To je to.Ghuraba je napisao/la: ↑22 mar 2025, 16:11Ovaj Malic je jos jedan dokaz da je ono sto sam prije par dana pisao na ovoj temi jedini pravi put, a to je da se izraziti talenti iz Evrope koji mogu igrati za nas sto prije zovu u A tim. To sto neki nemaju kapacitet da razumiju takve stvari, nije do mene. Amateri iz San Marina su idealna prilika bar za dvojicu takvih. Evidentno je da su djeca od 18-20 godina iz dijaspore takticki zrelija i fizicki spremnija od ovih iz BHPL kad su u najboljim igrackim godinama.
Da ti sad jednog Pejcinovica ili Kospu zoves u U21, kako bi se laktao i vjerovatno grijao klupu nekakvom Susicu ili Marceticu iz Borca i kako bi gubio od Kipra - ne pije to vode dok god se te U selekcije ne dovedu u red. Ovako djeci das do znanja da se na njih maksimalno ozbiljno racuna i da ce postati standardni A reprezentativci cim uhvate kontinuitet na seniorskom nivou. Osim toga, pricati o patriotizmu i igrati na kartu toga je jos besmislenije, jer to su djeca koja su rodjena vani i koja su cijeli zivot provela vani.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ghuraba je napisao/la: ↑22 mar 2025, 16:11Ovaj Malic je jos jedan dokaz da je ono sto sam prije par dana pisao na ovoj temi jedini pravi put, a to je da se izraziti talenti iz Evrope koji mogu igrati za nas sto prije zovu u A tim. To sto neki nemaju kapacitet da razumiju takve stvari, nije do mene. Amateri iz San Marina su idealna prilika bar za dvojicu takvih. Evidentno je da su djeca od 18-20 godina iz dijaspore takticki zrelija i fizicki spremnija od ovih iz BHPL kad su u najboljim igrackim godinama.
Da ti sad jednog Pejcinovica ili Kospu zoves u U21, kako bi se laktao i vjerovatno grijao klupu nekakvom Susicu ili Marceticu iz Borca i kako bi gubio od Kipra - ne pije to vode dok god se te U selekcije ne dovedu u red. Ovako djeci das do znanja da se na njih maksimalno ozbiljno racuna i da ce postati standardni A reprezentativci cim uhvate kontinuitet na seniorskom nivou. Osim toga, pricati o patriotizmu i igrati na kartu toga je jos besmislenije, jer to su djeca koja su rodjena vani i koja su cijeli zivot provela vani.
Tako je, jos bi samo nesto dodao na ovo.
Nastaviti sistematski graditi bazu igracha, i davati sansu. Fakticki nije vazno u kom timu igrach igra u kojoj fazi razvoja u koliko takticki trebamo izvjestan kvalitet.
Na tome sigurno Barba i ekipa rade. Znaci i ako nadjemo dvije rakete brze igrache ( sto name itekako treba) sve da je treca Svedska lika treba to isprobati.
Bukvalno nam Bog spustio sto se kaze u junu amatere iz San Marina, kao i prijateljsku odmah sa Slovenijom. Bolji trenutak za isprobavanje i kaparisanje mladjih igraca ne postoji. Nadam se da ce SS uvrsiti u junski termin makar 2 potencijalnih igraca, mozda cak i Alajbegovica, iako igra jos uvijek za juniorski tim Bayera.Ghuraba je napisao/la: ↑22 mar 2025, 16:11Ovaj Malic je jos jedan dokaz da je ono sto sam prije par dana pisao na ovoj temi jedini pravi put, a to je da se izraziti talenti iz Evrope koji mogu igrati za nas sto prije zovu u A tim. To sto neki nemaju kapacitet da razumiju takve stvari, nije do mene. Amateri iz San Marina su idealna prilika bar za dvojicu takvih. Evidentno je da su djeca od 18-20 godina iz dijaspore takticki zrelija i fizicki spremnija od ovih iz BHPL kad su u najboljim igrackim godinama.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Možda još nekako iznenada izleti kao i Malic.
-
Sindikat12
- Kontakt:
dokle se stiglo sa procedurom za Pejcinovica?Sindikat12 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 17:30Ja ne znam koga imamo vise uzet, stvarno vrh posao rade. Pejcinovic bi mozda trebao dobit poziv da se osigura. Kospo i Alajbegovic su jos juniori nema logike da im se poziv salje.
Kapiten Hoffenheim II vraca ekipi prvo mjesto na tabeli
Kojic (20) dva gola za pobjedu prvoplasiranog Bochum II
Ovo je njegov treci pogodak u posljednje tri utakmice
Dreca (21) takodjer dobro igra za Bochum II
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Tako smo za svakog Nodijevog pulena govorili, pa svi haman u reprezentaciji
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
I Vardy je s 20 igrao cetvrti rang engleskog fudbala. Zna Nodi sta radi, ne sumnjaj u njega.
Kako je samo Memica skautirao i ubacio u reprezentaciji
Djuric je vec bio na klupi Hoffenheima protiv Leverkusena i u Europa Ligi
Sigurni ce uskoro zaigrati za prvi tim
Ove druge sam onako spomenuo cisto sto su igrali i zabili, a ne jer mislim da su za repke
Vendetta, Damir
Ghuaraba i Malica, Muharemovica isto najavio sam prije nego sto je uopste debitovao za prvi tim Sturma/Sassoulo hahah
Helem nejse bitna je repka, a ne mi forumasi
Zna i nodi fuliti da se razumijemo
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
19vendetta87
- Kontakt:
nezasluzujemo te nodiNoDi80 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 18:46Djuric je vec bio na klupi Hoffenheima protiv Leverkusena i u Europa Ligi
Sigurni ce uskoro zaigrati za prvi tim
Ove druge sam onako spomenuo cisto sto su igrali i zabili, a ne jer mislim da su za repke
Vendetta, Damir
Ghuaraba i Malica, Muharemovica isto najavio sam prije nego sto je uopste debitovao za prvi tim Sturma/Sassoulo hahah
Helem nejse bitna je repka, a ne mi forumasi
Zna i nodi fuliti da se razumijemo
Treba s Vicom sredit ovo.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ŠVEDSKI mediji javljaju da je Dinamo zainteresiran za dovođenje 15-godišnjeg Edvina Pašagića, talentiranog stopera iz Malmove U-17 momčadi. Kako javlja Sportbladet, Dinamo je samo jedan od niza klubova koji već neko vrijeme prate Pašagića i žele osigurati da karijeru nastavi baš u njihovoj školi nogometa.
Kao najozbiljnije zainteresirani za Pašagića spominju se Juventus, Feyenoord, Basel i Dinamo, a švedski kolege pišu kako je Pašagić, kojeg zastupa agencija WeSportFootball, već dogovorio obilazak Juventusovog kampa. Osim u Torino, Pašagić je pozvan u sve druge gradove zainteresiranih klubova, a pitanje je hoće li se na te pozive odazvati. [/code]
Dinamo ga trazi
Trenutno korisnika/ca: Alucard, Anpa, bavarian_bk, Beli98, bhfanatic14, Blackwargreymon, boki86, Cautinho, CHR, Confiance, DanijelTZ, DeeWa, denza, Drum, DUVNO1921, eaglebvb09, ErosViverosViv, FCB1986, FerdinandF, General505, guillermo, HariTz, invincible1921, kakarut, Kapetan, Kaunas, labostarmomosa, legendarnadruga, Maverick, Micron, MikiPirs, moreno123, MostarNeretva, NisamIsmirMirvic, Pact1921, Pensioner26, PointBlank, RaZuti, Shevko, Sheyi, StevieG8, TefalTava, THEC, ubipara, Vaya, Venom, VibeTribeX, Wilshere10, Wolffire, ZeljeznicarUberAlles i 260 gostiju.