda24 je napisao/la: ↑20 mar 2025, 12:24Lucescu i kapiten Stanciu maloprije su imali press pred utakmicu, evo nekih izjava:
Lucescu:
Nicolaea
Austrija ima malu prednost, ali na terenu ne igra tržišna vrijednost igrača, već tim, i svi startamo s jednakim šansama.
Objasnili Rumuni
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Da li Rumuni napadaju Lucescua sto je rekao da smo uigrani, ko sto mi napadamo Sergeja za sve sto izjavi 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.