BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
Svaka formacija bez Demirovica je njesra.
Stefan Kovač, 99. godište, dobar igrac
Citam danas da je Demirel Hodzic odbijo poziv Svedske zbog BiH. Mozda se i njemu sta uspije srediti do slijedeceg okupljanja. Ako nista bar ga isprobati protiv Slovenije.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Sta je sa Licinom?
Kerim i Esmir su kapitalci i do kraja ovog ciklusa vjerujem da će biti u rotaciji jer jednostavno, ne mogu propasti. Bar ne za standarde krila kakve imamo kroz historiju.
Pa Kerim je danas bio daleko najmlađi i daleeko najbolji na terenu, a sa glavom djeluje da je na ti.
Kerim i Esmir su kapitalci i do kraja ovog ciklusa vjerujem da će biti u rotaciji jer jednostavno, ne mogu propasti. Bar ne za standarde krila kakve imamo kroz historiju.
Pa Kerim je danas bio daleko najmlađi i daleeko najbolji na terenu, a sa glavom djeluje da je na ti.
Protiv San Marina obavezno krenut s 11 najboljih.I zbog sto bolje gol razlike i zbog uigravanja ekipe,stvaranja kohezije.Međutim,obavezno pozvati i Alajbegovica.Licinu kaparisati.S ovim uspjesima skocio nam je i rejting,nasi mladi iz dijaspore ce se vise opredjeljivat za BiH.Protiv Slovenije isprobat nove varijante ali sa San Marinom puni gas s 11 najboljih.
Sta treba uradit na Kosevu da dobijemo mogucnost da na njemyu docekamo Austriju.Bilo bi 34 000 navijaca,konacno spektakl.
Sta treba uradit na Kosevu da dobijemo mogucnost da na njemyu docekamo Austriju.Bilo bi 34 000 navijaca,konacno spektakl.
Nemoj zezati
Nisam to vidio
Svaka mu cast
Neki dan je zabio protiv Rome koja je prva na tabeli
Uskoro igraju finale kupa Italije
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Smatram da nije vakat da se Kerim forsira u prvoj postavi jer momak nema nijedne sekunde u seniorskom fudbalu i još je to upitno hoće li postati igrač, ali da mu zbog talenta i potencijala treba pružiti 10ak minuta protiv San Marina i isto tako protiv Slovenije, te tako ga osigurati to sigurno.
On je druga generacija dijaspore rođena vani, jer njemu su oba roditelja rođena u Njemačkoj i nikad ne znaš sutra-prekosutra ako dođe poziv Njemačkih seniora npr. kako bi oni odreagovali, tako da bi poziv i neke sitne minute kada bude utakmica protiv San Marina već riješena trebalo biti u opticaju. Ovi ostali što još nisu ni sekunde odigrali za seniore, to nikako.
On je druga generacija dijaspore rođena vani, jer njemu su oba roditelja rođena u Njemačkoj i nikad ne znaš sutra-prekosutra ako dođe poziv Njemačkih seniora npr. kako bi oni odreagovali, tako da bi poziv i neke sitne minute kada bude utakmica protiv San Marina već riješena trebalo biti u opticaju. Ovi ostali što još nisu ni sekunde odigrali za seniore, to nikako.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Pisali smo o tome na Zaboravljeni i potencijalni reprezentativci. Prelazi u naše redove, za U21 će igrati koliko sam shvatio. Sinoć bio na utakmici.
-
- Kontakt:
Ne znam da li si gledao njegovo gostovanje u Dribleru, iskren je mali pravo, rekao je u fazonu da mu je Njemačka bila prvi izbor ali je bio na nekoj drugoj listi i to ga uvrijedilo, pa je dobio poziv od nas i pristao. Mada kako ga Belmin predstavlja, djeluje da mali ne bi zajeb'o i sad promijenio odluku. Al' haj znaj.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:47Smatram da nije vakat da se Kerim forsira u prvoj postavi jer momak nema nijedne sekunde u seniorskom fudbalu i još je to upitno hoće li postati igrač, ali da mu zbog talenta i potencijala treba pružiti 10ak minuta protiv San Marina i isto tako protiv Slovenije, te tako ga osigurati to sigurno.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nisam, ali ispravno razmišljanje s njegove strane, da se ne lažemo ono. Ipak je njegova jedina poveznica sa našom zemljom što su mu djedovi i nene pola života živili ovdje prije odlaske u Njemačku.Coolpanda24 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:53Ne znam da li si gledao njegovo gostovanje u Dribleru, iskren je mali pravo, rekao je u fazonu da mu je Njemačka bila prvi izbor ali je bio na nekoj drugoj listi i to ga uvrijedilo, pa je dobio poziv od nas i pristao. Mada kako ga Belmin predstavlja, djeluje da mali ne bi zajeb'o i sad promijenio odluku. Al' haj znaj.
Zato kažem, 10ak minuta je sasvim dovoljno, osiguraš ga i rahat si. Nikad ne znaš kako dijete može sutra okrenuti ili njegove roditelje koji su rođeni gore kada bi došao kući recimo selektor Njemačke ili uputio poziv.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ove dvije pobjede su vazne ne samo zbog bodova vec i zbog pozitivnog hajpa oko reprezentacije pa ce i onaj koji vaga i kalkulise od mladjih igraca reci ej pa vidi ne mogu propast ako igram za BiH imaju sansu da idu na prvenstvo bore se za prvo mjesto..Vrlo vazno da je prekinuta losa serija i crni niz od 2 godine bez pobjede,a sto se tice igre ona nije dobra ovo je bilo na borbu i zalaganje al mora se poslozit jos dosta stvari fali kvaliteta
Ima on rodjaka u najvecem klubu BiH koji vazi za ozbiljnog talenta.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:55Nisam, ali ispravno razmišljanje s njegove strane, da se ne lažemo ono. Ipak je njegova jedina poveznica sa našom zemljom što su mu djedovi i nene pola života živili ovdje prije odlaske u Njemačku.Coolpanda24 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:53Ne znam da li si gledao njegovo gostovanje u Dribleru, iskren je mali pravo, rekao je u fazonu da mu je Njemačka bila prvi izbor ali je bio na nekoj drugoj listi i to ga uvrijedilo, pa je dobio poziv od nas i pristao. Mada kako ga Belmin predstavlja, djeluje da mali ne bi zajeb'o i sad promijenio odluku. Al' haj znaj.
Zato kažem, 10ak minuta je sasvim dovoljno, osiguraš ga i rahat si. Nikad ne znaš kako dijete može sutra okrenuti ili njegove roditelje koji su rođeni gore kada bi došao kući recimo selektor Njemačke ili uputio poziv.

zgembo89 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 22:01Ove dvije pobjede su vazne ne samo zbog bodova vec i zbog pozitivnog hajpa oko reprezentacije pa ce i onaj koji vaga i kalkulise od mladjih igraca reci ej pa vidi ne mogu propast ako igram za BiH imaju sansu da idu na prvenstvo bore se za prvo mjesto..Vrlo vazno da je prekinuta losa serija i crni niz od 2 godine bez pobjede,a sto se tice igre ona nije dobra ovo je bilo na borbu i zalaganje al mora se poslozit jos dosta stvari fali kvaliteta

Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ja sam generalno protiv da momcima bez ozbiljnih minuta seniorskog fudbala dajemo sansu ali toliko smo tanki da moramo preko ledja reprezentacije graditi nekima karijere, ne bil sta bolje napravili. Mada po mom misljenju je ludost bilo i Malica forsirati pa eto sasvim okej je bio.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:47Smatram da nije vakat da se Kerim forsira u prvoj postavi jer momak nema nijedne sekunde u seniorskom fudbalu i još je to upitno hoće li postati igrač, ali da mu zbog talenta i potencijala treba pružiti 10ak minuta protiv San Marina i isto tako protiv Slovenije, te tako ga osigurati to sigurno.
Helem Alajbegovica ubacit i poluvrijeme minimalno protiv San Marina ili Slovenije nek igra, mozda eventualno jos jednom igracu.
I ovo sto radimo sa Tahirovicem je slicno, ja se nadam da i Barbarez vidi koliko je tanak ali cinjenica je da ce nam biti od nevjerovatne koristi ako izraste u dostojnog igraca. Za sad mu nije uticalo na rezultat jbg, mada ako nastavi pitanje je utakmice realno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ovdje neki pogrešno razumijevaju "kaparisanje" pojedinih talenata protiv San Marina. Naravno da gol-razlika moze biti bitna i ti igraci se mogu kaparisati bez da taj segment ispasta.
Navest ću neke.
- Istina je da na prvu djeluje neozbiljno dati priliku u kvalifikacijama nekim talentima koji nemaju minute seniorskog fudbala (zasad). Međutim, ako jedna utakmica može "istrpiti" takvo što, to je onda utakmica protiv San Marina na domaćem terenu.
- Drugi razlog je što nakon San Marina igramo prijateljsku protiv Slovenije a ne neku bitnu kvalifikacionu pa da ti moraš prijaviti najbolja 23 igraca i da nema mjesta za 2 talenta recimo.
- Treće, kada kažemo kaparisati, to ne znači da ti talenti ili potencijalni trebaju startati ili odigrati 2.poluvrijeme, pola sata i sl.
Dovoljno je uvesti ih zadnje 2,3,5,10 minuta.
Iz ove perspektive, ja bih volio da Alajbegovic debituje protiv San Marina oko 80, 85.minute recimo. Kospo oko 90.minute.
Prije njih Pejcinovic neka dobije 15, 20, 30 minuta jer je on vec "senior".
Mozda neko do juna od njih toliko potone da ih stvarno nema smisla zvati. Mozda neko drugi iskoči, npr. Demirel.
Dva su mjeseca pred nama.
Vjerujem da ce i Hadzikadunic "debitovati" protiv Slovenije makar
Za ovu utakmicu protiv San Marina u Zenici moraš ponuditi nešto novo da privuces publiku, a to su novi potencijalni reprezentativci.
Navest ću neke.
- Istina je da na prvu djeluje neozbiljno dati priliku u kvalifikacijama nekim talentima koji nemaju minute seniorskog fudbala (zasad). Međutim, ako jedna utakmica može "istrpiti" takvo što, to je onda utakmica protiv San Marina na domaćem terenu.
- Drugi razlog je što nakon San Marina igramo prijateljsku protiv Slovenije a ne neku bitnu kvalifikacionu pa da ti moraš prijaviti najbolja 23 igraca i da nema mjesta za 2 talenta recimo.
- Treće, kada kažemo kaparisati, to ne znači da ti talenti ili potencijalni trebaju startati ili odigrati 2.poluvrijeme, pola sata i sl.
Iz ove perspektive, ja bih volio da Alajbegovic debituje protiv San Marina oko 80, 85.minute recimo. Kospo oko 90.minute.
Mozda neko do juna od njih toliko potone da ih stvarno nema smisla zvati. Mozda neko drugi iskoči, npr. Demirel.

Za ovu utakmicu protiv San Marina u Zenici moraš ponuditi nešto novo da privuces publiku, a to su novi potencijalni reprezentativci.

To nase "kaparisanje" zvuci i izgleda predobro. Mene samo interesuje kakvog to odjeka ima na buduce potecijalne reprezentativce. Da se ne lazemo, vecina ih bira reprezentaciju iz licne koristi sto mi je i ok.hurem je napisao/la: ↑26 mar 2025, 00:05Ovdje neki pogrešno razumijevaju "kaparisanje" pojedinih talenata protiv San Marina. Naravno da gol-razlika moze biti bitna i ti igraci se mogu kaparisati bez da taj segment ispasta.
Navest ću neke.
Za ovu utakmicu protiv San Marina u Zenici moraš ponuditi nešto novo da privuces publiku, a to su novi potencijalni reprezentativci.![]()
I za 3 god kad pricamo s nekom mladom nadom, sta mu kazemo. Hajde ti kod nas, promijeni sportsko drzavljanstvo, ubacit cemo te u sudijskog nadoknadi protiv poluamatera pa ti hajde svojim putem, ako bude sta nekad od tebe onda cemo te ponovo zvati a ako ne bude ko te yebe. A realno ako bude sta nekad od njih svakako bi imali mjesta kod nas jer smo u vecini slucajeva slabija reprezentacija izmedju dvije od kojih biraju. Ja ne znam iz licne perspektive igraca zasto bi pristali na to. 3min protiv San Marina ih nece prodati nigdje. Mislim mozes jednu turu njih na tu foru uzeti, samo je pitanje sta onda sa sljedecom turom. Prema igracima moras biti fer i korektan jer se sve ispituje i procuje ako nisi takav.
Ja iskreno mislim da se ne moze tako raditi kao sto vecina prizeljkujete a da dugorocno bude ispravno a volio bi da grijesim.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Pa ne mozes mu ni obecati mjesto u timu i minutazu u utakmicama jer ce na taj nacin stvoriti bunt medju trenutnim igracima.Madal je napisao/la: ↑26 mar 2025, 00:37
To nase "kaparisanje" zvuci i izgleda predobro. Mene samo interesuje kakvog to odjeka ima na buduce potecijalne reprezentativce. Da se ne lazemo, vecina ih bira reprezentaciju iz licne koristi sto mi je i ok.
I za 3 god kad pricamo s nekom mladom nadom, sta mu kazemo. Hajde ti kod nas, promijeni sportsko drzavljanstvo, ubacit cemo te u sudijskog nadoknadi protiv poluamatera pa ti hajde svojim putem, ako bude sta nekad od tebe onda cemo te ponovo zvati a ako ne bude ko te yebe. A realno ako bude sta nekad od njih svakako bi imali mjesta kod nas jer smo u vecini slucajeva slabija reprezentacija izmedju dvije od kojih biraju. Ja ne znam iz licne perspektive igraca zasto bi pristali na to. 3min protiv San Marina ih nece prodati nigdje. Mislim mozes jednu turu njih na tu foru uzeti, samo je pitanje sta onda sa sljedecom turom. Prema igracima moras biti fer i korektan jer se sve ispituje i procuje ako nisi takav.
Ja iskreno mislim da se ne moze tako raditi kao sto vecina prizeljkujete a da dugorocno bude ispravno a volio bi da grijesim.
Nema logike da sad Pejcinovicu obecas redovne pozove i minute, te zbog njega sikaniras Bazdara ili Kulenovica koji su prije njega tu dosli.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa slazem se, ako je moja pretpostavka upravu svede se na to da ni ne mozes to raditi u nekom vecem obimu. Ne znam, meni je to nerealno i nelogicno da se radi bez nekih "posljedica" dugorocno ali eto opet kazem volio bi da nisam upravu.19vendetta87 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 00:48Pa ne mozes mu ni obecati mjesto u timu i minutazu u utakmicama jer ce na taj nacin stvoriti bunt medju trenutnim igracima.
Nema logike da sad Pejcinovicu obecas redovne pozove i minute, te zbog njega sikaniras Bazdara ili Kulenovica koji su prije njega tu dosli.
Mozda je nesto drugacija prica ako vucemo mlade iz U21 - pa kao ciklus se svede u neku promociju U21 igraca i jbg daj im onda 30ak min makar da ih ispostujes i usput "kaparises". A ovo tudjine da namamimo, ne znam.
Druga stvar, i da dobiju ozbiljniju minutazu oni tu vise mogu izgubiti nego dobiti. Prve ozbiljnije minute u seniorima protiv tipa Slovenije (nakon sto mu das par min protiv San Marina) u prijateljskoj u nekom mix sastavu nasih prije da ce igrac grijesiti i biti pogubljen nego briljirati. On ako je dobar cekaju ga minute u seniorima i toga je svjestan a preskakanje odredjenih stepenica bi ga moglo pokopati u karijeri i da izgleda agentima kao flop a u sustini nije. Opet Malic kvalitetno piša ovu moju teoriju.
Evo npr, Austrija vidim da se lakta dobro za ove svoje koji su malo i naši, pa ne znam da su ikad nesto slicno uradili, mozda grijesim. Jbg ispade mi pametni a oni retardirani.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 26 mar 2025, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Zavisi kako gledaš na to. Alajbegovica ćeš nagraditi za dobre partije u U21. Decko je realan po tom pitanju i ne bi mu teško palo što bi ga se vratilo u septembru u U21 i prvu utakmicu kvalifikacija protiv Izraela, zatim protiv Nizozemske, Norveške i Slovenije. Nivo je to.Madal je napisao/la: ↑26 mar 2025, 00:37To nase "kaparisanje" zvuci i izgleda predobro. Mene samo interesuje kakvog to odjeka ima na buduce potecijalne reprezentativce. Da se ne lazemo, vecina ih bira reprezentaciju iz licne koristi sto mi je i ok.hurem je napisao/la: ↑26 mar 2025, 00:05Ovdje neki pogrešno razumijevaju "kaparisanje" pojedinih talenata protiv San Marina. Naravno da gol-razlika moze biti bitna i ti igraci se mogu kaparisati bez da taj segment ispasta.
Navest ću neke.
Za ovu utakmicu protiv San Marina u Zenici moraš ponuditi nešto novo da privuces publiku, a to su novi potencijalni reprezentativci.![]()
S njim imaju planove u Leverkusenu za narednu sezonu i zato je odbio ponude nekih timova koji su bili zagrizli za njega. Ko je gledao intervju, zna o čemu pričam.
Tim potezom bi zapravo poslao jasnu poruku i ostalim U21 reprezentativcima da ih se prati.
Pejcinovic je vec "senior" koji može uskočiti na spisak umjesto povrijeđenih napadača u budućnosti (evo recimo pogledajmo trenutnu situaciju, Kulenović povrijeđen, Dzeko povrijeđen) da se sada objavljuje spisak, ovakav Pejcinovic bi bio u najužem izboru za poziv medju 23 uz Tabakovica...sta ce biti u septembru sa formom i zdravljem naših napadača?! Dzeko ce sve manje igrati itd. Pejcinovicu se u perspektivi otvara vrlo dobra prilika ako bude i dalje igrao redovno u klubu.
A čisto sumnjam da bi mu teško palo da s vremena na vrijeme zaigra protiv Nizozemske U21 ili Norveške U21 i sl.
Dakle, niko ne bi osporio "kaparisanje" Alajbegovica protiv San Marina kao vid nagrade za nastupe u U21, pa ni Pejcinovica jer je skrenuo paznju na sebe igrama u ozbiljnom klubu u Cvajti a tek napunio 20 godina.
Kospo je u tom nekom smislu najdalje od poziva, ali ako zaista ima šlifa, zašto da ne...to nek struka odluči. A potom U21 nakon što ga kaparises. Jednostavno se otvorila prilika kakva se mozda nikad vise neće ponoviti (San Marino + Slovenija prijateljska).
Tako da, sporno bi moglo biti samo kada je riječ o Kospi. Koliko sporno do juna, to ne možemo znati sada. Struka prati stanje na terenu.
Alajbegovic - apsolutno dolazi u obzir. Al ajmo mu dati makar 20-30min a ne sudijska nadoknada, nek to dostojno i posteno izgleda. Meni nesto ruzno da ih zovemo da bi ga uvalili u 90toj protiv San Marina.hurem je napisao/la: ↑26 mar 2025, 01:19
Zavisi kako gledaš na to. Alajbegovica ćeš nagraditi za dobre partije u U21. Decko je realan po tom pitanju i ne bi mu teško palo što bi ga se vratilo u septembru u U21 i prvu utakmicu kvalifikacija protiv Izraela, zatim protiv Nizozemske, Norveške i Slovenije. Nivo je to.
S njim imaju planove u Leverkusenu za narednu sezonu i zato je odbio ponude nekih timova koji su bili zagrizli za njega. Ko je gledao intervju, zna o čemu pričam.
Pejcinovic je vec "senior" koji može uskočiti na spisak umjesto povrijeđenih napadača u budućnosti (evo recimo pogledajmo trenutnu situaciju, Kulenović povrijeđen, Dzeko povrijeđen) da se sada objavljuje spisak, ovakav Pejcinovic bi bio u najužem izboru za poziv medju 23 uz Tabakovica...sta ce biti u septembru sa formom i zdravljem naših napadača?! Dzeko ce sve manje igrati itd. Pejcinovicu se u perspektivi otvara vrlo dobra prilika ako bude i dalje igrao redovno u klubu.
A čisto sumnjam da bi mu teško palo da s vremena na vrijeme zaigra protiv Nizozemske U21 ili Norveške U21 i sl.
Dakle, niko ne bi osporio "kaparisanje" Alajbegovica protiv San Marina kao vid nagrade za nastupe u U21, pa ni Pejcinovica jer je skrenuo paznju na sebe igrama u ozbiljnom klubu u Cvajti a tek napunio 20 godina.
Kospo je u tom nekom smislu najdalje od poziva, ali ako zaista ima šlifa, zašto da ne...to nek struka odluči. A potom U21 nakon što ga kaparises. Jednostavno se otvorila prilika kakva se mozda nikad vise neće ponoviti (San Marino + Slovenija prijateljska).
Dakle, sporno bi moglo biti samo kada je riječ o Kospi. Koliko sporno do juna, to ne možemo znati sada. Struka prati stanje na terenu.
Kospo i Pejcinovic ne vjerujem.
Mislim to je za nas odlicno samo mislim da nije realno. Sto bi njih dvojica pristala na par minuta protiv San Marina, taman da su najvece patriote, kad mogu jos musti benefite mladih selekcija Svice i Njemacke. Slicno sto je Huseinbasic radio.
Slazem se ja i fino si ti to opisao za Pejcinovica da mu se otvara u buducnosti ali njega ceka poziv ako on dodje do tog nivoa, i za godinu, dvije. I on je toga svjestan.
U ovim godinama igraci moraju svaki korak pazljivo odabrati da bi uspjeli u seniorskom fudbalu i ja ne vidim kako bi im ispravan korak bio da su kaparisani od BiH protiv San Marina.
Mi moramo dizati nase mladje selekcije da bi to kaparisanje normalno i prirodno izgledalo.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat