Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- branimir85
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Kad bi surađivali iza ,a ne napadali jedne druge možda bi i mogli stići Pogija,ali ovo mi izgleda gotovo.
Remco čitav dan jako živčan,trebali mu opaliti neku kaznu.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Kakav ludjak

Ove godine sta je naumio, to je i osvojio.
Kapa dole majstore

Ove godine sta je naumio, to je i osvojio.
Kapa dole majstore

⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
Kakav vozač,kakva sezona .
Sigurno najbolja sezona u modernoj eri s čime se pridružio kanibalu i Rochu s Triple krunom (Giro,TDF,WC) plus pobjedio je Stradu,LBL ,Montreal i GC na Kataloniji. Malo mi je žao Skujinsa koji je odvozio sjajnu utrku i uzeo drvenu medalju,O Connor opet iznenadio .

Sigurno najbolja sezona u modernoj eri s čime se pridružio kanibalu i Rochu s Triple krunom (Giro,TDF,WC) plus pobjedio je Stradu,LBL ,Montreal i GC na Kataloniji. Malo mi je žao Skujinsa koji je odvozio sjajnu utrku i uzeo drvenu medalju,O Connor opet iznenadio .
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pogi pokazao da moze i bez ekipe tipa UAE da izdominira i sam protiv svih.
Steta da jos nije i neko od Slovenaca na OI bio tu, bila bi savrsena sezona za njih, al i ovako imaju 4 od 5.

Steta da jos nije i neko od Slovenaca na OI bio tu, bila bi savrsena sezona za njih, al i ovako imaju 4 od 5.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Slovenci prva nacija sto je u jednoj sezoni pokupila 3 GT i Worlds.
Not bad
Not bad
dobre guzove ima Belma
pogacar se sprema za svjetsko prvenstvo u gravelu :LOL: mala sala
nasao sam dva dobra podcasta, jedan sa pogacarom i je sa polittom(ovaj je na njemacki) ali ima interesantne price...
jedna je kako Pogacar stalno govori, kad UAE vuce, i prije napada, da jos malo jace idu i takve stvari
najjaca stvar mi je, sto kaze politt, kako pogacar cita peloton kao bukvu, tacno za osjeca kad su nespremni ili se lose osjecaju.... ubica je
bilo je i dosta udaranja po vingegardu i jumbo visma, da su ove godine potencirali povredu vingegarda vise nego sto je trebalo...
a u podcastu sa jednim doktorom, kaze pogacar da mu je Zone2 5h sa 320-340Wattova i nato jedan mali smirk hahahaha...koji lik
zone2
evo linkova:
Pogacar kao gost
Nils Politt kao gost
nasao sam dva dobra podcasta, jedan sa pogacarom i je sa polittom(ovaj je na njemacki) ali ima interesantne price...
jedna je kako Pogacar stalno govori, kad UAE vuce, i prije napada, da jos malo jace idu i takve stvari
najjaca stvar mi je, sto kaze politt, kako pogacar cita peloton kao bukvu, tacno za osjeca kad su nespremni ili se lose osjecaju.... ubica je
bilo je i dosta udaranja po vingegardu i jumbo visma, da su ove godine potencirali povredu vingegarda vise nego sto je trebalo...
a u podcastu sa jednim doktorom, kaze pogacar da mu je Zone2 5h sa 320-340Wattova i nato jedan mali smirk hahahaha...koji lik
zone2

evo linkova:
Pogacar kao gost
Nils Politt kao gost
dobre guzove ima Belma
TP dominacija

- branimir85
- Kontakt:
Teško je uspoređivati vremena ,ali u moderno vrijeme gdje postoji specijalizacija imati ovakvu sezonu je nevjerovatno, što i govori ovaj podatak iznad. Ne da je samo najbolji biciklista godinama,rekao bi da je trenutno najdominatniji
sportaš uopće u svijetu sporta.
Izašla je nova ruta TDF 2025, dobra stvar da ima par puncherski etapa što je falilo ,ali ne sviđa mi da u prvi 10 etapa
nema ozbiljni planina i što je zadnja 20. etapa bačena u vjetar.
remco opet završio u bolnici nakon što se razbio
ovaj puta nije smosta naglavu (a nije mostar) nego još gluplje, navodno neko otvorio vrata od auta a on naletio u punoj brzini

ovaj puta nije smosta naglavu (a nije mostar) nego još gluplje, navodno neko otvorio vrata od auta a on naletio u punoj brzini

- branimir85
- Kontakt:
Baš bizarna nesreća,valjda je sad ispucao sve loše situacije.
Pidcock odlazi iz Ineosa što nije neočekivano ,ali nisam mislio da će izabrati Q36.5 Pro Cycling Team jer vjerovatno
ostaje bez TDF dogodine.
- branimir85
- Kontakt:
I ovdje nitko ništa nije pisao ,iako se dosta toga događalo i već su održane neke zanimljive utrke,pa neki osvrt na
ovaj tjedan koji je bio jako zanimljiv,samo da dodam od prije da je izašla i ruta za Giro nakon svih muka i na kraju
pao je dogovor s Albanijom ,pa tako 108. izdanje Gira kreće iz Albanije ,a albanci će to platiti s cca 7mil. eura.
Na Etoile de Bessèges skoro sve ekipe otišle sa utrke zbog slabog osiguravanja rute ,utrka je privedena kraju sa par ekipa, ali veliki udarac za organizatora jer su imali jako dobar line-up za ovu kategoriju (2.1).
Zato na Valeniciani super uzbudljivo utrkivanje,iako sam mislio da će prva etapa TTT malo ubiti neizvjesnost ali to se nije dogodilo. Odličan tjedan za Bahrein i Buitraga koji je pobjedio GC i upisao par etapni pobjeda,Lidl je bio jako
dobar kao i Movistar koji je čitav tjedan vozio jako agresivno i napadački s trojkom Romeo,Castrillo i Cepeda što mi
je drago jer su mi oni najdraža ekipa u WT-u.
Na drugu stranu jako loš nastup Bore s Hindelyem i Vlasovom,Almeida je završio kao 2.u GC poretku ,ali mislim da u UAE neće biti zadovoljni jer su došli s jakim sastavom da pobjede GC ,plus bez etapne pobjede su.
Vozi se trentuno Tour of Oman sa dosta dobrim line-up i sa par veliki imena na utrci,a od ovih naftaški utrka koje su nikle u zadnje vrijeme,ova je možda i najbolja barem meni. Danas jako dobra etapa i luda sprint završnica gdje je u posljedni 200/300m došlo do hrpe padova zbog suludog ponašanja nekih u sprintu.
Prošlog vikenda MvDP je ponovno uzeo CC naslov u svom stilu,gdje je utrka riješena već nakon par stotina metara,
još je WVA pao odmah na početku pa je realno utrka bila dosadna,kao u većini utrka CC kad je VDP na stazi.
Da spomenem i ženski biciklizam gdje Wiebes nastavlja da šamara konkurenciju u sprintu, za klasu je bolja od ostali trenutno i pobjedila je sve tri sprinterske etape na UAE turu,gdje je Borgini slavila GC pobjedu.Inače cestovnom bicklizmu se vratila i Ferrand- Prevot koja je godinama dominirala u MTBu , a očekuje se i uskoro povratak jedne od
najbolji ženski bicklistkinja svi vremena Anna van der Breggena nakon 4 godine pauze.
Sljedeći tjedan je muško izdanje UAE tura ,gdje sezonu otvara Pogačar.
ovaj tjedan koji je bio jako zanimljiv,samo da dodam od prije da je izašla i ruta za Giro nakon svih muka i na kraju
pao je dogovor s Albanijom ,pa tako 108. izdanje Gira kreće iz Albanije ,a albanci će to platiti s cca 7mil. eura.
Na Etoile de Bessèges skoro sve ekipe otišle sa utrke zbog slabog osiguravanja rute ,utrka je privedena kraju sa par ekipa, ali veliki udarac za organizatora jer su imali jako dobar line-up za ovu kategoriju (2.1).
Zato na Valeniciani super uzbudljivo utrkivanje,iako sam mislio da će prva etapa TTT malo ubiti neizvjesnost ali to se nije dogodilo. Odličan tjedan za Bahrein i Buitraga koji je pobjedio GC i upisao par etapni pobjeda,Lidl je bio jako
dobar kao i Movistar koji je čitav tjedan vozio jako agresivno i napadački s trojkom Romeo,Castrillo i Cepeda što mi
je drago jer su mi oni najdraža ekipa u WT-u.
Na drugu stranu jako loš nastup Bore s Hindelyem i Vlasovom,Almeida je završio kao 2.u GC poretku ,ali mislim da u UAE neće biti zadovoljni jer su došli s jakim sastavom da pobjede GC ,plus bez etapne pobjede su.
Vozi se trentuno Tour of Oman sa dosta dobrim line-up i sa par veliki imena na utrci,a od ovih naftaški utrka koje su nikle u zadnje vrijeme,ova je možda i najbolja barem meni. Danas jako dobra etapa i luda sprint završnica gdje je u posljedni 200/300m došlo do hrpe padova zbog suludog ponašanja nekih u sprintu.
Prošlog vikenda MvDP je ponovno uzeo CC naslov u svom stilu,gdje je utrka riješena već nakon par stotina metara,
još je WVA pao odmah na početku pa je realno utrka bila dosadna,kao u većini utrka CC kad je VDP na stazi.
Da spomenem i ženski biciklizam gdje Wiebes nastavlja da šamara konkurenciju u sprintu, za klasu je bolja od ostali trenutno i pobjedila je sve tri sprinterske etape na UAE turu,gdje je Borgini slavila GC pobjedu.Inače cestovnom bicklizmu se vratila i Ferrand- Prevot koja je godinama dominirala u MTBu , a očekuje se i uskoro povratak jedne od
najbolji ženski bicklistkinja svi vremena Anna van der Breggena nakon 4 godine pauze.
Sljedeći tjedan je muško izdanje UAE tura ,gdje sezonu otvara Pogačar.
UAE tour brutalni sprinterski dvoboj izmedju Merliera i Milana, svaki po dvije pobjede, Philipsen bez pobjede. Jedini ciljni uspon dosad ocekivano pripao Pogiju, sutra jos jedan zakljucek sa ciljnim usponom gdje se ocekiva da Pogi zavrsi posao.
Od utrke po Algarveu sam ocekivao vise, vozi dosta dobrih imena(Jonas, Primoz, Almeida..). Katastrofa vec u prvoj etapi gdje je skoro cijeli peleton pogrijesio cestu i svi su sprintali usporedno sa pravom cestom i ciljem. Na kraju su organizatori ponistili etapu, jedina brdska etapa je bila druga etapa, gdje je Uae uzeo dvojnu pobjedu. Jan Cristen sa pobjedom na etapi drzi i ukupno vodstvo 4sek ispred Almeide dok Jonas i Primoz ostaju za 20 odnosno 23sek. Po meni previse ravninski etapa, tako da za moguce promjene na vrhu treba sacekati ITT koji se vozi u nedjelju, dug je oko 19km, zadnjih cca 2km uspon oko 9%.
Trenutno se vozi jos Andaluzija gdje je zasad vodeci Sivakov, inace vrlo dobar start Pidcoka sa novom ekipom, dobrodosla promjena tima.
Od utrke po Algarveu sam ocekivao vise, vozi dosta dobrih imena(Jonas, Primoz, Almeida..). Katastrofa vec u prvoj etapi gdje je skoro cijeli peleton pogrijesio cestu i svi su sprintali usporedno sa pravom cestom i ciljem. Na kraju su organizatori ponistili etapu, jedina brdska etapa je bila druga etapa, gdje je Uae uzeo dvojnu pobjedu. Jan Cristen sa pobjedom na etapi drzi i ukupno vodstvo 4sek ispred Almeide dok Jonas i Primoz ostaju za 20 odnosno 23sek. Po meni previse ravninski etapa, tako da za moguce promjene na vrhu treba sacekati ITT koji se vozi u nedjelju, dug je oko 19km, zadnjih cca 2km uspon oko 9%.
Trenutno se vozi jos Andaluzija gdje je zasad vodeci Sivakov, inace vrlo dobar start Pidcoka sa novom ekipom, dobrodosla promjena tima.
⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
UAE tour osim sprinteva je dosta dosadna i neatraktivna utrka, što je i Pogačar jučer potvrdio kad je s Novakom naFCB1986 je napisao/la: ↑22 feb 2025, 16:49UAE tour brutalni sprinterski dvoboj izmedju Merliera i Milana, svaki po dvije pobjede, Philipsen bez pobjede. Jedini ciljni uspon dosad ocekivano pripao Pogiju, sutra jos jedan zakljucek sa ciljnim usponom gdje se ocekiva da Pogi zavrsi posao.
potpuno ravnoj etapi 150km cilja napao u situaciji kad se peloton smirio i bijeg je bio oformljen,fali mu akcije.

Što se tiče Algavre budalaština je što su oduzeli etapnu pobjedu Ganni ,sutra ćemo vidjeti tko je u kakvoj formi,dok
mi je Andaluzija najbolja utrka ovaj tjedan, jer prve dvije etape su ponudile dosta akcije i mnogo preokreta.
Da Pidcock izgleda jako dobro jer ima potpunu slobodu kako na utrkama tako i u treningu ,jer Ineos je baš rigorozan
što se treninga tiče ,sve se svodi na znanost od watta,powermetra ,ishrane ... ali imat će problem na jačim utrkama
jer neće imati ekipu koja ga može podržati .
Da spomenem i Astanu koja je bacili sve karte na ranu sezonu da pokušaju smanjiti razliku u borbi za zadržavanje
WT statusa.Scaroni u formi života ,nakon par podijuma dva dana zaredom pobjeđuje i to danas je u situacija 2 vs 1 bio jači od dvojca iz Bahreina (Martinez i Buitrago), a i ostali vrijedno skupljaju bodove,pa su trenutno 2. najbolja momčad u ovoj sezoni iza UAE.
- branimir85
- Kontakt:
Danas je otvaranje sezone u Belgiji s Oomlopom ,kako bi rekli mnogi tek kreće pravo utrkivanje .
Za mene najbolji i nauzbudljiviji dio sezone u bicklizmu .
Za mene najbolji i nauzbudljiviji dio sezone u bicklizmu .

Treca pobjeda Pogija na Strade Bianche, danas je imao jedan ružan pad oko 50km do cilja, sav rastrgan, zamijenio bicikl, ulovio Toma i onda 18km do cilja sa svojim karakteristicnim napadom se odvezao do trece titule. Nadati se da nije dobio kakvu povredu prilikom pada, San Remo je za dvije sedmice, a to mu je glavni cilj ovog prvog dijela sezona.
I jos jednom velike pohvale za Pidcoka, da je ucinio utrku malo interesantnijom, odlicno se vozi od pocetka sezone.
I jos jednom velike pohvale za Pidcoka, da je ucinio utrku malo interesantnijom, odlicno se vozi od pocetka sezone.
⚽FK Garaže⚽
Kakav prvi spomenik sezone
Za razliku od prosle godine, UAE vrlo jako vec na Cipresi, ali vec 3km do vrha ostaje Pogi sam koji sa nekoliko napada do vrha razbija peleton, ali ne i MvDP, uz njih dvojicu je ostao jos samo Ganna. Skupna voznja po ravnini do Poggia, i onda opet nekoliko napada Pogačara, Gannna je otpao, ali ne i MVDP koji je danas bio neunistiv. Na spustu sa Poggia i na ravnini do cilja je zaostatak smanjio i pred cilj se prikljucio i Ganna. U sprintu trojke je bio najjači Van der Poel, drugi je bio Ganna, dok Pogi zavrsava treći i ostaje bez toliko željene pobjede na prvom spomeniku sezone.

⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
Vjerovatno jedno od najbolji izdanja MSR ikada ,barem u novijoj povijesti.
Pogačar je napravio sve ,ali najjači čovjek je danas zasluženo pobjedio.
Ne znam vise sa kojom taktikom da probaju, mislim da je Cipresa isla ispod 9min sto je novi rekord i cilj UAE jos prosle godine bio. Napravili su dobru selekciju, ali glavni faktor ovdje je MVDP, da on dodje u malenkost slabijoj formi, ima Tadej ogromne sanse.branimir85 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 17:24Vjerovatno jedno od najbolji izdanja MSR ikada ,barem u novijoj povijesti.
⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
Nema mu druge nego iznova pokušavati isto.FCB1986 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 17:51Ne znam vise sa kojom taktikom da probaju, mislim da je Cipresa isla ispod 9min sto je novi rekord i cilj UAE jos prosle godine bio. Napravili su dobru selekciju, ali glavni faktor ovdje je MVDP, da on dodje u malenkost slabijoj formi, ima Tadej ogromne sanse.branimir85 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 17:24Vjerovatno jedno od najbolji izdanja MSR ikada ,barem u novijoj povijesti.

Šteta što WVA nije bilo jer mislim da bi i on mogao pratiti ove sulude napade i svaka čast Ganni koji s 86kg dođe
u poziciju da se bori za pobjedu ,više sam očekivao od Madsa i Pidcocka.
Danas počinje još jedna velika jednotjedna utrka Volta Catalunya,vrlo jak GC line up uz par povratnika nakon ozljeda
.prije svih Kamna koji godinu dana nije vozio te Bernal koji se opravio nakon pada na klasici Jean.
Roglićeva zadnja utrka pred Giro ,a tu su još :Ayuso ,braća Yates ,Mas,O Connor,Landa ,Carapaz,Kuss,Van Eltvelt..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.