odavno se nisam javljao sa nekim dugim postom,pa evo doslo je i vrijeme za to....pa pocnimo redom:
ono sto sam citavo vrijeme potencirao da se uradi kao prva ili druga stvar to je da se dovede zlaja,i uradili su to svaka im cast,predobar potez iz vise razloga:prvi i najveci, to sto je odlican igrac, drugi je taj sto ce covjek poginuti za svaku loptu jer igra srcem..treci je taj sto covjek pravi visak u dva driblinga..a sa njim ce najvise profitirati vucko i zima..vucko zato sto sutira otvorene situacije,a drugi zato sto covjek baca i visoke lopte i kroz cijelu odbranu,a to dule nije znao,mada je bio odlican citave sezone i hvala mu na tome....zlaja bi trebao da bude nas najbolji igrac slijedece godine,sto se tice duleta on je igrao na sistem sa ivanom,a ivan je jednostavno previse inteligentan igrac sto zima nije i zato ta saradnja sa zimom nije mogla uspjeti do kraja,zlaja ima odlicnu tricu i ulaz.... a kod nas ce biti jos bolji jer ce imati pored sebe dobre igrace sto u slobodi nije bio slucaj,uglavnom ga ocekujem medju deset na mvp listi slijedece godine,cak cu reci mozda i medju prvih pet...druga stvar je ta sto smo produzili sa vv,najboljim mladim strucnjakom u europi,covjek koji zna svoj posao i zna kako se pravi igraci,uostalom sve je o njemu poznato da se dzaba ne ponavlja.....treca, je ta sto smo ivana produzili na jos jednu sezonu i plus zdravi sejo koji ce doci na svoje mada se pokazao i napredak u finalu u sirokom,ivan je bio uz sehu nas najkonstantniji igrac u posljednje vrijeme....jednostavno covjek kojeg je pretesko cuvati jer nikada ne znas sta ce uraditi,ima samo jednu manu a to je da malo losije igra odbranu i brzo udje u probleme s licnim greskama,sjecam se kada je tek dosao,vecina je pisala poslije onih uvodnih tekmi da previse sutira trojke da forsira previse,da se zabija....ali sve je doslo na svoje mjesto covjek je tek bio promijenio sredinu nakon godina provedenih u vojvodini...cetvrta svar je da smo produzili sehu na jos dvije godine,jednostavno u finalu 2007 kada ga je neno zagrijavao sat i pol i nije mu dao minute tada sam mislio da ce mu puknuti film i spakovati kofere ali nije....uz zlaju bi trebao biti nas najbolji igrac,samo jos sut kada je sam treba popraviti i imat cemo boljeg beka od gorana sto posto....peta stvar je goran ikonic,zivuca legenda bosne,covjek koji je bosni sve dao,ali i bosna je njemu dosta,posebno mi navijaci,svi smo psovali majku bavcicu,sehovicu,djedovicu,pasalicu,djurasovicu,jazvinu i ostalim da ih ne nabrajam a goran je bio nedodirljiv kao neno....sta god covjek uradio dobijao je aplauz i recenicu:"Dobra Gorane, idemo dalje"...ova situacija mi lici na onu proslogodisnju gecevski - zadar,samo sto je on ostao,a da li ce goran vidjet cemo...znaci na ovu ekipu treba igrac na 1/2, i to bi bilo to,mislim ako se zima oporavi kako treba da je bolje da bude prvi centar a rasid da se mijenja sa njim po jedno 7-8 minuta...ali po informacijama sa kojim ja raspolazem bosna ce dovesti prvog centra....bailey bi nam dobro dosao,a ako on ne dodje ceka se draft i bosna bi tu mogla nekog uzeti,mozda bi nam mogao pomoci i ramel bradley mada je upao u rupu pred ovaj drugi sezone u cedeviti,a i dosta je skup...kada bi vlada otjerao muhu i suljagica bila bi to onda prava mlada bosna zeljna dokazivanja, sa par iskusnih igraca,umjesto njih dvojice klinac i camdzic koji ako dobiju sansu ce sigurno je iskoristiti jer su se popravili za jedno 100 posto,fizika im je odlicna posebno kod aldina sto bi rekli bas se dotjerao,a majstoric se prestao baviti kosarkom, prema mojim informacijama..muha jednostavno imam osjecaj ne zeli da napreduje,covjek se zadovoljio ovim da je medju 12 i uvijek odigra 6-7 minuta u prosjeku, ali to kod vlade nece moci,treba se fokusirati ili na centra ili na 1/2 i dati njemu pravu lovu i pravog igraca dovesti....znaci ja ovo prizeljkujem od slijedece sezone:
1.
zlaja,camdzic,igrac koji moze igrati 1/2
2.
sehovic,rakic
3.
vucko,djurasovic
4,
ivan,sejo,avdic
5,
zima,rasid,klinac,plus eventualno prvi centar
zima ce vjerujte eksplodirati slijedece godine jer ce ga Z.J. pitati s loptama samo je na njemu da to zavrsava, ponovo cu da se vratim na jovanovica i kazem da ce on biti kljucni igra bosne slijedece godine,a mislim da ce i mali rakic proigrati,jer vlada ce sigurno postaviti ultimatum(nema veze sto je on beobasket), ili kosarka ili alkohol u aqui,mali bozo je odigrao solidno i svi su ga jedno vrijeme hvalili i poceli ocekivati od njega da postane nosilac vec ove godine,sto nije moglo, tek od slijedece godine bi trebao..sve cestitke nasoj upravi ove godine rade odlican posao i ako bude i ovakav roster bicemo konkurentni svima,jer ce ove godine nlb biti slabija nego prosle siguran sam u to,pa cibonu su napustili anderson,kus,prkacin,partizan novica,tepic,tripkovic,vjerovatno lasme,buducnost cabarkapa,micov,dasic i gordic vjerovatno partizan,zadar gecvski,svi ce se oni pojacati ali mislim da nece u tolikoj mjeri,pa bit cemo jaci i od olimpije jer igra nas kapiten kod njih
imamo tu jos andjelica,alija ,buzu koji bi mogli potpisati ugovor i onda posudjeni slaviji ili da igraju ligu 13 pojacani zimom,suljagicem i pasalicem koji ce nazalost vjerovatno ostati,sehi i goranu je liga 13 prosle godine nenormalno koristila...i na kraju da pozdravim sve istinske navijace bosne:jack killian,deniso,alhemicar,mahalac,ipsa,lolo,nerminh 74,fera,ars o1(ako ovo jos cita,a nadam se da cita), i ostale , bojim se da nekog ne zaboravim..
BUDI BOSNA