Bilo kakva investicija ili pokušaj rekonstrukcije bi koštao ×3 više nego na bilo kojem drugom stadionu - rupa bez dna. A novi problem će isplivati već za koji mjesec kada dođe vrijeme za evropske utakmice.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Valjda da ne bude oluja da gledamo normalnu utakmicu.
Kao sto sam i predpostavljao. Samo loziona navijacima, bacanje ublehe a u stvari ih boli neka stvar za stadionom. Placaju po najmanjoj mogucoj cijeni, sto je u neku ruku sasvim ok, ali nece nista da uloze jer kao nije nase. Eto moje je Kosevo.
Koriste ga samo oni i Dino Merlin svako 4 godine.
Koriste ga samo oni i Dino Merlin svako 4 godine.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ja živim za dan kad ćemo napustiti Koševo i napraviti svoj stadion (znam, ludom radovanje). Šta će biti sa Koševom nakon što ga FK Sarajevo napusti, vrijeme će pričati priče. 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Rušenje pa pravljenje nacionalnog stadiona je jedina opcija. Taj projekat mogu realizovati samo savez i opština. Ne postoji niti jedna druga opcija.
Moderan stadion, kapaciteta 25-30.000 i to je to.
Valjalo bi da se recimo Federacija uključi u taj projekat, čisto zbog para jer je to budžet iz kojeg se može najviše "zagrabiti". Tu bi najveći kočničar bila opština, zbog vlasničkih odnosa.
Moderan stadion, kapaciteta 25-30.000 i to je to.
Valjalo bi da se recimo Federacija uključi u taj projekat, čisto zbog para jer je to budžet iz kojeg se može najviše "zagrabiti". Tu bi najveći kočničar bila opština, zbog vlasničkih odnosa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Yebote forum,tuče bar imaju veze sa klubovima iz lige i aktuelno je.A ti majstore zmiri kao i onda na 20+ stranica o ustašama,četnicima i handzar diviziji.
Njamke ti se u stau.
P.S. Pozdrav iz Banovića.
Zadnja izmjena: Kmenkake, dana/u 26 mar 2025, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Akademija, zalog za buducnost...
DOBRO NAM DOSAO, JUSO BAZDAR...

DOBRO NAM DOSAO, JUSO BAZDAR...

- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Nekompetentni ljudi vode OP Zelje i nikako mi nije jasno da se ne prave nikakve izmjene u rukovodstvu OP...GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:05Treba pohvaliti svakako
Nasi omladinci se za opstanak bore , sta bi od onakve nase skole ..
Treba biti posten i priznati da je Zeljina skola do prije 8-9 godina bila na vrhu i nevjerovatno je sta je uradjeno u kratkom vremenu...
I pored svega Curic i dalje obnasa duznost sefa OP, meni je to van svake pameti...
Nije u ljudima koji vode OP problem uopste. Mozes ti dovesti bracu Mamic da ti vode omladinski pogon ako nemas novca da dovedes djecu iz drugih gradova kao sto sarajevo radi. Sve dok budes oslonjen iskljucivo na Kanton Sarajevo, nece biti ni igraca ni rezultata. Kada se pare uloze u stipendije, smjestaj, skolovanje, privatne treninge i ishranu - to daje rezultat.Vanja8 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:15Nekompetentni ljudi vode OP Zelje i nikako mi nije jasno da se ne prave nikakve izmjene u rukovodstvu OP...GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:05Treba pohvaliti svakako
Treba biti posten i priznati da je Zeljina skola do prije 8-9 godina bila na vrhu i nevjerovatno je sta je uradjeno u kratkom vremenu...
I pored svega Curic i dalje obnasa duznost sefa OP, meni je to van svake pameti...
Daje drug, ali da ti samo znas koliko to kosta...Zvornicka je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:22Nije u ljudima koji vode OP problem uopste. Mozes ti dovesti bracu Mamic da ti vode omladinski pogon ako nemas novca da dovedes djecu iz drugih gradova kao sto sarajevo radi. Sve dok budes oslonjen iskljucivo na Kanton Sarajevo, nece biti ni igraca ni rezultata. Kada se pare uloze u stipendije, smjestaj, skolovanje, privatne treninge i ishranu - to daje rezultat.Vanja8 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:15Nekompetentni ljudi vode OP Zelje i nikako mi nije jasno da se ne prave nikakve izmjene u rukovodstvu OP...GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:05
Treba pohvaliti svakako
Zato i postoji jedna Akademija u BiH...
To su sredstva koja bi podmirila pola Premijerligaskih klubova...
Djeci se mora obezbijediti, smjestaj, skolarina, prevoz, ishrana, oprema, obilazak roditelja...
Medjutim, pogledaj samo koliko je djece napustilo Zelju, otislo u druge klubove, dosta je tome kumovala nestrucnost, organizacija rada u OP i one opste poznate stvari koje su se desavale i desavaju i dalje....
Dobijao je OP Zelje solidne novce, recimo 400 000 KM je davala Opstina N.Sarajevo i proglasila Zeljinu skolu Opstim interesom Opstine,bilo je tu jos nekih izdvajanja i od Kantona, ali nsjmanje je tog novca vidio upravo OP.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Nije problem u dovodjenju djece iz drugih gradova, problem je sto su takvi cesto bez ikakve emocije prema klubu. Primjer Kulasin, doveden mlad, veliki potencijal, pa malo poslije sa Borcem na sred Grbavice provocira nase navijace. To ti pokazuje koliko mu je znacilo sto je ga je Zeljo “izgurao”. Po meni bolje ulagati u djecu iz KS, uz strucan rad i pravi pristup, jer su nam upravo oni donijeli najbolje igrace u posljednjih 20 godina i to treba da bude cilj i u narednom periodu.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Pitari sve pokupise i ne moze se vise niko s njima porediti sto se tice OP
Otisli su iznad jos samo rezultati u youth ligi da ih krenuo, a ako nastave ovako krenuce I ih i to
Otisli su iznad jos samo rezultati u youth ligi da ih krenuo, a ako nastave ovako krenuce I ih i to
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pa upravo o tome i pricam. Za tu raspodjelu novca se slazem apsolutno, nisu ulozene gdje trebaju, a i da jesu nedovoljno je to.Vanja8 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:39Daje drug, ali da ti samo znas koliko to kosta...Zvornicka je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:22Nije u ljudima koji vode OP problem uopste. Mozes ti dovesti bracu Mamic da ti vode omladinski pogon ako nemas novca da dovedes djecu iz drugih gradova kao sto sarajevo radi. Sve dok budes oslonjen iskljucivo na Kanton Sarajevo, nece biti ni igraca ni rezultata. Kada se pare uloze u stipendije, smjestaj, skolovanje, privatne treninge i ishranu - to daje rezultat.Vanja8 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:15
Nekompetentni ljudi vode OP Zelje i nikako mi nije jasno da se ne prave nikakve izmjene u rukovodstvu OP...
Zato i postoji jedna Akademija u BiH...
To su sredstva koja bi podmirila pola Premijerligaskih klubova...
Djeci se mora obezbijediti, smjestaj, skolarina, prevoz, ishrana, oprema, obilazak roditelja...
Medjutim, pogledaj samo koliko je djece napustilo Zelju, otislo u druge klubove, dosta je tome kumovala nestrucnost, organizacija rada u OP i one opste poznate stvari koje su se desavale i desavaju i dalje....
Dobijao je OP Zelje solidne novce, recimo 400 000 KM je davala Opstina N.Sarajevo i proglasila Zeljinu skolu Opstim interesom Opstine,bilo je tu jos nekih izdvajanja i od Kantona, ali nsjmanje je tog novca vidio upravo OP.
Evo imamo sad ove sa emocijama pa se za opstanak bore i mozes ih u federalnu ligu poslati samo i to da griju klupu tamo. Te generacije (94-96) se vjerovatno nikad vise nece ponoviti.KONTRASVIH je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:44Nije problem u dovodjenju djece iz drugih gradova, problem je sto su takvi cesto bez ikakve emocije prema klubu. Primjer Kulasin, doveden mlad, veliki potencijal, pa malo poslije sa Borcem na sred Grbavice provocira nase navijace. To ti pokazuje koliko mu je znacilo sto je ga je Zeljo “izgurao”. Po meni bolje ulagati u djecu iz KS, uz strucan rad i pravi pristup, jer su nam upravo oni donijeli najbolje igrace u posljednjih 20 godina i to treba da bude cilj i u narednom periodu.
Pa vidi Nodi, na stranu zahebancija, tesko je ocekivati u ovakvoj ligi da se neko upusti u nesto slicno...
Srecom, nasi investitori, posebno Tan insistiraju na Akademiji, ali da samo znas sta je tu novca ulozeno...
Nakon tih silnih ulaganja, problema, lutanja, Akademija je stala na noge i sve ce ona to visestruko vratiti...
Dobro kaze @ Kontrasvih, Zeljo i iz kantona moze izvuci dobrih igraca, medjutim sa ovim ljudima na celu OP bice to harakiri...
Ja se zaista ne mogu sjetiti kad su se juniori Zelje borili za opstanak i to je za mene strasno...
-
- Kontakt:
Pisati da nema para, a onda podrzavati sve uprave redom koje su stranacki tu nema smisla. Nisu oni krivi nema se para, pa kojo su klinac tu. Nisi sposoban. Al bitnije amidzi posao razrraditi, a upravama aplauz.
Neku ljubav i emociju prema klubovima zaboravite.
Možda kod neke djece i postoji ali su roditelji postali pohlepni i ne prežaju ni od čeg da bi gurali dijete.
Kod zeljezničara su najveći problem fanansije, ja ne znam ni jedan klub u regionu sa takvim renomeom a da mu omladinski pogon funkcioniše na bazi članarina i da se na taj način finansira i dok god je tako nekog značajnog pomaka neće biti jer kao što sam i rekao iako bude nekog kvalitete u djetetu njegov roditelj će ga odvesti na Butmir bez obzira koliko malac volio željezničar.
Druga stvar je ista da više nikad niti jedno dijete ili omladinac oba sarajevska kluba neće biti neki nosioc igre tih klubova niti doprinositi igri. Igrat će max godinu dana i prodavat će se za mizerne novce.
Teško da ćemo više vidjeti Škoru, Štilića, Bajića, Muharemovića igrače koji su prvo nešto davali klubovima pa tek onda pravili transfere.
Pohlepa za novcem roditelja a zatim i promašena politika klubova ništa dobro ne donosi.
Možda kod neke djece i postoji ali su roditelji postali pohlepni i ne prežaju ni od čeg da bi gurali dijete.
Kod zeljezničara su najveći problem fanansije, ja ne znam ni jedan klub u regionu sa takvim renomeom a da mu omladinski pogon funkcioniše na bazi članarina i da se na taj način finansira i dok god je tako nekog značajnog pomaka neće biti jer kao što sam i rekao iako bude nekog kvalitete u djetetu njegov roditelj će ga odvesti na Butmir bez obzira koliko malac volio željezničar.
Druga stvar je ista da više nikad niti jedno dijete ili omladinac oba sarajevska kluba neće biti neki nosioc igre tih klubova niti doprinositi igri. Igrat će max godinu dana i prodavat će se za mizerne novce.
Teško da ćemo više vidjeti Škoru, Štilića, Bajića, Muharemovića igrače koji su prvo nešto davali klubovima pa tek onda pravili transfere.
Pohlepa za novcem roditelja a zatim i promašena politika klubova ništa dobro ne donosi.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Na Kosevu veceras se ocekuje 500 gledalaca.