Druga stvar je što se ne dešava ali šest članova IO iz kantonalnih saveza ima moc kao sto je ima i prvi čovjek saveza.AVNOJ je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:34U praksi bi tako trebalo ali se ne dešava, ja sam napisao da se Vico tako predstavlja tj. postvalja da je svaka odluka njegova i da je on tako odlučio. Nikad ni na jedno pitanje niko drugi iz Saveza nije odgovorio osim njega, nevezano za temu.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:13Ne bih se slozio da Savez funkcioniše na način da sve važne odluke donosi prvi čovjek. Odluke uglavnom donosi 6 od 15 clanova IO, zato je od krucijalne vaznosti ko su dopredsjednici Saveza. Kod bitnih odluka se uglavnom saziva Komitet za hitnist kojeg čine predsjednik i dva dopredsjednika, te po još jedan član iz tri komponente koje oni biraju u zavisnosti od toga šta je na dnevnom redu. Tako smo recimo za famoznu utakmicu sa Rusijom imali Durica i Colpu iz reda Bosnjaka. Duric kao prvi u Bosnjaka je bio protiv, ali je zato po ranije reziranom scenariju ta bio Colpa. Bez njegovog glasa odluka o odigravanju utakmice ne bi bila donesena. Nisam siguran, ali mislim i da je odluku o strancima par dana prije pocetka sezone donio Komitet za hitnost.
Bošnjaci kojima bi bar deklerativno trebalo da je naviše stalo do domaćeg nogometa, svojom šutnjom i okretanjem glave zarad ličnih interesa su postali gori od ovih koji javno negiraju sve što ima prefiks bosanskog.
Crnogorac je to dobro objasnio i kako stoje stvari.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
U tome i jeste poenta, "čiji" su ljudi u IO.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:39Druga stvar je što se ne dešava ali šest članova IO iz kantonalnih saveza ima moc kao sto je ima i prvi čovjek saveza.AVNOJ je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:34U praksi bi tako trebalo ali se ne dešava, ja sam napisao da se Vico tako predstavlja tj. postvalja da je svaka odluka njegova i da je on tako odlučio. Nikad ni na jedno pitanje niko drugi iz Saveza nije odgovorio osim njega, nevezano za temu.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:13Ne bih se slozio da Savez funkcioniše na način da sve važne odluke donosi prvi čovjek. Odluke uglavnom donosi 6 od 15 clanova IO, zato je od krucijalne vaznosti ko su dopredsjednici Saveza. Kod bitnih odluka se uglavnom saziva Komitet za hitnist kojeg čine predsjednik i dva dopredsjednika, te po još jedan član iz tri komponente koje oni biraju u zavisnosti od toga šta je na dnevnom redu. Tako smo recimo za famoznu utakmicu sa Rusijom imali Durica i Colpu iz reda Bosnjaka. Duric kao prvi u Bosnjaka je bio protiv, ali je zato po ranije reziranom scenariju ta bio Colpa. Bez njegovog glasa odluka o odigravanju utakmice ne bi bila donesena. Nisam siguran, ali mislim i da je odluku o strancima par dana prije pocetka sezone donio Komitet za hitnost.
Bošnjaci kojima bi bar deklerativno trebalo da je naviše stalo do domaćeg nogometa, svojom šutnjom i okretanjem glave zarad ličnih interesa su postali gori od ovih koji javno negiraju sve što ima prefiks bosanskog.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Dešavanja u FS KS su najbolji dokaz tome.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:39Druga stvar je što se ne dešava ali šest članova IO iz kantonalnih saveza ima moc kao sto je ima i prvi čovjek saveza.AVNOJ je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:34U praksi bi tako trebalo ali se ne dešava, ja sam napisao da se Vico tako predstavlja tj. postvalja da je svaka odluka njegova i da je on tako odlučio. Nikad ni na jedno pitanje niko drugi iz Saveza nije odgovorio osim njega, nevezano za temu.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:13Ne bih se slozio da Savez funkcioniše na način da sve važne odluke donosi prvi čovjek. Odluke uglavnom donosi 6 od 15 clanova IO, zato je od krucijalne vaznosti ko su dopredsjednici Saveza. Kod bitnih odluka se uglavnom saziva Komitet za hitnist kojeg čine predsjednik i dva dopredsjednika, te po još jedan član iz tri komponente koje oni biraju u zavisnosti od toga šta je na dnevnom redu. Tako smo recimo za famoznu utakmicu sa Rusijom imali Durica i Colpu iz reda Bosnjaka. Duric kao prvi u Bosnjaka je bio protiv, ali je zato po ranije reziranom scenariju ta bio Colpa. Bez njegovog glasa odluka o odigravanju utakmice ne bi bila donesena. Nisam siguran, ali mislim i da je odluku o strancima par dana prije pocetka sezone donio Komitet za hitnost.
Ostali Kantoni USK, TK, ZE-DO, SBK su toliko srozali klupski nogomet da sportsku tj. nogometnu javnost ti izbori uopće ne zanimaju i zato glat prolaze bez ikakvog talasanja. Sav fokus su stavili na A selekciju i to ti članovi preko Vice i ostalih isporučuju javnosti a oni to obilato koriste kroz privilegije koje imaju kao članovi IO.
H komponeta je skontala da imaju više koristi ako ih HŠK Zrinski predstavlja u Europi (isto tako i S sa Borcem) nego da je selektor "hrvat" Reprezentacije koju niko od njihovog pučanstva ne intetesuje.
Tako i Bošnjacima iz tih saveza lakše postavit Barbareza za selektora nego gurati Jedinstvo, Iskru, Travnik, Čelik, Slobodu a ovi im to omogučavaju jer im se lakše boriti za titulu protiv Goška, Tuzle, Posušja, Igmana nego da igraju u Bihaću Zenici pred 7-8000 navijača.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Vico se povukao iz trke za predsjednika NFSBiH, vjerovatno ce ga naslijediti neko iz bosnjacke komponente.
Ovo ti je onaj Suvorov četnik kojeg si banovao, pod istim nickom samo "u rikverc"

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Evo ja dolazim iz USK,pa mogu pricati otvoreno o stanju fudbala u tom kantonu. Ustvari ne mogu,jer ga nema. Otkako je Duric clan IO nista dobro i pozitivno nije uradio za fudbal u USK. Srozao ga je na najnize grane. FK Krajina iz Cazina, iz njegovog grada,srozana je na nikad nize grane otkako postoji. Jedinstvo se grcevito bori za opstanak i najvjerovatnije ce ispasti i pasti na najnize grane otkako postoji,iako je vec sad tu. On je tu da lize guzicu Vici i slepa se za putovanja s reprezentacijom na utakmice,itd. Inace je i politicki aktivan, parlamentarac s jedva jednim obracanjem po cetvereogodisnjem mandatu. On nije izdvojen slucajn,nego je takvih najvise. Zato nam je i fudbal i drzava u qrcu. Zato nam Vico i Dodik uriniraju po sportu i drzavi.
Bravo Pendulume detektivu, golemo si ovo.Pendulum je napisao/la: ↑01 apr 2025, 13:40Ovo ti je onaj Suvorov četnik kojeg si banovao, pod istim nickom samo "u rikverc"vorovuS memberlist.php?mode=viewprofile&u=50985
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Jesu li štrumfovi zadovoljni ?
-
- Kontakt:
nisu ti strumfovi krivi sto je sarajevo postalo prije svega jedan poslovni projekat. eno cak i zekic spominje da je mirvic zasluzio vecu podrsku.
Zekić je kazao da nikada nije tražio alibi, te da je čak i često prekritičan i preiskren. Poručio je da ne razmišlja o tome šta će se desiti ukoliko Sarajevo ispadne od Borca, uz poruku da predsjednik Ismir Mirvić zaslužuje veću podršku zbog onoga što daje klubu.
Zekić se osvrnuo i na kampanju članstva FK Sarajevo, iskazavši čuđenje zašto klub ima malo članova u odnosu na armiju navijača.
"Možda je to takvo društvo, ali mislim da klub s ovakvom tradicijom zaslužuje veću i pozitivniju podršku. Svi skupa moramo biti bliži i iskreniji, jer nogomet se igra zbog navijača
Despotovic pod znakom pitanja? Ne mogu zamisliti sta bi bilo da igraju protiv nas, da ova vijest izadje. 

Fk Željezničar.
Gdje si to pročitao? Ako je istina (čemu se iskreno nadam), neka priča ko šta hoće, briga me.

Mozda zato sto se to ne desava svaki puta kad idu na kosevu, grbavicu…AvantiBL je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:17Jbg, i tu se moram složiti. Međutim, i da ih odradi Sarajevo, Željo ili Velež, cijenim da se isto tako nebi oglasili.PaprikaRoga je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:15Ne bi, jer bi im se sklonili ko i vama Sloga iz Doboja.AvantiBL je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:03Nisam ni očekivao da ćete shvatiti značenje moje objave, nego da ćete iz konteksta citirati onu seljačinu iz Milića. Naravno da ne trebaju šutiti, i trebaju talasati nakon ovakvih dešavanja, ne samo GOŠK, nego sve i jedan klub, dok god se ne počne talasati, od " najmanjeg", do "najvećeg" kluba, biće nam isto. Poenta je bila, da ih je Zrinjski ovako odradio, pitanje je da li bi se oglasili.

ZZ
Sutra igra osmerostruki prvak i devetorostruki osvajac kupa/superkupa Željezničar !
Pipremite kokice i ostale kucne rekvizite, a neki i teske suzee
Pipremite kokice i ostale kucne rekvizite, a neki i teske suzee

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Slagat cu te, ali stvarno nemam pojma izaslo mi je, mozda faktor..
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Zizovic na presu izjavio da je Despot upitan
Hansestadt je napisao/la: ↑01 apr 2025, 16:37nisu ti strumfovi krivi sto je sarajevo postalo prije svega jedan poslovni projekat. eno cak i zekic spominje da je mirvic zasluzio vecu podrsku.
Zekić je kazao da nikada nije tražio alibi, te da je čak i često prekritičan i preiskren. Poručio je da ne razmišlja o tome šta će se desiti ukoliko Sarajevo ispadne od Borca, uz poruku da predsjednik Ismir Mirvić zaslužuje veću podršku zbog onoga što daje klubu.
Zekić se osvrnuo i na kampanju članstva FK Sarajevo, iskazavši čuđenje zašto klub ima malo članova u odnosu na armiju navijača.
"Možda je to takvo društvo, ali mislim da klub s ovakvom tradicijom zaslužuje veću i pozitivniju podršku. Svi skupa moramo biti bliži i iskreniji, jer nogomet se igra zbog navijača
trese muse stolica vjerujmi al pusticw im borac vidisda odmara glavne igracw
menstrual
Zato što raju ne privlači to pto je u 4 godine kako je u klubu na izlaznim transferima uzeo preko 10M € a u igračku kadar uložio jedva 1M €, a za isto vrijeme ima 0 titula i najbolji plasman u Evropi je 2Q ECL.Hansestadt je napisao/la: ↑01 apr 2025, 16:37nisu ti strumfovi krivi sto je sarajevo postalo prije svega jedan poslovni projekat. eno cak i zekic spominje da je mirvic zasluzio vecu podrsku.
Kad se budeš borio za tutulu i kada se ozbiljno bude ulagalo u igračku kadar onda očekuj podršku.
Sretan rođendan pRAvoj RAji iz Mostara!

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Direktorcic, Hamagara, Resolute i 38 gostiju.