Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la hurem » 23 mar 2025, 04:20

Znaci Guso je veći ekspert od sudija?!
Kakvo diskreditovanje samog sebe. Nevjerovatno.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 23 mar 2025, 04:21

It is an offence if a player:

- deliberately touches the ball with their hand/arm, for example moving the hand/arm towards the ball

- touches the ball with their hand/arm when it has made their body unnaturally bigger. A player is considered to have made their body unnaturally bigger when the position of their hand/arm is not a consequence of, or justifiable by, the player’s body movement for that specific situation. By having their hand/arm in such a position, the player takes a risk of their hand/arm being hit by the ball and being penalised

- scores in the opponents’ goal:

- directly from their hand/arm, even if accidental, including by the goalkeeper

- immediately after the ball has touched their hand/arm, even if accidental
Boldirano je bitno.
A player is considered to have made their body unnaturally bigger when the position of their hand/arm is not a consequence of, or justifiable by, the player’s body movement for that specific situation.

Naravno, imao ili nemao namjere, nema veze, ali imaju izuzeci:
However, there are two major exceptions. First, the rule for defenders does make a specific exception for handball occurrences committed as long as a player's body position is "a consequence of, or justifiable by, the player’s body movement for that specific situation." Then a handball is not whistled.
Bio je u skoku, lopta je išla van šesnaesterca, nije u ovoj situaciji branio direktan šut na gol + nema namjere. Gledao je VAR i procijenio da nema dovoljno elemenata za penal. Ne bi bilo nečuveno da ga je i dosudio, ali je donio ispravu odluku.

Nebitno je više, idemo na Kipar i čekamo sutrašnju presicu Barbareza :bih:

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 04:34

hurem je napisao/la:
23 mar 2025, 02:38
Ne posustaje...cuj cist crveni karton?! Hahahaha
...evo ja sam prije njega naveo da nije bio crveni karton. Kao sto i nije.
Kao sto je bilo elemenata za penal ali nedovoljno, isto tako bi ono bilo prestrogo za crveni.
Jasno kao dan.
Trebao je dati žuti ali tu VAR ne moze intervenisati.
slika

Između mišljenja ovog čovjeka i tvog mišljenja, biram ipak njegovo, a ti se cerekaj do mile volje. Svakako, ponavljam i da nije za crvenog kartona, jeste za žutog, stoga pogrešna odluka Makelija.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 23 mar 2025, 04:39

je li realno da se Guso citira i njegovo misljenje uzima kao argument, strasno:-)
To ti je otprilike kao da je Zoran Suko rekao da je penal, a kaze ne znam kakav je ovo povez na Edinovoj desnoj ruci, mislim da ga nije imao jutros, a covjek mjesec dana igra tekme sa slomljenom sakom:-)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 mar 2025, 04:43

babino je napisao/la:
23 mar 2025, 04:39
je li realno da se Guso citira i njegovo misljenje uzima kao argument, strasno:-)
To ti je otprilike kao da je Zoran Suko rekao da je penal, a kaze ne znam kakav je ovo povez na Edinovoj desnoj ruci, mislim da ga nije imao jutros, a covjek mjesec dana igra tekme sa slomljenom sakom:-)
Ja bih se prije zapitao, je li realno da se ljudi upuste u diskusiju s ovim likom. To mi je nekako teze za povjerovati, nego ovo Gusino pametovanje. Kad vidim njegove postove, kao da me sunce ogrije, jer momentalno samo dalje skrolam. Doduse, ima ih jos 5-6, ali ostali vecinom pisu neke krace gluposti, pa je to lakse preskociti.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 23 mar 2025, 07:13

Ne pamtim ikad da je neka ovako velika odluka išla u našu korist. Pa red je bio.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 mar 2025, 08:26

Nije bio penal, po aktuelnim pravilima sudija je donio potpuno ispravnu odluku. Prije par sedmica se slicno desilo na jednoj utakmici (u Bundesligi mislim) i nakon pregleda VAR-a nije dosudjen penal.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 mar 2025, 09:13

Pravila se mijenjaju veoma brzo, posebno kada su u pitanju penali. Ova naša situacija je kontroverzna kao ona na EP kad je Cucurellu lopta pogodila u ruku.

Bespredmetno je dalje raspravljeti o tome - nije ga dosudio, hvala mu, idemo dalje. Neka se jednom ovakva situacija završila i u našu korist, vakat je.

Ovo je jedna od najvažnijih pobjeda naše reprezentacije ikada i sve čestitke Sergeju i stručnom štabu na pripremi utakmice. Nećemo ih još kovati u zvijezde jer smo na samom početku. U ovoj grupi se "male" utakmice ne smiju kiksati, Kipar i San Marino moraju biti 12 bodova, a ova pobjeda nam otvara dosta mogućnosti u međusobnim duelima sa Austrijom i Rumunijom, sad više pobjede nisu imperativ, negdje će i bod biti dovoljan.

Već sad je jasno da će novembar biti mjesec odluke i samo je pitanje šta će nam trebati u Beču, bod ili tri. Ima tu i neki scenario da to može biti nebitna utakmica, ali za to moramo pobijediti sve utakmice, Austriju i Rumuniju u Zenici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 23 mar 2025, 09:16

Način na koji sudije donose odluke NJemačkoj, Španiji, Francuskoj( sjetite se penala Spahića koji je gradio loptu da izađe van i faulirao igrača iza, jeli ikad takav start suđen kontra Francuske a bilo ih je milion) Italiji ono nije penal al je zato onkvo igranje rukom stopostotni penal svim malim ekipama.Tahirović je bio neprezan, imao je vremena da skloni ruku i svi smo sretni(osim Rumuna) što je sudija primijenio po meni časnu odluku o nenamjernom igranju rukom kad nije igrač mijenjao putanju iste a lopta je odlazila od gola i još je Tahirović bio u skoku( dakle u neprirodnom položaju kad nemože kontrolisati pokret tijela)i u momentu kontakta bio leđima okrenut. Da je kontra nas umjesto Rumunije bila neka od gore navedenih selekcija penala bi bilo vrlo vjerovatno.Velika Hvala sudiji na odluci, Barbi hvala na postavki igre međutim zahvaljujući sreći i ne tako kvalitetnom protivniku pobijedili smo, oprez u ponedjeljak, Kiprani su nas dobijali kad smo izgledali puno jači nego što smo to danas.Sa 6 bodova i ovim novim Bosancem iz Brentforda juni bi mogao biti mjesec pun nade

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 23 mar 2025, 10:12

Adnane Gušoo, jesi Željovac ali si loš čovjek!!!!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 mar 2025, 10:23

Forumskim debilima je teško pala ova pobjeda.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 10:24

PasodelMar je napisao/la:
23 mar 2025, 03:57

Evo ti tekst Guše mali Fan Boyu:

slika

Sam Gušo je procjenio da je čist crveni karton. Šta ja tu imam da savladam? Mogao je dati crveni, morao je dati žuti, a nije, stoga je odluka sudije pogrešna. Tebi ostaje da pušeš u vjetar i stvaraš bedaste komparacije.
Obrisi se, mali nacisto. :kafa: nema potrebe da ti je toliko krivo, bit ce uspjeha BiH jos :kafa:

"Nije mi krivo" :rol:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 23 mar 2025, 11:37

Čekajte, jel fakat neko misli da postoje ljudi koji navijaju kontra reprezentacije? Ne, ali stvarno ne želim i ne mogu povjerovati u takvo nešto.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 mar 2025, 11:57

Nije penal zato sto lopta nije isla prema golu i sto je pokusao glavom da je izbije
Fakticki nije ugrozen napad Rumunije i lopta je nastavila ici u istom smjeru prije igranja rukom
Da je isla prema nasem golu i da je spasio gol onda bi svirao penal
Tahirovic bio u odbrani i u nasem sesnaestercu za razliku od Bilbije koje spominju
Bilbiju je u ruku direktrno pogodila i nije pokusao sa je glavom udari, a zabili iz te situaciju

Cisto sve ko suza, a Bilbiji bi ovaj sudija svirao igranje rukom

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 12:04

Ali sam Gušo je izjavio da ga je mogao svirati, rece mali nacista brisuci suze i jos ponesto na ocima.
-Beogradski sindikat

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 23 mar 2025, 12:37

Raspravljate se s mentolom kojem je zao sto nije sviran penal protiv reprezentacije koju navodno bodri.

Mislim da vam treba biti jasno koliko to ima smisla
naprijed rejal

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 23 mar 2025, 12:44

Zar sam ja jedini gad koji ima muda reći da je bio penal i da mi je drago što ga nije svirao. Nećemo biti licimuri kada znamo da je bilo na kontra strani da bi i dan danas kao i za onaj ofasjd na sva usta govorili kako smo oštećeni.

Ovaj put je Rumunija oštećena i boli me qrac, neka je, hoću isto i protiv Kipra, dosta su nas sudije sakatile i sada je red da se mi šprdamo sa buranijom. Ovo su najslađe, Murinjovske pobjede i upravo zato što je bio penal, i nije ga svirao, treba da hodamo uzdignute glave i da poklapamo svakom rumunu kojem je danas krivo.

Umjesto da trošimo vrijeme na ovaj penal, bolje da se skoncentrišemo na vizu za USA.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 mar 2025, 12:45

Var se aktivirao, sudija glavni pregledao nije svirao penal i netreba se oko toga vise raspravljat. Naravno ovde ima malo i kompenzacije za to da Var nije ni pozvao sudiju da pregleda snimak kod crvenog kartona..

Al i dalje stojim pri tome da je Rumunija mnogo bolje igrala ako se uzme svih 90 minuta. Sergej i ss su donijeli dobru odluku i iskoristili predpostavku (mozda su bas i namjerno non stop mjenjali formacije sistem u ligu nacija) da napocetku ovih kvalifikacija iznenade protivnika, steknu pocetnu prednost i onda da kroz prijateljske utakmice jos bokje uigraju ekipu za nastavak .. al bez obzira na sve bilo planski neplanski slucajno sudiskom pogreskom pobjeda je pobjeda moramo sad ovu utakmicu zaboravit fokusirat se na kipar uz pobjedu protiv kipra nama se sanse za drugo mjesto dizu na 70 % a za prvo sigurno za 10% vise nego trenutno.

Sad je na selektoru, da spusti loptu da pripremi igrace psihicki i fizicki. I vjerujem ako budemo mogli drzat tempo koji smo imali prvih 25 minuta u rumuni bar 60 minuta protiv kipra da cemo pobjedit. Iz prijasnji iskustava nasa reprezentacija rijetko kad je mogla da zadrzi tempo i energiju u dvije uzastopne utakmice koje se igraju u 3 dana.

Moze se slozit il ne slozit, al Sergej i njegov ss ce dobit povjerenje da znaju samo ako pobjede naredne 3 utakmice( kipar 2x san marino) i odigraju bar nerjeseno protiv austrije u zenici dotad ce raja sumnjat dali je to opravdano ili ne to je drugo. Po meni je opravdano (bez iskustva ili bilo kakvog rada na bili kom nivou kao trener). Takodje, to neiskustvo ga je kostalo pa se ponasao na pres konferenci kao mene nemoze niko nista pitat znatel vi ko sam ja, koste vi da meni upucujete kritike bla bla bla. A svi znamo kako se Sergej ponasao i sta je pisao protiv Vice i protiv Peteva hadzibegica milosevica. Radis za pare, dobio si uslove sto nikad nijedan selektor nije, igrao si sa naj jacim reprezentacijama evrope grupu A (koju ti nisi izborio) isporazivan si oprosteno ti dobio si najlaksu mogucu grupu bori se. Nevolim ponasanje njegovo samo radi toga sto se on stavio iznad svakog kad dobije po usima onda su svi krivi a on minimalno ili nimalo.

Takodje, 9 utakmica je Sergej tu godinu dana, A STA mene brine je to da su 2 najbolja igraca Dzeko Kolasinac igraci koji su bili nosioci igre kad je Safet Susic bio trener. Nijedan drugi igrac neoskace (mozda Dedic) sve ijedna pozicija je znatno i ocljivo slabija ne samo kvalitetom vec brzinom snagom i zeljom.

Po mom misljenju treba Kerima Alajbegovica zvat na sledecem okupljenju kao i bajrektarevica, jer nas naj kreativni igrac je dzeko koji igra spica koji je visok 2 metra koji ima 80 godina.

Mulic je dobar igrac; za njeg skidam kapu..

Visca
Pjanic
Sehic
Gojak

Bar 2ica od ovih su trebali bit (zamolit ih ) uzovu djecu nemoraju igrat al da ih pomognu da od prilike radi ono sto radi Bicakcic da uleti.. jer ipak oni se mnogo vise osjecaju sigurni hrabri kad imaju blizu sebe pjanica sehica bicakcica dzeku

Selektor najbolje zna i to postujem al po mom misljenju je tako.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 12:54

denimen99 je napisao/la:
23 mar 2025, 12:44
Zar sam ja jedini gad koji ima muda reći da je bio penal i da mi je drago što ga nije svirao. Nećemo biti licimuri kada znamo da je bilo na kontra strani da bi i dan danas kao i za onaj ofasjd na sva usta govorili kako smo oštećeni.

Ovaj put je Rumunija oštećena i boli me qrac, neka je, hoću isto i protiv Kipra, dosta su nas sudije sakatile i sada je red da se mi šprdamo sa buranijom. Ovo su najslađe, Murinjovske pobjede i upravo zato što je bio penal, i nije ga svirao, treba da hodamo uzdignute glave i da poklapamo svakom rumunu kojem je danas krivo.

Umjesto da trošimo vrijeme na ovaj penal, bolje da se skoncentrišemo na vizu za USA.
Nije stvar priznavanja, nego pravila. Sto se mene tice nek nam sviraju 5 izmisljenih penala svaku utakmicu. Ono je cista odluka bila. Naucite pravila, nisu ista kao prije 10god.
-Beogradski sindikat

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 23 mar 2025, 13:04

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 12:54
denimen99 je napisao/la:
23 mar 2025, 12:44

Nije stvar priznavanja, nego pravila. Sto se mene tice nek nam sviraju 5 izmisljenih penala svaku utakmicu. Ono je cista odluka bila. Naucite pravila, nisu ista kao prije 10god.
Na Euru prošle godine su se ovakvi penali svirali. No, kao i svaka situacija u fudbalu, uvijek će biti ljudi različitog mišljenja. Nemoj meni ni probavati promjeniti mišljenje, to je težak zadatak.

Prateći Real, ja sam navikao na ovakve pobjede i znam uživati u njima hahah. Trpaj buraniju u ponedjeljak i vidimo se u americi
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.