Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 14:05

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 13:58
Inace obzirom da su muslimani većina u državi, tek sam sad skontao zašto smo većinom tako kulturni, ne lažemo, svi većinom pošteni, haman pa nema ružnih rijeci u našem govoru… bas sam se pitao otkud to, sad mi je jasno, hvala ti sto si mi razjasnio.
Na forumu se jasno vidi ko je kakav.

Mene Bundesliga nazva maloprije glupanom (neka je, njemu na obraz), ti učiteljice nazivas glupacama.

Ja zadnjih dana napisao cijeli roman, sve fino i kulturica, za razliku od vas "kulturnih" ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 14:08

Svako od nas daje prioritet vrijednostima za koje on smatra da su bitne.

Nisam nikog nazvao glupanom, samo sam istakao činjenicu da rijetko ko bira da završi školu za uciteljicu, a ima priliku upisati neki teži fakultet. To obično bude jedna od zadnjih opcija.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 14:09

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 14:01
kraljttbvb je napisao/la:
admin je napisao/la:
01 apr 2025, 13:42

Molim te, dopusti ljudima da objasne na koji način je Bakir učesnik bajramskog programa na državnoj TV? U kojem svojstvu i šta je njegov dio unutar tog programa?
Opet spinujes.

Ovdje ljudi prave problem radi konopca i razdvajanja ljudi, a ti odjednom prebaci pricu na Kakira :roll:
Pa objasnili ste nam da su razdvojeni jer je u pitanju bajramska TV emisija. To zvuci sasvim logicno, ali me zanima na koji način te osobe (od kojih ja prepoznajem samo Bakira) učestvuju u toj bajramskoj emisiji? Koja je njihova uloga u emisiji?
Bivši član predsjedništva, sin prvog predsjednika. Po nekom pravilu uvaženi član društva, sta god mi mislili o njemu.
Ne bih više o njemu ispast će da ga branim i gotivim :oops:

Ko kad Clinton dodje negdje, logicno da ga stave u prvi red, neće ga smjestiti negdje iza vrata...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 14:15

Treba nekad i ljudima dati takve epitete, ali samo nekad, ne bi li došli tobe jednom u životu.

Što se tiče Bakira, nije on sigurno došao sam i sjeo u prvi saf. Evo sad ga porede i s Clintonom :urnebes:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 14:19

Da ste Bogdom tako glasni kad se svakodnevno pošte i ostale državne/entitetske institucije u 65% države otvaraju dolaskom svećenika ili popa, ko kad treba popljuvati IZ.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 14:20

Bundesliga je napisao/la:
01 apr 2025, 14:15
Što se tiče Bakira, nije on sigurno došao sam i sjeo u prvi saf. Evo sad ga porede i s Clintonom :urnebes:
U pravu si :thumbup:

Trebao sam porediti njega i Busha, jer su Izetbegovici kao i otac i sin Bush bili predsjednici.

Clintonov babo nije bio predsjednik Amerike, pa ne može sa ovima u istu rečenicu. Dobro si ovo upratio ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 apr 2025, 14:27

01 apr 2025, 14:09
admin je napisao/la:

Opet spinujes.

Ovdje ljudi prave problem radi konopca i razdvajanja ljudi, a ti odjednom prebaci pricu na Kakira :roll:
Pa objasnili ste nam da su razdvojeni jer je u pitanju bajramska TV emisija. To zvuci sasvim logicno, ali me zanima na koji način te osobe (od kojih ja prepoznajem samo Bakira) učestvuju u toj bajramskoj emisiji? Koja je njihova uloga u emisiji?
Bivši član predsjedništva, sin prvog predsjednika. Po nekom pravilu uvaženi član društva, sta god mi mislili o njemu.

Ko kad Clinton dodje negdje, logicno da ga stave u prvi red, neće ga smjestiti negdje iza vrata...
Pa neka ga u prvom safu, prvi i zadnji saf su dio dzemata=jedno/jedna skupina. Ovo s kanapom djeluje kao da su oni odvojeni od dzemata, posebno. Ako razumijes, razumijes

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 14:30

01 apr 2025, 14:09
admin je napisao/la:

Opet spinujes.

Pa jel emisija, gdje su pred kamerama oni koji učestvuju u TV programu ili su oni koji su bolji od ostalih izdvojeni u prvi red i čast koja im se ukazuje se prikazuje na TV?

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 apr 2025, 14:33

admin je napisao/la:
Ko smo to ‘mi’, na forumu sam prilično samo ja koji zastupam ovo mišljenje?

Inace obzirom da su muslimani većina u državi, tek sam sad skontao zašto smo većinom tako kulturni, ne lažemo, svi većinom pošteni, haman pa nema ružnih rijeci u našem govoru… bas sam se pitao otkud to, sad mi je jasno, hvala ti sto si mi razjasnio.
islam ne gledas po muslimanima kao ni sve ucitelje po jednom
kakva je sad to izjava da se za ucitelja zavrsava kad nemas sta drugo da je to zadnje

koliko sam samo upoznao ljudi nastavnika profesora ucitelja koji su primjer svog posla i koji su to htjeli ,da nisi svjestan
kao da neko za tebe kaze admin je jer je nesposoban bilo sta raditi pa onda preko tastature neka glumi da je intelekt

necu Boga mi vise jer sam stvarno razocaran o tome kako mislis i o cemu razmisljas da mi se vise ne da

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 14:39

Gledano mimo ovog slučaja, što prije shvatimo da su vlast/moćnici/novac jači od vjerskih uvjerenja svima će nam biti lakše. Organizovana religija treba novac i uticaj, Bog ga ne šalje s neba, pa to vjerske zajednice i ganjaju. To je uvijek bilo tako. Špaga/ne špaga to neće promjeniti. Kad je Reis nekog od nas zovno na baklavu, a trebo je ako se prate ti principi, a nije niti će ikad. Pozovi svog hodžu ti, i nek ga pozove Bakir u isto vrijeme na druženje, pa da vidimo kome će prvo otić. Ne znam otkud sad odjednom to čuđenje, i te bajke. Običan i pošten narod je ograđen špagom od rođenja.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 apr 2025, 14:42

01 apr 2025, 14:03
alemsa je napisao/la:
01 apr 2025, 13:57
Pa realno nema veze sto su "ugledniji" ljudi u prvom safu, neko mora biti u prvom, neko u zadnjem, takva je struktura/nacin, to ne pravi razliku jednakosti. No, ovo s kanapom djeluje na prvu kao da su odvojeni u smislu "ne mozete vi s ovim" (ako postoji opravdanje/razlog ok), to je pogresno i protiv principa Islama. Islam se i prosiro jer je dao nadu robovima i nizoj "klasi" drustva, da nije bitno imas li marku ili milion u dzepu, svi su pred Bogom isti, i da su djela bitnija od svog bogastva svijeta.
Zato što vjera Islam i nalaže jednakost za sve, nebitno koliko novca imaš, koje si boje kože, tako je bilo uvijek. Vjerovatno si čuo za Malcolm X-a i kako je on prihvatio Islam i kako je prestao biti toliko ljut zbog rasizma u Americi. Kada je otišao u Meku, vidio je da su tamo svi ljudi bili jednaki, i da boja kože nije bila uopšte bitna. Nažalost, danas u Meki postoje druge segregacije, i Hadž je postao biznis, ali nećemo o tome.
Da, do tad se razlikovo sa MLK, jer je trazio posebni state za crnce, misleci da bijelci i crnci ne mogu zivjeti skupa, dok nije otiso na hadz pa vidio kako svi klanjaju skupa. On je postao "pravi" Musliman, poceo prozivati Elijah Muhamed-a (Nation of Islam), da slajfa sekretarice, pa su ga oni navodno ubili. I Muhamed Ali je poceo kao nation of Islam pa je postao sunni.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 14:49

relativizam je napisao/la:
01 apr 2025, 14:33
admin je napisao/la:

kakva je sad to izjava da se za ucitelja zavrsava kad nemas sta drugo da je to zadnje

koliko sam samo upoznao ljudi nastavnika profesora ucitelja koji su primjer svog posla i koji su to htjeli ,da nisi svjestan
kao da neko za tebe kaze admin je jer je nesposoban bilo sta raditi pa onda preko tastature neka glumi da je intelekt

necu Boga mi vise jer sam stvarno razocaran o tome kako mislis i o cemu razmisljas da mi se vise ne da
Zadnje je ne završiti ništa, a čini mi se da si ti u toj kategoriji, izvini ako griješim.

Pa onda iznad toga je žurnalistika, kriminalistika, pedagoška, sociologija, politologija, dif… ko god je mogao upisati i završiti bilo šta drugo, nije mnogo razmišljao.

Da ima divnih ljudi i bez osnovne, a ne sa nekim laganim faksom, ima naravno. Da ima groznih glupana sa najtežim, ima i to. Ali i dalje se zna da niko nije zavrsio gimnaziju sa svim peticama, pa upisao pedagošku akademiju da radi za najnižu budžetsku platu i uči djecu 2+2. Ako jest jedna osoba, to je vanserijsko čudo.

Garant je tvoj prijatelj Stefan jedan od tih odlikasa koji su ostvarili svoj san da budu ucitelji.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 apr 2025, 14:52

Nemos kad je ljudima Bakir ko poslanik hahaha
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 14:54

Odoh obici ove neke tetke za bajram, nemam više vremena da pišem sa vama.

Čujemo se veceras.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 apr 2025, 15:19

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 14:49
relativizam je napisao/la:
01 apr 2025, 14:33
admin je napisao/la:

Zadnje je ne završiti ništa, a čini mi se da si ti u toj kategoriji, izvini ako griješim.

Pa onda iznad toga je žurnalistika, kriminalistika, pedagoška, sociologija, politologija, dif… ko god je mogao upisati i završiti bilo šta drugo, nije mnogo razmišljao.

Da ima divnih ljudi i bez osnovne, a ne sa nekim laganim faksom, ima naravno. Da ima groznih glupana sa najtežim, ima i to. Ali i dalje se zna da niko nije zavrsio gimnaziju sa svim peticama, pa upisao pedagošku akademiju da radi za najnižu budžetsku platu i uči djecu 2+2. Ako jest jedna osoba, to je vanserijsko čudo.

Garant je tvoj prijatelj Stefan jedan od tih odlikasa koji su ostvarili svoj san da budu ucitelji.
to je problem sto ti subjektivno pises a hoces da budes realan,pa procitas li kad sta si napisao,te konstatacije nigdje ne stoje osim u tvojoj glavi i mozda jos ponekoj.
po tvojoj logici zasto bi iko upisivao ovdje fakultet bilo kakav kad mu je otvoreno ici u njemacku i raditi i vise zaraditi bez fakulteta,ovdje doktor zaradi 5 milja a u njemackoj moj drug bez fakulteta zaradi 4,5.

onda ni gimnazija nije nikakva skola ko jos upisuje gimnaziju da nema nikakvo zvanje,bolje biti frizer,stolar,zavarivac em ces vise zaradjivat em ti otvoreno svugdje po svijetu,trazeno zanimanje.

sto bi se iko bavio tenisom kad moze fudbalom,tenisom se bave samo oni sto nisu sposobni za fudbal ili kosarku jel

ne razmisljas u pravcu da neko sebe vidi bas tu gdje je bez obzira sto je mozda za nas pojam mogao negdje drugo biti i za bolje pare i uslove,po tebi on samo nije sposoban zato je tu gdje je

kao da pisem sa dijetetom

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 apr 2025, 15:21

Faraon iz Visokog je napisao/la:
01 apr 2025, 13:26
01 apr 2025, 13:14
Faraon iz Visokog je napisao/la:
01 apr 2025, 13:07
Nije se odredjivalo ko ce gdje biti na namazu nego na programu izmedju sabah namaza i bajram namaza, jel to tesko skontati, kada je zavrseno ucenje prije bajram namaza kanap se sklonio i popunili se i prvi i drugi saf da se klanja namaz :bih:
Joj opravdanja i provala :urnebes:. Nije bitno gdje se određivalo, ne smije se nigdje određivati jer su u džamiji svi jednaki i to nije ničija svojina sem Allaha. Zna se šta je propisano vjerom, ne možeš ti to mijenjati kako ti je ćejf. Sve bi vi opravdali, ali kako vama paše. Ako vama odgovara, onda je to ok, ako ne odgovara, uf gdje će to.
Brate lupaš gluposti. Ko kaže da se ne smije određivati gdje će ko sjediti na bajramskom programu u kojem učestvuje? Jesi li ikad prisustvovao bilo kakvom programu u džamiji? 27 noć ramazana? Mevlud? Muški tehvid? Prvi saf je za njih ostavljen dok obave svoje učenje/predavanje. Kada dodje vrijeme za obavljanje namaza ostali ljudi pridju i klanjaju u prvom safu. Upali BHT i vrati bajram namaz vidjet ćeš da se kada je došlo vrijeme za klanjanje popunio prvi i drugi saf običnim ljudima čak i djece ima u prvom safu
Narrated Ibn Juraij:
"I heard Nafi' saying, 'Ibn `Umar said, "The Prophet (ﷺ) forbade that a man should make another man get up to sit in his place."' I (Ibn Juraij) said to Nafi', 'Is it for Jumu'a prayer only?' He replied, 'For Jumu'a prayer and any other (prayer).'"

(Sahih al-Bukhari 911, Book 11, Hadith 35 - Kitab al-Salat: The Book of Prayer).
Bome je Bundesliga u pravu. U suštini, ko prvi dođe zauzima mjesta koja želi. Nema nikakve rezervacije. Ne postoji poseban propis koji kaže da hafizi moraju sjediti u prvom safu. Oni mogu učiti bilo gdje u džamiji.

To što su Bošnjaci napravili od molitve, neka je druga tema.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 15:46

Ne shvatam kako se ne razumije da postoje protokoli i aktivnosti kojima se moraju ograditi i organizovati posebna mjesta u džamiji. Neće učač iz zadnjeg safa učiti nešto. Neće predsjednik države sjediti negdje iza vrata kad iz protokolarnih i sigurnosnih razloga ne može doći ranije. Druga je stvar da li je to neko zloupotrijebio ili je neko shvatio da njemu neko brani da negdje sjedne kad nije protokol.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 apr 2025, 15:47

U Islamu nema tih protokola, kada je namaz u pitanju.

Odvajanja, rezervacije, ukrašavanje mezarja itd., spada pod rubriku odstupanja.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 apr 2025, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 15:51

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 15:46
Ne shvatam kako se ne razumije da postoje protokoli i aktivnosti kojima se moraju ograditi i organizovati posebna mjesta u džamiji. Neće učač iz zadnjeg safa učiti nešto. Neće predsjednik države sjediti negdje iza vrata kad iz protokolarnih i sigurnosnih razloga ne može doći ranije. Druga je stvar da li je to neko zloupotrijebio ili je neko shvatio da njemu neko brani da negdje sjedne kad nije protokol.
Jedino sto osoba na slici nema nikakvu funkciju nigdje. Mislim da je vjerovatno na birou trenutno?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 15:53

Neće hafiz svakako učiti iz zadnjeg safa. Uvijek ih ljudi puste u prvi saf, nikad u životu nisam ni vidio da neko ne pusti hafiza u prvi saf. Za to ne trebaju nikakvi protokoli, ni špage. Za Bakira i ostale me boli briga, nek sjedne gdje može ko i sav ostali narod.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 12 gostiju.