Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

GG3
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la GG3 » 22 mar 2025, 00:05

Profesor je napisao/la:
22 mar 2025, 00:00
GG3 je napisao/la:
21 mar 2025, 23:55

Dedic - pogresna pozicija (mora igrat lijevo, tamo je cijeli zivot igrao)

Bukvalno igrao lijevo
Ma mislio sam desno 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 22 mar 2025, 00:08

Dobro je samo nek smo napokon pobjedili. Moramo popraviti rejting našoj reprezentaciji nakon katastrofalnih rezultata posljednji 5 godina. Svaka pobjeda je zlata vrijedna.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 22 mar 2025, 00:09

Blackwargreymon je napisao/la:
22 mar 2025, 00:03
Al su novinarčići usitnili glasiće :lol:

Nevezano za presicu... brate, ogromni respekt za nickname <3
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 mar 2025, 00:09

Najteza gostujuca pobjeda reprezentacije Bosne i Hercegovine ako uzmemo u obzir momentum, ko, sta, kad, gdje i sl.

Za početak ću se usuditi reci da je ovo naša najteža, uslovno receno i najveca gostujuca pobjeda ako s jedne strane uzmemo u obzir kvalitet protivnika, vaznost utakmice, 55.000 domaćih navijača, njihovu formu do EP, na EP i nakon toga u LN (od 22 takmičarske utakmice imaju 14 pobjeda 6 remija i 2 poraza i to na EP od Belgije i Nizozemske), njihovog selektora Lucescua, očekivanja da se direktno kvalifikuju na SP kao prvoplasirani itd.,
i s druge strane reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je 10 godina bila u slobodnom padu i dotakla dno, smjena generacije, toliko debitanata u zadnjih 9,10 mjeseci, katastrofalni rezultati zadnje 2 godine (od 18 utakmica 14 poraza, 2 remija i samo 2 pobjede i to protiv Lihtenštajna), užasno teški protivnici tokom te smjene za novog selektora i SS kroz prijateljske i LN (Engleska, Italija, Njemačka, Nizozemska, Mađarska), stalne povrede glavnih igraca od okupljanja do okupljanja, pljuvanje od strane navijača, prozivanja novinara, pozivanja da da ostavku itd.

Velika je i pobjeda protiv Litvanije jer nam je donijela SP ali ta Litvanija je bila najmanje 5x slabiji protivnik od nas i utakmica beznačajna za njih. Sve je bilo na našoj strani.
Važna je i pobjeda protiv Slovacke u gostima ali to je za njih bila prijateljska utakmica jer su bili bez šansi za plasman, plus naši navijači kojih je bilo kao da igramo na domaćem terenu, plus kvalitet i momentum nas kao i Slovacke i bla bla. Velike su i pobjede u Belgiji i Danskoj pred našim navijačima...ali.

Da, ovo je najveća naša gostujuca pobjeda!
Hvala selektoru Barbarezu, stručnom štabu i direktoru Spahicu.
Oni su ovo zaslužili prije svih.
Hvala i igračima.

Naravno, kiks protiv Kipra bi dobrano poništio ovu vecerasnju pobjedu. Vjerujem da neće do toga doći bas zbog ovih ljudi koji sjede na klupi reprezentacije.
I veceras je bilo grešaka, ali nema se tu sta plaho prigovoriti nakon jedne ovako važne pobjede.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 22 mar 2025, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 mar 2025, 00:14

rumunija je na EP igrala sto puta bolje nego večeras, ovo je bilo dno dna. hvala im

super pobjeda, enormna borba, sve ok ali ja bi sačekao kipar pa onda komentarisao. ofanzivno osim gola koji je bio super i one slučajne šanse na kraju nismo ništa napravili. bojim se da je ovo samo bljesak koji zavarava

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 mar 2025, 01:50

Istina, imao je nekih nelogicnih poteza izjava i poziva igracima.

Ali zato sam govorio, ne treba odmah vrijeđat i psovat ga, dok ne vidimo šta ce biti poslije utakmice jer mozda ima neki plan i ideju s tim igracima koja ce donijeti rezultat.
Tako je i bilo, treba priznat dobar mix napravljen, hrabro konacno izasao odmah na pocetku utakmice.
Bilo je tu i sreće, ali kad se boris i sreca nagradi.

Poswbno mi se svidja kad je rekao na pressu za Kipar, da on zna kako ce i da je on tu za to. Samouvjereno i odlučno i vjerujem sa takvim stavom da će stvarno uspjeti naci pravu formulu i pobijediti.

Pobjeda protiv Kipra bi bila san snova, i neka prekretnica za dalje.
Nije napravljeno još nista, utakmica protiv Kipra ce pokazati kakav je karakter ove ekipe, da li je to to sto smo godinama cekali da jedan selektor donese a to je da nekad pobijedis i na "mozak", da li je konacno taj hujhudski pristup iza nas, i koliko je mentalno, takticki i fizicki jaka ova ekipa i da li je spremna za veci iskorak.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 22 mar 2025, 02:42

Neka je stvarno u inat svim pljuvacima, pojedinim kvazi novinarcicima i kvazi strucnjacima!!

Izjavi kako su tri stepenice iznad nas, a od prve minute ih presingom pojede..lijepo im pritisak prebacio :tokralju:
Poker face na konferenciji :cool:

Bojao sam se Lusecua najvise i minimalne sanse sam SŠu davao da ce ga uspjeti iznenaditi, ali priprema je odradjena kako treba.

Ima tu jos stvari za popraviti, ali Barba i SŠ :salut:
BašČelik!

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 22 mar 2025, 04:15

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 mar 2025, 22:49
Odlična postavka selektora. Izmjene još bolje, sve kako treba. Drago mi je da me natjerao da pojedem sve što sam posrao.

Još samo da skonta da je Radeljić klada i sve za 10. Podrška dalje :bih:
Radeljić klada :problem:
Učini nam svima uslugu i prestani pratit fudbal :bih:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 mar 2025, 08:35

Ovo je mozda prva utakmica, gdje su nekoliko faktora bili dobri, borbenost, mjenjanje izmedju agresivnog pressinga visoko u protivnickom polju sa vise defenzivnom igrom pozadi, izmjene, Bicakcic u zadnjim minutama. Naprijed jos uvjek nemamo jedan jasan sistem igre kojim bi kreirali sanse.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 22 mar 2025, 09:21

Nadam se da ce ih barba spustiti na zemlju, jer ni ovaj mec protiv kipra nece biti lagan.

Da ne bude kakav hladan tus.

A valjala bi jos tri boda pa San Marino docekati sa Janeltom u rosteru radi uigravanja.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 22 mar 2025, 09:57

fanatik19 je napisao/la:
21 mar 2025, 23:13
PasodelMar je napisao/la:
21 mar 2025, 23:08
baboedindzeko09 je napisao/la:
21 mar 2025, 22:58
Forum je da diskutujemo i kažemo svoje mišljenje, kakvo god ono bilo. Reprezentacija i njen uspjeh je na prvom mjestu i nikad mi ništa neće draže biti nego da me neko posere ako to znači uspjeh naše države. :bih:

A što se tiče utakmice, spram okolnosti odigrano zrelo, ima ovdje milion još stvari na kojima treba raditi i koje se mogu poboljšati, te određene igrače prekrižiti, ali o tom po tom.
Svi ovi Barbarez Boysi su govorili mjesecima kako ne možemo igrati 4-3-3. Evo danas važna pobjeda u gostima u skroz drugoj formaciji, još prvi put ovako izašli na teren. Dupli bokovi, back up igraci i skroz druga priprema.

Sjećam se i onog ismijavanja "treba ih samo napasti"...

Danas smo napali, igrali hrabro, agresivno, borbeno, momački i uspješno prenosili loptu na njihov teren. Ovo je pobjeda selektora ali bogami i igrača koji su pokazali da se dovoljno kvalitetni da iznesu velik teret.
Madal i GG3 su cijelu tekmu s Madjarima kuci pisali ovdje eto vam 4 pozadi samo da ispadne kako su u pravu a svjesni su i sami da s 3 pozadi igramo antifudbal za razliku od ovog smisljenog. Samo 4 pozadi!!!!! :bih:
pozdrav za ekipicu :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 22 mar 2025, 10:02

killafrommanilla je napisao/la:
22 mar 2025, 09:57
fanatik19 je napisao/la:
PasodelMar je napisao/la:
21 mar 2025, 23:08

Svi ovi Barbarez Boysi su govorili mjesecima kako ne možemo igrati 4-3-3. Evo danas važna pobjeda u gostima u skroz drugoj formaciji, još prvi put ovako izašli na teren. Dupli bokovi, back up igraci i skroz druga priprema.

Sjećam se i onog ismijavanja "treba ih samo napasti"...

Danas smo napali, igrali hrabro, agresivno, borbeno, momački i uspješno prenosili loptu na njihov teren. Ovo je pobjeda selektora ali bogami i igrača koji su pokazali da se dovoljno kvalitetni da iznesu velik teret.
Madal i GG3 su cijelu tekmu s Madjarima kuci pisali ovdje eto vam 4 pozadi samo da ispadne kako su u pravu a svjesni su i sami da s 3 pozadi igramo antifudbal za razliku od ovog smisljenog. Samo 4 pozadi!!!!! :bih:
Zar ono ne rece ti kako bi bio zadovoljan 3. Mjestom sa prihvatljivim zaostatkom za 2. ? :mrgreen:
Vidim porasli su ti apetiti preko noci haha :rol:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 22 mar 2025, 10:30

Sinoc sam bio svratio na profil da se popišam na one hejtere i negativce sto su prosipali gluposti po forumu pa evo da i jutros zalijem.🫡

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 22 mar 2025, 10:41

fanatik19 je napisao/la:
22 mar 2025, 10:02
fanatik19 je napisao/la:

Zar ono ne rece ti kako bi bio zadovoljan 3. Mjestom sa prihvatljivim zaostatkom za 2. ? :mrgreen:
ma kakvi, samo mi je drago vidjeti da ste ipak u pravu vi, kako god zavrsilo :D

i da barbarez ne radi protiv reprezentacije, uz sve greske koje cini.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 22 mar 2025, 11:20

Meni su najkomicniji ovi sto su pokusavali da traze alibi u svemu mogucem, cak se islo toliko daleko da se navodila i politicka situacija u Bosni kao izgovor. Prepoznace se. :kafa:

Kada im se govorilo da je realno da osvojimo 6 bodova i da Rumunija nije svemirski brod, kako su oni to nastojali predstaviti, skakali su svima za vrat sa nekim glupim statistikama, poluistinama, kvotama i sl. I kao, sad oni u pravu. :crazy:
Pripremali teren za los rezultat, a onda kada se desilo suprotno od toga tj obistinilo se da smo bolja ekipa, sa boljim pojedincima i trebamo ocekivati pobjedu oni se kao necim nasladjuju.

Pa ako ista vi ste gospodo u krivu. :shh: Rumunski napadaci su bili u takvoj formi da se do sehura igralo ne bi nam dali gola.

Svasta. :puke:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 22 mar 2025, 11:30

22 mar 2025, 10:41
fanatik19 je napisao/la:
22 mar 2025, 10:02

ma kakvi, samo mi je drago vidjeti da ste ipak u pravu vi, kako god zavrsilo :D

i da barbarez ne radi protiv reprezentacije, uz sve greske koje cini.
Zavisi kako uzmes, i vi ste ovdje uzdizali Rumune a docekali ste sad svoje minute da se nasladite :urnebes:
Od momenta kad su grupe izasle ne znam da sam ista ruzno napisao prilikom kritikovanja Barbareza jer sam u startu bio vrlo optimistican i sve kritike su bile potrkijepljene cinjenicama koje nisam ja izmislio i prilagodio sebi nego samo navodio greske koje su se desile i svak ih je vidio ko zeli da vidi.
Nemoj mislit samo da neko navija kontra reprezentacije jer kritikuje, ni u ludilu :)
SVETINJA! :bih:
P.S.- moglo bi se mozda i s Austrijom potuc za 1. Mjesto iako necu nista reci jer mi je 2. Mjesto sasvim prihvatljivo i daje veliku nadu pred kvale za euro2028. A sve ostalo je premija :bih:

Anel17
Kontakt:

Post Postao/la Anel17 » 22 mar 2025, 11:43

Kao što sam i rekao, šest bodova je realno očekivati. Hvala bogu da i mi odigramo jednu ovakvu utakmicu i me zeznemo sve pred kraj. A ne znam zašto loše riječi za novinare na presu, ybg moraju kritikovati nakon dvije godine bez poraza. Evo ni sinoć nije sve bilo bajno u igri pa nisu pitali neke stvari o tome... Naravno da i oni žele pobjede i rezultate i suludo je ako drugačije mislite

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 mar 2025, 11:48

Kazu Rumuni da su sokirani viskog presingom u prvom poluvremenu i da su ocekivali da cemo igrati bunker na kontre
Nadmudri Barba Lusecscua koji ima tih 50 godina trenerskog iskustva
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 mar 2025, 11:54

h1a2s3o4 je napisao/la:
22 mar 2025, 11:20
Meni su najkomicniji ovi sto su pokusavali da traze alibi u svemu mogucem, cak se islo toliko daleko da se navodila i politicka situacija u Bosni kao izgovor. Prepoznace se. :kafa:

Kada im se govorilo da je realno da osvojimo 6 bodova i da Rumunija nije svemirski brod, kako su oni to nastojali predstaviti, skakali su svima za vrat sa nekim glupim statistikama, poluistinama, kvotama i sl. I kao, sad oni u pravu. :crazy:
Pripremali teren za los rezultat, a onda kada se desilo suprotno od toga tj obistinilo se da smo bolja ekipa, sa boljim pojedincima i trebamo ocekivati pobjedu oni se kao necim nasladjuju.

Pa ako ista vi ste gospodo u krivu. :shh: Rumunski napadaci su bili u takvoj formi da se do sehura igralo ne bi nam dali gola.

Svasta. :puke:
Mars u pecinu gmazu ljigavi

I povedi pasodelrdmfa i fanaticnog viska hromosoma sa sobom
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 12 gostiju.