FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Rogic
Paskalev-Gojkovic-Soldo
Beganovic-Bubanja-Pavicic-Kupresak
Mehmedovic
Guli-Kyeremeh
Ne vidim sta bi moglo sutra istrcati osim ovoga
Paskalev-Gojkovic-Soldo
Beganovic-Bubanja-Pavicic-Kupresak
Mehmedovic
Guli-Kyeremeh
Ne vidim sta bi moglo sutra istrcati osim ovoga
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- luckystrike
- Kontakt:
To je vjerovatno i naša najjača postava generalno, izuzev Mehmedovića kojeg bih uvijek mjenjao za Krdžalića. Eventualno zdrav Jović umjesto Kuprešaka.
Ne bi me iznenadilo samo da Kyeremeh bude na desnom beku a da Lulić krene u vezi odnosno kao neki polu-špic, mada ne bih volio da tako bude.
Znamo li kako stoji protivnik, imaju li povreda ili slučajno suspendovanih? Ostali su bez standardnog golmana a onaj rezervni im i nije nešto naročito.
Ne bi me iznenadilo samo da Kyeremeh bude na desnom beku a da Lulić krene u vezi odnosno kao neki polu-špic, mada ne bih volio da tako bude.
Znamo li kako stoji protivnik, imaju li povreda ili slučajno suspendovanih? Ostali su bez standardnog golmana a onaj rezervni im i nije nešto naročito.
Samo ne Mehmedovic
Ide pobjeda, idu tri boda, hajde Saraj'vo
-
- Kontakt:
na sve ove okolnosti max 3000 bolesnikaEastMadness je napisao/la: ↑25 mar 2025, 23:285 maxluckystrike je napisao/la: ↑25 mar 2025, 22:30Nažalost sutra u vrijeme utakmice prognozira se kiša. Osim toga, 27. noć je Ramazana pa je za očekivati slabiju posjetu. S obzirom na navedeno ja bih bio sretan sa 7 hiljada.
Što se tiče igrača koji su bili pozvani za reprezentacije, nema prepreka da sutradan budu u rosteru. Guliashvili ionako može igrati svaki dan po utakmicu. Mujkić je odigrao jednu cijelu i jednu 80. minuta pa na njega eventualno ne treba ozbiljnije računati. Krdžalić je odigrao dva puta po poluvrijeme i mislim da može ponovo isto tako. Na moju žalost startna U21 opcija će nam tako biti Mehmedović.
Nadam se da će Butić biti spreman i njega bih volio ponovo vidjeti barem s klupe.
Zadnja izmjena: propoklopac, dana/u 26 mar 2025, 09:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mislio sam da ce vcrs bas tesko doci do pobjede dok nisam vidio da im je golman otisao.
A misljenja sam da nas ceka dosta laksi posao u kupu, nego ligi. Ne bih bjezao da je izmedju klubova pao i dogovor, kod nas i u nasoj ligi je sve moguce.
S obzirom da im je golman 10 puta losiji od ovog sto je otisao, mislim da su nam sanse bas dobro porasle, ako budemo iskoristavali prazan prosto i upucivali udarce na gol. Jos tesko vrijeme, kisa, natopljen teren.
A misljenja sam da nas ceka dosta laksi posao u kupu, nego ligi. Ne bih bjezao da je izmedju klubova pao i dogovor, kod nas i u nasoj ligi je sve moguce.
S obzirom da im je golman 10 puta losiji od ovog sto je otisao, mislim da su nam sanse bas dobro porasle, ako budemo iskoristavali prazan prosto i upucivali udarce na gol. Jos tesko vrijeme, kisa, natopljen teren.
Naši napadači prave reprezentativne golmane ili one koji će u budučnosti to biti tako da me ne bi iznenadilo kad bi se ovaj pretvorio u nekog novog Muftića.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Cudno da su ovako naprasno prodali prvog golmana (i to vrlo dobrog), ili su dobili bas dobre pare, ili je nesto drugo u pitanju. Nesto ne vjerujem da taj djurgarden daje velike pare na igrace,
Šutati iz svih mogućih situacija, bez komplikovanja!S obzirom da je rezervni golman Damjan Šiškovski sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije, te da su male šanse da ga večeras vidimo na Koševu, to bi značilo da će gol Borca večeras čuvati 17-godišnji Mladen Јurkas, koji je branio i u subotu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Famosa iz Istočne Ilidže.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Ti pametni što se moraš ponavljat, mislio sam da sve možemo igrati na Koševu, nismo zadnja sirotinja na svijetu valjda da se zadovoljavamo da igramo pretkolo na Koševu. Kad ćemo počet malo poštovat sebe? Nije Sarajevo Kinšasa.AVNOJ je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:48Koševo nije suspendovano od UEFA-e niti od bilo koje nogometne institucije nego od strane kantonalnog MUP-a.EastMadness je napisao/la: ↑25 mar 2025, 17:20Bas tako. Mi u Zenici ko da u gostima igramo. Zaboravite bilo kakav iskorak u evropi.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 17:09Bilo kako bilo, mi ne možemo ništa napraviti u Europi igrajući sve tekme kao gosti. Da je opština davala bar milion godišnje u zadnjih par godina mogli bi se dosad zadovoljiti uslovi za Europu, a milion maraka je ništa za opštinu kojoj je budžet preko 80 miliona.
I treba kukati jer mi sto smo evropu igrali na kosevu igrali smo
Stotinu puta objašnjeno i napisano ne znam samo kako dolazite do takvih zaključaka.
Stadion ima UEFA kategoriju II i imat će i dalje i tu se mogu igrati prva dva kola kvalifikacija za UEFA takmičenja za treće kolo se može tražiti izuzeće iz pravila koje može donijeti delagat ili delegati na osnovu prethodnih utakmica ukoliko nje bilo većih organizacijskih propusta, naravno uz razuman zahtjev kluba domaćina. Za play-of i samo ligaško takmičenje je malo teže jer u Državi postoji nekoliko stadiona sa većom kategorijom.
Izgleda ovaj termin tekme je nama bolje dosao nego njimaPendulum je napisao/la: ↑26 mar 2025, 09:50Šutati iz svih mogućih situacija, bez komplikovanja!S obzirom da je rezervni golman Damjan Šiškovski sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije, te da su male šanse da ga večeras vidimo na Koševu, to bi značilo da će gol Borca večeras čuvati 17-godišnji Mladen Јurkas, koji je branio i u subotu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Famosa iz Istočne Ilidže.

Kad je odgode zbog loseg vremena i jake kise u Sarajevu

Otkud info da je Šiškovski s reprezentacijom, ja ga ne vidim u rosteru nikako u ovoj rep. pauzi. Nejse, ko god bude branio nadam se da mu neće bit' dosadno večeras.
-
- Kontakt:
Jer Siskovski nije nimalo loš golman

Pendulum je napisao/la: ↑26 mar 2025, 09:50Šutati iz svih mogućih situacija, bez komplikovanja!S obzirom da je rezervni golman Damjan Šiškovski sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije, te da su male šanse da ga večeras vidimo na Koševu, to bi značilo da će gol Borca večeras čuvati 17-godišnji Mladen Јurkas, koji je branio i u subotu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Famosa iz Istočne Ilidže.
Jedan članak je na Klixu, drugi ovdje (SS.ba).Tako će od večeras na Koševu i u nastavku sezone prvi golman Borca biti Šiškovski koji je u Borac stigao na ljeto 2024. godine iz Ararat-Armenie.
On je ove sezone u svim takmičenjima branio na ukupno 11 utakmica i primio je 11 golova. Zanimljivo je da je u domaćem prvenstvu branio na tri utakmice ove sezone i nije primio niti jedan gol.
Tu je i Jurkas iz juniorskog pogona koji je veoma zanimljiv golman i koji bi također ove jeseni trebao dobiti određenu priliku među stativama.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Na koju foru je ovaj i otišao mimo prelaznog roka?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Nisam znao, hvala.
Hvala
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Je l’ ono još prije godinu-dvije onaj golman Borca iz CG dan poslije reprezentativne tekme došao da brani na Kosevu?
Ma padaju oni zajedno sa Dodikom, imam takav predosjećaj da će vrlo brzo izgubiti poluge koje su do sada imali. Zrinjski ima izgleda finansijskih problema, tako da bi mi dugoročno ako budemo pametni i radili kako treba mogli biti neki faktor u državi. Pomjeriti se barem za jednu poziciju gore.
Do tada raditi na infrastrukturi i trajnom rješenju stadiona.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸