PasodelMar je napisao/la: ↑23 mar 2025, 00:49
hurem je napisao/la: ↑23 mar 2025, 00:45
Pasodel, naravno da ono nije bio penal, iako je bilo nekih elemenata, ali nedovoljno.
A znam da bi ti volio da je svirao.
Svaka cast za sudiju u onoj situaciji.
.
Jel' realno da i u vezi penala držite jedan drugom ruku? Sve za Barbareza.
Ja sam gore lijepo opisao kako sportska javnost i naši ljudi iz sporta gledaju na igranje rukom Tahirovica. On je igranjem rukom promjenio putanju lopte, koja je išla prema Rumunu i to unutar sesnaerterca, kako to onda "naravno nije penal"? Malo realnosti nije na odmet hurem.
Zamisli pozove ga VAR da ipak pogleda situaciju, ode pogleda, i ipak ne dosudi penal pored onolikog pritiska domaćina. I ti sad dodjes i kao pametniji od sudije?!
Ja sam se nadao da nece podleći pritisku domacina i svirati penal koji zasigurno više nije nego što jeste.
Ne postoji nikakva namjera da igra rukom, čak je dirao loptu malo glavom prethodno (moguće da nisam dobro vidio), lopta ide daleko od gola prema autu, nije toliko promijenio putanju lopti.
Iz haman bezopasne situacije bez ikakve namjere da se igra rukom, ti bi Rumunima dao 100% priliku?!
Hvala Bogu pa ti nisi sudija.
Ono sinoć ne bi svirao niti jedan sudija s najvećeg nivoa (mozda Svabe bi jer su oni pekasti). Svirali bi neki anonimusi koji bi podlegli isključivo pritisku domacina.
Dakle, bilo je elemenata za penal, ali nedovoljno.
Bilo je i elemenata za crveni karton nad Dzekom ali nedovoljno, a ono realno nije za crvenog - greška je sto nije pokazao žuti, ali VAR ne moze sugerisati žuti.