Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la DamirT » 21 mar 2025, 16:52

OldTownDistrict je napisao/la:
21 mar 2025, 16:32
Pendulum je napisao/la:
21 mar 2025, 16:22
akisarajevo92 je napisao/la:
21 mar 2025, 16:16

Jednom nogom u grobu ali ona zna da to Dodick nije rekao. :yawn:
Najgori su sjedi, bilo da su glasaci ili vlast, sjedima treba zabraniti bavljenjem politikom u svakom obliku nakon 60. godine.
Apsolutno. :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 mar 2025, 16:56

let3 je napisao/la:
21 mar 2025, 16:50
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /250320210
"Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je.
Podivljali bik iz Laktasa rusi sve oko sebe. On ocito ide do kraja, nema kocnica kod njega. Sad se okomio na hrvate i sveo ih na 8%. Vise ne zna na koga bi se istresao.
Pljuvao je po OHR, vrijeđao Šmita, Marfija,vrijeđao je Njemacku kao drzavu, odavno vrijeđa bosnjake (pardon, muslimane kako ih naziva), zatim ismijava opoziciju u RS, svoj narod, a sad se okomio i na hrvate. Sad i njima ima nesto za poruciti. Bolesnik podivljali.
Ovo je fasizam sta covjek izgovora svakim danom.
Ne godi Nijemcima? Ok, ne gode ni oni nama. Uvest će nam sankcije? Uvest ćemo i mi njima? Smiješno? Vidjet ćemo je li smiješno. Oni će uvesti Dodiku i njima (Stevandiću i Viškoviću op. a.) sankcije. I mi ćemo njihovim ljudima, pa ćemo reći da njihov ambasador ne smije ovdje da hoda", kazao je.
Meni je veći fazon ova izjava. Baš se neki Hans iz Frankfurta nasekirao što je Dodik uveo sankcije Njemackoj. Nece moći Hans doći u Nevesinje i Gacko, jer su mu uvedene sankcije :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 mar 2025, 17:00

Kad sa karikaturom poput Dodika imamo ovakve probleme izac na kraj, prilicno sam siguran da ce nekom pismenom poput cetalja Stanivukovica bit potrebno duplo manje vremena za secesiju. Ovu drzavu jedino moze spasit potpuno novo uredjenje, bez ikakvih entiteta i distrikta, a pogotovo entiteta sa nacionalnim sufiksom. Ovako podijeljena drzava je osudjena na konstantnu nefunkcionalnost i netrepeljivost izmedju naroda.

Ovdje vecina ljudi ima neku ludu ideju da nacionalizam i genocidni mindset umiru zajedno s Dodikom. :damn:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 mar 2025, 17:03

Dodik ponistava save kao da igra Football manager.

Da se sada sve smiri pa ako pozeli za 3 mjeseca moze opet pozeliti da oteza svima zivot.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2025, 17:04

kraljttbvb je napisao/la:
21 mar 2025, 16:56
let3 je napisao/la:
21 mar 2025, 16:50
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /250320210
"Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je.
Podivljali bik iz Laktasa rusi sve oko sebe. On ocito ide do kraja, nema kocnica kod njega. Sad se okomio na hrvate i sveo ih na 8%. Vise ne zna na koga bi se istresao.
Pljuvao je po OHR, vrijeđao Šmita, Marfija,vrijeđao je Njemacku kao drzavu, odavno vrijeđa bosnjake (pardon, muslimane kako ih naziva), zatim ismijava opoziciju u RS, svoj narod, a sad se okomio i na hrvate. Sad i njima ima nesto za poruciti. Bolesnik podivljali.
Ovo je fasizam sta covjek izgovora svakim danom.
Ne godi Nijemcima? Ok, ne gode ni oni nama. Uvest će nam sankcije? Uvest ćemo i mi njima? Smiješno? Vidjet ćemo je li smiješno. Oni će uvesti Dodiku i njima (Stevandiću i Viškoviću op. a.) sankcije. I mi ćemo njihovim ljudima, pa ćemo reći da njihov ambasador ne smije ovdje da hoda", kazao je.
Meni je veći fazon ova izjava. Baš se neki Hans iz Frankfurta nasekirao što je Dodik uveo sankcije Njemackoj. Nece moći Hans doći u Nevesinje i Gacko, jer su mu uvedene sankcije :mrgreen:
Laktaski konj prijeti sankcijama jednoj Njemackoj :tokralju: i sta reci na to.
Al babe i đuturumi ga brane, to je prava politika, ko biva ne dirajte nam Mileta, nama je dobar :lol: To su ti kreteni koji mu daju glasove.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2025, 17:09

21 mar 2025, 16:51
Samo ono što je govorio Rambo Amadeus - uradiš test i po tome ti se vrednuje glas.

Ovako istu vrijednost ima glas glupana sa 8 razreda osnovne škole i doktora nauka koji je pola života proveo sa knjigom u ruci...
Jeste jarane ali ti opet obrazovani ljudi donose odluke, vode politiku itd. Velika vecina politicara na svijetu su skolovani ljudi, oni se direktno pitaju/dogovaraju a ne taj sto ima 4 razreda.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 mar 2025, 17:11

alemsa je napisao/la:
21 mar 2025, 17:09
Samo ono što je govorio Rambo Amadeus - uradiš test i po tome ti se vrednuje glas.

Ovako istu vrijednost ima glas glupana sa 8 razreda osnovne škole i doktora nauka koji je pola života proveo sa knjigom u ruci...
Jeste jarane ali ti opet obrazovani ljudi donose odluke, vode politiku itd. Velika vecina politicara na svijetu su skolovani ljudi, oni se direktno pitaju/dogovaraju a ne taj sto ima 4 razreda.
Jeste u svijetu. Kod nas pola politicara ima kupljenu diplomu, a da ne govorim da ne znaju beknuti engleski jezik sto je neka osnova za bavljenje politikom. Vidio si ono saopstenje Dodika neki dan na engleskom. Jbt ChatGPT mu napisao :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 17:15

u NSRS nakon presude je rekao da je na vlasti 20 godina jer je majstor svog zanata i kako ce opet izvesti svoj majstorluk

on se i dalje nada da ce nesto ispregovarati iz svega ovoga, da ce se mozda kao 2010. pojaviti medjunarodni faktor koji ce ponistiti sve tako sto ce slucaj prebaciti u BL

ili kao u slucaju Pavlovic banke kad je tadasnji glavni tuzitelj Goran Salihovic izasao iz svega iako je imao cist slucaj za osudu rekavsi 'ne zelim biti odgovaran za ratni sukob u zemlji'

btw.

M.D. je na mitingu obecao da ce pokrenuti sudski proces protiv Schmidta u istoj toj Njemackoj, takodjer jos cekamo i snimke kako su mu trazili milione iz Suda BiH.
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 21 mar 2025, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2025, 17:16

DamirT je napisao/la:
21 mar 2025, 17:11
alemsa je napisao/la:

Jeste u svijetu. Kod nas pola politicara ima kupljenu diplomu, a da ne govorim da ne znaju beknuti engleski jezik sto je neka osnova za bavljenje politikom. Vidio si ono saopstenje Dodika neki dan na engleskom. Jbt ChatGPT mu napisao :rol:
Pa dobro sad otom potom govorim opcenito. Eto uzmi i pocetak 90ih, Alija imao pravni fakultet jel tako, Karadzic psiholog sta je vec bio, Tudjman oficir, Milosevic bankar. Sve obrazovani ljudi i oni su se pitali nad sudbinom naroda a ne Hamdo pijacar sto je zaokruzio SDA ili sta vec.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 mar 2025, 17:22

alemsa je napisao/la:
21 mar 2025, 17:16
DamirT je napisao/la:
21 mar 2025, 17:11
alemsa je napisao/la:

Pa dobro sad otom potom govorim opcenito. Eto uzmi i pocetak 90ih, Alija imao pravni fakultet jel tako, Karadzic psiholog sta je vec bio, Tudjman oficir, Milosevic bankar. Sve obrazovani ljudi i oni su se pitali nad sudbinom naroda a ne Hamdo pijacar sto je zaokruzio SDA ili sta vec.
Pa ko je postavio SDA ili bilo koju drugu partiju (putem izbora jel) da "odlučuje" nego taj Hamdo sa četiri razreda?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 mar 2025, 17:25

Ti sa osnovnom skolom su najgori u vecini slucajeva. Stranke i vole da takvih ima sto vise. Njih kupe sa 50 maraka i kazu de glasaj za tu stranku ili kandidata. Zato nam i jeste ovako, jer takvih nazalost ima mali milion jos uvijek...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2025, 17:36

Pendulum je napisao/la:
21 mar 2025, 17:22

Pa ko je postavio SDA ili bilo koju drugu partiju (putem izbora jel) da "odlučuje" nego taj Hamdo sa četiri razreda?
A da su se obrazovani dogovorili da nece rat, bil bilo rata eto recimo u tom periodu? Mislim ono kontam te ali mi nekako dodje kao da krivis lika sto zavrce sarafe u Mercedesu jer je Mercedes/CEO odlucio da nece vise da proizvodi auta.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 21 mar 2025, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 mar 2025, 17:40

Ismijavali me sto učim djecu da je škola bitna i sto mi smeta skraćen čas, a kukate sto vam sudbinu kroje ljudi sa četiri osnovne.

Zar nije bitnije iskustvo koje se skupi na ulici? Zar nosioci društva nisu pekari i vozači (sasvim dovoljno 4 osnove i malo iskustva)? Ipak oni prave hljeb i dovoze na police. Šta će toj babi sa klipa čas o Napolenu, zar joj nisu dosta 4 osnovne?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 mar 2025, 17:41

AshburtonG je napisao/la:
21 mar 2025, 17:00
Kad sa karikaturom poput Dodika imamo ovakve probleme izac na kraj, prilicno sam siguran da ce nekom pismenom poput cetalja Stanivukovica bit potrebno duplo manje vremena za secesiju. Ovu drzavu jedino moze spasit potpuno novo uredjenje, bez ikakvih entiteta i distrikta, a pogotovo entiteta sa nacionalnim sufiksom. Ovako podijeljena drzava je osudjena na konstantnu nefunkcionalnost i netrepeljivost izmedju naroda.

Ovdje vecina ljudi ima neku ludu ideju da nacionalizam i genocidni mindset umiru zajedno s Dodikom. :damn:
Ne umiru sa Dodikom , ali umiru sa Vučkom .

Dolaze mlađe generacije koje boli qrac za sve , a pogotovo za nacionalizam .

Dobar je kod nas primjer , uporedi Ilidžu dok je bio Memić načelnik koji je samo gledao da se ugradi i uporedi sada kada je Muzur načelnik .

Mlađe generacije političara po meni će puno više raditi za narod , da se poboljšaju uslovi života .

Na aerodromu Sarajevo imaš jedan rent a car iz Banja Luke , jedan iz Bijeljine i jedan iz Beograda .
Kunu se u arape , više se sekiraju za vize Saudijcima od nas :D

Imaš i rent a car Sejo Boy brat naš mumin , registrovan u Lukavici .

Ne znam baš da je tolika netrepeljivost koliko se želi prikazati kroz medije , možda i ja griješim .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 21 mar 2025, 17:42

akisarajevo92 je napisao/la:
21 mar 2025, 15:56
samoposmatram je napisao/la:
21 mar 2025, 15:48
A sta je Becirovic konkretno postigao sa do bol glupom izjavom prema politicaru kojeg citav svet smatra psihicki poremecenim i izbjegava svaku priliku da ga izproziva.
to je i poenta istupa, da se pokaze neki stav i kicma, a ne samo da se suti na svako moguce uplitanje u drzavu

Virtu4l je napisao/la:
21 mar 2025, 15:52
A pazi, svi oni jedva čekaju te lopte da bi mogli riternirati, to je način na koji su SNSD i SDA decenijama komunicirali, i prolazilo im je. Sad se to napokon promijenilo, Dodik nema s kim da se svađa u Federaciji.
pa zato je i dobro sto nije koristio nikakve teske i "zapaljive" rijeci u cijelom izlaganju osim "nisi nadlezan", neko iz SDA bi nekad koristio i "zeli ratni sukob", "spremni smo" itd.

a Babalj (kao i Djuric) je Becirovica odmah docekao na noz, bitno da su i njega jedva docekali pozivati u emisije po SA jer se eto svadja sa Dodikom pa nam valja
Stav je vrlo jasan sviju i bez ikakovog istupa u medijima. Znaju se diplomatski nacini kako se stupa u kontakt sa Srbijom i Vucicem i kako mu se moze prenjeti bilo koja poruka. Ovo za javnost je cisto da se ima na sta drkat. Pruzio je ruku debilima da kupé jeftine poene kod svog birackog tijela. Umjesto da djeluje kao predsjednik svih gradjana i da trazi konsenzus u podjeljenoj drzavi on se sukobi sa Vucicem medijima, ko ti i ja na ovom forumu.

Ljufi zaboravljaju da su srbi I hrvati prve komsije, I da sa njima se moraju gajiti kakvi takvi dobri odnosi. Kad vec nedjelimo granice sa nesukobljenim licima vida Slovenije ili Albanije.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 mar 2025, 18:02

VensanKasel je napisao/la:
21 mar 2025, 17:41

Ne umiru sa Dodikom , ali umiru sa Vučkom .

Dolaze mlađe generacije koje boli qrac za sve , a pogotovo za nacionalizam .

Dobar je kod nas primjer , uporedi Ilidžu dok je bio Memić načelnik koji je samo gledao da se ugradi i uporedi sada kada je Muzur načelnik .

Mlađe generacije političara po meni će puno više raditi za narod , da se poboljšaju uslovi života .

Na aerodromu Sarajevo imaš jedan rent a car iz Banja Luke , jedan iz Bijeljine i jedan iz Beograda .
Kunu se u arape , više se sekiraju za vize Saudijcima od nas :D

Imaš i rent a car Sejo Boy brat naš mumin , registrovan u Lukavici .

Ne znam baš da je tolika netrepeljivost koliko se želi prikazati kroz medije , možda i ja griješim .
Vucic je bukvalno Dodik na steroidima. Pa nisu Vuciceve pristalice nosile majice optuzenih ratnih zlocinaca tokom protesta. Njihov sistem se stoljecima zasniva na izoblicenoj istini. Isto tako se govorilo nakon pada Milosevica, pa dodjose ovi jos gori. Vucic da je imao ovu moc devedesetih, rat bi bio duplo krvaviji. Covjek je poremeceni um. Da li ce ga zamijenit neko bolji, cisto sumnjam. Jedinog iole normalnog politicara nakon rata su ubili.

Ono sto obojicu veze je cinjenica da im je opozicija raja koja zeli napredak "srpskog sveta", dok ova dvojica to samo pricaju i pune svoje dzepove. Ja ti garantujem, da Trivicka i Stanivukovic vise zele secesiju od Dodika. Kao sto je neko napisao, Mile je vise Bosanac, nego Srbin, koji se igrom prilika uhvatio ove ponudjene uloge. Sutra da mu neko kaze, zadrzi sve, napravit cemo neku kombinaciju da ne ispadnes izdajnik, potpisao bi gasenje manjeg entiteta.
Jedan vodi Srbiju u provaliju, a drugi RS. Zbog toga i jesu na meti gradjana, a ne zbog kriminala. Vucic je napravio toliko ustupaka, da je srozao kredibilitet Srbije u potpunosti. Jos samo da prizna Kosovo i to je to. Sve ostalo je sj.ebao sto se tice vanjske politike.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 mar 2025, 18:29

admin je napisao/la:
21 mar 2025, 17:40
Ismijavali me sto učim djecu da je škola bitna i sto mi smeta skraćen čas, a kukate sto vam sudbinu kroje ljudi sa četiri osnovne.

Zar nije bitnije iskustvo koje se skupi na ulici? Zar nosioci društva nisu pekari i vozači (sasvim dovoljno 4 osnove i malo iskustva)? Ipak oni prave hljeb i dovoze na police. Šta će toj babi sa klipa čas o Napolenu, zar joj nisu dosta 4 osnovne?
Kad si me isprozivao, da ti odgovorim. Nikad ali nikad nisam rekao da škola nije bitna niti je ponižavao, samim tim ni one koji idu u školu, studiraju itd. Bilo mi malo odvratno tako nešto pisati za studetna druge godine, zar ne? Kontradiktorno pravo? Za čas sam govorio iz ličnog iskustva, da nije bilo nikakve razlike u radu u času od 45 i 30 minuta.

Stava sam da smo svi mali kotači u velikoj mašini zvana društvo. Ako jedan kotač ne radi kako treba ni društvo ne može biti kvalitetno. Ako smo svi najbolja verzija sebe (naravno ne može svi biti) ili barem težimo da budemo kvalitetan pojedinac naše društvo bi trebalo biti uređeno (shvataš sad što sam rekao da smo svi bitni, od djece u obdaništu do predsjednika države).
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 21 mar 2025, 18:31

Dodik je za Stanivukovića, Emmanuel Macron.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 mar 2025, 18:55

Jest za ovu satorsku politiku. Dodik je gl.abao Bosnjama kitu za sansu poslije rata, sam od sebe priznavao genocid, dok je Stanivukovic vazda bio i ostao cetalj. Uostalom, Dodik je vise u politici, nego sto ovaj ima godina. Iako nisam fan, mislim da je po bosnjacki narod mnogo opasniji i potentniji od Dodika, u slucaju da dodje na vrh.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.