FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
20 utakmica sa uefa i kup utakmicama odigrali na kosevu stadion niko nije cekirao nista nije smetalo, pomjerili utakmicu sa borcem samo 4 mjeseca dobili.
Faul nad Gulashvilijem u bl faul nad andjusicem u bl sinocno igranje rukom penal u bl za borac
Utakmica koja je pomaknuta radi zrinjskog isto tako 2 mjeseca faul u 16 tercu covjek ga hladno izvuce na slobodan udarac.
Druga utakmica posle reprezentativne pauze ZRINJSKI dobiva umjesto 14 (kao svi klubovi) oni 21 dan (oporavak priprema nasa potrosnja) samim tim borcu i zrinjskom je dato 10 dana duze da igraju prvenstvo..
Posusje 2x
Zeljo na grbavici
Velez pod bjelim brjegom
Sloboda u tuzli igrac isao 1na 1 sudija ga zaustavio faul
FK SARAJEVO lopta nije stajala
Kup utakmice
Novi grad sloga zrinjski borac
Trener Borca konstantno govori 18 utakmica smo odigrali u evropi kao da FK SARAJEVO I ZRINJSKI nisu odigrali nijednu utakmicu. Drugo uzmite tih 18 utakmica u kontekst koliko utakmica u pl bh su pomjerene, i koliko je igrato utakmica na ilegalnim terminima, kad reprezentacija igra, 10 dana posle zavrsnog dana prvog djela orvenstva, pa odgodis protiv glavnog konkurenta utakmicu da se igra u drugom djelu pa igras tu utakmicu u terminu reprezentacije, i plus 7 utakmica igrali gdje su inali 35+ minuta u prosjeku igraca vise od tig bar pola nigdje veze, takodje 3-4 penal koja takodje nigdje veze, zuti kartoni i to je nepoznata cinjenica.. u kupu bh igrali sa vojkovicima dok glavni konkurenti igraju medjusobno
I normalno da su imali prednost i u prvenstvu a i u evropi, ja mislim da nijedna ekipa koja je dosla dokle je borac dosao nije odgodila ni 20% onog sto je borac ..
Borac je u drugom poluvremenu imao 2-3 sanse a go koji je postigao despotivic je dosta sretno nego spretno lopta prolazi kroz noge stoperu i veoma losa reakcija golmana..
Juce nije bolja ekipa pobjedila, juce pobjedila ekipa sretnija .. Borac ima samo stoperski par bolji od nas i golmana vezni red je tu negdje krila spic su sigurno bolja nasa.. sa djordjevicom i jovicem vezni red nas je mnogo bolji
Faul nad Gulashvilijem u bl faul nad andjusicem u bl sinocno igranje rukom penal u bl za borac
Utakmica koja je pomaknuta radi zrinjskog isto tako 2 mjeseca faul u 16 tercu covjek ga hladno izvuce na slobodan udarac.
Druga utakmica posle reprezentativne pauze ZRINJSKI dobiva umjesto 14 (kao svi klubovi) oni 21 dan (oporavak priprema nasa potrosnja) samim tim borcu i zrinjskom je dato 10 dana duze da igraju prvenstvo..
Posusje 2x
Zeljo na grbavici
Velez pod bjelim brjegom
Sloboda u tuzli igrac isao 1na 1 sudija ga zaustavio faul
FK SARAJEVO lopta nije stajala
Kup utakmice
Novi grad sloga zrinjski borac
Trener Borca konstantno govori 18 utakmica smo odigrali u evropi kao da FK SARAJEVO I ZRINJSKI nisu odigrali nijednu utakmicu. Drugo uzmite tih 18 utakmica u kontekst koliko utakmica u pl bh su pomjerene, i koliko je igrato utakmica na ilegalnim terminima, kad reprezentacija igra, 10 dana posle zavrsnog dana prvog djela orvenstva, pa odgodis protiv glavnog konkurenta utakmicu da se igra u drugom djelu pa igras tu utakmicu u terminu reprezentacije, i plus 7 utakmica igrali gdje su inali 35+ minuta u prosjeku igraca vise od tig bar pola nigdje veze, takodje 3-4 penal koja takodje nigdje veze, zuti kartoni i to je nepoznata cinjenica.. u kupu bh igrali sa vojkovicima dok glavni konkurenti igraju medjusobno
I normalno da su imali prednost i u prvenstvu a i u evropi, ja mislim da nijedna ekipa koja je dosla dokle je borac dosao nije odgodila ni 20% onog sto je borac ..
Borac je u drugom poluvremenu imao 2-3 sanse a go koji je postigao despotivic je dosta sretno nego spretno lopta prolazi kroz noge stoperu i veoma losa reakcija golmana..
Juce nije bolja ekipa pobjedila, juce pobjedila ekipa sretnija .. Borac ima samo stoperski par bolji od nas i golmana vezni red je tu negdje krila spic su sigurno bolja nasa.. sa djordjevicom i jovicem vezni red nas je mnogo bolji
Teška srca, al' moram priznati da si u pravu, mnogo su bolja ekipa od nas, pa naš ni jedan igrač ne bi bio standardan u njihovih prvih 11.napoleon72 je napisao/la: ↑26 mar 2025, 23:38Porazeni smo od kvalitetnije ekipe i to je to. Mozemo mi do sutra sr.at al Borac sa Zizovicem je igrao 1/8 finala evropskog takmicenja, taman to takmicenje za qrca bilo, a nije. Ekipa bolja i fizicki i tehnicki i mentalno. Samo rad, rad, rad, gledanje u svoju avliju i fokus na napretku.
Itekako ovdje fali kvaliteta
-
- Kontakt:
Mislio sam na utakmice gdje nismo pobjedili.Naravno jos dosta puta smo osteceni i to smo uspjeli izvuci 3 boda.Svaka cast i to je kvalitet.relativizam je napisao/la: ↑27 mar 2025, 10:50kako mozes tako reci pa sta ja onda gledam od prvog kola,pa imas ovdje frajer do sad postavio milion situacija gdje si ostecen,jel nasem igracu slomljena noga i niko nista a mi za smijesnije situacije dobijali kartone,koliko utakmica si kartoniran i ostecen nepostojecim penalima golovima i kartonima a nisu ti svirani cisti golovi i penali.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑27 mar 2025, 10:30Osteceni smo u Sirokom i eto u Posusju mada tu nismo sutnuli na gol.Ostalo sebi krivi nazalostrelativizam je napisao/la: ↑27 mar 2025, 10:11
sve to poklopis i ko ti garantuje da te savez ili sudije nece ostetiti desetak bodova kao i ove sezone,zaebana situacija
ostecen si i kad moras protiv sloge na noz ici dok drugi prosetaju jer im vepar tako kaze,ostecen si i kad si u usponu a ljudi ti odgode utakmicu i stave ti kad je najgori termin u sezoni,ostecen si kad dobijes najvece kazne svako kolo.
ma bjezi djabe se zivciriam i pricam
sad ima puno dobrih i izjednacenih ekipa,dovoljno je u jednom ili dvije utakmice ostete i da te nema a kamoli 7,8...utakmica
i dalje potenciram nasa borba za klub protiv neprijatelja i saveza je rinaka,tu pokazujemo dva lica i ljudi vise ne znaju dal smo dobri sa savezom ili u ratu
Zeljo 2x sebi krivi,Velez sebi,Zrinjski 2x sebi(lopta se kretala ali stvarno smo bili zivi uzas i ne vidim kako nas onda ne bi dobili na Kosevu.Tu utakmicu smo bili troduplo gori nego sinoc.),Borac jucer sebi,Posusje kuci.Puno...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati 

Ako ti se Klub ne sviđa, eno ti Vaso Crni pa navijaj za njih, Tita ti.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Najlakse je reci `Ako ti se klub ne svidja, ne navijaj za njega`. Sta cemo s nama koji volimo istinski klub ali zelimo da ga mijenjamo na bolje?Pendulum je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:11Ako ti se Klub ne sviđa, eno ti Vaso Crni pa navijaj za njih, Tita ti.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
Prijedlog, kako bi ga ti promijenio na bolje a da nemaš iste uslove kao neki klubovi ?Neza je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:35Najlakse je reci `Ako ti se klub ne svidja, ne navijaj za njega`. Sta cemo s nama koji volimo istinski klub ali zelimo da ga mijenjamo na bolje?Pendulum je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:11Ako ti se Klub ne sviđa, eno ti Vaso Crni pa navijaj za njih, Tita ti.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
-
- Kontakt:
Moras kupiti dionice da bi poravljao te stvari . Da ispadnemo u federalnu meni bi FCS bio broj jedan . Clan sam ,dodjem vecinu domaci utakmica i ako imam u jednom pravcu nekih 80 kilometara to je sto mogu uraditi ko navijac .Neza je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:35Najlakse je reci `Ako ti se klub ne svidja, ne navijaj za njega`. Sta cemo s nama koji volimo istinski klub ali zelimo da ga mijenjamo na bolje?Pendulum je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:11Ako ti se Klub ne sviđa, eno ti Vaso Crni pa navijaj za njih, Tita ti.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
- luckystrike
- Kontakt:
Selam bordo nacijo,
Sabura. Ja kad sam pisao prije mjesec dana da imamo šanse za titulu, jer navijački se nadati, mnogi se nisu slagali. Poslije sinoćnjeg poraza te su šanse svedene na minimum, pa kad ste već ranije većinom bili svjesni da ne možemo konkurisati, zar nije licemjerno sada likovati?
Soldo se uvijek borio, neki dan uđe u igru protiv Veleža i odmah mu rascopaše glavu, zamotaše ga i on nastavi do kraja hrabro. Zabio je konama, protiv Sloge u dvije utakmice gol i asistencija, i odlična asistencija za Guliashvilija na posljednjoj utakmici protiv Igmana. Napravio je sinoć katastrofalnu grešku, zbog koje mu sigurno nije drago, ali ne zaslužuje da ga se tjera odmah.
Pogotovo Zoran ne zaslužuje da ga se tjera poslije drugog poraza u 30 utakmica. Podbacio je taktički u mnogim važnim utakmicama ali je mnoge i ispravljao odmah, u hodu. Sinoć je imao i peh da mu se dva igrača rano povrijede. Probao je s nekim inovacijama, nije išlo, kao ni mnogo šta. Međutim stalo mu je do Sarajeva, to se može vidjeti i u njegovim izjavama i njegovom ponašanju prilikom vođenja utakmica. Zekić ima kvalitet i mislim da mu se još uvijek treba pružiti podrška.
Nekad nismo imali sreće, često nam nisu dozvoljavali, to je već puno puta ispričano čak i na posljednjih par stranica.
Imamo što imamo, moguće da će nas sada i sudije popustiti a ekipa rasterećenije igrati kad nije pod pritiskom rezultata.
Pokušati napraviti nešto u Kupu i spasiti sezonu.
Sabura. Ja kad sam pisao prije mjesec dana da imamo šanse za titulu, jer navijački se nadati, mnogi se nisu slagali. Poslije sinoćnjeg poraza te su šanse svedene na minimum, pa kad ste već ranije većinom bili svjesni da ne možemo konkurisati, zar nije licemjerno sada likovati?
Soldo se uvijek borio, neki dan uđe u igru protiv Veleža i odmah mu rascopaše glavu, zamotaše ga i on nastavi do kraja hrabro. Zabio je konama, protiv Sloge u dvije utakmice gol i asistencija, i odlična asistencija za Guliashvilija na posljednjoj utakmici protiv Igmana. Napravio je sinoć katastrofalnu grešku, zbog koje mu sigurno nije drago, ali ne zaslužuje da ga se tjera odmah.
Pogotovo Zoran ne zaslužuje da ga se tjera poslije drugog poraza u 30 utakmica. Podbacio je taktički u mnogim važnim utakmicama ali je mnoge i ispravljao odmah, u hodu. Sinoć je imao i peh da mu se dva igrača rano povrijede. Probao je s nekim inovacijama, nije išlo, kao ni mnogo šta. Međutim stalo mu je do Sarajeva, to se može vidjeti i u njegovim izjavama i njegovom ponašanju prilikom vođenja utakmica. Zekić ima kvalitet i mislim da mu se još uvijek treba pružiti podrška.
Nekad nismo imali sreće, često nam nisu dozvoljavali, to je već puno puta ispričano čak i na posljednjih par stranica.
Imamo što imamo, moguće da će nas sada i sudije popustiti a ekipa rasterećenije igrati kad nije pod pritiskom rezultata.
Pokušati napraviti nešto u Kupu i spasiti sezonu.
-
- Kontakt:
Samo nek ne puca Jel de. Zato i nemamo napredak nikakav godinama jer su u klubu osobe kao ti. Nikakve zelje da bude klubu bolje. Ubleho jednaPendulum je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:11Ako ti se Klub ne sviđa, eno ti Vaso Crni pa navijaj za njih, Tita ti.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
Sudiji nije moglo ispasti bolje. Soldo napravi idiotski penal kakav samo najveci moron moze napraviti. U 2. minuti, i to protiv Borca, gdje bi se ondje svirao penal i da nije bilo kontakta. Tu se sve okrenulo njima na mlin, gdje mi nismo mogli sebi da dodjemo.
Penal za nas nije penal po pravilima fudbalske igre (naravno da bi njima svirao penal). Nekoliko sitnih prekrsaja u oba poluvremena je izmislio Borcu, i na drugoj strani nije svirao nama. Prekrsaj bi i dobili ako je centru, odnosno kada je bezopasno. U sustini, da je bilo potrebe ostetio bi nas negdje, ali stvarno nije morao da nas pokrade. Bili smo jako losi tako da je sudiji ispalo odlicno i ne moze se reci da smo igdje osteceni.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Evo sada gledam snimak utakmice Viljareal- Celta, slična situacija kao juče, igrač klizi , ruka odvojena od tijela i lopta ga pogađa u ruku. Sudija pregleda VAR i svira penal. Zašto sinoć nije pogledao VAR jer sam siguran da bi ih na kraju pobijedili.vedinjo98 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 19:29Sudiji nije moglo ispasti bolje. Soldo napravi idiotski penal kakav samo najveci moron moze napraviti. U 2. minuti, i to protiv Borca, gdje bi se ondje svirao penal i da nije bilo kontakta. Tu se sve okrenulo njima na mlin, gdje mi nismo mogli sebi da dodjemo.
Penal za nas nije penal po pravilima fudbalske igre (naravno da bi njima svirao penal). Nekoliko sitnih prekrsaja u oba poluvremena je izmislio Borcu, i na drugoj strani nije svirao nama. Prekrsaj bi i dobili ako je centru, odnosno kada je bezopasno. U sustini, da je bilo potrebe ostetio bi nas negdje, ali stvarno nije morao da nas pokrade. Bili smo jako losi tako da je sudiji ispalo odlicno i ne moze se reci da smo igdje osteceni.
-
- Kontakt:
Nama je prosijek na svakih dovedenih 10 igrača 1 valja.Igrači se preplačuju,a učinak na terenu 0.
Mjesecima se pravdaju po forumima ,jel neko uputio kritiku,odma se brigada aktivira ko biva gdje ćeš kritikovati plačenike, predsjednika ma ni slučajno...
E onda kad se oprostimo od svega odjednom vidiš kako nikom ne valja ni Mehmedović,ni Krđalić ni Pavičić,Unišić...a u stvari qurčine od prvog dana.
Svaki igrač koji u kontinuitetu ne može pružati vrhunske partije u najgoroj ligi svijeta je kqarina, pogotovo za platu koja se baca na njih.
Akademce treba trpiti ali kad vidim da se brani Rogić,Soldo,Kuprešak,Mustafić
Mjesecima se pravdaju po forumima ,jel neko uputio kritiku,odma se brigada aktivira ko biva gdje ćeš kritikovati plačenike, predsjednika ma ni slučajno...
E onda kad se oprostimo od svega odjednom vidiš kako nikom ne valja ni Mehmedović,ni Krđalić ni Pavičić,Unišić...a u stvari qurčine od prvog dana.
Svaki igrač koji u kontinuitetu ne može pružati vrhunske partije u najgoroj ligi svijeta je kqarina, pogotovo za platu koja se baca na njih.
Akademce treba trpiti ali kad vidim da se brani Rogić,Soldo,Kuprešak,Mustafić

- luckystrike
- Kontakt:
Nekoliko igrača evidentno nema dovoljno kvaliteta, dobar dio njih igra toplo-hladno, međutim velikoj većini se ne može osporiti borba. Ne znam da nas je ijedna ekipa trkački nadmašila. Borac je sinoć odlično parirao. Nažalost, jedino Eldar svoj manjak kvalitete ne uspjeva nadoknaditi zalaganjem i iskreno se nadam da ga nećemo dogodine gledati.
Postaješ strašno naporan, ne znam kako ti je više zanimljivo pisati sa 10 profila. Šta uopće želiš postići sa tim?EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 18:06Opet samo zapad. Kakav klub i opstina za nepovjerovati![]()
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ma mozda je ovo i dogovor liga-kup, bas ofiran penal, ofirno pusten igrac za 2-0, trckaranje citavu utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme, prelako dolazili ispred gola, isto amateri u odbrani
-
- Kontakt:
Buraz kakva borba igraš protiv poluamaterskih ekipa sa izuzetkom Borca i Zrinjskog kojima ne možeš oprepeliti zadnjih 4-5 godina.
Još samo treba da te Posušje ili Radnik nadtrči.
Raspalog željezničara ne možemo pobjediti,bijednici iz lige zamal ne ispadoše al na nama **** oštre.
I opet je bilo sabur, ne Rožmana,sabur ne Matanovića,sabur Jularđija je dobar,ne crnogorca tarabu od kapitena.
Još samo treba da te Posušje ili Radnik nadtrči.
Raspalog željezničara ne možemo pobjediti,bijednici iz lige zamal ne ispadoše al na nama **** oštre.
I opet je bilo sabur, ne Rožmana,sabur ne Matanovića,sabur Jularđija je dobar,ne crnogorca tarabu od kapitena.
Ja sam možda Eldarov najveći fan od kad je došao kod nas i vjerovao sam da će proigrat sve do sinoć.luckystrike je napisao/la: ↑27 mar 2025, 19:53Nekoliko igrača evidentno nema dovoljno kvaliteta, dobar dio njih igra toplo-hladno, međutim velikoj većini se ne može osporiti borba. Ne znam da nas je ijedna ekipa trkački nadmašila. Borac je sinoć odlično parirao. Nažalost, jedino Eldar svoj manjak kvalitete ne uspjeva nadoknaditi zalaganjem i iskreno se nadam da ga nećemo dogodine gledati.
Jednostavno on nije u glavi za ozbiljne ekipe, kvaliteta ima sigurno ali njegova koncetracija nije više za ozbiljnog nogometa. Onaj pass u aut u 20 sec. i ono trčkaranje u 63 min. u utakmici sezone dovoljno govore u kakvom je stanju.
Meni je iskreno žao ali on više nema šta da traži kod nas ne vidim nikakav smisao da uopće konkuriše za utakmice bolje dati nekom akademcu da bude u zapisniku i malo sa prvim timom to će mu više značiti mego bilo kakav Eldarov doprinos igro, ako može nek igra u Radniku ili gdje već može.
Još bi dodao ako ga Zekić ponovo bude uvrštavao u sastav da će biti puno više raje od onih desetak sinoć koji su prozivali Zorana zbog Eldara. Ne vidim zašto bi mu to trebalo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Jel neko zna, kakva je situacija sa Gojkovićem i Beganovićem ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.