SamoZeljo je napisao/la:bekrija1990 je napisao/la:Dejan, BL je napisao/la:Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni
Ko bolan zaobilazi stavove 2 druga naroda? Ne miješaj politiku i sport. U ovom slučaju je te stavove zaobišla UEFA i FIFA, ako se to tako može reći. UEFA i FIFA su vlasnici igre koja se zove fudbal i propisali su pravila kojih se pridržavaju oni koji hoće da igraju fudbal u međunarodnim okvirima. Bošnjaci su to prihvatili, a ostali nisu. Gdje je problem?
Šta ćemo sutra, kada budemo kandidati za EU? Nekome se to ne svidi, a ostali automatski postaju taoci tih stavova. Postoje pravila, pa ko hoće burjum, kako u EU tako i u evropska takmičenja.
Ja ne znam sta se raspravljas sa bolesno zadojenim ljudima. Takvi nacionalno zadojeni bolesnici su nas i doveli do ove situacije jer nisu htjeli normalan Savez. Takvi evo vec 20 godina unistavaju Bosnu i Hercegovinu jer ne zele da ona bude normalna drzava kao i sve druge.
Podpisujem,kratko i jasno.
Aj sto nas prave magarcima nego hoce jos i da priznamo da jesmo jerbo,pazi molim te,da ne bi zaobisli stavove dva druga naroda.
Danas sutra nas ni u EU nece primiti sa troclanim predsjednikom, to i budala zna ali kako to dokazati bolesnicima. Vidis, kad je on iz BL ovakav, zamisli kakvi su oni iz sela i iz manjih gradova.
U Bosni ce sve biti kako treba tek kad/ako stranaca bude 30% ili manje i kad se mognu demokratski nadglasati. Svi koji BiH ne smatraju svojom domovinom su stranci, svejedno da li su Kinezi, Srbi, Hrvati, Albanci..... Ako neku drugu drzavu smatraju svojom i za nju navijaju, stranci su.
Neko ko iskreno voli Bosnu i Hercegovinu i kome je stalo do nje razmislja potpuno drugacije od ovog Dejana. Meni je npr. svejedno ko ce biti predsjednik Saveza. Hoce li to biti Ivica Osim narednih 100 godina ili Sergej Barbarez ili Meho Kodro ili Predrag Pasic...... Svejedno mi, samo da znam da je neko kome je stalo da fudbal u BiH napreduje. Neko ko ce fudbal koristiti za neke druge stvari je nepozeljan ali takve oni zele, da ti danas sutra opet moze blokirati Savez!
Oni mogu usporiti razvijanje BiH i fudbala u njoj ali unistiti nece nikada. Svjesni su toga a i demografska slika im govori da ce prije ili kasnije biti "OSTALI" jer nisu htjeli prihvatiti jednu i jedinu istinu a to je da je BiH njihova kao i nasa jedna i jedina domovina.
Zamisli da neki klub iz Novog Pazara svake druge ili trece godine mora biti sampion Srbije. Mislis da bi se Partizan razvio i bio jak kao sada? Isto je i u Hrvatskoj, da politicari iz Saveza odrede ko ce biti prvak i da Dinamo nije moglo osvojiti titula koje je osvojilo, danas bi bili bar 3x slabiji nego sto jesu.
Takav Savez zele Dejan i ostali. Njima je normalno da Brotnjo, Modrica i slicni klubovi mogu i moraju biti sampioni BiH. To naravno usporava razvoj fudbala u BiH ali njima i nije u interesu fudbal nego Srpstvo i slicne stvari! GADE MI SE!
Glupo je mjesati politiku i sport ali kad su je vec umjesali i kad se gleda ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak a ne ko je SPOSOBAN, onda im se mora politicki odgovoriti.
Nas je politika i dovela do suspenzije.