Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

leo1946
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la leo1946 » 20 mar 2025, 17:21

let3 je napisao/la:
20 mar 2025, 17:00
Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica za RSE kaže kako je nedopustivo da neko ko obavlja važnu funkciju, bude opterećen tom vrstom hipoteke, tražeći da se istraži Viškovićeva ratna uloga tokom genocida u Srebrenici.

„Radovan Višković je, prema izjavama svjedoka datim pred Sudom BiH, pod zakletvom i to prema izjavama svjedoka Tužilaštva i prema izjavama svjedoka odbrane u Hagu pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) bio i u Potočarima i u Srebrenici u julu 1995. godine. U najmanje jednom slučaju učestvovao u organizaciji transporta zarobljenika, najvjerovatnije na neko od mjesta zatočenja, odnosno mjesta pogubljenja i učestvovao u takozvanoj operaciji asanacije, odnosno prekopavanja masovnih grobnica i prikrivanja dokaza o genocidu“, kaže Suljagić za RSE.
https://www.slobodnaevropa.org/a/30850242.html

Viskovic je pravi ratni zlocinac.
Sa kakvim mi olosom imamo posla u drzavi, da ne kazem sta gore prije iftara :crazy: ljudi koji su nas klali i ubijali danas nam vode pola drzave. Dobro mi ikako..
1946-1987

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 mar 2025, 17:26

leo1946 je napisao/la:
20 mar 2025, 17:21
let3 je napisao/la:
20 mar 2025, 17:00
Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica za RSE kaže kako je nedopustivo da neko ko obavlja važnu funkciju, bude opterećen tom vrstom hipoteke, tražeći da se istraži Viškovićeva ratna uloga tokom genocida u Srebrenici.

„Radovan Višković je, prema izjavama svjedoka datim pred Sudom BiH, pod zakletvom i to prema izjavama svjedoka Tužilaštva i prema izjavama svjedoka odbrane u Hagu pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) bio i u Potočarima i u Srebrenici u julu 1995. godine. U najmanje jednom slučaju učestvovao u organizaciji transporta zarobljenika, najvjerovatnije na neko od mjesta zatočenja, odnosno mjesta pogubljenja i učestvovao u takozvanoj operaciji asanacije, odnosno prekopavanja masovnih grobnica i prikrivanja dokaza o genocidu“, kaže Suljagić za RSE.
https://www.slobodnaevropa.org/a/30850242.html

Viskovic je pravi ratni zlocinac.
Sa kakvim mi olosom imamo posla u drzavi, da ne kazem sta gore prije iftara :crazy: ljudi koji su nas klali i ubijali danas nam vode pola drzave. Dobro mi ikako..
Pa fakat.
Dobro ikako ova drzava postoji u kojoj su ratni zlocinci na najvisim funkcijama, umjesto na dugogodisnjim robijama. To nema nigdje na svijetu.
I opet BiH opstaje, gura dalje. Mi smo drzava-fenomem.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 mar 2025, 17:29

Virtu4l je napisao/la:
20 mar 2025, 15:56
Više bih volio da se to krme uhapsi nego Dodik i Višković.
Bukvalno samo neka njega uhapse a ovu dvojicu i ne moraju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 mar 2025, 18:33

leo1946 je napisao/la:
20 mar 2025, 17:21

Samo su se u tome i pokazali, u tim niskim moralnim vrijednostima, civilima, zenama, djeci. Vojno nas izginulo 30k, njih 21k, procentualno kad uzmes tu negdje (ako ne i manje nasih), a oni bili 28 puta oruzano jaci. Nad civilima su se izivljavali, s toga je 80% civilnih zrtvi Bosnjaka a njihovih 10%. Kraj '94 i tokom '95 kad smo bili vec legitimni, nigdje nas uzeli nisu, s toga su i poceli jos vise divljati po civilima. Po svim vojnim analazima, uzimajuci u obzir stanje na terenu, okolnosti i oruzje, Bosnjaci su se pokazali kao 200 puta jaci ratnici.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 mar 2025, 19:08

place Nesic u sudnici, prica kako postuje institucije drzave Bosne i Hercegovine, ili "BiH" kako je uvijek ranije govorio :rol:

sreca da je zaglavio u prdekani na vrijeme, kako bi se tek on ponasao tokom svega ovoga

koliko li se Nenad Hadzifejz trudi ovih dana da uhvati Mileta za neki vanredni intervju? :kafa:
Don't believe the hype.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 20 mar 2025, 20:04

akisarajevo92 je napisao/la:
20 mar 2025, 19:08
place Nesic u sudnici, prica kako postuje institucije drzave Bosne i Hercegovine, ili "BiH" kako je uvijek ranije govorio :rol:

sreca da je zaglavio u prdekani na vrijeme, kako bi se tek on ponasao tokom svega ovoga

koliko li se Nenad Hadzifejz trudi ovih dana da uhvati Mileta za neki vanredni intervju? :kafa:
A ko ili zasto 'Nenad'?
....sve drugo će proći!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 mar 2025, 21:19

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 20 mar 2025, 22:01

Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je Dodik.
Ne zna terorista đe goni. O kakvoj 'novoj Bosni' će se on dogovarati i s kim? :rol:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 20 mar 2025, 22:09

Jučer prijetio srbima
Danas prijeti hrvatima

sutra povratnicima bošnjacima pretpostavljam

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 20 mar 2025, 22:38

MarcoBorriello je napisao/la:
20 mar 2025, 22:01
Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je Dodik.
Ne zna terorista đe goni. O kakvoj 'novoj Bosni' će se on dogovarati i s kim? :rol:
Tone sve niže i niže, ne zna gdje udara. 🤣😆

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 mar 2025, 22:56

Jabroni je napisao/la:
20 mar 2025, 22:09
Jučer prijetio srbima
Danas prijeti hrvatima

Lakija malo prenijelo :opaopa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 20 mar 2025, 23:09

Virtu4l je napisao/la:
20 mar 2025, 15:51
Gdje su? 😁🤣
Pobjegla zadrta tuzlanska botina s teme kako su ga institucije popišale :ljepota:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 mar 2025, 23:25

Jao emocijee :tokralju: :tokralju: :tokralju:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 23:41

Jabroni je napisao/la:
20 mar 2025, 22:09
Jučer prijetio srbima
Danas prijeti hrvatima

Nismo mi više Bošnjaci za njega dok je u ovoj fazi, nego muslimani :urnebes:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 mar 2025, 23:50

OldTownDistrict je napisao/la:
20 mar 2025, 20:04
A ko ili zasto 'Nenad'?
Sdfa/av av kuhinja
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 mar 2025, 00:21

Pogba je napisao/la:
20 mar 2025, 23:50
OldTownDistrict je napisao/la:
20 mar 2025, 20:04
A ko ili zasto 'Nenad'?
Sdfa/av av kuhinja
Nisam znao do koje granice može bolest ići, dok zsks nije otišla u opoziciju. Onakvu propagandu ni nacistička Njemačka nije imala. Gebels im u grobu zavidi.

Komšić najveća politička prevara ikad. Od političara koji je fakat obećavao i bio drugačiji od ostalih, do toga da bude privjesak bračnog para i da pogazi sve principe za koje se kao zalagao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 01:52

EUFOR jos nije dobio zahtjev za asistenciju pri hapsenju

Mislim da je vakat, ako i neko pokusa nesto iz MUP-a RS zavrsit ce pred sudom BiH i onaj ko podigne pusku i onaj ko je naredio takvo nesto kao dio oruzane pobune protiv drzave

A prilicno sam siguran da niko nece ispaliti ni metka u takvom slucaju.
Don't believe the hype.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 mar 2025, 05:03

21 mar 2025, 01:52
Mislim da je vakat, ako i neko pokusa nesto iz MUP-a RS zavrsit ce pred sudom BiH i onaj ko podigne pusku i onaj ko je naredio takvo nesto kao dio oruzane pobune protiv drzave

A ko će potpisati da nekoga pošalje na repetiranu pusku?

Moglo bi se to uraditi da njega čuvaju 2-3 čovjeka koji su naoružani pištoljima, pa poslati ekipu da ih razoruza, ali njega čuvaju specijalci koji su sa dugim cijevima.

Polako, nisu ni onog iz Katalonije odmah uhapsili. Pobjegao u (mescini) Belgiju, pa ga ovi iz Belgije izručili Spaniji...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 06:45

kraljttbvb je napisao/la:
21 mar 2025, 05:03
21 mar 2025, 01:52

A ko će potpisati da nekoga pošalje na repetiranu pusku?

Moglo bi se to uraditi da njega čuvaju 2-3 čovjeka koji su naoružani pištoljima, pa poslati ekipu da ih razoruza, ali njega čuvaju specijalci koji su sa dugim cijevima.

Polako, nisu ni onog iz Katalonije odmah uhapsili. Pobjegao u (mescini) Belgiju, pa ga ovi iz Belgije izručili Spaniji...
zanemari napisano, tipkao sam pod dejstvom ranojutarnjeg adrenalina i optimizma

gledam na Twitteru izjave od nekih penzionera po RS-u, tvrde da Dodik nije izjavio da ce konfiskovati imovinu srbima i da to sve podmece gamad iz Federacije :rol:
Don't believe the hype.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 mar 2025, 09:01

Bosna i Hercegovina treba da razvije i usvoji novu strategiju i akciju plan naučnog razvoja. Procijenjena ukupna izdvajanja za istraživanje i inovacije ostaju ispod 0,3% BDP-a, što je daleko ispod novih prioriteta evropskog istraživačkog prostora.
Strategiju pametne specijalizacije tek treba razviti i usvojiti. Bosna i
Hercegovina je uvrštena u Evropsku tablicu inovacija sa ocjenom od 33,1% u 2024.
Učinak zemlje je ispod prosjeka 'inovatora u nastajanju' (48%) i
jaz u učinku u odnosu na EU se povećava.
Što se tiče obrazovanja i obuke, Bosna i Hercegovina treba da pređe sa sadržajno orijentisanih
ka pristupu obrazovanju zasnovanom na kompetencijama.
Nastavni planovi i programi su potrebni kako bi se osiguralo sistemsko regulisanje procesa učenja i nastave.
Bosna i Hercegovina djelimično učestvuje na ICILS-u 2023. i TIMSS-u 2023. ocjene, pošto se entitet Republika Srpska i Zapadnohercegovački kanton nisu pridružili njima. Zemlja je ispala iz PIRLS-a 2021. Nakon što nije učestvovao u dva PISA kruga (2022. i 2025.), pripreme za pridruživanje PISA 2029. moraju se intenzivirati. Nema sistemskih mjera poduzetih kako bi se pozabavili nalazima PISA-e za 2018. i TIMSS-a za 2019. godinu.
Izvještaj EU Komisije o BiH za prošlu godinu. Država nazaduje galopirajućim tempom.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 mar 2025, 09:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, StevieG8 i 9 gostiju.