HariTz je napisao/la: ↑22 mar 2025, 14:40
Jedna stvar je reći da se očekuje 6 bodova zbog nedostatka kvaliteta Rumunije i pri tome isticati naš kvalitet (biti konstruktivan, objektivan koliko je to god moguće i ne gledati stvari samo "crno ili bijelo") a sasvim druga stvar je ono što je on radio. Omalovažavanje, prozivanje, uvrede i sve odluke koje je donio selektor i SŠ je popljuvao i predstavio kao greške. Čovjek ima Ahmedhodžića na avataru, za što je većina forumaša, pa čak i najveći ili najglasniji kritičari kao što si ti, baboedindzeko i drugi, sami rekli da je to ispravna odluka.
Stvorio je narativ takav da ako se ne uzme 6 bodova, imat će spreman teren da nastavi istom retorikom kao i do sada. Barbarez nema pojma, SŠ je ovakav ili onakav, odmah otkaz i sl.. A u slučaju pozitivnog rezultata, sada kao on je vjerovao da mi to možemo jer Rumunija nije bauk.
Evo ti si prvi konkretno čestitao, ublažio neke stvari i sam priznao da želiš da te popišaju sa dobrom igrom. Slično kao baboedindzeko, nešto je izjavio tipa "neka su me posrali, čestitke i selektoru i SŠ".. neka mi halali ako sam pogriješio.
Eh, to po meni radi pogrešno. Doza licemjerstva i snishodljivosti koja se graniči sa bezobrazlukom. Da li je problem ego ili nešto drugo, ali potrebna je određena zrelost da se prizna greška. Zato cijenim nabrojane koji su aktivno kritikovali (neću referirati uvrede) i prihvatili činjenicu da se ipak sinoć dobar posao uradio i da treba tako nastaviti i da treba nastaviti podržavati.
Prvo covjek kaze jedna stvar je da se ocekuje 6 bodova zbog nedostatka kvaliteta Rumunije , a onda kaze stvorio takav narativ da ako ne bude onda je problem. Kontradiktoran si momak.
Naravno da se mora uzeti 6 bodova u ovoj sitaciji kada Rumunija nema haman pola standardne ekipe i protiv Kipra, jer da to ne uradis u startu mozes halaliti kvalifikaijce. Neces se vaditi na Austrijancima i na Ruminima kada budu kompleti.
Kakvo izvrtanje teza. Komedija.
Takodjer, pronadji mi jedan moj negativan komentar na postavu od sinoc ili generalno igru?
Ja doslovno stojim iza svake svoje napisene rijeci.
Stvari koje sam ja problematizovao su:
1. Nepozivanje Bajraktarevica, a pozivanje Tahirovica. Argument da Esmir nije igrao od kraja MLS sezone nema smila, jer Tahirovic je do prelaska Brondby u sezoni 24/25 odigrao 3 utakmice, od toga jednu za Ajax U21. (Iako nemam nista protiv Tahirovica i uvijek sam naprimjer podrzavao tu odluku selektora

)
2. Izjave selektora. Mislim da sam objasio i zasto.
3. Nepozivanje vise napadaca, jer smo vidjeli sta se sinoc moze desiti.
Evo da citiramo neke ljude koji su to ismijavali:
hurem je napisao/la: ↑20 mar 2025, 18:42
Lucescu, sram te bilo sto si pozvao samo 3 napadača i to različitog profila kako si naglasio. Sta ako se jedan povrijedi, ostat ćeš samo na 2.
Ovako pojedinci napadaju Barbareza sto je pozvao samo 3 napadača.
Bukvalno i Lucescu i Barbarez su zavrsili u blagim gov.nima jer su pozvali samo 3 napadaca. Njima na zadnjem treningu otpao Briligea, a Dzeko se povrijedio.
Igrali smo lopte na Dzeko gdje ih je on spustao saigracima u napadu, kada je on izasao od toga nista vise nije bilo. Npr za to bi Tabakovic bio perfektan.
I
4. Generalno, moje nezadovoljstvo s Barbarezom počelo je sa situacijom oko Ahmedhodžića. To sto se neki ne slazu sa mnom mene ne zanima.
Tvrditi da si dobar menadzer, a olako se rijesiti najboljeg stopera je jadno. Da li je momak problematican? Vjerovatno jeste. Ali ako si dobar menadzer onda ces situaciju rijesiti na korist svih, a ne bildati ego na toj situaciji.
Odreci se takvog igraca u zemlji gdje se jedan takav pojavi svake prijestupne godine je debilno. Jos ako se uzme u obzir da ga je on velikim djelom gurnuo pod voz, tj namjestio ga navijacima da ga popljuju. I da, tad jesam rekao da prica kao Toby iz The Offica. Nerazumljivo i smuseno.
Isto je Prosinecki siljio hurac na Begovicu, pa evo do danas placemo jer nemamo boljeg golmana.
I gdje sam ja tacno pogrijesio da bih priznao gresku?

Problem je sto se ocekuje da pobijedimo ekipe od kojim smo bolji na papiru. Je li to ono sto mi se najvise zamjera?