Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Ne vidim razloga za baš ovakve najave naših košarkaša, u redu ne valja ni ona bitno da smo kvalifikovali na EP i to je to što bude dalje. Ali mislim da smo slabiji za "starog" amera koji definitivno bolji šuter za tri poena, ovaj mi je nekako "teži" na ruci. Bolji je u odbrandbenim zadacima ali nama baš treba neko sa mekanom rukom "fizikalaca" i domaćih imamo. Volio bi da pogriješim sa ovim komentarom na EP ali mislim da je tako.
Hocu reci ne treba nam to biti izvlakusa da su najtezi protivnici. Grupa A i B bi nam bile znatno teze. Ako gledamo po potovima iz pota 1, 2 i 6 izbjegli smo po najteze 2 reprezentacije (da ne pretjerujem i kazem da smo izvukli Spance i Kipar kao najlakse iz svojih potova), iz pota 4 je neka srednja zalost, ne znam uopste sto bi nam puno laksi protivnik bila Turska a pogotovo Finska. S Izraelom bi bila sigurno teska utakmica puna naboja i drago mi je da smo to izbjegli. Iz pot 3 smo najteze izvukli jbg.TripleThreat je napisao/la: ↑27 mar 2025, 20:11Pa jest, jer smo mi ekipa koja realno nije za 5. pota. Ali eto, takav ranking, bodovi, okolnosti razne. Bit će bolje aBd.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- JohnCleese
- Kontakt:
Grupa nam je laksa u odnosu na prosli Eurobasket a mi bi trebali biti iskusniji i samim tim bolji.
Uveliko cemo zavisiti od zdravstvenog biltena i trebamo se moliti za zdravlje svih nasih igraca.
Velike pobjede moramo traziti u drugom i trecem kolu dok smo jos odmorni.
Ne sumnjam u momke i njihov maksimum.
Uveliko cemo zavisiti od zdravstvenog biltena i trebamo se moliti za zdravlje svih nasih igraca.
Velike pobjede moramo traziti u drugom i trecem kolu dok smo jos odmorni.
Ne sumnjam u momke i njihov maksimum.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Momci znate li hoće li biti teško doći do karti, tj. hoće li se brzo rasprodati? Planiram da idem tamo, prebacio sam godišnji zbog ovoga.
Ako ko zna kakve detalje, šta, kako, gdje, neka malo napiše. Idemo Bosno. 

Nije mi se svidjelo ponašanje nakon pobjede protiv Slovenije. Halilović poveo pjesmu Fanaticosa, Halid Bešlić se javio uživo igračima, a borba u grupi tek bila započela. Nismo prošli i ta pobjeda nam nije ništa značila. Opet se može desiti da pobjedimo Kipar. Budemo u igri protiv sva tri favorita, jednog čak i iznenadimo. Umorni, sa dvije pobjede igramo za prolaz protiv Gruzije koja će pobijediti samo Kipar. Došli bi do iste situacije kao i da smo nakon pobjede nad Kiprom čuvali startere u naredne tri utakmice i spremali se za Gruziju.
Pod uslovom da dodjemo u najjacem sastavu bez povreda i sa dobrim pripremama imacemo 2 jako teske i 2 konkurentne utakmice. Dobro je sto prvo kolo igramo sa Kiprom. Kako je rijec o prvom krugu, spanci i grci mogu oscilirati i tu moze biti neko iznenadjenje i definitivno ce jedna od te 2 ekipe izgubiti dal od Italije, dal od Gruzije ili od BiH. Sto se tice prolaska u drugi krug nama su direktni konkurenti talijani i gruzijci. Ono na sta moramo voditi racuna je da u svakoj utakmici neovisno o ishodu vodimo racuna o kos razlici. Ne smije se desiti vise 2013 i da imamo pozitivan skor i los medjusobni omjer 3 ekipe. Ok, gubis, ne opustaj se..izgubi 1 razlike a ne 10. Vodis 5, upri da dobijes 10 a ne da spadne na 2-3 razlike.
Po meni ok grupa....A i B su sigurno teze imam osjećaj da bi nam jedino D grupam sa židovima zmagecima poljacima više odgovarala tj. Bila lakša ujednačenija...
Sigurno ni spaniji ni italiji ni grckoj nije drago sto su nas dobili
Cijene za Ulaznice bas top
220-300€ paket.

Dobar rezultat nam može donijeti i fin pomak na FIBA listi, obzirom da nismo igrali Eurobasket 2017.
Ukrajinu ćemo svakako preskočiti, ali pobjeda protiv Kipra će to cementirati.
Hrvatsku bismo također trebali preskočiti pobjedom protiv Kipra (mada njihove pobjede u predkvalifikacijama možda budu značile da moramo dobiti još jednu)
Za preskočiti Belgiju i Izrael, ugrubo, treba nam isti broj pobjeda kao što ostvare i oni.
Ostalo nam je nedostižno bez barem 4 pobjede na turniru
Helem, neki normalan nastup, 2-3 u grupi i ispadanje iza toga, bi nas trebalo dovesti na 16. ili 17. mjesto u Evropi i vjerovatno top 32 na svijetu.
Bilo bi vrhunski da se uguramo u top 16, jer bi to značilo 4. šešir u kvalifikacijama za SP i dva nominalno lakša protivnika.

Ukrajinu ćemo svakako preskočiti, ali pobjeda protiv Kipra će to cementirati.
Hrvatsku bismo također trebali preskočiti pobjedom protiv Kipra (mada njihove pobjede u predkvalifikacijama možda budu značile da moramo dobiti još jednu)
Za preskočiti Belgiju i Izrael, ugrubo, treba nam isti broj pobjeda kao što ostvare i oni.
Ostalo nam je nedostižno bez barem 4 pobjede na turniru

Helem, neki normalan nastup, 2-3 u grupi i ispadanje iza toga, bi nas trebalo dovesti na 16. ili 17. mjesto u Evropi i vjerovatno top 32 na svijetu.
Bilo bi vrhunski da se uguramo u top 16, jer bi to značilo 4. šešir u kvalifikacijama za SP i dva nominalno lakša protivnika.
Ne znam da li je ko vec postavljao, ali od danas bi trebala krenuti prodaja karata na ovom linku:
https://www.more.com/at-en/tickets/sports/team-tickets/
https://www.more.com/at-en/tickets/sports/team-tickets/
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Italija protiv Srbije ima 3-0 od 2021. godine. 4-0 kad bi računali i pobjedu na pripremama.
kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, Beograd 2021. 102-95.

eurobasket 2022. 94-86.

svjetsko prvenstvo 2023. 78-76.

kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, Beograd 2021. 102-95.

eurobasket 2022. 94-86.

svjetsko prvenstvo 2023. 78-76.

Sad je šansa da uhvatimo nekog od jačih sponzora pa da na EP idemo u kvalitetnijoj opremi od ove koju imamo.
Primjetio sam da naši tokom cijele popravljaju naramenice koje spadaju.
Primjetio sam da naši tokom cijele popravljaju naramenice koje spadaju.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
- Kontakt:
Šta im znači ovo fan broj neki kad želim da uzmem paket ulaznica? Ima li ko upućeniji?
Ne kontam,imas li slikuSarajevoNG je napisao/la: ↑29 mar 2025, 12:27Šta im znači ovo fan broj neki kad želim da uzmem paket ulaznica? Ima li ko upućeniji?

Paket od 5 tekmi je samo jos ostao, brzo se rasprodade, ko bi rekao 

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
-
- Kontakt:
Moze se za 2000KM kupit karte i iznajmit smjestaj i renta auta.
-
- Kontakt:
Ali kako su nas onako u cosak strpali? Za ove 290 eura mjesta uzas
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.