Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Mogli » 29 mar 2025, 18:19

relativizam je napisao/la:
28 mar 2025, 23:48
Neutral je napisao/la:
28 mar 2025, 23:37
Ramazan za pamcenje, max burnout u kombinaciji sa poslom. Teze bilo nego ljeti kad se postilo 18+ sati na 40+ stepeni.

Cestitke svima koji su uspjeli, jos sutra i to je to :thumbup:
Tacno ,teže bilo ovaj ramazan nego onaj kad je iftar oko 8,9
Mjesec nenaspavan kao zombi
Grijeh je zaliti se. Nemojte to raditi. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 mar 2025, 18:20

Arvid je napisao/la:
29 mar 2025, 18:11
Pricate o mladima i studentima koji su se digli protestvovati samo jednom “konkretno” u zadnjih 10 godina, i to da traze bezuslovni prelazak na iducu godinu :urnebes:

Ko ne pamti bilo nekad u periodu pandemije, dal prva dal druga godina.
Vala bas. Ko hoce, naucit ce i preko online nastave i u skoli/fakultetu. Onaj ko nece, mozes mu dati i privatnog profesora samo za njega, dzaba mu kad nece ni otvoriti knjigu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 mar 2025, 18:29

Tekashi je napisao/la:
29 mar 2025, 13:47

Stravicno.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 mar 2025, 18:37

kraljttbvb je napisao/la:
29 mar 2025, 14:00
admin je napisao/la:
29 mar 2025, 10:55
To je dvosjekli mac. Vise neobrazovanih i tupavih koji misle da im škola ne treba i da je potpuno svejedno koliko traje - manja je konkurencija za svaki posao, veće su šanse za uspjeh šta god covjek radio.

S druge strane, cijelo društvo propada i manji je ukupni protok novca u državi.

Za pojedinca, veći komad malog kolača ili mali komad velikog kolača? Tesko je znati šta je bolje. Za cjelokupno društvo… dovoljno je malo okrenuti se oko sebe i sve će se samo kazati
Ja ne znam je li ti zivis u Bosni ili zivis u Australiji pa trolas i lozis, ali pricas kao da ne zivis ovdje, kao da zivis u nekom paralelnom svemiru.

O kakvom obrazovanju pricamo, kad je vecina ljudi zaposlena preko stele i sa faklutetima iz Travnika, Viteza, Busovace?

Odgovorno tvrdim da samo budale zavrsavaju drzavne fakultete i misle da ce bolje proci sa boljim obrazovanjem. Ovdje ne mislim na medicinu, informatiku, elektrotehniku, nego na pravo, ekonomiju, politicke nauke...
U citavoj drzavi su najbolje prosli stranacki pusiqrci, koji su dobili posao preko stele, pa tek onda donijeli diplomu sa nekog bezveze fakulteta.

Ne kontam ti ovu pricu o skracivanju casova i kao nekom zakidanju djece. Ti sto naucis svoje dijete kuci, to ce i ponijeti u svijet. Isto kao sto su i mene moji ucili da ustanem u tramvaju starijima, da ne bacam papire po ulici, da se normalno ponasam. Da nisam isao na kurs i da sam ostao na znanju engleskog jezika sto sam naucio u skoli, ne bih mogao casu vode i komad hljeba upitati kad odem negdje vani. A ko biva imao neku dobru ocjenu iz engleskog jezika.

Ova tvoja prica o uspjehu u skoli i kasnijem blagostanju u zivotu je realna negdje vani, u uredjenim drustvima. Kod nas gdje je pola ministara zavrsilo za nastavnika tjelesnog odgoja, a vode drzavu, je cista utopija...
Živim u Sarajevu u realnom svijetu, ne u svijetu uhljebljenja u državnoj administraciji. Ali potpuno je svejedno, Mozda zelim iz Sarajeva preseliti u Australiju pa ce mi za to trebati skola, da djeca imaju stipendije da studiraju i obrazovanje da kad odu u Australiju ne budu CNC operateri vec doktori ili inzinjeri. Naravno da mi smeta kad neko to opstruira da bi se nastava uspjela zavrsiti dva sata prije iftara.

A I u dijelu države u kojem zivim, u sektoru koji sve finansira, ne zapošljava se preko stele, a i ako se zaposli, treba ti znanje i radna navika da taj posao zadržiš. Plate u državnim firmama su svakako najčešće prilična mizerija tako da i odgovaraju neznanju koje sa sobom donosiš. Plata u državnoj firmi ili administraciji je dobra samo ako je poredis sa količinom nerada koji je zaista preplaćen.

Drugo je ako ti poredis platu radnika u skladištu i recimo uhljeba u administraciji Željeznica FBiH, pa je super a ne treba ti ni pamet ni škola ni za jedno ni za drugo.

Ti ako nisi ništa naučio u školi, možda je do tebe? Mozda nisi bio kapacitet Ili se nisi trudio u osnovnoj, pa si upisao losu srednju gdje svakako nisi mogao nista nauciti?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 mar 2025, 18:42

slika

Kako kažu, dok je Francuza i Švaba, bit će i kvalitetne govedine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 mar 2025, 19:23

Olga Ravasi kandidatkinja za ambasadoricu usa u BiH. E yeba li su u Sa jeza.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 29 mar 2025, 19:33

Zar nije ta priča još u februaru bila ?
it's football day

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 mar 2025, 19:38

Koja provala Vancea na Grenlandu :urnebes:

U Dodikovom stilu :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 29 mar 2025, 19:55

Arvid je napisao/la:
29 mar 2025, 19:38

Retorika i sistem isti, putin, erdogan, vucic, dodik, orban, trump, desnicari eu, bakir, dodik, covic…
....sve drugo će proći!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 mar 2025, 20:11

U Bingu na Ilidži na stolovima nema pepeljara , ali svi puše i umjesto pepeljara konobari/ce donose tacne od šoljica za kafu da se otresa pepeo :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 mar 2025, 21:22

admin je napisao/la:
29 mar 2025, 18:37
admin je napisao/la:
29 mar 2025, 10:55
To je dvosjekli mac. Vise neobrazovanih i tupavih koji misle da im škola ne treba i da je potpuno svejedno koliko traje - manja je konkurencija za svaki posao, veće su šanse za uspjeh šta god covjek radio.

S druge strane, cijelo društvo propada i manji je ukupni protok novca u državi.

Za pojedinca, veći komad malog kolača ili mali komad velikog kolača? Tesko je znati šta je bolje. Za cjelokupno društvo… dovoljno je malo okrenuti se oko sebe i sve će se samo kazati
Ja ne znam je li ti zivis u Bosni ili zivis u Australiji pa trolas i lozis, ali pricas kao da ne zivis ovdje, kao da zivis u nekom paralelnom svemiru.

O kakvom obrazovanju pricamo, kad je vecina ljudi zaposlena preko stele i sa faklutetima iz Travnika, Viteza, Busovace?

Odgovorno tvrdim da samo budale zavrsavaju drzavne fakultete i misle da ce bolje proci sa boljim obrazovanjem. Ovdje ne mislim na medicinu, informatiku, elektrotehniku, nego na pravo, ekonomiju, politicke nauke...
U citavoj drzavi su najbolje prosli stranacki pusiqrci, koji su dobili posao preko stele, pa tek onda donijeli diplomu sa nekog bezveze fakulteta.

Ne kontam ti ovu pricu o skracivanju casova i kao nekom zakidanju djece. Ti sto naucis svoje dijete kuci, to ce i ponijeti u svijet. Isto kao sto su i mene moji ucili da ustanem u tramvaju starijima, da ne bacam papire po ulici, da se normalno ponasam. Da nisam isao na kurs i da sam ostao na znanju engleskog jezika sto sam naucio u skoli, ne bih mogao casu vode i komad hljeba upitati kad odem negdje vani. A ko biva imao neku dobru ocjenu iz engleskog jezika.

Ova tvoja prica o uspjehu u skoli i kasnijem blagostanju u zivotu je realna negdje vani, u uredjenim drustvima. Kod nas gdje je pola ministara zavrsilo za nastavnika tjelesnog odgoja, a vode drzavu, je cista utopija...
Živim u Sarajevu u realnom svijetu, ne u svijetu uhljebljenja u državnoj administraciji. Ali potpuno je svejedno, Mozda zelim iz Sarajeva preseliti u Australiju pa ce mi za to trebati skola, da djeca imaju stipendije da studiraju i obrazovanje da kad odu u Australiju ne budu CNC operateri vec doktori ili inzinjeri. Naravno da mi smeta kad neko to opstruira da bi se nastava uspjela zavrsiti dva sata prije iftara.

A I u dijelu države u kojem zivim, u sektoru koji sve finansira, ne zapošljava se preko stele, a i ako se zaposli, treba ti znanje i radna navika da taj posao zadržiš. Plate u državnim firmama su svakako najčešće prilična mizerija tako da i odgovaraju neznanju koje sa sobom donosiš. Plata u državnoj firmi ili administraciji je dobra samo ako je poredis sa količinom nerada koji je zaista preplaćen.

Drugo je ako ti poredis platu radnika u skladištu i recimo uhljeba u administraciji Željeznica FBiH, pa je super a ne treba ti ni pamet ni škola ni za jedno ni za drugo.

Ti ako nisi ništa naučio u školi, možda je do tebe? Mozda nisi bio kapacitet Ili se nisi trudio u osnovnoj, pa si upisao losu srednju gdje svakako nisi mogao nista nauciti?
Dvije cure zajedno završile fakultet. Obe završile za učiteljice. Jednoj babo i majka sredili da odmah počne da radi. Druga dugo bila na birou, na kraju završila u kladionici.

Ali možemo mi i spinovati kao što ti radiš, pa pričati da je ova slabo učila i da zato nema posla, pa mora kucati tikete za bingo i cuke, umjesto da uči djecu slova i brojeve.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 29 mar 2025, 22:16

VensanKasel je napisao/la:
29 mar 2025, 20:11
U Bingu na Ilidži na stolovima nema pepeljara , ali svi puše i umjesto pepeljara konobari/ce donose tacne od šoljica za kafu da se otresa pepeo :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Nije samo tu, na mnogim mjestima je to sad praksa.

PrinceBobby18
Kontakt:

Post Postao/la PrinceBobby18 » 29 mar 2025, 22:25

Arvid je napisao/la:

dodikov stil prelaska granica je malo drugačiji

https://www.youtube.com/watch?v=z-6VF47rlyQ

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 mar 2025, 22:58

Finn je napisao/la:
29 mar 2025, 22:16
VensanKasel je napisao/la:
29 mar 2025, 20:11
Nije samo tu, na mnogim mjestima je to sad praksa.
Kakav papanuk i debilizam , yebem ti Sarajevo papansko :puke:

Sjeo za sto , neko prije mene pušio i naravno par opušaka ili ti ga ćikova na toj tacnici , dođe konobarica uzima suđe i ja komentarišem ma ja tako i svojoj kući ostavlja cigare a ona me blijedo gleda :damn:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 mar 2025, 23:03

PrinceBobby18 je napisao/la:
29 mar 2025, 22:25
Arvid je napisao/la:

dodikov stil prelaska granica je malo drugačiji
Samo mi nije jasno zasto i u ovom slucaju nije odmah osumnjicen i Lukic s obzirom da je odmah istu noc objavio ukaze u sluzbenom glasniku

i jos sad ne obavlja samo funkciju v.d. kao u slucaju neprovodjenja odluka visokog predstavnika
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 mar 2025, 23:14

Ovi su baš prešli sve granice , srpska krv prolivena , građanski rat , prekidaju program da lažno optuže čovjeka od 78 godina za lažno ubistvo i još kažu da je vođa studenata , ma Sjeverna Koreja je mila majka za Srbiju trenutno ...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 mar 2025, 23:51

Arvid je napisao/la:

Ima facu za šamara samo takvog.

Odavno se nije pojavio antipatičniji lik u svijetu politike od malog, isfrustriranog gnoma.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 mar 2025, 23:55

Rajaz je napisao/la:
29 mar 2025, 23:51
Arvid je napisao/la:

Ima facu za šamara samo takvog.

Odavno se nije pojavio antipatičniji lik u svijetu politike od malog, isfrustriranog gnoma.
Najodvratniji tip političara : pokušava da zvuči razumno, pribrano, centristički a u stvari je najobičniji klerofašistički radikal
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2025, 09:39

To što je meritokratija pomnožena sa nulom ne znači da trebamo odustati od iste, i od obrazovanja naravno.

Reforma školstva i obrazovanja mora biti na prvom mjestu svakoj vlasti. Možda je to utopija, ali od nje ne smijemo odustati.

https://rtnk.me/drustvo/nasi-ucenici-na ... e-napamet/

Pročitaj analizu PISA testiranja u CG, da vidiš koliko zaostajemo za normalnim svijetom. Slični rezultati su i za BiH tako da sve ovo važi i za nas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 30 mar 2025, 09:57

Bajrambarećula forumaši.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.