Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- relativizam
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
jel neko zna zasto je napravljeno da neradni dani budu subota nedjelja a ne npr petak subota
- feniksptica
- Kontakt:
Zbog crkve u koji ide 2.6% ljudi.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- napoleon72
- Kontakt:
19vendetta87 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 09:20"Skracenje nastave za 15 minuta ne moze utjecati na djecu."
Skracenje nastave za 15 minuta, efekti:
Tokom putovanja u Njemačku
Diletta opisala veliku neugodnost: "Mlada policajka me počela dirati, stiskala mi grudi, a onda..."

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- kraljttbvb
- Kontakt:
Zavrsis dobar fakultet, a ne neki za glupane i biras posao koji hoces da radis.RollingPaper je napisao/la: ↑31 mar 2025, 13:57Znaci ti se tu ne mozes zaposlit ili imat neku funkciju ako nisi SDA, to se podrazumjeva kod njih.
Elektroprivreda, Telekom, ministarstvo, samo upres prstom i kazes hocu tu da radim

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kako ce dijete staviti nauku/knjigu u prvi plan, kad negov roditelj na sijelu kaze da je uciteljica koja uci njegovo dijete zavrsila fakultet koji moze zavrsiti svako sa pola mozga i to dijete cuje?
Poslije mu mozes danima vaziti da je skola bitna i da je zakinut skracivanjem casova, ono je od roditelja culo da ga uci glupaca koja nema pojma i tu do kraja skolovanja nema postovanja prema ucitelju/nastavniku/profesoru.
Fino sam ja napisao da se sve ponese iz kuce. Ja svojima kazem da ga uci gospodja i da je postuje jer mu prenosi znanje, dok ovi neki kazu djeci da ih uci debilka i da ce ih on kuci kroz igru nauciti citati i pisati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Pa ako si glupson, onda ne biraš šta govoriš pred djecom. Ako malo mozga imaš, malo ces pripaziti… nije sve sto se stavi na forum za djecu niti je za djecu da slušaju šta odrasli pričaju ‘na sijelu’.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 mar 2025, 14:30Kako ce dijete staviti nauku/knjigu u prvi plan, kad negov roditelj na sijelu kaze da je uciteljica koja uci njegovo dijete zavrsila fakultet koji moze zavrsiti svako sa pola mozga i to dijete cuje?
Poslije mu mozes danima vaziti da je skola bitna i da je zakinut skracivanjem casova, ono je od roditelja culo da ga uci glupaca koja nema pojma i tu do kraja skolovanja nema postovanja prema ucitelju/nastavniku/profesoru.
Fino sam ja napisao da se sve ponese iz kuce. Ja svojima kazem da ga uci gospodja i da je postuje jer mu prenosi znanje, dok ovi neki kazu djeci da ih uci debilka i da ce ih on kuci kroz igru nauciti citati i pisati...
Ipak, najveća opasnost je da djeca počnu razmišljati kao npr. Ti. Da pokušavaju izmudrijati argumente da ne treba ići u školu i učiti, a sutra da kukaju kako su u životu propali jer nisu imali stelu i eto neko ih je zakinuo, ukro im… To treba izbjeći po svaku cijenu. Bolje je da kopaju kanale, ali da znaju da to rade svojom zaslugom.
Iskreno sumnjam da imaš dovoljno godina da imaš djecu i da si im ti nešto rekao. Cim ti o poslu pričaš to tako Telekom, elektroprivreda, ministarstvo… ili nemaš godina da možeš raditi ili radiš neki fizički posao.
- relativizam
- Kontakt:
treba traziti da petak bude neradni ja bih jos uveo da djeci cas traje 20 minuta.
tako bi imali vise koncetracije za slusati ne bi bilo dosadno ,nego sad od 45 minuta 15,20 nisu glavom u ucionici a imali bi vremena kuci vise provoditi s roditeljima,prijateljima, biti socijalni...
samo fizicko pojacati na sat dnevno svaki dan ,razvijati motoriku dijetetu i pravilan razvoj
- RollingPaper
- Kontakt:
Prijatelju imam ja dobar fakultet, ne sikiraj se. To sam napisao iz drugih razloga, o cemu pisu ovi iznad mene, jer je besmisleno odvajat IZ i SDA, kad je to jedna te ista grupacija ljudi.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 mar 2025, 14:24Zavrsis dobar fakultet, a ne neki za glupane i biras posao koji hoces da radis.RollingPaper je napisao/la: ↑31 mar 2025, 13:57Znaci ti se tu ne mozes zaposlit ili imat neku funkciju ako nisi SDA, to se podrazumjeva kod njih.
Elektroprivreda, Telekom, ministarstvo, samo upres prstom i kazes hocu tu da radim![]()
Kod nas je glavna vjerska zajednica direktno u neraskidivoj vezi sa jednom politickom strankom. To je surova istina i nasa realnost. A daleko od toga da men treba bilo sta od njih, kamoli posao.
Nije istina, ovo je bila hutba prenesena od reisa. Mozda neki nisu culi, skontali, shvatili, nisu obracali paznju ili se ne sjecaju ali je istina da je u hutbi bilo da se glasa za jedinstvo i snagu. Sve im se vratilo aBd.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 mar 2025, 11:50Nije nikad ni bilo bar ne zvanično. Da li je neki hodža iskoristio hutbu da promoviše neku političku stranku to je moguće ali to je odluka tog hodže a ne IZ.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 02:31Na hutbama se ne priča o glasanju za ove ili za one 5 godina što ja pamtim. Pogotovo na hutbama u TK, za ostale ne znam. Šta više, u posljednje vrijeme upravo najviše i prozivaju te koje ti pominješ.
I ovo sto rolling prica je istina nazalost. IZ je glasilo jedne stranke, pitanje koliko se uspiju suzdrzati da ne laju na hutbama ili koliko su sposobni upakovati. Sve im se vratilo aBd.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Opet ti kažem, zvanično nije tako i nije nikad došlo da na hutbi govori o jednoj stranci, to je stvar tog hodže i on je to pripisao IZ. Znam vrlo dobro koje hutbe dođu ali isto tako da su mnogi iz IZ više naklonjeni SDA i to je tačno. To je i očekivano. Ne možeš očekivati da će biti naklonjeni prema SDP-u jer kod nas vlada to da je SDP = komunjare.Madal je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:10Nije istina, ovo je bila hutba prenesena od reisa. Mozda neki nisu culi, skontali, shvatili, nisu obracali paznju ili se ne sjecaju ali je istina da je u hutbi bilo da se glasa za jedinstvo i snagu. Sve im se vratilo aBd.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 mar 2025, 11:50Nije nikad ni bilo bar ne zvanično. Da li je neki hodža iskoristio hutbu da promoviše neku političku stranku to je moguće ali to je odluka tog hodže a ne IZ.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 02:31Na hutbama se ne priča o glasanju za ove ili za one 5 godina što ja pamtim. Pogotovo na hutbama u TK, za ostale ne znam. Šta više, u posljednje vrijeme upravo najviše i prozivaju te koje ti pominješ.
I ovo sto rolling prica je istina nazalost. IZ je glasilo jedne stranke, pitanje koliko se uspiju suzdrzati da ne laju na hutbama ili koliko su sposobni upakovati. Sve im se vratilo aBd.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ja ti kazem da svidjalo se tebi ili ne to je bila hutba prenesena od reisa. Nije neka mahalska dzamija gdje efendija prica sta hoce. Ok nema vise takvih primjera i sl. ali ovo je bio.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:30Opet ti kažem, zvanično nije tako i nije nikad došlo da na hutbi govori o jednoj stranci, to je stvar tog hodže i on je to pripisao IZ. Znam vrlo dobro koje hutbe dođu ali isto tako da su mnogi iz IZ više naklonjeni SDA i to je tačno. To je i očekivano. Ne možeš očekivati da će biti naklonjeni prema SDP-u jer kod nas vlada to da je SDP = komunjare.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ja mislim da su vjerske zajednice povezane sa desnicarskim strankama na vlasti,mozda sam samo naivan 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa i ova katolicka je = HDZ, to je na Balkanu nazalost normala. Cuj sekularno, sekularno ko sapun u Bombaju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
relativizam je napisao/la: ↑31 mar 2025, 15:21treba traziti da petak bude neradni ja bih jos uveo da djeci cas traje 20 minuta.
tako bi imali vise koncetracije za slusati ne bi bilo dosadno ,nego sad od 45 minuta 15,20 nisu glavom u ucionici a imali bi vremena kuci vise provoditi s roditeljima,prijateljima, biti socijalni...
samo fizicko pojacati na sat dnevno svaki dan ,razvijati motoriku dijetetu i pravilan razvoj
Ma u toj kombinaciji i dva sata fizičkog je malo. Valja nosati cimentu u Njemačkoj, treba djecu pripremiti
Ovaj dio ne odgovori, dokle god se u dzamijama promovise jedna stranka to ce tako i biti. I naravno da ne samo da ne trebaju nego ne smiju biti glasilo jedne ili bilo koje stranke i ne znam stvarno kako ih Boga nije strah. Islam nije samo širi vjeru i nazivaj selam vec i gradi drzavu, zivi sto bolje, ne kradi npr, ne promovisi studente univerziteta koji su stamparija diploma, ne falsifikuj diplome, mastere, doktorske, specijalizacije nego Uci, citaj itd itd.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:30Ne možeš očekivati da će biti naklonjeni prema SDP-u jer kod nas vlada to da je SDP = komunjare.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne kažem ja da se to nije desilo, jest sigurno. Ma nema tu provjera mogu oni dodavati na hutbi šta hoće i kako hoće, nebitno koja džamija. Svi iskorištavaju svoju poziciju, nažalost, ali tako je.Madal je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:42Ja ti kazem da svidjalo se tebi ili ne to je bila hutba prenesena od reisa. Nije neka mahalska dzamija gdje efendija prica sta hoce. Ok nema vise takvih primjera i sl. ali ovo je bio.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:30Opet ti kažem, zvanično nije tako i nije nikad došlo da na hutbi govori o jednoj stranci, to je stvar tog hodže i on je to pripisao IZ. Znam vrlo dobro koje hutbe dođu ali isto tako da su mnogi iz IZ više naklonjeni SDA i to je tačno. To je i očekivano. Ne možeš očekivati da će biti naklonjeni prema SDP-u jer kod nas vlada to da je SDP = komunjare.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 16:48relativizam je napisao/la: ↑31 mar 2025, 15:21treba traziti da petak bude neradni ja bih jos uveo da djeci cas traje 20 minuta.
Ma u toj kombinaciji i dva sata fizičkog je malo. Valja nosati cimentu u Njemačkoj, treba djecu pripremiti

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ima i druga strane priče za ove što proizvaju ljude koji su otišli grbačit preko grane. Primjer Švabija koja nudi nevjerovatne mogućnosti, čak i za nekvalifikovanu radnu snagu. Uz oko godinu dana truda sa minimalno B1, vrata napredovanja se značajno otključavaju. Shodno tome, njemački uvesti kao redovan predmet.
Ni jedna zemlja EU nije tako velikodušna. Čista kupališta, okoliš, parkova na svakom ćošku, jefine namirnice u odnosu na standard, dok se biciklističke staze protežu u beskraj.
Da smo uvakat imali ove informacije na dlanu, jedva bi pozavršavali i srednje.
Ni jedna zemlja EU nije tako velikodušna. Čista kupališta, okoliš, parkova na svakom ćošku, jefine namirnice u odnosu na standard, dok se biciklističke staze protežu u beskraj.
Da smo uvakat imali ove informacije na dlanu, jedva bi pozavršavali i srednje.

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 31 mar 2025, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mogla bi vam djeca opet pod granatlama u skolu, Putko 160k na proljece mobilizira. Valja se upisati u historiju dok nije krepo jos 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.