Do kraja sezone, protiv kona, Borca i Zrinjskog izvesti najjači tim, ostali su toliko očajni da ce biti prostora da se djeca koliko - toliko razigravaju.napoleon72 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 17:50I nas Duska bi ovo dijete na derbiju gurnuo od prve minute, jos nas ubjedjuje da bi to bio pravi potez... usr.o se penala pred 2 milje ispred prazne 3 tribine, a trebalo mu je dat da izadje pred 10k na derbi.![]()
Ne kazem nista momku, svaka njemu cast, al da se sjetimo te genijalne ideje.![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Turkesov trk uopste nije za nekog ko se smatra profesionalcem
Krdzalic onako ima momenta nekih
Krdzalic onako ima momenta nekih
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Po onom kijametu, ko je bio na utakmici , nije moga ni pogledati na mobitel a kamoli kucati. Zato me ne interesuju minderkomentari.
-
- Kontakt:
Ma budalastinja sto se to uopste diakutovalo a pisalo se uveliko o tome.Dijete nema osnove fudbala uopste jos,uz to nevjerovatnu tremu ima.Razumijem ga,ima 16 godina,sve je ovo njemu nerealno.Zato treba raditi a njim postepeno,ako pregori jbg.Gurali smo mi talente sa 17-18 godina i u prvi 11 pa znamo kako je to pretezno prolazilo.Sad smo probili tu granicu i poceli sa 16 godina.Nek je pucao penal nema veze ali price o prvi 11 pogotovo u takvim utakmicama,ludilo...napoleon72 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 17:50I nas Duska bi ovo dijete na derbiju gurnuo od prve minute, jos nas ubjedjuje da bi to bio pravi potez... usr.o se penala pred 2 milje ispred prazne 3 tribine, a trebalo mu je dat da izadje pred 10k na derbi.![]()
Ne kazem nista momku, svaka njemu cast, al da se sjetimo te genijalne ideje.![]()
Dobili smo 3-0 ali nisam zadovoljan braćo.Oba trenera usaglasila da rezultat nije realan.Ne smijes se muciti 65 minuta kuci protiv Igmana da ne znam ti s kakvom postavom igras.Svi su igraci Sarajeva,svi igraju za jako dobre plate i svi su tu s razlogom.Nasa treca opcija mora bit bolja od njihove prve.Igra nam je uzas i Boga pitaj sta bi bilo da nisu skrivili prvi penal.Sve nam se svodi na Guliashvilia koji je apsolutno 80% ekipe i bez njega ne bi Evropu izborili.Slabo punimo 16 u fazi napada,u vecini slucajeva napadamo sa jednim igracem.Necemo mi daleko dogurati s ovom formacijom
U srijedu bez prava na kiks,nemamo popravni.Moramo ih uzeti na Kosevu ako hocemo nesto,tamo se sigurno neces lijepo provesti.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Prvo poluvrijeme baš ugodno za tekmu, u drugom džaba kišobran i vjetrovke. I mokar i smrtnut 
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Joj patnje, kako na terenu tako i na tribini.
Sto rece Zekic, hvala Bogu pa je ovo proslo.
Bodove pisi, valjda se malo dohavizaju svi skupa. Jer ovo danas do penala je bas jadno bilo.
Sto rece Zekic, hvala Bogu pa je ovo proslo.
Bodove pisi, valjda se malo dohavizaju svi skupa. Jer ovo danas do penala je bas jadno bilo.

- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Taman igramo u rangu 3. mjesta.
Kad ga Dule gurnu u prvih 11 na Grbavicinapoleon72 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 17:50I nas Duska bi ovo dijete na derbiju gurnuo od prve minute, jos nas ubjedjuje da bi to bio pravi potez... usr.o se penala pred 2 milje ispred prazne 3 tribine, a trebalo mu je dat da izadje pred 10k na derbi.![]()

-
- Kontakt:
Ne ne treba Turkesa svaku stavit od prve minute da ne dotakne loptu. **** djecu. U ovakvoj sezoni jedino pozitivno bi bilo promovisat neko dijete. Opet bih ga stavio u prvih 11 svaku i iste bi rezultate postizali. Evo danas je mogao početi utakmicu , gori ne bi bili sigurno nego u prvih 45 minuta. Bolje on nego Turkes u svaka doba.mirzatele je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:08Kad ga Dule gurnu u prvih 11 na Grbavicinapoleon72 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 17:50I nas Duska bi ovo dijete na derbiju gurnuo od prve minute, jos nas ubjedjuje da bi to bio pravi potez... usr.o se penala pred 2 milje ispred prazne 3 tribine, a trebalo mu je dat da izadje pred 10k na derbi.![]()
![]()
![]()
Fulio penal odmah ništa od njeg. A najbolji igrač lige 4 zaredom fuli. Ne znam uopste sto se raspravljam s ljudima kojima je izvođenje penala i promašena prilika mjerilo ičeg.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
A sta fali malom, ok prepao se, ali veoma lijepo se krece, otvara prostor, uvijek je oko lopte, jos je malo nejak, dozirat mu minute, i sve pet, meni se bas svidio u mnogim stvarima, pusti ga polusezonu da se opusti, pa ces vidjet, kad podje kapitalizovat svoje prednosti.
Kakvog Turkesa moj Duska, ja sam prije njegove prve minute u nasem dresu govorio da je krampa i da nismo ni u kojem slučaju smjeli pustiti Hamzu. A ovdje su stručnjaci kao onaj Galileo ismijavali Hamzu a Turkesa predstavljali ko Ibrahimovica. Al hajde to na jednu stranu, ali ne možemo ovo dijete koje je neko progurao u prvi tim stavljati u prvih 11 u momentima dok smo još imali šansu za titulu (utakmica na Grbavici).
Problem je sto mali dodje do prvog tima na nemoralan nacin, ne on licno, nego oni koji stoje iza njega.jurisicduska je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:14Ne ne treba Turkesa svaku stavit od prve minute da ne dotakne loptu. **** djecu. U ovakvoj sezoni jedino pozitivno bi bilo promovisat neko dijete. Opet bih ga stavio u prvih 11 svaku i iste bi rezultate postizali. Evo danas je mogao početi utakmicu , gori ne bi bili sigurno nego u prvih 45 minuta. Bolje on nego Turkes u svaka doba.mirzatele je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:08Kad ga Dule gurnu u prvih 11 na Grbavicinapoleon72 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 17:50I nas Duska bi ovo dijete na derbiju gurnuo od prve minute, jos nas ubjedjuje da bi to bio pravi potez... usr.o se penala pred 2 milje ispred prazne 3 tribine, a trebalo mu je dat da izadje pred 10k na derbi.![]()
![]()
![]()
Fulio penal odmah ništa od njeg. A najbolji igrač lige 4 zaredom fuli. Ne znam uopste sto se raspravljam s ljudima kojima je izvođenje penala i promašena prilika mjerilo ičeg.
Daj boze da bude nas najbolji igrac, ali taj momak nije ni u svojim godistima najbolji. Zasto je u prvom timu, sigurno da ti bolje znas nego mi svi ovde

E jest eto Zekicu neko gura igraca na silu da igra, vjerovatno neko i trenira na treninzima za njeg pa je u konkurenciji.HyperOS je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:24Problem je sto mali dodje do prvog tima na nemoralan nacin, ne on licno, nego oni koji stoje iza njega.jurisicduska je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:14Ne ne treba Turkesa svaku stavit od prve minute da ne dotakne loptu. **** djecu. U ovakvoj sezoni jedino pozitivno bi bilo promovisat neko dijete. Opet bih ga stavio u prvih 11 svaku i iste bi rezultate postizali. Evo danas je mogao početi utakmicu , gori ne bi bili sigurno nego u prvih 45 minuta. Bolje on nego Turkes u svaka doba.
Daj boze da bude nas najbolji igrac, ali taj momak nije ni u svojim godistima najbolji. Zasto je u prvom timu, sigurno da ti bolje znas nego mi svi ovde![]()
I ovi sto Hamzu spominju, covjeku lijepo tamo i svidja mu se od pocetka. Tako da ne bi on otisao da nije htio
- ErosViverosViv
- Kontakt:
nisam dobar sa adminom jer nam se politička uvjerenja ne poklapaju, pa zadnjih mjesec dana nemam priliku često pisati.
Želio bih da dam kratak osvrt za utakmicu sa borcem, pa onda sve ostalo.
Tako sam razočaran da to odavno nisam doživio, ponovo utakmica pod pritiskom i ponovo Zekić pada na ispitu, ovaj put ga je Žižović uništio, baš kao ovaj njega u banjoj luci. Ponovo se oprostismo od titule u martu.
Zekić je stari lisac i stvarno je uveo jednu novu igru u Sarajevo, onu ludu napadačku kakvu je feđa imao, samo što je feđa znao po 6-1 gubiti i ispadati od Čelika.
Međutim, svaki od forumaša bi bio u igri za titulu sa ovom ekipom do marta i to je onaj problem koji se ponavlja od 2020.
Kakav god da je, godio nekome ili ne, mi Zekića moramo još minimalno godinu dana ostaviti, ali i on nama mora vratiti nekako, ne samo harizmom.
Igrači, izuzev Gojkovića i Gulishe, ne pokazuju da su vrijedni svojih ugovora i enormnih primanja. Jednostavno svi očekujemo mnogo bolje, više želje, što pokazuje i posjeta, a ne kao da su na regeneracijski trening došli. Sramotno izdanje protiv kluba koji je par bodova iznad tebe.
Nemamo konstantnost ali u smislu igre, ne mislim na igračku. Nismo prepoznatljivi kao ekipa koja igra dobro, koja nekad izgubi zbog nedostatka sreće, a nekad zbog sudijskih odluka. Jednu utakmicu odigramo kao evropsku, drugu padnemo kao da se u putu nismo sreli. Ovi što broje koliko poraza imamo, od tada do tada, molim vas da se ne ponašate ko botovi, niko ovdje ne smije biti iznad kluba pa ni Zekić. Istina je da mi dugo nismo poraza imali, ali i u tom nizu bez poraza nama svinjski ode na 10-15 bodova. Koga interesuje jesi li izgubio jednu ili pet kada ti ljudi odoše na dvocifren broj bodova zbog tvojih remija.
Danas rekreacijska utakmica protiv već predanog igmana, da sam se ja pitao, pustio bih ljudima barem bod, svakako smo završili s ovom sezonom.
Mali Vrban pregorio od želje, to je jednostavno tako s malcima ali vidi se da ima neko kretanje, da može poletio bi. Gurati ga više od Turkeša, pa čak i ispred Gordezianija.
Kako mi je samo žao Gojkovića, kakvi smo samo pehovi. Čovjek pobio sve napadače u ligi, ne može mu niko ni duela ni skoka uzeti, a on se ozlijedi sam...
Ja nisam zadnje dvije bio i svaka čast svima koji su po ovakvom vremenu kisnuli i gledali patnju, nije bilo lagano.
Ps. Moze li gordeziani na krilo? Kao da sam negdje vidio da moze oba krila igrati. Nadam se da ce zekic pokusati gruzijce na krilima, a ispred Butic, zamjena Vrban.
Nek proba i to, svakako do juna imamo samo kup.
Želio bih da dam kratak osvrt za utakmicu sa borcem, pa onda sve ostalo.
Tako sam razočaran da to odavno nisam doživio, ponovo utakmica pod pritiskom i ponovo Zekić pada na ispitu, ovaj put ga je Žižović uništio, baš kao ovaj njega u banjoj luci. Ponovo se oprostismo od titule u martu.
Zekić je stari lisac i stvarno je uveo jednu novu igru u Sarajevo, onu ludu napadačku kakvu je feđa imao, samo što je feđa znao po 6-1 gubiti i ispadati od Čelika.
Međutim, svaki od forumaša bi bio u igri za titulu sa ovom ekipom do marta i to je onaj problem koji se ponavlja od 2020.
Kakav god da je, godio nekome ili ne, mi Zekića moramo još minimalno godinu dana ostaviti, ali i on nama mora vratiti nekako, ne samo harizmom.
Igrači, izuzev Gojkovića i Gulishe, ne pokazuju da su vrijedni svojih ugovora i enormnih primanja. Jednostavno svi očekujemo mnogo bolje, više želje, što pokazuje i posjeta, a ne kao da su na regeneracijski trening došli. Sramotno izdanje protiv kluba koji je par bodova iznad tebe.
Nemamo konstantnost ali u smislu igre, ne mislim na igračku. Nismo prepoznatljivi kao ekipa koja igra dobro, koja nekad izgubi zbog nedostatka sreće, a nekad zbog sudijskih odluka. Jednu utakmicu odigramo kao evropsku, drugu padnemo kao da se u putu nismo sreli. Ovi što broje koliko poraza imamo, od tada do tada, molim vas da se ne ponašate ko botovi, niko ovdje ne smije biti iznad kluba pa ni Zekić. Istina je da mi dugo nismo poraza imali, ali i u tom nizu bez poraza nama svinjski ode na 10-15 bodova. Koga interesuje jesi li izgubio jednu ili pet kada ti ljudi odoše na dvocifren broj bodova zbog tvojih remija.
Danas rekreacijska utakmica protiv već predanog igmana, da sam se ja pitao, pustio bih ljudima barem bod, svakako smo završili s ovom sezonom.
Mali Vrban pregorio od želje, to je jednostavno tako s malcima ali vidi se da ima neko kretanje, da može poletio bi. Gurati ga više od Turkeša, pa čak i ispred Gordezianija.
Kako mi je samo žao Gojkovića, kakvi smo samo pehovi. Čovjek pobio sve napadače u ligi, ne može mu niko ni duela ni skoka uzeti, a on se ozlijedi sam...
Ja nisam zadnje dvije bio i svaka čast svima koji su po ovakvom vremenu kisnuli i gledali patnju, nije bilo lagano.
Ps. Moze li gordeziani na krilo? Kao da sam negdje vidio da moze oba krila igrati. Nadam se da ce zekic pokusati gruzijce na krilima, a ispred Butic, zamjena Vrban.
Nek proba i to, svakako do juna imamo samo kup.
Meni izgleda ovaj Butic kad u duelu udari nekog isto da ih nikad niko nije jace udario, svaki podlegne odma il samo odustane.
aBd da ga povrede zaobidju. Porediti Turkesa i Butica nebo i zemlja. Prije bi dao sansu Risticu nego Turkesu
aBd da ga povrede zaobidju. Porediti Turkesa i Butica nebo i zemlja. Prije bi dao sansu Risticu nego Turkesu
-
- Kontakt:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ja bi opet volio samo zapad da bude otvoren. Jedva čekam!

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
To je toHyperOS je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:24Problem je sto mali dodje do prvog tima na nemoralan nacin, ne on licno, nego oni koji stoje iza njega.jurisicduska je napisao/la: ↑29 mar 2025, 19:14Ne ne treba Turkesa svaku stavit od prve minute da ne dotakne loptu. **** djecu. U ovakvoj sezoni jedino pozitivno bi bilo promovisat neko dijete. Opet bih ga stavio u prvih 11 svaku i iste bi rezultate postizali. Evo danas je mogao početi utakmicu , gori ne bi bili sigurno nego u prvih 45 minuta. Bolje on nego Turkes u svaka doba.
Daj boze da bude nas najbolji igrac, ali taj momak nije ni u svojim godistima najbolji. Zasto je u prvom timu, sigurno da ti bolje znas nego mi svi ovde![]()