Vitaly Janelt

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Vitaly Janelt

Post Postao/la HariTz » 20 mar 2025, 12:13

baboedindzeko09 je napisao/la:
20 mar 2025, 12:04
Pa ima, možda smo izganjali ovdje papire domaće da je bio prijavljen 5 godina na nekoj adresi u BiH :D
Ako je to tačno, onda njegovoj hanumi treba dati diplomatski pasoš BiH :mrgreen:

Vjerovatno poznaješ materiju bolje od mene, je li FIFA imala neke presedane u vezi promjene sportskog državljanstva? Na stranu ovi za Kosovo, ex Yu i slični.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 mar 2025, 12:18

19vendetta87 je napisao/la:
20 mar 2025, 12:11
DeeWa je napisao/la:
20 mar 2025, 12:07
A kako neki fudbaler koji je rodjen u Bosni i izjašnjava se kao Hrvat iako su i njegovi roditelji rođeni u Bosni i isto tako Hrvati, ali nikada nisu živjeli u Hrvatskoj niti imaju bilo kakvu poveznicu s Hrvatskom osim što su katolici pa kao većinska vjera...kako takav jedan može bez problema igrati za Hrvatsku? Jel na osnovu djedova koji su rođeni u Jugoslaviji ili? I Janelt se može izjasniti ko Bosanac.
Pa skoro svi imaju hrvatska drzavljanstva.
Vjerovatno nisi razumio moje pitanje. To što ima hrvatsko državljanstvo ne daje mu automatski mogućnost da će i moći igrati za Hrvate. Eto pravi primjer je Janelt koji ima sad naše državljanstvo i iz tog ugla gledanja on je u Bosanac, kao što je taj Hrvat iz Bosne u Hrvatskoj Hrvat...ali govorim o tome da su i jedan i drugi proveli jednak broj dana u tim državama, odnosno nisu...a opet taj Hrvat bez problema dobije priliku da igra za Hrvatsku.

Ima i težih slučajeva gdje su rođeni preko, tipa u Njemačkoj i roditelji im bosanski hrvati koji opet nisu nikada bili u hrvatskoj, pa opet bez problema igra za Hrvatsku.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 12:38

HariTz je napisao/la:
20 mar 2025, 12:13
Vjerovatno poznaješ materiju bolje od mene, je li FIFA imala neke presedane u vezi promjene sportskog državljanstva? Na stranu ovi za Kosovo, ex Yu i slični.
Ja znam za jedan slučaj da je "sličan" ovome, Fritz Emeran Nkusi koji je dobio dozvolu da igra za Ruandu jer mu je žena iz Ruande, a on nikada nije bio u Ruandi do tada i rođen je na Gvadalupu.

Ima i slučaj Emmanuel Olisadebe koji je poslije 2 godine boravka u Poljskoj dobio njihove papire jer je oženio Poljakinju, pa onda i dozvolu FIFA-e da igra za njihovu reprezentaciju jer je navodno imao prijavljen boravak 3-4 godine u zemlji.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 mar 2025, 12:57

baboedindzeko09 je napisao/la:
20 mar 2025, 12:38
HariTz je napisao/la:
20 mar 2025, 12:13
Ja znam za jedan slučaj da je "sličan" ovome, Fritz Emeran Nkusi koji je dobio dozvolu da igra za Ruandu jer mu je žena iz Ruande, a on nikada nije bio u Ruandi do tada i rođen je na Gvadalupu.

Ima i slučaj Emmanuel Olisadebe koji je poslije 2 godine boravka u Poljskoj dobio njihove papire jer je oženio Poljakinju, pa onda i dozvolu FIFA-e da igra za njihovu reprezentaciju jer je navodno imao prijavljen boravak 3-4 godine u zemlji.
Hvala :thumbup:

Ne bi bilo onda nečuveno da mu odobre promjenu, pogotovo zbog tog što je zaigrao za Ruandu.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 20 mar 2025, 13:26

Status u fifi bi mu se trebao znati ubrzo

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 mar 2025, 16:55

DeeWa je napisao/la:
20 mar 2025, 12:18

Vjerovatno nisi razumio moje pitanje. To što ima hrvatsko državljanstvo ne daje mu automatski mogućnost da će i moći igrati za Hrvate. Eto pravi primjer je Janelt koji ima sad naše državljanstvo i iz tog ugla gledanja on je u Bosanac, kao što je taj Hrvat iz Bosne u Hrvatskoj Hrvat...ali govorim o tome da su i jedan i drugi proveli jednak broj dana u tim državama, odnosno nisu...a opet taj Hrvat bez problema dobije priliku da igra za Hrvatsku.

Ima i težih slučajeva gdje su rođeni preko, tipa u Njemačkoj i roditelji im bosanski hrvati koji opet nisu nikada bili u hrvatskoj, pa opet bez problema igra za Hrvatsku.
Pa kazem ti, skoro svi Hrvati imaju dvojna drzavljanstva, jos po rođenju ga dobiju, zato moze igrati za Hrvatsku.
Ovi sto su rodjeni u dijaspori, nastupaju za Hrvatsku jer mu bar jedan roditelj ima hrvatsko drzavljanstvo ili ima neku porodicu u Hrvatskoj.
Isto ko sto je Biereth mogao igrati za nas.
Janelt ima nase drzavljanstvo tek par dana i logicno da ne moze tek tako nastupati za nas.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 mar 2025, 17:03

U pravu je DeeWa, po FIFA-inim zvaničnim dokumentima, bez porijekla sa teritorije države, ili provedenih 5 godina života, na papiru nema prava nastupa.

Tu je bilo raznih špekulacija, od toga da su hrvatski/srpski savezi isposlovali izuzetak na osnovu strukture naše države, pa je bilo i špekulacija o tome da su labavija pravila o porijeklu kad je u pitanju ex-xu zato što se raspala država. A ovako gledajući po ps-u, u dokumentima koji tretiraju pitanje prava nastupa, ne može se pronaći osnov nastupa, niti je iko ikad dao zvanično objašnjenje, a u 30 godina nezavisne države nijedan novinar nije nikad nikome uputio pitanje vezano za ovo. :D

Opet se ponavljam, ali pitanje formalnog državljanstva je najmanji problem i ono je samo finalni uslov sticanja prava nastupa. Svaka država može interno dodijeliti državljanstvo bukvalno bilo kojoj osobi koja im treba, zato i postoje ova pravila o porijeklu. Dakle, to što je Hrvatska odlučila interno urediti da daju državljanstvo svima koji se izjašnjavaju kao Hrvati bez obzira što ne žive u Hrvatskoj, može i Katar podijeliti državljanstvo Brazilcima, pa se to neće uvažiti.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 20 mar 2025, 17:50

DeeWa je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:
20 mar 2025, 12:07
A kako neki fudbaler koji je rodjen u Bosni i izjašnjava se kao Hrvat iako su i njegovi roditelji rođeni u Bosni i isto tako Hrvati, ali nikada nisu živjeli u Hrvatskoj niti imaju bilo kakvu poveznicu s Hrvatskom osim što su katolici pa kao većinska vjera...kako takav jedan može bez problema igrati za Hrvatsku? Jel na osnovu djedova koji su rođeni u Jugoslaviji ili? I Janelt se može izjasniti ko Bosanac.

Pa pisalo se već o tome, na osnovu djedova i baba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Da je Janeltu dedo iz Bosne, ova priča ne bi postojala, već bi igrao za nas.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 mar 2025, 19:42

Na osnovu svega do sada, ovaj ce biti nas na osnovu presedana kod Fife. Il javnost nije upoznata u detalje.

Treca opcija, da su Spahic i savez uprkos cinjenicama pokrenuli proces ko zadnji levati, tesko mi to prihvatiti.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 mar 2025, 20:08

Drum je napisao/la:
20 mar 2025, 19:42
Na osnovu svega do sada, ovaj ce biti nas na osnovu presedana kod Fife. Il javnost nije upoznata u detalje.

Treca opcija, da su Spahic i savez uprkos cinjenicama pokrenuli proces ko zadnji levati, tesko mi to prihvatiti.
Da nisu pokrenuli, bio bi medijski i navijački linč na njih zašto barem nisu probali, nudi se lik itd itd.

I ja vjerujem da ne bi ovo odradili da ne postoji barem neka šansa da zaigra za nas, ali na kraju krajeva, FIFA odlučuje.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 20 mar 2025, 20:09

izdzezveubrazil je napisao/la:
20 mar 2025, 17:50
DeeWa je napisao/la:

Pa pisalo se već o tome, na osnovu djedova i baba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Da je Janeltu dedo iz Bosne, ova priča ne bi postojala, već bi igrao za nas.
Bezveze gledam sastave repki i vidim Armenci imaju i nekog Srbina i crnca u prvih 11. Svasta je moguce. :yawn:

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 21 mar 2025, 22:56

Dođi najdraži :ljepota:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 mar 2025, 19:44

Vecerao s nasim reprezentativcima u Sarajevu danas :bih:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 22 mar 2025, 19:50

Goalgetter je napisao/la:
22 mar 2025, 19:44
Vecerao s nasim reprezentativcima u Sarajevu danas :bih:
Najbolja stvar koju je Burnic uradio za repku. :yawn:

slika

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 22 mar 2025, 20:01

slika

😳

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 22 mar 2025, 20:03

:D Ako ovo uspiju, a ne znam kako ce a vidim da kontaju svi da hoce/jesu sve cu im povjerovati sta god budu rekli do kraja mandata, iako do ovog i nije bilo skoro nista da sam protestovao :bih:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 mar 2025, 20:06

BobRock je napisao/la:
22 mar 2025, 20:01
slika

😳
:ljepota: novi zvanicni jezik repke Njemacki
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 mar 2025, 20:06

Bujrum zetino :bih:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 22 mar 2025, 20:07

Eto i opravdanja za pozive Hadzikica. Ocigledno da je dobar sa ovom grupicom. :yawn:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 22 mar 2025, 20:10

BobRock je napisao/la:
22 mar 2025, 20:01
slika

😳
Iftarsko druženje :D
Interesantno kako su se podijelili u ekipice u reprezentaciji, vidi se i po slikama sa treninga. Svako ima svoje havere.
Čudi me da nema Ermedina s njima.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 22 mar 2025, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.